"По света и у нас" докато си пием кафето

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: "По света и у нас" докато си пием кафето

Мнение от cchery »

Френски учени откриха огромни тумори у плъхове, хранени с ГМО

"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
tita

Мнение от tita »

:cry: Нямам думи просто .. само настръхнах! Въпреки, че дете на 2 г. няма как да е 58 см, според мен .. но знае ли човек.

После се сетих как в ауди форума един съфорумец се възмущаваше, че на КПП-то с Гърция му направили проблем за собственото му дете, с майката на което нямат сключен брак, защото не носел документ, с който да изведат детенцето от страната. :1044
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Остров "Света Анастасия" гр. Бургас - проект

[youtube]gWtrXHAgLhM[/youtube]
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Според мен много интересен материал :)

http://blog.zepir.com/bg/blog/view/id/1 ... bject_map=" onclick="window.open(this.href);return false;{%224218836989126%22%3A122026204615979}&action_type_map={%224218836989126%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

записче
Последно промяна от Kleo на 07 Дек 2012, 10:25, променено общо 2 пъти.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Близо 500 души празнуваха заедно в ресторант Форум в НДК на 3-ти декември 2012 година!

В този сайт вижте новината: "Над 400 незрящи и техните придружители отбелязаха заедно 3 декември" :222 В статията аз съм представена с истинското си име, Десислава Михайлова, а съпругът ми е Християн :222

Искаше ми се да споделя с вас информация за събитието, на което присъствахме, танцувахме и спечелихме цели 3 награди, и ми се стори, че именно тук е най-подходящото местенце за това :222
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

:eek: :eek: :eek: Във Варна са вече с данък „Котка” :eek: :eek: :eek:

[img]http://fakti.bg/img/news2012/56628/6842 ... a5_big.jpg[/img]

"Нов данък сюрпризира собствениците на котки във Варна. От тази година те ще плащат данък от 24 лева. Също така общинските власти въвеждат и ограничаване броя на домашните любимци. Ако в едно жилище има повече от два броя домашни любимци, собственикът на апартамента го грози глоба до 500 лв.

Досега всички, които имат котка като домашен любимец, трябваше само да ги регистрират в общината. Новият данък е равностоен на този, който е определен и за кучета. Събраните средства ще отиват за кастрация на кучета и котки и финансиране на приюти за животни."

:1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215

За пореден път оставам безмълвна от удивление пред поредната глупост на варненските общинари!
По-голям абсурд, лишен от всякаква логика, аз не съм чувала!

източник
danid
Философска система

Мнение от danid »

Така написано ако гледаш рибки трябва да имаш само 2 ли??? За кучетата ок, те се разхождат, цапати т.н., но котка, а в твоя случай ти си в къща, още по-безумно е, дори ако имаш куче не е същото, но не

Мнооого са добри, не знам защо им плащаме на тези хора и до кога ще търпим??? ДО кога? Знаем колко трудно е да изкараш 1000 лева, а почти всички държавни чиновници, на които плащаме всички ние си клатят краката и с рушветите вземат доста повече.

Сега има спад, фалирали хиляди фирми, това не значи ли орязване на работни места и в администрацията??? Някой да е чул за подобно нещо, не щата си стои, ама там случайни хора няма нали...

не ми се говори за това точно в петък, но много се ядосвам от подобни мислени, недомислени промени от всякакво естество, които уж за наше добро се приемат
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Мърмори написа::eek: :eek: :eek: Във Варна са вече с данък „Котка” :eek: :eek: :eek:

"Нов данък сюрпризира собствениците на котки във Варна. От тази година те ще плащат данък от 24 лева. Също така общинските власти въвеждат и ограничаване броя на домашните любимци. Ако в едно жилище има повече от два броя домашни любимци, собственикът на апартамента го грози глоба до 500 лв.

Досега всички, които имат котка като домашен любимец, трябваше само да ги регистрират в общината. Новият данък е равностоен на този, който е определен и за кучета. Събраните средства ще отиват за кастрация на кучета и котки и финансиране на приюти за животни."

:1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215

За пореден път оставам безмълвна от удивление пред поредната глупост на варненските общинари!
По-голям абсурд, лишен от всякаква логика, аз не съм чувала!

източник

Пуха направо се покри при тази новина
loshka.jpg
(91.46 KiB) Свалено 689 пъти
:1069 :1069
Последно промяна от cchery на 15 Яну 2013, 19:05, променено общо 1 път.

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Европа дава 1,6 млн. за попфолк

София. Икономиката ни ще излиза от кризата в ритъма на попфолка. Близо 2 млн. лева ще получи "Пайнер Медиa" по проект за популяризиране на чалгата не само у нас, но и на международните пазари, показва справка в информационната система на Министерството на финансите, пише БГНЕС. Парите са спечелени по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика".

Проектът е на стойност 3 197 324 лв. Към момента средствата все още не са усвоени. 1 630 498 лв. идват от ЕС, 287 735 е националното финансиране, а "Пайнер медиa" ООД ще заплати 1 279 091 лв.

В описанието на проекта за популяризиране на чалгата се посочва, че фирмата цели да постигне устойчив икономически растеж и запазване на лидерските си позиции в подготовката и реализирането на качествен медиен и музикален продукт не само на родния, но и на международните пазари, в които телевизия Планета се излъчва.

"Чрез повишаване качеството на предлагания продукт "Пайнер Медиа" ООД ще съумее да привлече значителен брой нови зрители, да вдигне рейтинга си, като това ще доведе до увеличаване на приходите от реклама. Проектът ще доведе и до разкриването на нови работни места и ще допринесе за развиването на българската икономика", се посочва още в описанието на проекта.

Дейностите, които медията ще извърши по реализирането на проекта, са създаване на екип за управление на проекта; подготовка и провеждане на процедури за избор на външни фирми изпълнители на доставки и услуги; поръчка и доставка на оборудването, тестване и въвеждане в експлоатация, провеждане на обучение на техническите специалисти; поръчка и доставка на материалите за визуализация; подбор и разкриване на нови работни места; мониторинг и оценка на проекта; изготвяне на одиторски доклад за изпълнение на дейностите по проекта.

Управляващ орган на Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" е дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" в МИЕТ.

Бунт срещу чалгата

София. Всички артисти в българските театри, опери и концертни зали да излязат на протест срещу чалгализацията, призова известният театрален режисьор Теди Москов. Повод за апела му стана одобреният проект за финансиарне на "Пайнер" по ОП "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика". Близо 2 млн. лв. се предвижда да получи компанията, за да популяризира попфолка у нас и зад граница. Проектът е спечелен с благословията на държавата, която ще даде и 287 хил. лв. от парите под формата на съфинансиране.

"Това е чудовищно. Не знам кой чудовищен мозък е родил подобно нещо. В идиотската ни държава това е културата, която можем да покажем на света", коментира пред БГНЕС режисьорът Александър Морфов. "Някой ще вземе много пари от това, но по-ужасно и нищожно нещо не мога да си представя", допълни именитият режисьор.

Срещу чалгализацията се обявиха хора в различни сфери на българската култура. Композиторът и пианистът Антони Дончев обобщи случващото се като "пълен абсурд". "Не може да се подпомага нещо, което властва години наред. Какво повече да му помагаш", попита Дончев.

"Неприятно ми стана на душата, когато разбрах. Както е казал известният британски драматург и писател Бърнард Шоу - "Човек не трябва да се бори с прасе. Първо, защото ще се изцапа и второ, защото на прасето това ще му хареса", описа символично факта музикантът Кирил Маричков.

От формална гледна точка няма нищо нередно в това, че проектът на "Пайнер" е одобрен за финансиране. Ще проверя какъв е случаят, коментира министърът по еврофондовете Томислав Дончев.

Публикувай отговор