Рецепти за захранване след детокса

Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Re: Рецепти за захранване след детокса

Мнение от bobichan »

Картофени ветрила

Особено подходящи са пресните картофки, но може и с обикновени. Целите картофи се разрязват като ветрила, поливат се със малко зехтин, който предварително е разбъркан с някакви подправки (пресни например машерка или сухи например босилек, риган, чубрица). По желание във ветрилата може да се сложат резени чесън, морков, домат. Нареждат се в тавичка, на дъното на която се слага малко вода и се пекат.
Много са вкусни.
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Закуска - една ябълка

Обяд - овесени ядки със сурово тиквено семе и половин чаена лъжица масло
, заляти с топла вода + чаена лъжица мед
Обядът го ям на два пъти - към 12:30 и към 14:30

Вечеря - салата от маруля пресени лук, чесън и магданоз.
Може да добавя и малко обезсолено сирене. :954
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
djiq

Мнение от djiq »

Да споделя какво ядох днес:)

Сутринта не закусвах умишлено:) само вода+кафе;на обяд приготвих така мечтаните от мен картофки-задушени в гювеч, стават за около 30-40 мин и са мнооого вкусни, сложих картофите, малко сол, подправки съвсем малко зехтин и вода. За вечеря направих салата от домати, краставици, пресен магданоз и зелен лук и една супичка, която правих за пръв път, когато захранвах малкия, но от тогава е любима на всички и си я правим често:) Задушавам праз с малко масло, прибавям картофите, вода, сол и оставям на слаб огън да се свари. След като изстине пасирам, прибавям магданоз и при поднасяnето слагам сирене(натрошено), ако е за детето- слагам обезсолено сирене, ако е за след детокс- малко извара иначе може с всякакво сирене:) Това хапнах днес:)
а за утре мисля да пробвам минестронето на dexter:)
Ver

Мнение от Ver »

Днес ще се придържам към зеленчуците, т.к. предните три дни се уядох на плодове :1062
Та ще се захраня по следния начин:
на обед съм планирала салатка от домат, краставица, малко царевичка за цвят (обожавам царевица, но ако прекаля с нея се надувам) и безсолни маслини.
За вечеря ми се върти нещо подобно ....или сурови чушки пълнени със следното: обезмаслена извара с чесънче (мааалко), маслинки и краставичка.
Това последното по-скоро е вариант за утре (заради изварата), обаче толкова го обичам :423 Аз предпочитам да включавам млечните след 2-3 ден.
Ще видим дали ще устоя :1062
Пожелавам на всички леко захранване!
mironi

Мнение от mironi »

Често в къщи правим нещо елементарно - по рецепта на една баба, на която й бях на гости и явно съм била много гладна, защото ми се стори ужасно вкусно. И ми се струва и подходящо за дните след детокса, но не точно първия - Чушки с масло.
Вземат се зелени чушки за пълнене. Измиват се и както са си с опашките, се нареждат в тава. Пробива се по една малка дупка във всяка чушка - най-лесно с палеца. Слага се по малко масло и малко сол във всяка чушка. След това се поливат чушките със съвсем малко вода и малко зехтин или олио - но малко. И се слагат да се пекат във фурна. Обръщат се по някоето време - за да се запетат от двете страни.
Много елементарно и много вкусно. Опитайте!!! :954
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

Мирони :524 много добре звучи. Задължително ще се пробва.
Да споделя и аз една такава простичка рецепта, но за картофи. Много ми е любима. Първите 2 пъти, когато съм се опитвала да се захранвам с нея, децата ми изяждаха картофите :221 и от тогава знам - винаги се прави в най-голямата тава.
Та рецептата е повече от елементарна. Измиваме много добре картофите без да ги белим ги разрязваме на половина. Мажем с масло и по желание някаква подправка - например смардала, чубрица, меродия или каквото обичате. Нареждаме в тавичка с разрязаното надолу. Поливаме с чаша вода и печем до омекване на картофките. Стават страхотни. Правила съм ги и с олио от рапица и пак стават вкусни. Предполагам, че и с кокосово масло ще станат супер. Та ако са с едно от двете стават за първия ден на детокса. Сол според мен не им е необходима в маслото има достатъчно.
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Аватар
droidd
Философска система

Мнение от droidd »

Да се запиша и аз тук :222
1-ви ден след детокса /вчера/
сутринта:- чаша топла вода, после кафе.
8.30ч.:-3 сини сливи
10ч.-резен диня
12.30ч.:-малка салата зеле с моркови,с малко зехтин,щипка морска сол и лимон
една малка тиквичка на скара, неувкусена.
14.30ч.-салата:1 домат,1/2 краставица,печена чушка,1/3 глава лук,люта чушка,малко зехтин и щипка сол
+ зеленчукова супа: 1 среден картоф, морков, парче тиквичка, глава лук, голяма скилидка чесън и любимата ми подправка от сушени зеленчуци, която е без сол.Нарязвам всичко по наедро-така после ми създава чувство на ситост.Слагам водата да заври с много малко сол и добавям всичко, докато омекнат картофите.Може да се овкуси и с лимонов сок.
17ч.:-5 сини сливи
18.30ч.:-салата:1 домат,1/2 краставица,печена чушка,1/3 глава лук,голяма скилидка чесън, малко обезсолени зелени маслини, люта чушка,малко зехтин и щипка сол
+ една малка тиквичка на скара, неувкусена.
+ остатъка от супата./ малко ми дойде в повече, ама няма да ходи зян я :221 /
+ една препечена филийка пълнозърнест хляб :221 множко стана

2-ри ден след детокса /т.е. днес/
сутринта:- чаша топла вода, после кафе.
10ч.: - по 1.с. л. мюсли,пшенични трици,натрошено ленено семе, смлян сусам, мед и овкусено с канела.
обяд:- чушка бюрек на фурна с извара + салата
следобяд:-плод
вечеря-вероятно тиквички с ориз + салата
Последно промяна от droidd на 14 Сеп 2011, 09:21, променено общо 1 път.
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Моето захранване вчера:

- 9:00 - резен диня - средноголям
-10:30 - кафе , нес , чисто
- 11:30 - 5 накиснати бадема, обелени
14:00 - 50 грама покълнало жито, чисто
-16:30 - една голяма праскова
- 19:30 - салата - половин розов домат, парче краставица, половин червена
чушка, 2 скилитки чесън , сусамово олио и останалото покълнало жито(около 50гр.),
овкусени с малко оцет балсамико/ лимон е за предпочитане/. :)
- 20:30 - към 20 стафиди и 1чаена лъжица сусамов тахан
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Ver

Мнение от Ver »

Днес много ми се яде това:
[img]http://novinar.bg/data/2010-02-27/20100219_0124.jpg[/img]
Моркови, цвекло и ябълка или зеле.
И оризец ...
Вкусно :222
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

Ver написа:Днес много ми се яде това:
[img]http://novinar.bg/data/2010-02-27/20100219_0124.jpg[/img]
Моркови, цвекло и ябълка или зеле.
И оризец ...
Вкусно :222
Това ни е любимата салата в къщи. Моркови и цвекло + зеле или кисела ябълка, или ряпа. Добавям магданоз, а ако е със зеле - копър. Подправям с лимон, зехтин и малко сол . Мммм :222
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Ver

Мнение от Ver »

mari_ko написа:. Добавям магданоз, а ако е със зеле - копър. Подправям с лимон, зехтин и малко сол . Мммм :222
Много благодаря за насоките :923
Къде се изгуби ти приятелче?! :329
Публикувай отговор