Пролет, Лято, ЕСЕН, Зима - радваме се, че ни ИМА /спам-тема/

Свобода на словото
Публикувай отговор
danid
Философска система

Re: Пролет, Лято, ЕСЕН, Зима - радваме се, че ни ИМА /спам-т

Мнение от danid »

Вер, а тя срещала ли се е със смъртта? Четейки една книга за различни проблеми открих, че имам доста от характерните за агорафобия симптоми. Като възможна причина беше посочена смърт в семейството в ранна детска възраст, което отхвърлих, но след това се сетих, че когато бях дете, може би на 5-6 майка ми първо загуби при катастрофа добър приятел, после на най-добрата си приятелка дъщерята. Трудно преодоляваше и двете загуби и може би някакси това ми се е отразило без тя да иска това, а аз дори не си давах сметка, докато не се върнах назад в спомените си. На съзнателно ниво не е било проблем за мен, но подсъзнателно може би ми се е отразило много.

Когато се появи атопичния дерматит на Мария всички лекари ни питаха станало ли е нещо, което да я е стресирало. Тя беше на 10 месеца, така че не можах да се сетя за конкретна причина, но може би и при Ава има нещо, което е помогнало да се отключи този проблем. Реално дори някое филмче може да накара по-чувствително дете да започне да се притеснява от това, че ще загуби някой от близките си хора.

При нас нещата вървят що-годе, само дето мама все забравя да сложи нещо в раницата...
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Вер, страх от смъртта на първо четене е Arsenicum album. Разбира се, ако има желание да се лекува (това е симптом, има болни, които отказват лечение и това сочи към друго лекарство), ако влошаванията са около и след полунощ (до към 3 часа), ако има желание за чист въздух + усещане за студ и т.н.
Импровизирам. Stramonium и той се страхува и има силно изразени спастични прояви при астма.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Ver

Мнение от Ver »

Да, подготвила съм Арсенукума,

Как да рабера, дали тя иска/не иска да се лекува?
Ver

Мнение от Ver »

danid написа:Вер, а тя срещала ли се е със смъртта?
Индиректно, да.
Познава усещането.
Помогнало е сигурно.
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ver написа:Да, подготвила съм Арсенукума,

Как да рабера, дали тя иска/не иска да се лекува?
Ами охотно ли отива на лекар или се съпротивлява, взема ли без много "кандардисване" лекарства или отказва. :954
Ver

Мнение от Ver »

Направих схемата:
1. от днес започнахме диета без житни и
млечни. И двете :1062
2. Аресеникум албум и пумон
редувам през ден (вечер)
3. Дулкамара вкл когато е влажно
:)

Хубав ден на всички :)
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ние пък... т.е. аз и децата, имаме идея да отидем до Черни вит за... Нова година. Тази идея се роди снощи към 22:30, децата са много ентусиазирани, все едно е сигурно и уговорено. Голям майтап сме. :1062
Та... някой да иска да се присъедини? Предполагам, че има време, но все пак. :954
Ver

Мнение от Ver »

Нели написа:Ние пък... т.е. аз и децата, имаме идея да отидем до Черни вит за... Нова година. Тази идея се роди снощи към 22:30, децата са много ентусиазирани, все едно е сигурно и уговорено. Голям майтап сме. :1062
Та... някой да иска да се присъедини? Предполагам, че има време, но все пак. :954
Да, аз!
Ама няма места при Галя.
Аз питах.
И тогва си помислих да ходим за Коледа
(макар,че децата нещо се дърпаха, сякаш
не могат да си получат подаръците там ..)
Хайде! :1143
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ver написа:
Нели написа:Ние пък... т.е. аз и децата, имаме идея да отидем до Черни вит за... Нова година. Тази идея се роди снощи към 22:30, децата са много ентусиазирани, все едно е сигурно и уговорено. Голям майтап сме. :1062
Да, аз!
Ама няма места при Галя.
Аз питах.
И тогва си помислих да ходим за Коледа
(макар,че децата нещо се дърпаха, сякаш
не могат да си получат подаръците там ..)
Хайде! :1143
Да, аз също вече разбрах, че няма места. Ани е категорична, че на Коледа трябва да сме у дома. Същата работа с подаръците. Обаче би било хубаво да сме там на Коледа с вас. Мисля, че имаше камина...
Ver

Мнение от Ver »

Охох, чудесна идея!
Аз мога да наложа вето,
и децата кво да правят милите ...
(а после що някои имат задух :128 ).
даа, камина има :)

Ще събирам семейния съвет!
Явор последно нямаше нищо против :)

Някой друг? :1028
danid
Философска система

Мнение от danid »

Като гледах снимките на Силвето от миналата година много ми хареса идеята за Нова година там. А обаче няма да мога да планирам от рано, а и сега са само 2 дни и по-скоро ще сме си в София.
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор