Вер, а тя срещала ли се е със смъртта? Четейки една книга за различни проблеми открих, че имам доста от характерните за агорафобия симптоми. Като възможна причина беше посочена смърт в семейството в ранна детска възраст, което отхвърлих, но след това се сетих, че когато бях дете, може би на 5-6 майка ми първо загуби при катастрофа добър приятел, после на най-добрата си приятелка дъщерята. Трудно преодоляваше и двете загуби и може би някакси това ми се е отразило без тя да иска това, а аз дори не си давах сметка, докато не се върнах назад в спомените си. На съзнателно ниво не е било проблем за мен, но подсъзнателно може би ми се е отразило много.
Когато се появи атопичния дерматит на Мария всички лекари ни питаха станало ли е нещо, което да я е стресирало. Тя беше на 10 месеца, така че не можах да се сетя за конкретна причина, но може би и при Ава има нещо, което е помогнало да се отключи този проблем. Реално дори някое филмче може да накара по-чувствително дете да започне да се притеснява от това, че ще загуби някой от близките си хора.
При нас нещата вървят що-годе, само дето мама все забравя да сложи нещо в раницата...
Вер, страх от смъртта на първо четене е Arsenicum album. Разбира се, ако има желание да се лекува (това е симптом, има болни, които отказват лечение и това сочи към друго лекарство), ако влошаванията са около и след полунощ (до към 3 часа), ако има желание за чист въздух + усещане за студ и т.н.
Импровизирам. Stramonium и той се страхува и има силно изразени спастични прояви при астма.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Направих схемата:
1. от днес започнахме диета без житни и
млечни. И двете
2. Аресеникум албум и пумон
редувам през ден (вечер)
3. Дулкамара вкл когато е влажно
Ние пък... т.е. аз и децата, имаме идея да отидем до Черни вит за... Нова година. Тази идея се роди снощи към 22:30, децата са много ентусиазирани, все едно е сигурно и уговорено. Голям майтап сме.
Та... някой да иска да се присъедини? Предполагам, че има време, но все пак.
Нели написа:Ние пък... т.е. аз и децата, имаме идея да отидем до Черни вит за... Нова година. Тази идея се роди снощи към 22:30, децата са много ентусиазирани, все едно е сигурно и уговорено. Голям майтап сме.
Да, аз!
Ама няма места при Галя.
Аз питах.
И тогва си помислих да ходим за Коледа
(макар,че децата нещо се дърпаха, сякаш
не могат да си получат подаръците там ..)
Хайде!
Нели написа:Ние пък... т.е. аз и децата, имаме идея да отидем до Черни вит за... Нова година. Тази идея се роди снощи към 22:30, децата са много ентусиазирани, все едно е сигурно и уговорено. Голям майтап сме.
Да, аз!
Ама няма места при Галя.
Аз питах.
И тогва си помислих да ходим за Коледа
(макар,че децата нещо се дърпаха, сякаш
не могат да си получат подаръците там ..)
Хайде!
Да, аз също вече разбрах, че няма места. Ани е категорична, че на Коледа трябва да сме у дома. Същата работа с подаръците. Обаче би било хубаво да сме там на Коледа с вас. Мисля, че имаше камина...
Като гледах снимките на Силвето от миналата година много ми хареса идеята за Нова година там. А обаче няма да мога да планирам от рано, а и сега са само 2 дни и по-скоро ще сме си в София.