Привет в неделя!
cchery написа:Гласув
Ахте ли вече?!?
И аз мислех да питам същото... :lol:
Всъщност чак днес си дадох сметка, че и ние можехме да гласуваме - вярно, само за референдума, но в последните дни изобщо не съм се замисляла по въпроса, за да ми просветне и туй нещо...

А можеше, ние така и така утре и вдугиден сме в Мадрид, защото ще слагат холтер на Гого и можеше просто да идем един ден по-рано, но станалото - станало, няма да се тюхкам и вайкам за нещо подобно. Сега ми е по-важно какво ще отчете джаджата, прикрепена към гърдите на детето за 24 часа.
Иначе аз днес го раздавам доста лежерно. Благодарение на смяната на времето нямах угризения да се излежавам малко повече тази сутрин

, дори тайничко си помечтах да се случва по-често... Съпружеското тяло е на риболов, децата (да чукам на дърво) днес са сравнително кротки, а времето е слънчево и приятно и предразполага за една дълга неделна разходка, която мисля да се осъществи след около 2 часа. Иначе сме с лека хрема, но това не успява да ни развали настроението. И изобщо, нямам представа защо, но си давам сметка, че днес съм наистина в прекрасно настроение!
Желая същото и на вас!
За съжаление и аз съм на мнение , че в обществото от край време битува мнението, че една жена ако не е родила дете, тя е едва ли не непълноценен човек... И определено в по-малките населени места такива жени са не само обсъждани , а понякога дори и обвинявани и заклеймявани, което в 21 век според мен е направо абсурдно, но факт! Факт е също така, че хората не са никак толерантни и в не малко от случаите по-скоро се опитват да засегнат жената/семейството на болната тема, отколкото да покажат подкрепа и разбиране. И с Декс съм съгласна, че е нужно още време, за да се променят нещата. Според мен дори е въпрос на поне две поколения, за да се промени цялостно манталитета на българина и както казва Ели , да започне всеки да си гледа в собствената паничка, без да се интересува от това какво има в паничката на този до него. Чери, ти си късметлиика, че не си общувала с такива хора, вероятно и на това се дължи преценката ти, че няма такава нагласа в обществото. Но мисля, че всяка жена, която е навършила определени години и все още няма дете е чувала поне по няколко намека в тази посока. А най-грозното (според мен) е, че с изключение може би на най-най-близките хора, всички останали го правят с цел да наранят, да засегнат или просто , за да разберът клюката, за да има след това какво да коментират... Май стана доста негативно, извинявам се, но наистина смятам , че българското общество - в по-голямата си част - е доста злобно и злонамерено, за огромно мое съжаление... Хубавото е, че макър и съвсем малки, но все пак има наченки на промяна, което все пак е нещо!