Здравейте и от мен
!
Елис, пожелавам ти бързо възстановяване и да оставиш всички неприятни преживявания зад гърба си възможно най-скоро
! Почивай си и се грижи за себе си.
Днес съм се отдала на домашни дейности - от снощи се хванах да подреждам разни шкафове, да изхвърлям стари неща, да видя къде какво има. Всичко започна вчера, видях, че в ozon.bg има намаление на едни пъзели, които ми се сториха много яки
и се почудих дали да не си купя един. Но след това реших да се въздържа и първо да видя какви и колко имаме вкъщи. Добре че го направих - при снощната "инвентаризация" се оказа, че имам поне два, които не съм нареждала мнооого дълго и всъщност нямам нужда от още един. Така че от намалението си поръчах само две книжки, колкото да не го изтърва
(нали знаете какво казват хората - шамар да е, аванта да е - а иначе все още се водя на "книжна диета"
). Намерих и едих стар албум с бебешки снимки на Яна, припомних си какво пухкаво бебче беше. Добре че са снимките, защото откривам, че не си я спомням как е изглеждала. Помня разни случки, моменти, но не и нещо като образ. Чудя се дали мозъкът ми не започва да дава фира
.
Излязоха резултатите от областния кръг на олимпиадата по математика. Яна няма особено добър резултата - 7,5 точки от 21 възможни. Като ми каза, доста се спихнах, обаче въпреки това е 39-та по ред и то като се има пред вид, че има по няколко деца с един и същи брой. Ако това беше крайното класиране за МГ-то, щеше да влезе, защото приемат 75 деца. За съжаление има още 3 състезания и то доста трудни, така че е рано да се правят каквито и да било сметки. Хем гледам да не храня прекалени надежди, хем се разстроих заради ниския резултат. Тя е решила 2 задачи, но изглежда не целите или поне не така, както се изисква и въпреки получен верен краен отговор има само половината от полагащите се точки. Втората изобщо не я е решила - мъчила я, но само на черновата, накрая нищо не излязло и я оставила. Можеше и от там да измъкне някоя точица, а можеше и да не
. Сега се мъчи с едно "европейско кенгуру". харесва ми, че не се обезсърчи и продължава напред.
Оставям ви и отивам да си нагледам мусаката, след това ще си дочета книгата и смятам да си подредя гардероба, подозирам, че има неща за изхвърляне
.