Направи си сам

Публикувай отговор
Ver

Re: Направи си сам

Мнение от Ver »

Някой беше писал в друга тема, че не може да направи украса, защото ръчните неща били трудни и отнемали много време. Вярно е, че "много" и "малко" и "трудно" и "лесно" за всеки са различни понятия, но искам да ви покажа един вариант за Коледна украса, който на мен ми отне сравнително малко време, но това изобщо не ми влизаше в сметките, защото удоволствието, което изпитах докато работех с вълната не се измерва по този начин :)

Коледен Ангел:
IMG_4528.JPG
(50.22 KiB) Свалено 626 пъти
Малките Ангелчета и Снежинки висят от тавана.Усещането за уют и топлина не може да се предаде със снимка. Разбира се на то е свързано с индивидуалното виждане на всеки човек :)
IMG_4529.JPG
(35.83 KiB) Свалено 626 пъти
IMG_4530.JPG
(47.29 KiB) Свалено 626 пъти
И още един по-голям, който ту пази елхата, ту се превръща в играчка :)
IMG_4531.JPG
(81.02 KiB) Свалено 626 пъти
danid
Философска система

Мнение от danid »

Браво Верче, красиви са и много различни
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Вер, може би имаш пред вид мен - бях написала, че искам да направя (например) кукла от филц за кръщелницата ми, която за играчки признава само куклите :). Но нямам умения, нито време.
А твоите вълнени кукли са хубави, вярвам ти напълно за уюта, който създават :).
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

БРАВО, Верче, страхотни вълнени ангелчета! Много ми харесаха и на мен :326
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Ver

Мнение от Ver »

dexter написа:Вер, може би имаш пред вид мен - бях написала, че искам да направя (например) кукла от филц за кръщелницата ми, която за играчки признава само куклите :). Но нямам умения, нито време.
А твоите вълнени кукли са хубави, вярвам ти напълно за уюта, който създават :).
Да, Декс :) И аз бях почти сигурна, че беше ти, ама реших, като не съм сигурна да се изразя по обиколния начин :1062
Тези ангелчета се правят много лесно на принципа на мартеничките. Вълната не трябва да е изпредана. Натурална, продават я на пазара (поне в Сф) на едни рула навита.
Когато се видим във Варна (или някъде другаде) ще опитам да не забравя да взема малко вълна да ти покажа някои неща, за да видиш, че всъщност е много лесно :940
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Лесно ще е , ако е като мартеничките, ние вече 2 години сами си правим мартеници - за лична употреба, за приятели, за детската градина. Като се позамисля, на мен повече ми липсва смелост да се заема с разни неща :). От друга страна съм човек, който не си пада много-много по подробностите, Джаста Праста от приказката :221 :221.
Не съм ходила по варненските пазари, не съм се сещала, че може да се продава вълна. Почти съм сигурна, че майка ми ще успее да намери някъде в Карлово, ако й поставя задача :lol: :lol: . Наскоро харесах и една книжка за всякаква коледна украса от плат, мисля да си я купя. Така бавно и славно събирам кураж да се заема с нещо. За съжаление наистина нямам умения, ръчната работа не ми се отдава, може би защото ми липсва нужното търпение :).
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

И аз правя с голямо удоволствие мартенички :222
Ver

Мнение от Ver »

Еххх, така като те слушам само си един курс по Антропософска Арт Терапия .... има ги такива в Сф, а за Варна не знам.
Сега при вас тече един интересен курс по Валфдорска педагогика, обаче :) :1024
dexter написа: От друга страна съм човек, който не си пада много-много по подробностите, Джаста Праста от приказката :221 :221. .
Е, тогава ангелчетата ще ти паснат ;)
dexter написа:.... Като се позамисля, на мен повече ми липсва смелост да се заема с разни неща :). ... Така бавно и славно събирам кураж да се заема с нещо.
За съжаление наистина нямам умения, ръчната работа не ми се отдава, може би защото ми липсва нужното търпение :).
До много важно прозрение си стигнала. Давай натам, но не само с мислене :222
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Друго, което обичам да правя, и ми е отръки, е бродирането на гоблени - до момента имам цели 3 избродирани и подарени, наченала съм четвъртия, но ми върви мнооооого бавно :oops:
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

vihrogonche написа:БРАВО! :326
Да не си помисли, че я е правила Виктория :1062
vihrogonche написа:Друго, което обичам да правя, и ми е отръки, е бродирането на гоблени - до момента имам цели 3 избродирани и подарени, наченала съм четвъртия, но ми върви мнооооого бавно :oops:
Ами, да вземем да си направим една тема за гоблените. И аз имам един започнат, но и няколко съвсем малки завършени и подарени.
Ver написа:Малките Ангелчета и Снежинки висят от тавана.Усещането за уют и топлина не може да се предаде със снимка. Разбира се на то е свързано с индивидуалното виждане на всеки човек :)
Прекрасни са :326 Аз усетих уюта и топлината :1181 А с този на елхата и аз бих си поиграла :oops:
С тиксо ли ги залепи на тавана, защото аз опитах с моите снежинки от прежда, ама падат. Но те са доста по-тежки. Както и да е, без друго повечето отидоха за украса на градинската елха :222
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Ver

Мнение от Ver »

mari_ko написа:С тиксо ли ги залепи на тавана, защото аз опитах с моите снежинки от прежда, ама падат.
Да, с тиксо :), да права си - вълната е много лека и ефирна. Ангелчетата "летят" и при най-малкото разместване на въздуха.
Пробвай да вземеш някое по-яко тиксо :) От латекса се отлепват без проблем (повечето) ;)
Публикувай отговор