Нека да е ЛЯТО, само да е ЛЯТО :)

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
dexter
Философска система

Re: Нека да е ЛЯТО, само да е ЛЯТО :)

Мнение от dexter »

cchery написа:
dexter написа: Но след теста запя друга песен - пак се почнаха едни хвалби, едни чудеса и аз естествено се настроих подозрително :plezya se .
Декс, защо си така мнителна?! :) Не може да има идеално хубаво. Пожелавам ви да сте уцелили поне средата с тази госпожа. :954
Мнителна съм, защото така съм научена :)! Да не се хваля, да не се мисля за нещо повече от другите, да не хвърча на високо. А госпожата хвали Яна и то пред нея, което според мен ще доведе само до проблеми. То и без друго Яна си мисли, че може всичко, че всичко й е ясно и няма нужда някой да й обяснява това и онова (особено аз!!!), а с тези хвалби съвсем ще й порастнат крила. От друга страна учителката постоянно повтаря как идващата година щяло да бъде много натоварено и трудно с цялото това решаване на задачи, а като гледам графика, няма да е чак пък толкова тежко. Едно занимание седмично и домашно, което трябва да се направи. Като си познавам детето и знам как се влияе от нещата, които казват хората, не ми се иска да се настройва и съответно да се отказва от трудностите. Но това са си само мои притеснения, защото съм кукувица :plezya se . Вчера след обед Яна ходи на едно занятие, за да навакса с малкото материал, който е пропуснала в трети клас от състезателната математика и като я взимах след час и половина решаване на задачи, беше ухилена до уши :lol: . Така че мисля, че сме уцелили с тази госпожа. Тъй като още не съм съвсем сигурна, че искам да записваме Яна в математическа гимназия, за момента ми е по-важно тя да се труди, да решава задачи, да си развива знанията и мисленето. Другото ще е следствие от тези неща.
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Чери, ще чакам да пишеш как си :940
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Влизам да пожелая лека нощ :923

Ани, и аз чакам да кажеш как си :940

При мен - утре последен работен ден преди отпуск и вече съм ето така, честно :plezya se Жегите ме изтощават. Тренирам си всеки ден вкъщи, не спирам, според Хри и Алекс съм свалила малко от корема. Днес ми дойде, така че ще мога да плувам в морето след няколко дни. Алексче ми е болен от летния вирус, така че не спя последните две нощи - има висока Т, над 39 градуса, диария и повръщане. Пие вода по много, почти не яде, разбира се, видимо е смъкнал килограми, уви, и непрекъснато дава изпотени тениски, миличкият.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

:1211
Kleo написа:Влизам да пожелая лека нощ :923

Ани, и аз чакам да кажеш как си :940

При мен - утре последен работен ден преди отпуск и вече съм ето така, честно :plezya se Жегите ме изтощават. Тренирам си всеки ден вкъщи, не спирам, според Хри и Алекс съм свалила малко от корема. Днес ми дойде, така че ще мога да плувам в морето след няколко дни. Алексче ми е болен от летния вирус, така че не спя последните две нощи - има висока Т, над 39 градуса, диария и повръщане. Пие вода по много, почти не яде, разбира се, видимо е смъкнал килограми, уви, и непрекъснато дава изпотени тениски, миличкият.
Деси, изцеди му лимон във водата, добави щипка сол и щипка сода (леко ще се газира), защото той вероятно губи много соли. Нека го пие на глътки с почивка, не наведнъж.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Добре, Нели, ще кажа на Хри, защото аз съм на работа и няма как.
Ако не му вземе лимони днес, аз на връщане към вкъщи ще взема.
Иначе аз знам, че вчера е пил доста айрян, и е слагал сол.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа: ... Момичета, някоя от вас вече да е влязла в критическата?! :oops: :oops: .... Искам да разбера какво се случва, как се случва и всъщност..... какво представлява МЦ в този период, защото при мен странностите, които започнаха преди близо 3 седмици продължават. И то на фона на 2 лекарски мнения, които при преглед с видеозон не установяват патология по яйчника ми и матката, цитонамазка - 1-а група, и колпоскопско изследване с нормален резултат, без атипични участъци по шийката. Погледнато обективно, всичко ми е наред, но миналата седмица пак имах зацапване от 1 ден... мислех си, че ми идва цикъл, т.к. му е време, но цикъл.... няма. Говорих с моя приятелка, която казва, че при нея симптоматиката е точно такава - ръждиво зацапване от по 1 ден - това е цикълът. А когато пък дойде истински такъв, е доста обилен. И последно по тази тема - не позволявайте да ви правят манипулации, които не са належащи.... аз се ядосвам страшно много, защото една мастна жлеза върху матката, която ми я гори докторката от преди 3 седмици зараства мнооооооооого, много бавно и трудно. И съществува риск да предизвика възпаление - дано не се стига дотам!!! Моят лекар, при който сега ходя да тушира това обгаряне, каза, че това е метод от "миналия век" и тези жлези, дори и запушени (както в моя случай) вече не се третират по никакъв начин, защото са напълно безобидни. Ала ето как от.... едно необмислено решение сега седя и страдам кога ще зарастне това чудо..... а идва море..... :1139 :1139 ...
Ани, аз съм си стабилно в предменопауза. Сигурна съм в това. Сега ме очакват едни около 10 години, преди да вляза в менопаузата. Така го чувствам и го мисля де. Да видим. При мен МЦ като цяло е нормален, най-често на 27-28-29 дена, обилен, поне 5-6 дена. Но ето че се случи цял месец ми прескочи, изобщо не ми дойде, това сега този април месец. Майка ми каза, че яйчникът ми единият решил да си вземе почивка малко :221 Друго, което забелязах през последната година, а от мама разбрах, че това било признак за наближаващ климакс, са бели косми по гениталиите. Еми какво да се прави, имам си? :955 Просто свиквам с мисълта, че скоро чуквам 40-ака и това си е. Свиквам с идеята. Ани, стискам ти палци за твоя МЦ, мини после да споделиш какво става с теб :524
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Деско, Цвети, благодаря, че питате!! :923 Извинете ме, че така късно отговарям и ще съм много лаконична - вчера и днес изнесох, измих, излъсках, преподредих, пакетирах и какво ли още не моя (бивш от утре) офис! В понеделник идват куриери на ОРБИТ и изнасят всичко оттук, а след седмица трябва да го предадат на колегите в Атина! ТОВА БЕШЕ с офиса на Байт България ЕООД и моето царство :???: :???: . Малко ми е мъчно.... но аз, както знаете, имам проблем с КРАЯ - какъвто и да е!

Та, минах вчера на преглед, тъпата обгорена жлеза все пак зараства. Бавно, но зараства. Дори и аз видях разликата, а докторът каза, че е много добре положението - ще се видим след месец, за да се уверя, че вече всичко е съвсем наред. Питах го дали въобще ще имам цикъл вече :) и той каза, че ще имам. Сега въпросът е да хвърлям боб, за да науча кога ще е това събитие :1062 :1062 . Ако успее да мине преди морето, ще е супер.... Но каквото - такова! Иначе пак ме прегледа с видеозон - отново всичко с матка и яйчник ми е наред - имам задържан фоликул, но няма овулация, съответно в него не се отделя яйцеклетка и той не се пука, а стои голям като кистичка.... Но това се случва с всички жени, които имат проблем с овулацията и забременяването, а клиниката, където моят доктор работи, се бори именно с тези проблеми - ин-витро център "Афродита", така че съм напълно уверена в това, което той ми казва.

Сега бягам! До утре, момичета!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Браво, че зараства! :524 Ще видиш - напълно ще се възстанови!

Колкото до офиса и твоята работа - колко години трудов стаж навъртя там? Че е край - край е. Че сега ще ти е чоглаво на моменти, сигурно ще ти бъде такова... Но някакси аз съм сигурна, че ще придобиеш нова свобода сега. Ще се посветиш изцяло и напълно на нещата, които обичаш да правиш - и в личен, и в професионален план. С теб съм, Черко :940

Честит ЮЛИ месец на всички :954 ... той започва с рекордно високи температури в цяла България. Да ви питам: как сте в жегите? Как се поддържате във форма? Лично аз пия много, ама много вода, хрупам салати като за световно, гледам да се разхождам и/или да тренирам на вело-то единствено вечер. В офиса до вчера беше идеално - пускаме климатиците в класните стаи и въобще из целия Център, където работя, на 27 градуса - и се диша, и се живее, и се работи нормално. Но вкъщи в момента климатикът ни е повреден, ще го оправяме след морето, и не се търпи - у дома сега, на сянка, е точно ... 35 градуса! Наистина. Ние сме разположение изток-запад. Така че няма часове, в които да не грее поне от едната страна на апартамента. И понеже сме на последен етаж, а нямаме таванско, което да ни е като въздушна възглавница, над нас е веднага нагретия от Слънцето покрив. Добре че с Хри се разходихме сутринта днес и напазарувахме доста неща, минахме през Северния парк, все още беше приятно топло. Сега си е горещина и пек. Почти нетърпимо. През 15 минути съм в банята да си охлаждам тялото.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Дескааааа, благодаря за пожеланията :lol:. Да, ще свикна с всичко и ще правя пак ..... всичко. :923

Жега голяма. Чувствам се като опърлена..... все едно съм печена на вентилиран грил :1062 :1062 ... Добре че тази сутрин излязох към 8 часа да тичам..... после вече ставаше дори и за дишане :lol: :lol: :lol: . Деско, внимавай с велото - в тия жеги си е опасно прекомерно натоварване.

Ние с Момчил отиваме да вечеряме на едно заведение в Панчарево с негов колега - грък. Който на всичкото отгоре е и от Корфу, където ще сме след около 10-ина дни :1062 :1062 .

Момичета, оставям виииии. До после.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ани, благодаря за съвета, много внимавам. Вчера въртях педалите чак в 23.00 ч., докъм 23.45 ч., в полунощ вече се бях изкъпала :) За мен е немислимо в най-големия пек и горещина да се кача на вело-то. По едно време следобеда усещах, че съм пред припадък, а камо ли да тренирам, за да горя калории. Много се потя тези дни, компенсирам с вода и айрян начесто.

Вече имам яснота относно нашето заминаване за морето :954 тръгваме на 4 юли рано сутринта в 4 сутринта :954 планираме за обяд да сме вече в Шкорпиловци.

Тук запраска градушка преди малко. При вас как е времето? Кой как се чувства в неделя вечерта? Хайде, минете, споделете!
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Kleo написа: Кой как се чувства в неделя вечерта? Хайде, минете, споделете!
Неделно-вечерно-лежерно :lol: . Яна гледа "Ледена епоха", аз чета ревюта на някои книги из нета (книги, които нямам намерение да чета :D ). Днес цял ден не съм си показвала носа от апартамента - нещо, което се случва изключително рядко. Голямо мързелуване и излежаване, придружено с четене на книги, пиене на чай и никакво чистене - както обичам :). Разбира се, не всекидневно, защото и най-хубавите неща накрая омръзват!
Ние от 3 дни спим на пуснат климатик в хола и отворени врати към спалните - просто няма друг начин в жегата и влагата тук. Тази вечер обаче се поразхлади и няма да има нужда от допълнително охлаждане. Дано утре да е по-поносимо, че взех да се схващам от климатика в офиса :lol: .
Лека и прохладна нощ от мен :923 !
Публикувай отговор