Чери, книгата художествен роман ли е или психологическа литература?cchery написа:"Съжалявам, чакат ме..." - Анес Мартен-Люган
Книгата разнищва проблема с т.нар. "burn out". Признавам, че... книгата ми хареса отчасти, защото е с вид "хепи енд". От време на време си мислех, че в реалния живот хората, навлезли в порочния кръг "работата е моя живот", не се променят и че нещата тук са малко изкуствени..... От друга страна - особено последните 100 страници от книгата ме караха да я чета неистово. Дори снощи четох до 1,30 часа (да не забравяме, че днес не се става рано като за у-ще и затова си позволих този късен час :!: ). Малко или много... стилът на писане на авторката е привлекателен. Макар, според мен, преводачът има какво да оправя........
Художествен роман е, Деска. Но авторката му е клиничен психолог със 7-годишна практика, така че има преплетени и професионални виждания и отношения към героите и тяхното поведение.Kleo написа:Чери, книгата художествен роман ли е или психологическа литература?cchery написа:"Съжалявам, чакат ме..." - Анес Мартен-Люган
Книгата разнищва проблема с т.нар. "burn out". Признавам, че... книгата ми хареса отчасти, защото е с вид "хепи енд". От време на време си мислех, че в реалния живот хората, навлезли в порочния кръг "работата е моя живот", не се променят и че нещата тук са малко изкуствени..... От друга страна - особено последните 100 страници от книгата ме караха да я чета неистово. Дори снощи четох до 1,30 часа (да не забравяме, че днес не се става рано като за у-ще и затова си позволих този късен час :!: ). Малко или много... стилът на писане на авторката е привлекателен. Макар, според мен, преводачът има какво да оправя........
Нелка, заинтригува ме - не съм чела нищо от Любен Дилов, че и от неговия синНели написа:Аз тези дни преоткрих Любен Дилов (да не се бърка с Любен Дилов-син).
Преди няколко дена си купих от книжарница "Сиела" негова книга, която се оказа том III на събрани съчинения, в която са поместени "Тежестта на скафандъра" и "Да избереш себе си". Днес дочетох "Тежестта на скафандъра" и мога да кажа, че тази книга ми донесе истинско удоволствие. Почувствах се отново 15-годишна, когато поглъщах Айзък Азимов, четях "Соларис" и "Дюн"... Много отдавна не бях чела фантастика, а аз сякаш я харесвам повече от т.нар. фентъзи.
Веднага може да се поправи това, Чери.cchery написа: Нелка, заинтригува ме - не съм чела нищо от Любен Дилов, че и от неговия син. Аз не обичам нито фантастика, нито фентъзи..., но кой знае.
АААА, Юлка е супер!dexter написа:[img]http://hermesbooks.com/media/catalog/pr ... _hrm_1.jpg[/img]
Чудесна, наистина чудесна книжка за тийнове, а и за възрастни, разбира се. Амбицирана съм да намеря и другите на Юлка (Юлия Спиридонова) - оказва се, че героите са свързани - "Тина и половина", "Графиня Батори" и "Макс, всичко на макс".
Много би ми била интересна тази книга според мен.cchery написа:Художествен роман е, Деска. Но авторката му е клиничен психолог със 7-годишна практика, така че има преплетени и професионални виждания и отношения към героите и тяхното поведение. ...Kleo написа:Чери, книгата художествен роман ли е или психологическа литература?cchery написа:"Съжалявам, чакат ме..." - Анес Мартен-Люган
Нели, прочетох разказа и на мен лично много ми хареса.Нели написа:Веднага може да се поправи това, Чери.cchery написа: Нелка, заинтригува ме - не съм чела нищо от Любен Дилов, че и от неговия син. Аз не обичам нито фантастика, нито фентъзи..., но кой знае.
![]()
Ето един МНОГО хубав негов разказ, който се чете за няколко минути: Още по въпроса за делфините
ОООфффф, ВерVer написа:Аааааа, не знам какво да чета![]()
Новата книга на Бакман излиза този месец,
и ...... е само 72 стр