Есенно-Зимно настроение влече към нас безкрайно забавление!

Свобода на словото
Заключено
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Re: Есенно-Зимно настроение влече към нас безкрайно забавлен

Мнение от ellis_stoyanova »

Лелеее,каква сериозна тема сте подхванали за децата....За мен всеки има право на избор,дали да ражда,кога да ражда,дори от кого да ражда.Единственото необяснимо за мен е,когато жената и мъжа искат да имат детенце,но все отлагат за "правилния"момент.Защото ако няма медицински проблем,то правилното време никога не идва.Или не си подсигурен материално,или ти предстои повишение в работата,или пък имаш проблеми с колегите,или покрива на къщата ти тече....Но ако една жена е решила да няма деца,то това си е чисто нейно чувство и усещане и не знам защо хората,обществото и който се сетите трябва да налага такива определения.Не само в Бг,но тук сме особено компетентни по въпросите на другите,а в собствената ни паничка е манджорляк :1062
По отношение на учениците,аз мога само да похваля моята Анджи.За сега е първа в написването на домашните на занималнята и госпожата много я хвали.Това,разбира се не значи,че нещата няма да се променят в даден момент.Но за сега се справят.Аз я записах на кръжок по Екология.Ще кажете,защо пък точно това.Първо,госпжата която им води е моя много близка приятелка и съседка,второ-познавам начина и на работа и децата се забавляват много в отделеното време.В началото Анджи беше някак объркана какво я чака,но след първия час вече чака с нетърпение да дойде петък и да ходи на кръжок.А днес например са на събитие,организирано от общината за опазване на земята и ще посетят местния манастир.Иска да ходи и на танци,но тук има толкова много школи и разновидности,че още сме в чуденка,не знам кога ще реши,а аз не смея да се меся,чче после ще има"мамо,ти си виновна" :mrgreen:
Пожелавам ви приятни почивни дни :923
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

ГласувАхте ли вече?!? :1062

А часовника върнахте ли 1 час назад?! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Привет в неделя!
cchery написа:ГласувАхте ли вече?!? :1062

И аз мислех да питам същото... :lol:
Всъщност чак днес си дадох сметка, че и ние можехме да гласуваме - вярно, само за референдума, но в последните дни изобщо не съм се замисляла по въпроса, за да ми просветне и туй нещо... :1062 А можеше, ние така и така утре и вдугиден сме в Мадрид, защото ще слагат холтер на Гого и можеше просто да идем един ден по-рано, но станалото - станало, няма да се тюхкам и вайкам за нещо подобно. Сега ми е по-важно какво ще отчете джаджата, прикрепена към гърдите на детето за 24 часа.
Иначе аз днес го раздавам доста лежерно. Благодарение на смяната на времето нямах угризения да се излежавам малко повече тази сутрин :222 , дори тайничко си помечтах да се случва по-често... Съпружеското тяло е на риболов, децата (да чукам на дърво) днес са сравнително кротки, а времето е слънчево и приятно и предразполага за една дълга неделна разходка, която мисля да се осъществи след около 2 часа. Иначе сме с лека хрема, но това не успява да ни развали настроението. И изобщо, нямам представа защо, но си давам сметка, че днес съм наистина в прекрасно настроение!
Желая същото и на вас!

За съжаление и аз съм на мнение , че в обществото от край време битува мнението, че една жена ако не е родила дете, тя е едва ли не непълноценен човек... И определено в по-малките населени места такива жени са не само обсъждани , а понякога дори и обвинявани и заклеймявани, което в 21 век според мен е направо абсурдно, но факт! Факт е също така, че хората не са никак толерантни и в не малко от случаите по-скоро се опитват да засегнат жената/семейството на болната тема, отколкото да покажат подкрепа и разбиране. И с Декс съм съгласна, че е нужно още време, за да се променят нещата. Според мен дори е въпрос на поне две поколения, за да се промени цялостно манталитета на българина и както казва Ели , да започне всеки да си гледа в собствената паничка, без да се интересува от това какво има в паничката на този до него. Чери, ти си късметлиика, че не си общувала с такива хора, вероятно и на това се дължи преценката ти, че няма такава нагласа в обществото. Но мисля, че всяка жена, която е навършила определени години и все още няма дете е чувала поне по няколко намека в тази посока. А най-грозното (според мен) е, че с изключение може би на най-най-близките хора, всички останали го правят с цел да наранят, да засегнат или просто , за да разберът клюката, за да има след това какво да коментират... Май стана доста негативно, извинявам се, но наистина смятам , че българското общество - в по-голямата си част - е доста злобно и злонамерено, за огромно мое съжаление... Хубавото е, че макър и съвсем малки, но все пак има наченки на промяна, което все пак е нещо!
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Я да се изложа и тук :221 . Яна се подготвя за едно състезание другата събота и решава тестовете от минали години. Но на следната задача запецнахме - ако може да ми я обясните :oops:

На дървото има 12 златни ябълки. Всяка нощ ще идва една фея. Ако е щастлива, тя ще докосне дървото и там ще пораснат още 3 златни ябълки: после тя ще си отиде. Ако е нещастна, ще си откъне една златна ябълка и ще си тръгне. Колко ябълки може да има на дървото след три посещения на феята?
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Декс, включвам се веднага :) Имаме събитие с 2 възможности и 3 повторения, следователно възможностите са 2 на 3 степен, т.е. 8 (това за твоя информация) Изброяваме възможностите:
щ щ щ - 21=12+3+3+3
щ щ н - 17=12+3+3-1
щ н н - 13=12+3-1-1
н щ щ - 17=12-1+3+3
н н щ - 13=12-1-1+3
н н н - 9=12-1-1-1
щ н щ - 17=12+3-1+3
н щ н - 13=12-1+3-1

Друг е въпроса, че в 1 клас се учат числата до 20, но пък това е състезание :mrgreen:
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Сиренце написа:Декс, включвам се веднага :) Имаме събитие с 2 възможности и 3 повторения, следователно възможностите са 2 на 3 степен, т.е. 8 (това за твоя информация) Изброяваме възможностите:
щ щ щ - 21=12+3+3+3
щ щ н - 17=12+3+3-1
щ н н - 13=12+3-1-1
н щ щ - 17=12-1+3+3
н н щ - 13=12-1-1+3
н н н - 9=12-1-1-1
щ н щ - 17=12+3-1+3
н щ н - 13=12-1+3-1

Друг е въпроса, че в 1 клас се учат числата до 20, но пък това е състезание :mrgreen:
Това е състезание за втори клас, само за уточнение :). Задачата е с възможност да се избере един отговор от 4 възможни, т.е. а) 7, б) 17, в)22 г) 14. И тук идва моето затруднение. Никъде не се казва коя вечер какво е било настроението на феята :lol: . Кръщелникът ми, който е на 11, ми обясни впоследствие, че трябва да се намерят всички възможни отговори (комбинации от настроения) и да се избере този, който съвпада с една от посочените възможности (като отговори). Това ме озадачава. Аз все си мисля, че в задачите за 2ри клас трябва да има някаква ясна и елементарна логика и един възможен логичен отговор. Но явно на мен ми се къса мисловната връзка :).
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

И гласувах, и преместих часовниците, Черита! :222
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Декс , ти ме разби! Каква е тази задача????!!! Никога не съм обичала математиката, предсавям си какво ме очаква с моя си :roll:
н ...........
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
danid
Философска система

Мнение от danid »

:221 твоя е направо цвете на фона, на това което чака мен :328 , но ще се справим, умни са дечицата, трябва само да ги мотивираме да искат да се справят

Честит Празник на всички празнуващи днес, най-вече на Боби. Нека ти е здрав и целеустремен и много да ви радва.
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

futarela написа:Декс , ти ме разби! Каква е тази задача????!!! Никога не съм обичала математиката, предсавям си какво ме очаква с моя си :roll:
н ...........
А де - и аз това се питам от вчера :)! Понеже пуснах задачата във фейсбук, там да търся помощ, класната на Яна е коментирала. Тя има някаква конспиративна теория защо има подобни задачи, но не иска да я разгласява публично :). Кой знае каква е врътката, не ми се задълбава в темата. Колкото реши - толкова, не се вълнувам особено :). Просто исках за себе си да изясня нещата.
Уж бях върнала часовниците вчера (т.е. те сами се бяха настроили навсякъде из къщата с изключение на таймера на фурната и моя телефон) и днес пак се обърках :221 . И то точно заради мобилния ми телефон, който ползвам вместо будилник. Събуди ме един час по-рано, но аз се усетих чак след като бях станала, измила и влязла в хола... Е, легнах си пак, да не съм луда да пропусна един час лежане :221 ! Не, че нямаше какво да се върши из къщи, но хайде да не се напъвам толкова понеделнишки :954 .
Успешна седмица от мен, момичета :923 !
Заключено