За писмото, подписвам го с две ръце. Подкрепям те напълно. Може би трябва да се включи въпрос кой персонално отговаря за контрола на храните в градините, името на човека, който е натоварен с изпълнението на съответните наредби. Ако това е РИОКОЗ - името на човека, началник на отдел или каквото има там - за всеки град. Че да знаят хората кого да търсят, като се обаждат в РИОКОЗ за информация.
Може би не знаете за личната ми кампания срещу флуорираното мляко - успях да вдигна шум и да всея смут само по телефона - госпожата от РИОКОЗ ми се обади 2 пъти, за да ми каже да не се тревожа, няма да има такова мляко в градините (може би се е изплашила да не се разсмърди работата....) Така че мисля, че ако има някакво конкретно име на някой конкретно отговарящ, който е посочен от министъра за търсене на сметка, нещата биха проработили.
Но според мен големият проблем са парите и това, че не стигат. Каквото и да си говорим, парите са малко. Лично аз не съм от хората, които мислят, че държавата им дължи нещо, но в никой случай не искам да започвам спор сега и то точно в тази тема. Но си мисля, че и родителите трябва да платят за по-добрата храна. 1.20 на ден за храна?!?!?!?!? Ами смешно е, всички го знаем. Като е така, дайте ние да дадем разликата до 3 лева или до 4 - няма да е кой знае каква сума в бюджета ни. Може да ги спестим от антибиотици например, или от имуностимуланти. Аз съм силно "ЗА" отговорна позиция на родителите, изразена и финансово. За 3-4 лева на ден може да се направи свястна храна, сигурна съм, защото го виждам по менюто на моето дете. А и е инвестиция в децата ни, а не във фармацефтиката! Сигурна съм, че при нужда всеки намира 30 лв за антибиотик, а може би няма да се налага, ако децата се хранят пълноценно.
Може би в писмото ти, Чери, трябва да залегне и искане за преразглеждане на цената на храноден на децата. И мисля, че ако има някаква петиция в нета, ще се съберат доста подписи, не само от хората във форума.