Нашите зелени училища се очакват да са през м. май. Поне за Бела де - за Коко тогава ще е голямата пушилка покрай ВО..... Миналата година Бели беше много доволна от прекараните дни в Родопите заедно с класа си, така че сигурно ще я пуснем и тази година.
Моят Коко тази година се метна на вълната на "олимпийското движение"

. Яви се на първия кръг на Олимпиадите по география, математика, биология, физика, история и БЕЛ

..... Абсолютно по негово решение - аз настоявах само за математиката, т.к. учителят му каза, че.....това е вид проверка преди външното оценяване. Е, там се справи много зле - той има 10 точки, а максимумът беше някъде между 60 и 70. Не знам дали да го оправдавам или не, но най-много точки на тази олимпиада /за нашето училище, 7-и клас/, има негова съученичка - 18 точки

.
Но пък по география се класира за втори кръг

. Както и миналата година, междувпрочем.
Иначе получихме безумна оферта за бяло училище за Бела.... 260 лв. за 6 дена каране на ски с включен транспорт до Витоша, ски-учители и ски-екипировка и топъл чай. Миналата година към тези пари са се плащали и ежедневни карти за ски-влекове на стойност 12 лв на ден. Т.е., ако и тази година се плащат ежедневни ски-влек карти, то цялата сума за бялото училище ще е 332 лв.
Приятелка ми показа офертата за бяло училище на нейното дете в друго училище в Младост - 333 лв, в които е включено следното - 4 нощувки с пълен пансион (закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря), транспорт до хотела в Беклемето, екскурзия до Троянския манастир, медицинска застраховка, ски-учител, ски-екипировка и влек. Аз..... просто съм сащисана от тази фрапантна разлика на предлаганите услуги и цените за тях.
Отделно от това - нашето бяло училище се провежда 3 последователни съботи и недели, като тръгването става в 8 сутринта от училище, т.е. ... 5 дена децата отиват в 8 часа за часове, а следващите 2 дни, които трябва да са им почивни, отиват пак в 8 часа, но за да карат ски. Офертата на детето на моята приятелка е за 4 учебни дни.