За обяд: дюнер и парче торта за него, за мен 1 парченце мини калцоне и айрян

За вечеря: 3 парчета филе от пенгасиус на фурна, видях ги на промоция в СВА-то и взех

Ти си работеща домакиня и майка за примерvihrogonche написа:Последните постове тук гледам все мои , ще рече човек, че само ние ядем у дома или че само аз съм работеща домакиня...
Снощи бяхме на тиквички с доматен сосvihrogonche написа:хайде пишете и вие какво правите за ядене вкъщи
Вихърче, това е ОГРОМНА грешка. И тук не става въпрос за грешка, която ще доведе само до нарушаване на хранителния режим.vihrogonche написа:Вкъщи просто не купуваме масло, може би е голяма грешка, че консумираме маргарин, но така сме свикнали.
Само заради тез отрови, чета като луда етикети на пакетирани храни.Специално внимание - главно заради вредата от тях отделям на една нова, несъществуваща в естествен вид група мазнини: трансмазнините. Те се появяват в съвременното хранене със съвместните усилия на производители и търговци.
Получават се чрез хидриране на растителни масла и превръщането им в твърди храни. Основен техен представител е маргаринът. Но върху опаковките на огромен брой храни - сладкиши, соленки, готови пици, полуфабрикати - може да се прочете, че съдържат хидрогенизирани или частично хидрогенизирани мазнини. Основното им качество е, че са евтини, трайни, не гранясват и подобряват търговския вид на храната.
Те преливат от омега-6 мастни киселини, тялото реагира на тях като на животински мазнини и в този им неестествен вид ги усвоява по-трудно и от животинските.
Предполагам, че у нас трансмазнините няма скоро да бъдат забранени, както опитват да го направят в някои страни.
Остава ми да кажа, че докато малко краве масло никому няма да навреди, трансмазнините и в малки количества са вредни.
tita написа: ... и биричка
tita написа: ... и биричка