Аси, радвам се, че всичко с кардиолога е минало добре и новините са положителни. Може ли да го израсте този проблем като цяло?
Не съм чувала за такива програми. Какъв е този грип Б? Направо се изненадах...чак и да се пазите от забременяване, егати. какви лекарства са му дали? Аз не съм много фен на конвенционалното лечение като цяло и разбирам защо се крате с мъжа ти и защо си скептична.
Бъни, много ми хареса твоя разказ за Испания. Определено са напред с материала, но определено има и какво да се желае. Истината е че който живее в чужбина винаги ще се чувства малко или много като чужденец, защото колкото и да е уредено и спокойно и колкото и добре да се чувстваме на дадено място, България си е България и винаги ще милеем за нея. Радвам се, че се справяте сами с отглеждането на децата ви, но това, което споделеш за бабите и дядовците, които не помагат особено в гледането на внуците ме шокира. Но това е техния манталитет, тук нещата стоят различно. Тук стоят различно и по отношение на родители към вече порасналите им деца, които ги дондуркат като бебета вместо да ги изпроводят да се справят сами в живота, но това е друга тема.
Нели, докато четях твоя разказ, някак си се поставих на мястото на твоето дете. Може тези ти терзания наистина да не са основателни и както споделяш, ако се съмняваш в нея без да има основателна причина, това ще я смаже. Може да има някакви други любовни трепети и просто да не иска да споделя за тях. В тази възраст е нормално да иска да прекарва повече време сама, аз също бях така. колкото и да можех да споделям с майка ми никога не съм имала желания да споделям такъв тип емоции. Те си бяха мой и само с приятелки съм споделяла. Все пак тя е в особена възраст.
И друго нещо казваш следните думи
"Нямам право да съм толкова заета, че да не видя как детето ми има някакъв проблем, който я завлича в по-голям проблем, тъй като се е опитала да се оправи сама. "
Не винаги родителите могат да променят ситуацията в която детето се намира. Разбира се ти би искала да помогнеш, когато възникне проблем, но понякога е най-добре детето да се справи само, защото така се научава да разчита на себе си и да се бори с трудностите. Разбира се тя знае, че винаги може да разчита на теб и ако има някакъв проблем да го сподели с теб и да иска твоето мнение, но не съм съгласна с това, че нямаш право да си заета. Не можеш да бъдеш детектив и гадетел и да разпознаваш кой какво го мъчи и дали наистина нещо го мъчи. Това е само мое менние разбира се.
Само да споделя нещо, което винаги ми е правило впчеталтелние...разбира с нищо не искам да засегна нито една от вас. Просто искам да ви споделя как много силната загриженост и опит да предпазят детето си от проблеми и грешки се е отразило на поведението на това дете като възрастен...родителите на една моя приятелка толкова силно искаха да я предпазват от всичко - от грешен избор, от това да пострада и да решават проблемите й, че сега на 30 години е доста объркана личност, която не може да вземе нито едно категорично решение за живота си и обмисля нещата с години преди да предприеме дадена стъпка. Виждам, че й е по-лесно да се пуска по течението, защото не може да се реши да вземе категорично решение по даден въпрос и в крайна сметка не се чувства добре от цялата тази работа.
Толкова силно се усеща това, че във всяко нейно действие присъства решението на родителите й, по всички въпроси, няма значение в каква връзка...това ме навежда на мисълта, че нейните родители са искали да я предпазят от някои свои грешки в миналото им, но това по никакъв начин не й е помогнало. За това съм на мнение, че всеки трябва да се сблъсква с проблемите, да ги изживява и да търси сам решение, защото това ще го изгради като личност. Мен винаги като ми казваха, че нещо не трябва да се прави, защото ще страдам, винаги казвах, че предпочитам да страдам, но да пробвам, защото това си е за мен. И това ми помогна доста бързо да разбера, че искам да живея сама, да се справям сама и да правя каквото си искам, без някой да ми казва дали одобрява или не. Малко е отклоних от темата, но мисълта ми беше, че според мен децата трябва да имат повече свобода и да им помагаме да разберат, че за всяко действие си има последствия, които трябва да бъдат осъзнати.
Виждам около себе си, че пвоечето майки (около мен имам предвид) тотално са обсебили децата си и на мен това лично не ми хасресва. Разбира се това си е мое мнение и ще видим какво и как ще се случи в действителност когато аз имам деца. За сега теорията ми е много много силна :1140 :1140
Винаги съм смятала, че има зависимост между емоциите и здравето и ето че отново се потвърждава този факт.
Декс, честито за това, че мъж ти си има нова работа. Ехааа яхтааа - супер. Предполагам, че ще бъде много хубаво изживяването. Ще чакаме да разкажеш, когато се осъществи това ви пътуване.
Леле и ти имаш перипети от сега с твоята девойка. Егати и изявлението е направила

Да се смееш ли да плачеш ли, егати работата.
Леле Черитке, какъв разказ само за Париж. Евала на всичкото отделено време. Снимките са страхотни просто.