Есента почука с ябълки червени и тикви засмени

Свобода на словото
Заключено
Аватар
dexter
Философска система

Re: Есента почука, ето тя е тука с ябълки червени и тикви за

Мнение от dexter »

Тита, блягодаря, че сподели за концерта и за музиката :954 ! Никога не съм чувала за тази група, но веднага се заемам да отстраня пропуска. Защото много ми допадна парчето, което си сложила :).
Момичета, това с детските рождени дни ми е голям кошмар на мен. Поради тази причина тази година щеше да е първото "парти" на Яна само с нейни гости. След дълго лутане из варненските детски клубове, които според мен са пълна скръб.... на ненормално високи цени за боклукчавата храна, която предлагат и изобщо за всичко друго. Накрая бяхме избрали, организирали и почти раздали поканите и Яна се разболя от варицела :lol: :lol: . Наистина се надявам причината да не е моето отвращение към цялата ситуация. За съжаление времето на рождения й ден не позволява тържество на открито, иначе за мен това е най-добрия вариант за деца на 5-6-7 годишна възраст. Не помагам много на Вер - само споделям мои мисли :). Сещам се, че за домашни празненства би могло да се организира издирване на съкровище - с карта, въпроси, междинни насочващи знаци и др. подобни изненади :). Виждала съм го у една приятелка, но те бяха скрили подаръка на рожденичката по този начин и в търсененто участваха само 2 деца и един дядо :).
danid
Философска система

Мнение от danid »

Верче,

писах, писах и нещо стана и всичко изчезна, имам много игри подходящи за деца 2-3 клас, поне моите бяха толкова големи, когато правихме такъв рожден ден с класа и се забавляваха много, някои ще станат и за малко по-малки дечица

Ако те интересуват ще пиша пак. Имам и заготовка за покана, която правя с картинка и разпечатваме на цветна хартия. Тази година трябваше да ги донесат украсени и да участват в конкурс за награда.

Аз още нищо не съм планирала, а и на Боби рожденния ден наближава, но почти нямаме деца на толкова крехка възраст - 3 и май ще минем само с баби и в градината.
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Ver

Мнение от Ver »

Дани, много ти благодаря! :923
Въпросите определено ме затрудняват :1062 .....не се шегувам :plezya se
Моля, не се смейте :1047 на въпросите свързани с математика и на някои от логическите просто ... как да ви обясня .... срещам сериозна вътрешна съпротива :221 :1209
Трябва ми помощ!!! :1069 (щото не знам да се смея или да плача ;))
danid написа: 1. В един плик има 3 ябълки, как можеш да ги дадеш
на 3 приятели като в плика остане една? - давам им 2, пък те да се оправят ?!?! :oops:

2. Какви са камъните в морето? - кръгли, мокри или ... ?! :1062

3.Какво в заек е отзад, а в котка отпред? затка или коек, а? :222

4.От 3 кивита 2 имат равни тегла, а третото е по-леко. Как с едно претегляне на везна може да се открие по-лекото? нееее, само не това :1053

5.Назови 3 дни от седмицата без да ги казваш по име.Ъ? Първак, вторак, третък върши ли работа?

6.Поставете 2 момчета така, че първото да е зад второто и второто зад първото.олелеее, ако това е въпрос за 2кл, значи аз съм бебе

7.Какво принадлежи само на теб, а се употребява често от другите? Ами сега? Отговорите които ми идват направо не са за казване :oops:

8.На кой въпрос не може да се отговори с "Да"? Искаш ли да решиш още няколко задачи? :222
Дани :923 и :329
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Тити, музиката на Чамбао е нещо, което бих слушала с удоволствие! Дори в момента си заредих 56-е най-популярни техни клипа в ютуб! И то само защото песента, която ти беше пуснала в постинга ми хареса страшно много! Т.е. заради теб :razz: . Благодаря, че ме пренесе на концерта..... ако знаеш колко си права за оградите и мъжете с квадратни челюсти, облечени в черно!!! Толкова много съм искала да се доближа до любимците си ииииии толкова много невъзможно е било всеки път! Слушам и се наслаждавам! :)

Верче, ще се пробвам и аз на въпросите от викторината на Дани :1062 :1062 . Трябва да ти кажа, че за математика и логика съм почти в същото положение като теб. Хайде да видим:

1. В един плик има 3 ябълки, как можеш да ги дадеш на 3 приятели като в плика остане една? - Ще трябва да отклоня вниманието на единия от приятелите, така че да не разбере, че остава без ябълка. :lol:

2. Какви са камъните в морето? - мокри?!

3. Какво в заек е отзад, а в котка отпред? - Буквата "К"?!?

4. От 3 кивита 2 имат равни тегла, а третото е по-леко. Как с едно претегляне на везна може да се открие по-лекото? - С едно претегляне, ама няколко пъти :lol: ще се справя! Тоя въпрос направо ме прати в първи клас.... :oops:

5. Назови 3 дни от седмицата без да ги казваш по име.Ъ? - Ден на майстора, почивни дни

6. Поставете 2 момчета така, че първото да е зад второто и второто зад първото. Ами,когато "първото" го поставиш зад "второто", те реално си сменят местата и бившото първо става второ, намиращо се зад новото първо. Някой нещо да разбра?! :plezya se

7. Какво принадлежи само на теб, а се употребява често от другите? Труда. :523

8. На кой въпрос не може да се отговори с "Да"? "Искаш ли да имате още повече домашни?" :221
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

:528
Ооооо, Дани , защо даде отговорите? И на мен ми се играеше, а-ха да се почеша по главата и да започна да мисля ..... :1062
:1077
Тъкмо щях да похваля Верчето, умницата ми тя :828
Кивитата направо ги пропуснах, с висша метематика не се захващам. Пък за дните от седмицата се сетих за още един отговор: Първият ден от седмицата и уйкенда :1062
Ние май си имаме тема за игри
http://forum.metsababa.net/viewtopic.php?f=6&t=951
:222
Уф, Чери пак ме е изпреварила, днес не ми е ден :1062 :329
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

mari_ko написа:Тъкмо щях да похваля Верчето, умницата ми тя :828
Кивитата направо ги пропуснах, с висша метематика не се захващам. Пък за дните от седмицата се сетих за още един отговор: Първият ден от седмицата и уйкенда :1062
Ние май си имаме тема за игри
http://forum.metsababa.net/viewtopic.php?f=6&t=951
:222
Уф, Чери пак ме е изпреварила, днес не ми е ден :1062 :329
Ми аз не съм ли за хвалене :1044 :1044 :1044 ?!? Я как само щателно си оцветих в зелено отговорите и ги удебелих....... :328 :328 :328 ........ и повечето са грешни :221 :221 .

Имаме тема за игри наистина....... що пък да не си я подхванем пак?! :razz:
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

danid
Философска система

Мнение от danid »

Идеята ми беше да съберем игри, подходящи за рожден ден на малчуганите, защото като дойде момента на всички ни бягат умните мисли и ни идва да се скрием някъде, там можем да споделим места за партита, торти, игри, аниматори и каквото се сетим още.
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

danid написа:Идеята ми беше да съберем игри, подходящи за рожден ден на малчуганите, защото като дойде момента на всички ни бягат умните мисли и ни идва да се скрием някъде, там можем да споделим места за партита, торти, игри, аниматори и каквото се сетим още.
Форумът е напълно на разположение и отворен за всички идейни, свободомислещи и различномислещи хора в страната, извън нея и във Вселената въобще :1062 :1062 ! Дани, ако имаш времето и желанието да направиш, това ще бъде една крайно нужна и много полезна тема!

Ver

Мнение от Ver »

danid написа:Идеята ми беше да съберем игри, подходящи за рожден ден на малчуганите, защото като дойде момента на всички ни бягат умните мисли и ни идва да се скрием някъде, там можем да споделим места за партита, торти, игри, аниматори и каквото се сетим още.
Аз съм за! :524
Темичката ще бъде полезна :) (вместо да си копирам идеите в компютъра, както вече направих :1062 )
cchery написа: Дани, ако имаш времето и желанието да направиш
:524
mari_ko написа:Ооооо, Дани , защо даде отговорите? И на мен ми се играеше, а-ха да се почеша по главата и да започна да мисля ..... :1062
Тю, да му се невиди!
Как ми се щеше да прочета нещо забавно :1062
mari_ko написа: :1077
То, Марико не е трудно да ме е разсмее, де. Аз само като видя този емотикон, си те представям и ме напушва смях :221
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

:524 :524 :524 И аз съм ЗА. Предлагам да е в "Суета, мода и женски капризи".
Ver написа: :1077 Аз само като видя този емотикон, си те представям и ме напушва смях :221
Ама ти така ли си ме представяш?!? :1070
:1069 :1069 :1069
cchery написа:Ми аз не съм ли за хвалене :1044 :1044 :1044 ?!? Я как само щателно си оцветих в зелено отговорите и ги удебелих....... :328 :328 :328 ........ и повечето са грешни :221 :221 .

Как да не си за хвалене :828 То красота :1206 , то ум :426 , то кадърност :994 , то сексапил :1028 Какво да кажа освен пу-пу :1211 Обаче, видях поста ти чак като пусках моя и затова те коментирах само с дребен шрифт. И както казва Еми-1 "Пущам, пък после ще чета" /къде ли се изгуби наборчето :923 /
cchery написа:в страната, извън нея и във Вселената въобще :1062 :1062
Добре, че си уточнила, че мислех тези дни да мръдна до Марс /или само "да мръдна"/ и, ако ми хрумне нещо, к`во праЙм?
:922
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
danid
Философска система

Мнение от danid »

Чери, със сигурност ще направя подобна тема, но кога не обещавам нищо засега. Можем да ползваме игрите за събирането на форума извън София. Има да търсят булка гъба децата, а може и бащите да пратим по някоя сложна задачка :221

А щом искате забавни въпросчета ще извадя още. Засега се сещам само за 2, но сигурно ги знаете. Да отговарят само тези, които не са ги срещали до сега

В една стая има 4 котки, срещу всяка от тях има по 3 котки. Колко котки има в стаятаотговора е 4
3 майки и 3 дъщери отиват при Фюти на пицария. Срещнал ги Бай Момчил и им казал: здравейте 4 жени. Как става така?

И хайде кажете как ще разрежете торта с 3 разреза на 8 равни части. И това не е лесно. Аз го видях на фирмено събиране и бяхме 3 отбора по 10 човека, имаше само 1 верен отговор и то след сериозен размисъл, а за деца е още по-трудно.

Хайде забавлявайте се
Заключено