Страница 2 от 2

Re: За покълналите зърна

Публикувано на: 29 Яну 2014, 14:04
от Ванчето
Kalia написа:
Бъни написа: Пробвала съм с пшеница няколко пъти и не става и това си е.
Пшеница,лимец,слънчогледово семки,тиквени,нахут,леща,боб,грах и пр.-всичко може да покълне. Напр.лимец-взема се определено количество и се промива обилно с вода.След това се прибавя изворна вода(може и чешмяна де) и кисне във водата една нощ. На сутринта водата се изхвърля и лимеца се оставя на топло, като се промива през няколко часа с вода. Трябва обаче добре да се изцежда водата,с която се промива.След 1-2 дни кълновете вече са налице. :1209
Благодаря за съветите! Успях да си покълна пшеница. Но известно време след като си хапнах кълновете започва едно леко неразположение в корема. Почуствах се подута и имаше някакъв дискомфорт, не бих казала точно болка, но все пак беше неприятно. На някой друг случвало ли му се е нещо подобно? Нали пшеничните кълнове се хапват сурови , не съм се объркала? :1044

Re: За покълналите зърна

Публикувано на: 29 Яну 2014, 14:27
от Сиренце
Покълналата пшеница се дъвче бавно и продължително и количеството не бива да е голямо - максимум около 40-50 гр.

Re: За покълналите зърна

Публикувано на: 29 Яну 2014, 17:55
от Ванчето
Сиренце написа:Покълналата пшеница се дъвче бавно и продължително и количеството не бива да е голямо - максимум около 40-50 гр.
Аз точно 50 гр си бях приготвила, но това за много бавното и продължително дъвчене не го знаех. Ще го имам в предвид за следващия път! Благодаря!

Re: За покълналите зърна

Публикувано на: 28 Яну 2016, 17:10
от Kleo
Записче :524 :922