Привет, привет,
Леле, колко много неща съм изпуснала. Но наваксах - прочетох ви.
Аз напоследък се чувствам доста изтрещяла, защото колко и да ми се иска всичко да е цветя и рози и да ги възприемам нещата нормално, не се получава всеки път. Особено пък последната седмица такива негативни чувства и емоции изпитвам, че не е истина и се опитвам да ги превъзмогна. Искам да си разреша вътрешните конфликти, защото те са тези, които ме събарят и ми правят неприятно ежедневието, но не като време, а като вътрешно себеусещане. Даже последните 2-3 дена не мога и да спя нормално, което не ми се е случвало скоро. Но днес вече се чувствам една идея по-спокойна. Ще видим как ще се справя с нещата занапред.
Снощи гледахме Интерстелар - като цяло беше хубав филм, но по-едно време дори и на мен, дет съм по-отворена философски, ми дойде малко вповече. Но идеята беше добра, определено вярвам, че има "други същества" които ни дават знаци и ни говорят, но ние не сме се научили да ги разбираме.
Днес ще ходим на театър - ще гледаме Скъперникът. Казаха, че постановката е забавна и се надявам да е такава.
Иначе продължавам да си тренирам, макар че смених от 90 дневното предизвикателство на друга програма. Харесва ми и искам да стана супер жена ... хихи ... искам да изглеждам страхотно и да имам стегнато тяло, така че за тази цел трябва да работя усилено.
Аз се радвам все още, че въпреки студеното време сутрин, все още успявам да ходя с тротинетката да офиса. Стига да не вали, дори и минусовите температури не ме плашат. Радвам се, че това средство ми носи такава голяма радост, защото определено придвижването с него ми носи удовлетвореност, защото не си губя времето, а пък и се движа доста усилено.
Линди : Относно масажа - пробвай да правиш сух, четков такъв сутрин - много тонизира.
Пробвах, ама първоначално реших, че четката, която си купих мога да я изпозлвам в банята, а тя е от дърво и сега мухляса. Егати, голяма съм патка

Ще си взема нова и ще пробвам още преди да влизам в банята да си правя такъв масаж, хареса ми като цяло.
Линди: Ели, миличка, понеже много време не съм писала тук и малко съм загубила ориентация. За какъв тест става въпрос?
Ами тест за бременност беше, направихме опит, който не доведе до положителен резултат. Ни както се казва, живота продължава...дано има и следващ път.
Чери,
Радвам се, че Коко и Бела са имали най-добри резултати спрямо останалите си съученици и независимо, че спрямо общия брой точки, нямат много висок резултат, то не бива да те кара да се тревожиш. Знаеш, че точките не са важни, а че представянето им е добро! Така, че може спокойно да се чувстваш горда от факта, че се справят много добре децата.
Бъни, радвам се, че се е разминало за сега операцията, дано организма на детето само да се справи с проблема.Радвам се и че крака ти е добре. А за очилата - по-добре да виждаш добре и да задържиш положението, отколкото да стане по-зле положението с течение на годините.
Декс, много е кофти, когато учителите по един или друг начин са виновни за това, едно дете да започне да гледа на някой предмет с омраза. Много бих искала системата на образование да се промени кардинално и се надявам да стане, но сигурно ще трябват още много много години. Защото с тормоз и уучене на безсмислени неща, полза няма.... трябва да се отделя време да се учат децата как да се справят в живота с трудностите, а не да им създават страхове и комплекси, че не могат да се справят с нещо. Все повече хора има, които мислят, че системата ни трябва да се промени и се надявам в един момент наистина да стане!
Еми, радвам се, че си изляла цялата мъка и всички чувства, които са те завладяли. Мога само да предположа през колко труден период си минала и се радвам, че с приятели като Фют и Чери си успяла да преодолеш ситуацията със сила. Смятам, че не бива да се чувстваш виновна, че искаш да имаш и време за себе си. Децата са си деца и знам, че изискват много грижи и ангажименти, но смятам, че всеки човек е индивидуалност и майката трябва да мисли и за себе си. Защото, когато си доставя удоволствие и на себе си, това я кара да се чувства добре, щаслтива - съответо и семейството го усеща и се чувства по-добре от този факт. Винаги много съм се чудила, когато в едно семейство има трудности, както при вас - с работата, покрай грижите за децата, финансовите средства, защо единия от родителите си мисли, че разделяйки се, това ще му донесе по-голямо спокойствие или това, че ситуацията ще стане по-лесна. Защото в крайна сметка, ако заедно ви е трудно, то например майката, ако остане сама с децата и в същото ежедневие, нещата ще станат още по-зле за нея. Нещо като бягство ли е това с раздялата? Не знам дали правилно предадох моите мисли по въпроса, но ако сте си говорили с твоя мъж на тази тема, той как е виждал нещата, след като е мислил за раздяла? Как е смятал, че ще се развие живота за него, ако не е при семейството си?
Както ти казваш, аз също съм възприемала, че сте едно силно семейство, даже и се възхищавам, че толкова трудности имате в ежедневието и пак успявате да се справите и когато прочетох всичко, което написа, много се изненадах и се разстроих, защото човек трябва да се бори с трудностите, а не да се предава пред тях. Но явно всеки има някакъв предел и не осъзнава нещата докрай, когато реши да направи някаква крачка.
Дано да си прекарате прекрасни празници и да отидете във Велинград, където да разпуснете подобаващо - дали с децата, дали без децата! Дано да немрите компромисно решение!
Цони, това писмо, което си постанала е страхотно и е на 100% вярно. Абсолютно е така, никой нищо не ти дължи, независимо от коя гледна точка се гледа! Дали от гледна точка на детето спрямо родителите, или пък родителите спрямо децата, или на жената спрямо мъжа, или обратното ....Много ми хареса!
Нели и ти си написла доста интересни неща за товакак да се справяме със тежките ситуации. Хубаво е когато всеки изказва своето мнение и споделя на практика какви неща прави в трудни ситуации, определено могат да бъдат от полза.
Вер, какво став апри вас? Има ли някакъв напредък?
Чери, недей да падаш от смях и да се иронизираш. Важното е, че вървиш в правилната посока. А това длаи за 90 дни ще постигнеш резултата, който искаш или не, не е от толкова голямо значение. Разбира се и аз искам като теб да видя резутлатите, които търся, но поне правим нещо хубаво за себе си, а не сме седнали да се тръшкаме, как нещо си ни е зле, без да се опитваме да променим ситуацията. Ще видиш в един или друг момент, че нещата ще се порменят! Рано или късно, нещата ще се наредят по подходящия начин. Дай боже да стигнем до момента, в който ще сме напълно удовлетворени от услията които полагаме в една или друга посока!
А малкия котрак е голям сладур. Голяма веселба е покрай вашите животинки, определено не ви е скучо.
А това с чесъна

голям смях...имаш ели дъх на чесън през целия ден?
Фютка, много приятно звучи това, което сте замислили - да пътувате до Виена. Все по разпространени стават тези базари и много хора си правят такива екскурзийки точно по това време на годината. Надявам се да останете доволни и да си изкарате страхотно. Какво сте замислили вие по пранзиците? Как ще празнувате?
Ние за сега за Коледа ще ходим в Хисар, след това евентуално ще си направим малка ски почивка и на Нова Година ще сме си тук в Сф. Надявам се да си изкарам страхотни празници, защото от последните 3 години нямам особено хубав спомен, все някакви неприятности ми бяха на главата!
И нека да отделя специални редове за рожденниците:
Линди - да ти е жива и здрава щерката. Все така усмихната и сладка да расте! Нека да има в живота си много късмет и попътен вятър!
Вер, да е жива и здрава и Мони! Желая й живота да я сблъсква с по-малко неприятни ситуации и да намира смисъл в живота, като се усмихва и забавлява много!
Нели, честит рожден ден и на твоето момиче Вили! Желая й да има твоя силен дух и воля и да бъде толкова добра и осъзната във всяко нещо, с което се захване!
Цони, честит рожден ден и на твоето момиче, Сиана! Страхотна снимка и страхотно поздрвление, много се трогнах от това, което си написала като пожелание към дъщеря ти! Желая й много сила, борбеност, вяра, целеустременост и да съумее с лекота да сбъдва мечтите си!
Елисче, честит рожден ден и на Анджи! Страхотен ден сте си устроили и определено ще остане като страхотен спомен, както у теб, така и у децата! Ето това е важното, не подаръците или големите партита, а начина по който сме накарали някой да се чувства. Тя се е чувствала специална, и това е най-важното. А това, което ти е казала накрая на деня - ами страхотно е, определено има защо да се чувстваш щаслтива!
Честита ти племенница! Желая й да расте здрава и да радва всички около себе си! Двоен празник ще празнувате занапред! Страхотно
Тита, честит рожден ден и на теб на патерица! Бъди много здрава, усмихната, удовлетворена, обичана и полижително настроена. Желая ти по-малко работни ангажименти и повече прекрасни емоции. Тортата изглежда страховно! Дано всички да сте я харесали и излапали с удоволствие
Чери и вашето празненство изглежда е било страхотно, а твоята свекърва прави много добри торти. Евала за това, че й се отдава и че се развива в тази насока. Нищо лошо няма в това, че толкова дълго празнуване сте му ударили. По-хубаво от празнувнаето и веселбата, здраве му кажи