Листата пожълтяха и мецанките в хралупата се свряха :)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Листата пожълтяха и мецанките в хралупата се свряха :)

Мнение от cchery »

Сиренце написа:
НАИСТИНА ЛИ НИКОЙ ОТ НИЩО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА?!......
Не, Чери, интересуват се, но пред последните десетина, че и повече, години управляващата партия успя да внуши на всички, че от нас нищо не зависи. Аз - говоренето на премиера до какво води, как мислиш? Няма НИЕ, няма коалиции, посланията са, че той еднолично решава всичко. Години наред, ако имаш проблем, трябва да стигнеш до ЕДИН конкретен човек, не институция, а именно един човек. И ако някак се случи този човек да е премиера, проблема ти е решен МОМЕНТАЛНО.
Е, тогава? Как хората да повярват, че масата, общността може нещо да промени?!

И още една теория имам - за критичната маса от интелигентни хора, която вече не е в България, но това е дълга и спорна тема.
А за мен, Цони, причината е в това, че макар и малко, но жизненият стандарт на българина се покачи. И когато вече борбата не е за кокъла и комата, ама тези - лично твоите си, а за паницата на 10-и братчед на чинка ти по линия на свако Петко, ти е все тая....... Защото колко от нас, които пишем тук, имаме деца в увреждания и сме минали дори и през четвърт от онова, което майките, които и сега протестират, са минали?! Ами не сме. Не сме били в това затруднено положение. Не сменяме денонощно памперси на пълнолетните си деца, не ни плюят като камилчета, не се налага да носим тежките инвалидни колички, можем да си планираме вижданията, излизанията, почивките, пътуванията.... и... какво да правим там долу при Министерски съвет?!.......

Разбира се, има резон в думите ти - АЗ-говоренето оказва своето влияние и то точно върху онези, които са обратното на критичната маса от интелигентни хора....
Kleo написа:Аз пък си ЗАБРАНИХ СЪЗНАТЕЛНО да се опитвам да променям МАКРОСВЕТА :328 Поради две причини: 1. Точно защото виждам, че когато протестирам наяве, навън, с мен идват много малко хора. Губя смисъла. и 2. Точно защото т.1 страшно много ме потиска, направо ме разболява от мъка, безсилие и яд. Е, спестявам си вече безсмислени упражнения :954 Влагам силите си там, където знам, че ще има видим ефект, където знам, че усилията ми ще подобрят реално нещата.
Затова пък УСИЛЕНО СЕ ОПИТВАМ ДА ПРОМЕНЯМ КЪМ ПО-ДОБРО МИКРОСВЕТА около мен :222
Деска, теб искам да те питам само - твоя МИКРОСВЯТ къдете е разположен?! Не се ли локализира като част от МАКРОСВЕТА?!

Ето я битка поредна в моя МИКРОСВЯТ. Но понеже.... МАКРОСВЕТЪТ така е постановил (тихомълком и с мълчаливото съгласие на мнозина ни), аз тук не очаквам нищо повече от това.... дори да не ми пишат отговор. И да си платя 1800 лв за ремонт на колата.......

Това писмо го писах 2 часа преди обед - 2 часа, в които можех да направя много други неща. Но.... правех това. И то само, защото всички сме допуснали да живеем при и с тези условия......

Не ме разбирайте погрешно - не соча лично никого. И никого не обвинявам. Просто така да ми се ще отново да блокираме магистрала Тракия като през 97-а година, хванати ръка за ръка...... и да свалим всички, които сега са на вратовете ни......
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа:
Сиренце написа:
НАИСТИНА ЛИ НИКОЙ ОТ НИЩО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА?!......
Не, Чери, интересуват се, но пред последните десетина, че и повече, години управляващата партия успя да внуши на всички, че от нас нищо не зависи. Аз - говоренето на премиера до какво води, как мислиш? Няма НИЕ, няма коалиции, посланията са, че той еднолично решава всичко. Години наред, ако имаш проблем, трябва да стигнеш до ЕДИН конкретен човек, не институция, а именно един човек. И ако някак се случи този човек да е премиера, проблема ти е решен МОМЕНТАЛНО.
Е, тогава? Как хората да повярват, че масата, общността може нещо да промени?!

И още една теория имам - за критичната маса от интелигентни хора, която вече не е в България, но това е дълга и спорна тема.
А за мен, Цони, причината е в това, че макар и малко, но жизненият стандарт на българина се покачи. И когато вече борбата не е за кокъла и комата, ама тези - лично твоите си, а за паницата на 10-и братчед на чинка ти по линия на свако Петко, ти е все тая....... Защото колко от нас, които пишем тук, имаме деца в увреждания и сме минали дори и през четвърт от онова, което майките, които и сега протестират, са минали?! Ами не сме. Не сме били в това затруднено положение. Не сменяме денонощно памперси на пълнолетните си деца, не ни плюят като камилчета, не се налага да носим тежките инвалидни колички, можем да си планираме вижданията, излизанията, почивките, пътуванията.... и... какво да правим там долу при Министерски съвет?!.......

Разбира се, има резон в думите ти - АЗ-говоренето оказва своето влияние и то точно върху онези, които са обратното на критичната маса от интелигентни хора....
Kleo написа:Аз пък си ЗАБРАНИХ СЪЗНАТЕЛНО да се опитвам да променям МАКРОСВЕТА :328 Поради две причини: 1. Точно защото виждам, че когато протестирам наяве, навън, с мен идват много малко хора. Губя смисъла. и 2. Точно защото т.1 страшно много ме потиска, направо ме разболява от мъка, безсилие и яд. Е, спестявам си вече безсмислени упражнения :954 Влагам силите си там, където знам, че ще има видим ефект, където знам, че усилията ми ще подобрят реално нещата.
Затова пък УСИЛЕНО СЕ ОПИТВАМ ДА ПРОМЕНЯМ КЪМ ПО-ДОБРО МИКРОСВЕТА около мен :222
Деска, теб искам да те питам само - твоя МИКРОСВЯТ къдете е разположен?! Не се ли локализира като част от МАКРОСВЕТА?!

Ето я битка поредна в моя МИКРОСВЯТ. Но понеже.... МАКРОСВЕТЪТ така е постановил (тихомълком и с мълчаливото съгласие на мнозина ни), аз тук не очаквам нищо повече от това.... дори да не ми пишат отговор. И да си платя 1800 лв за ремонт на колата.......

Това писмо го писах 2 часа преди обед - 2 часа, в които можех да направя много други неща. Но.... правех това. И то само, защото всички сме допуснали да живеем при и с тези условия......

Не ме разбирайте погрешно - не соча лично никого. И никого не обвинявам. Просто така да ми се ще отново да блокираме магистрала Тракия като през 97-а година, хванати ръка за ръка...... и да свалим всички, които сега са на вратовете ни......
Последно чувствах, че сме НАРОД точно през 1996-1997 година! Обединени, смели, заедно и силни! Малко преди това - също - през 1994 година, също бяхме като ЕДНО! ... След 2009 година лично за мен ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО ЗАМРЯ, да не кажа умря, защото не е съвсем загинало, както виждам, още мърда, но някак е на изкуствено дишане... мда :cry:

Ани, моят микросвят разбира се, че е ЧАСТ от макросвета! И разбира се, че продължавам да се вълнувам какво става в големия свят! Но моля те да ме разбереш точно и именно МЕН, не някой друг. Мен. Познаваш ме. Твърде добре ме познаваш. Без маски и без грим. Като се видим в неделя, мога да се смея, но мога и да плача пред теб. Не се крия. Оголвала съм най-тъмните си кътчета /вкл. и непоносимите страни от личността си/ пред теб и ти си ги приемала, подкрепяла, а понякога и изцерявала. Разбираш ме... или просто много ме обичаш и цениш. Сега те моля същото - разбери ме защо вече не съм от тези ЕДИНИЦИ, които застават с гърдите си най-ОТПРЕД... не на маса, с чашата ракия или вино в ръка, така всички сме "силни", не на думи, не на онлайн-платформите, защитаващи дадена кауза или подкрепящи даден протест. За да е истински ефективен един протест, той трябва да е ДЕЙСТВЕН, ВИДИМ, МАСОВ - ВСИЧКИ ДА СМЕ ТАМ - било пред Парламента, Президентството или Министерския съвет. А аз през последните години чувам или разбирам за такива протести, някои искрено ги подкрепям дълбоко в душата си, ... , но вече не отивам... знаейки, че за ПОРЕДЕН ПЪТ там ще са 100-200-300 души, добре - максимум 1000 човека. А птичка пролет не прави! НЕ прави!!! Най-много тази птичка да бъде бита, обгазена, премръзнала, измокрена до кости, да й е тъжно, че МЪЖКИТЕ ПТИЦИ ГИ НЯМА на фронта, а уж били по-силният пол, кой ви излъга това?! :328 ... Казах ли ти по-горе, че буквално се РАЗБОЛЯВАМ?! Не личи ли вече колко ЛУДА ставам, когато засегнем тези теми?! Мъчно ми е, болно ми е... но съм добър и действен човек, затова какво правя, когато не мога да променя макросвета? Логично. ПОДОБРЯВАМ МИКРОСВЕТА си. Дотолкова, доколкото моят мини-свят е в досег с останалия свят, се надявам той да промени и по-голямата картина. Няма да стане бързо. Поне нека е качествено. Така че чрез личността, поведението и професиите си увеличавам светлината в света, увеличавам сърдечността, ДАВАМ МНОГО НА ОКОЛНИТЕ, ПОМАГАМ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ, ПРЕПОДАВАМ НА УЧЕНИЦИ, и го правя от цялата си душа и с целия си ум, така че гледам везните ми да са в баланс. Да давам много, но и да получавам. Не мога все да съм в режим даване, и даване, и даване, не мога и не желая това. Така че, Ани, дано сега станах малко по-ясна защо от 2010 година насам аз вече не участвам в митинги, протести, шествия... може би с две-три изключения. През 2009 година българите убиха нещо в мен... имаше много ГНЯВ в мен, преодолях го... бях ОБИДЕНА на мъжете, простих им... сега ми е по-леко. Защото съм си забранила да мисля. КОГАТО ОБАЧЕ ВИДЯ, ЧЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ОТИВАТ, ЧЕ НА ПОВЕЧЕ ХОРА РЕАЛНО ИМ ПУКА В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ И КОЙ НИ УПРАВЛЯВА, ЩЕ СЕ ВЛЕЯ В РЕДИЦИТЕ ОТНОВО :922 :922 :922 Дано това стане ... скоро ... бая сме заспали. Включвам и себе си в това нещо. Май че единственият непримирим с неправдите човек, когото лично аз познавам, казвам и подчертавам - ЕДИНСТВЕНИЯТ, когото познавам, това си ТИ, ЧеритаС. В кръвта ти е просто. Неугасима си. Непримирима. Искаше ми се да съм способна да се боря заедно с теб за всички каузи, за които говориш. Не съм способна. Имаш възхищението ми, приятелството ми, разбирането ми защо го правиш... но аз просто вече не мога и не искам. Това е.

Завършвам многословието си с един разказ, с една мисъл и мъдрост, която много, много обичам, ето я и нея:

"Първо започни от себе си!

[img]http://www.highviewart.com/uploads/cach ... 422986.jpg[/img]

Думите, които ще прочетете по-долу, са написани върху надгробната плоча на англикански епископ в криптата на Уестминстърското абатство:

"Когато бях млад и свободен, и въображението ми не знаеше граници, мечтаех да променя света. Като започнах да остарявам и помъдрявам, открих, че светът няма да се промени, така че поукротих стремежите си и реших да променя само страната, в която живеех. Но и тя изглеждаше непоклатима.

В залеза на моя живот, в последен отчаян опит се залових да променя поне моето семейство, най-близките ми, но уви, те не искаха и да чуят.

Сега, когато лежа на смъртния си одър, внезапно прозрях: Ако най-напред бях променил себе си, тогава, чрез моя собствен пример, щях да променя семейството си. Вдъхновен и насърчен от моите близки, щях да мога да направя и страната си по-добра, а кой знае, може би дори щях да успея да променя света."

АЗ ИМАМ ВИЗИЯ. ИМАМ И МЕЧТА. НО ВЯРВАМ, ЧЕ ЗА ДА ГИ СБЪДНА И ПРЕТВОРЯ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА, ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНА ОТ СЕБЕ СИ, ДА ПРОДЪЛЖА ЧРЕЗ ЛИЧНИЯ СИ ПРИМЕР ДА ВДЪХНОВЯВАМ БЛИЗКИТЕ СИ, СЕМЕЙСТВОТО, ПРИЯТЕЛИТЕ... И В ЕДИН МОМЕНТ ... кой знае наистина?! ... смея да се надявам заедно да променим към по-добро България, а защо не и целия свят?! :524 :222
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

:956 :824 :956

Ванче, днес имаш повод :). Да ти е живо и здраво момчето и все така да те кара да обичаш с цялото си сърце. Весел празник ви желая - надявам се, че няма да пропуснете купона.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ванче, да ти е честит рожденика! Да бъде здраво, щастливо и свободно момче - радост и гордост на родителите си!
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Честит празник и от мен!Бъдете здрави,щастливи и много прекрасни мигове заедно!На Гого пожелавам най-най-най щастливото детство и много късмет :329
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Много ми се пише,искам да споделям,но все няма време.И колкото и тривиално да звучи-факт!Не е нещо особено,ежедневните неволи...ама ей така да си изкажа болката.Може би тези дни...по нова година :1140
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Момичета, благодаря ви....! За хубавите пожелания, за отделените минутки и най-вече - за самия жест! От сърце БЛАГОДАРЯ! :329 :922 :329 :922
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Както писах едно, направих друго :plezya se
Типично в мой стил де. Но това е без значение.
От значение е, че вчера отидох на протеста и стоях от 17.30 до 19.30 плътно.
Купих си свирка. Участвах в шествието от Министерския съвет до СУ през Парламента.
Изразих несъгласието и недоволството си. Поисках оставката на един нагъл човек.
Слушах Марияна Попова. Хубаво пя и още по-хубаво се изказа.
Пак съм в "играта"... Това е.
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Деска,браво за това,което си решила да направиш!Аз също съм ЗА това ако имаш позиция по даден въпрос да заставаш зад думите си и да ги отстояваш.Тук в Горна масово негодуват,правят се на много занещи и можещи,ама никой няма да си отдели 2 та часа вечерно време за да протестира,щот* видиш ли имали по важни неща :1210 От няколко дни разговаряю с разни хора и в момента в който ги попитам дали биха излезли с мен на центъра за да протестират свиват перките като мишки.На никой не му пука че водата ни тук е 2.5 кубика,тока стана и той мега скъп,граждански винетки и още хиляди неща,а масовата заплата е около 600-700лв.Е как се оцелява в тоя "шит" :1052 .Много ми е болно тези дни точно от такива теми.И именно защото ви дам усилията на хора като вас,а резултат никакъв.Тоя шморцел оставка няма да подаде,а и всички са си едни и същи.Удари 1 да паднат всички 240....отврат....
През тела съм на бързо ама съм бясна :1053

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Имам нов постинг в личния си дневник тук - http://metsababa.net/forum/viewtopic.php?p=58545#p58545" onclick="window.open(this.href);return false; :222 Който иска нека го прочете :940 Само да кажа, че учението за Ген ключовете събира в едно философия, психология, астрология, И-Дзин, Хюман Дизайн :222
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Привет, момичета! :922

Вчера след обяд бях тук, писах, писах... Изказах си и майчиното мляко! Но накрая реших, че е прекалено дълго и може би дори ще е отекчаващо и днес ще се опитам да съм кратка и бърза :)

Ние сме добре. Изкарахме доста трудно лято. Аз работих (когато всички почиват, аз съм се разработила... :1062 ). Бях по заместване за 4 месеца в един старчески дом. Децата излязоха ваканция в края на юни и започна голямата СКУКА за тях! Цяло лято вкъщи с толкова ограничени излизания не сме имали никога до сега! До морето скокнахме веднъж за 2 и веднъж за 3 дни, като и това ни се получи доста трудно. Мъжът ми и той си имаше неговите си задачи и ангажименти покрай работата и се получи така, че децата се гледаха сами през по-голямата част от времето. Беше ни много притеснено всеки ден когато се налагаше да ги оставяме сами, но истината е, че нямахме избор. Но пък да чукам на дърво както се казва, добре че са добрички и умни и нито веднъж не е имало проблеми. Гого се прояви като един много грижовен и отговорен батко и дори е приготвял ядене за тях двамата , когато ние не сме били вкъщи. Много пъти плаках и още повече пъти ми се е плакало през тези 4 месеца, но сега погледнато през призмата на изминалото време си казвам, че всичко е добре, когато завършва добре. И това е.

Децата започнаха училище на 10-ти септември с такъв ентусиазъм, че беше трудно за вярване направо! Но след това скучно лято ги разбирам. Гого вече е в 6-ти клас. Годината се очертава доста трудна, но той е много старателен и се справя добре. От началото на октомври започнаха и тренировките по футбол , а той отново е включен в отбора и е много щастлив. От другата седмица започват мачовете. Стискам палци само да е здравичък и да няма контузии, за да играе във всички мачове!
Марти е в първи клас. Вече събират и изваждат с числата до 100, решават и елементарни текстови задачи. Чете и пише свободно. Като цяло и той се справя доста добре, вижда батко си , че учи и се старае да му подражава. Миналата седмица изкара 10 на първото контролно по англ. език и просто не спира да се хвали с това :lol:

Аз отново съм си вкъщи. Беше ми трудно да свикна да ходя на работа всеки ден след повече от 10 години вкъщи, но когато приключих се оказа, че отново трябва да свиквам да си седя вкъщи, защото бях отвикнала :D . Но имах голяма нужда от почивка и не ми беше трудно :222

Друго ново при нас е, че тази учебна година няма да посещаваме българското училище. Така се стекоха обстоятелствата. Никак не ми се искаше да прекъсваме, но понякога колкото и да се опитваш да плуваш срещу течението , накрая си принуден да се откажеш...

Чери, се казват тези неща дето ги хапвахме ... :954
Доста често си спомням за срещата ни! И мога само да кажа, че ми се искаше да беше продължила по-дълго време! :922

Нели, прочетох какво си ни написала за Вили в Испания, но на мен ми се иска да попитам как се справя финансово, защото в крайна сметка аз изказах мнението, че 300 Е ще и стигат за храна и много силно се надявам да не съм ви подвела!

За сега толкова от мен! Има още много теми, които ми се иска да засегна, но вече казах, че днес ще съм кратка :)
Прегръдки и целувки за всички вас, момичета! Липсвахте ми!
До скоро писане...! :329
Никога не е късно за ново начало!
Заключено