Ver написа:bobichan написа:
Според мен е логично житото да е обикновенно, а не грухано. Защото всяка допълнителна обработка - грухане (каквото и да значи), полиране, бланширане, води до по-бедна на хранителни вещества и по-богата на калории храна.
Именно

Точно така, НЕ грухано, Не обработено

Когато се яде, се усеща че аха да покълне има спечифичен дъх на трева

Абе, то ясно, че е така, въпроса е, че точно този режим трябвало да е с грухано, защото един от пречистващите и дори лечебни елементи е пиенето на житената вода сутрин на гладно. Ако житото не е грухано, водата в която е киснало няма тези лечебни свойства. Иначе Дънов има ред други програми и упражнения, които са с необработено жито, но не и тази. Това го разказвам по памет. Четох го в някоя от статиите, към които Вер беше дала линк.
Аз мисля, че груханото жито, е жито на което е махната обвивката, т.е. триците. Аз мога да добавям трици, ако трябва, защото имам натурални такива.
На мен груханото ми харесва - няма никакви боклуци в него и няма нужда от термос. Вечер го слагам в един буркан с винт, наливам горещата вода и слагам буркана, завит с кърпа в тенджерата под налягане. На сутринта буркана се е вакумирал.
Да ви кажа, мисля, че най-ценното на режима, както беше казала и Вер, е общата цел и идея, това, че сме заедно, пък какво било житото - незначителна подробност :lol:
Така, че Боби, ако си навита, ще ти правя компания 3 дена след пълнолунието /вместо детокс/
А нали щяхме да постим заедно?. Май да направим нова тема за постенето - да се обобщят основните неща и да споделяме рецепти.

[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]