Разговори за малцина през новата година (2019)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от cvety_rz »

cchery написа: Цветко, мини и се похвали - аз знам какво направи вчера :221 :221 :922 :922 . Това си е голяма победа над теб самата и се радвам, че не се предаде този път.
Минавам :mrgreen: В неделя на Цветница превъзмогнах себе си и ходих да бягам с една група от Разград, която се казва "Зелената стъпка". Много готини хора. Големи борби водих със себе си дали да го направя и естествено везната натежаваше в посока да не бягам, но в крайна сметка го исках и без да съм подготвена и без да мисля дали ще се изложа и колко просто бягах колкото можах. После усещах такава лекота и то не само от самото бягане, а лекота от всички предразсъдъци, които бяха в главата ми. Слушах за една теория, че слона можеш да го вържеш с канап и той да стои като вързан, защото това вижда и усеща. Реално има силата да скъса тази слаба връзка. Няма да размишлявам повече по темата. То е ясно какво имам предвид.
Нели, благодаря за пожеланията!
Относно обработката на снимки от една страна е плюс, че не го правиш, защото така разчиташ изцяло да хванеш момента, но от друга не е лошо да можеш да бутнеш нещо, когато се наложи. Чери в това отношение има много добри попадения. Сещам се за една снимка с един котьо. :524
Ванче, дано всичко да се нареди с новата работа и да се чувстваш добре на нея, защото е важно къде и как прекарваш една голяма част от живота си.
Много е неприятно това с повръщането на Гого. Сигурна ли си, че е преодолял притеснението? Да не би това да е реакция на тялото, което той се опитва да подтисне?
Относно килограмите....браво, че си успяла да вземеш мерки навреме, защото аз не успях и доста се изложих. По въпроса за диети и режими има много какво да кажа, но простото и кратко заключение до което аз достигнах е, че режимите/диетите действат, но можеш ли цял живот да ги спазваш и какво се случва като спреш да ги следваш?! И какво да правят хора като мен с 3 деца и 2 работи?! Лесно ли е да следваш режим в такива условия? В това отношение Чери много ми помогна и още един човек(моят треньор) да се пречупя и да търся начин на хранене, който да ми е начин на живот, а не временна програма за смъкване на Х кила. Сега спортувам повече и ям от всички хранителни групи, но се уча да слушам тялото си кога, къде и по колко. След месец (още 2 седмици) ще видя какво съм постигнала. :954
Деси, как е хавата при теб?
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!

Цвети, голямо, много голямо БРАВО за бягането! И най-вече за широкия житейски поглед към това бягане, което ти виждаш не само като конкретно бягане. Брво, момиче! Пожелавам ти тази лекота, която си усетила, да се пренесе в целия ти живот!

Благодаря ти и за хубавите думи за моите фотографии! Впрочем аз все някога ще се науча да си обработвам снимките поне малко. Засега се сдобих с пет обработени (не от мен, а от преподавателя) снимки, които участваха в представянето в клуба вчера. Нищо не спечелих, но мина много добре - видях снимките си на фона на снимките на останалите и... ги харесах. :1062 Имам предвид, че бяха равностойни, което много ме радва. Двама от тримата спечелили бяха хора от курса, т.е. може да си начинаещ фотограф и да правиш снимки, които се харесват.

Ванче, при вас направо екшън. :222 Нова работа, а и това с килограмите си е геройство...

Исках още нещо да пиша, но имам излизане и трябва да тръгвам, затова малко набързо днес. :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ванчеееееееее, ако знаеш как се зарадвах на поста ти :954 :954 :954 . Толкова много неща са се случили около вас... и в частност около теб. Направо е като изкачване и спускане на планина. Много хубаво и много тежко се редуват.

Относно работата по заместване на колежката в старческия дом. Само ти си знаеш защо си била така "смачкана" от факта, че са викнали друга жена. Не знам тя дали е испанка, но не мислиш ли, че този избор на ръководството може да има нещо общо с това, че ти си чужденка?!?! :1047 Лошото е, че си стигнала до момента със сдухването....., който пък е съвпаднал с гостуването на свеки..... и въобще... нещата яко са се понаакали около теб.

От друга страна - виж каква друга възможност ти се е отворила :954 . Според мен новата ти работа е повече от прекрасна... не знам дали ще ми повярваш, но понякога си мисля, че ако работя накъде в градина и се грижа за цветя, ще се чувствам много по-добре отколкото пред компютър. Адски много ми е писнало това заседяване и вечното взиране.
Опитахме и вариант да не закусва сутринта преди срещата, тогава не повръща, но аз не съм ок с този вариант в предвид факта, че до преди 3 години при по-сериозни натоварвания получаваше сърцебиене...
Ванче, ако Гого не повръща, когато не е закусвал, не разбрах какво те притеснява или по-скоро дали има връзка със сърцебиенето? Т.е. незакусване-сърцебиене. Защото, аз лично бих се съобразила с организма му, ако виждам, че без закуска няма реакция. Но май при Гоги всичко е на психическа основа - притеснителен и силно отговорен е към участието си в мачовете и явно това избива по този начин. По принцип за подобни проявления на психиката се дава хомеопатия във високите потенции - 15 или 30 СН. Прегледай темите в здравната библиотека в по-горния форум - може да откриеш нещо. А засега ти предлагам да прочетеш в тези теми: http://forum.metsababa.net/viewtopic.ph ... t=51#p1339" onclick="window.open(this.href);return false;.

Цвети, мога да ти кажа само едно: НЕ СПИРАЙ! НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ! Ако усетиш порива за бягане вътре в теб, това значи, че ти просто трябва да бягаш. Не го ли направиш отново ще си избягала от себе си. Без значение на това колко килограма си... Аз се движа доста из бегаческите среди.... масово това са страхотни хора, които НЕ гледат и НЕ оглеждат никого! Напротив - готови са да помагат и да подкрепят. Знай, че "врагът е в теб", а не някой специален, който би могъл да ти подхвърли, че си дебела за бягане..... Тези ще ги има винаги. Давам ти пример с Момчил - от миналия октомври той си взе някакво решение, което не го знам какво е. Но.... за първи път в живота си почна домашни тренировки за цяло тяло и се зае да тича все по-дълги дистанции и все по-редовно. Тогава - през октомври той беше 106 кг... И преди това тичаше и вървеше много пеша, но... явно нещо друго му е в главата в момента. Към момента Момчил е 88 кг и вярвай ми не е отделил и секунда за това да мисли дали някой го гледа как тича, бидейки дебел. Всъщност си каза, че иска здрави стави и за целта трябва да отслабне, ако желае да продължи с любимото си бягане... И така се получи. :922 :922

Нелка, ти вече си окончателно и безвъзрвратно запалена по снимането :954 :954 . Толкова е хубаво.... имаш око за добрите експозиции, както и за детайлите. Но май най-добре към момента пресъздаваш пейзажите или поне в тези ти снимки аз успявам да открия внушението на цялата картинка..... :954 :954

При мен няма много ново..... освен изключително силната и болезнена мускулна треска, с която ме дари планинския полумаратон в неделя. Никога досега през живота си не бях получавала такава МТ от бягане....... Да - от тренировките на Руми Илиева съм се подреждала по този начин, но сега просто съм изумена.... Въпреки това понеделник и вторник тренирах у дома за цяло тяло (правя една от старите програми на Руми - РумФит), а днес излязох да бягам - не ме сдържа у нас... Не беше идеалното ми бягане, но трябваше да го направя. Обаче слизането по стълби е истинско изпитание :221 :221 .

Иначе правя сайт за едни момчета, които се занимават с туроператорска дейност - в Слънчев бряг работят и имам работа, с която да се похваля. :954

Това е от мен - спокойна вечер.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Влизам набързо, за да ви разкажа забавна случка от преди малко.

Ани учи по български език за причастията. Има сума ти упражнения за причастия, отначало не ги разбираше, но сега вече са ѝ втръснали.
Тази сутрин я водя на училище с колата и по радиото говорят нещо религиозно за Велики четвъртък и че днес се взимало светото причастие. Тя възкликва:
- Причастие! Сериозно ли?
:1062
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Нели написа:Влизам набързо, за да ви разкажа забавна случка от преди малко.

Ани учи по български език за причастията. Има сума ти упражнения за причастия, отначало не ги разбираше, но сега вече са ѝ втръснали.
Тази сутрин я водя на училище с колата и по радиото говорят нещо религиозно за Велики четвъртък и че днес се взимало светото причастие. Тя възкликва:
- Причастие! Сериозно ли?
:1062
:221 :1062 :221
Нелка, ама сериозно ли :1069
Много е хубаво, че си харесваш снимките и то на фона на други, които се занимават с това. Самото чувство на вътрешна удовлетвореност води до още повече мотивация и вдъхновение. От опит знам, че е така. А пък случката с Ани много ме развесели.
Чери, приключи ли със сайта?
Възхищавам се и на теб и на Момчил за това, което правите и постигнахте до тук. Браво!!!
Няма да се отказвам от бягането и от промяната, която започнах като цяло в себе си, за себе си и пр. Съжалявам само, че трябваше да стигна дъното, за да предприема мерки на всички нива. Все едно преоткривам своето изгубено аз и съм щастлива, че го правя :)
Как изкарахте празниците? Нашите преминаха в много разходки и хапване. Сега съм отпуска и смятам да се отдам на чете и разходки.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета. Празниците поприключиха (поне Великденските) и воала - завръщам се и аз. Ние бяхме за 2 нощувки на СПА хотел в Боровец. Попаднахме на хубаво хотелче брез букинга и съм доволна. В общи линии от самия Боровец нищо не видях, щото или киснах в СПА-то и басейна, или в стаята заедно с Бела гледахме Световната купа по художествена гимнастика в Баку :1062 :1062 . В Самоков открихме страхотна кръчма - "При Соте" - ако някога ходите там, непременно я посетете.

Какво друго интересно при мен?! Включих се в предизборната кампания на Деси Иванчева за евродепутат. Аз си имам моите си лични мотиви да го направя. Най-вече, защото съм напълно убедена, че те с Биляна Петрова са невинни, но са изпратени да гният в затвора по политически причини. Ако Деси отиде в Европарламента, вероятността техният казус за се разреши благополучно, е голяма. Та се включих в тази кампания и снощи 4 часа развивах една от тезите в кампанията на Деси - ЕДИННИЯТ ПАЗАР в ЕС. Т.к. самата Десислава е ареста, тя няма достъп до интернет. Но пък трябва да се подготвя и да бъде компетентна по основните въпроси за ЕС. Та...... от онова, което снощи прочетох, ми стана ясно само едно - НИЩО НЕ ЗНАМ за Европейския съюз (ЕС), органите му за управление и регулация, договорите, които го управляват и всъщност..... мен като член на ЕС....., както се казва понародному - какво ме топли това?? И как мога да се чувствам пълноценен гражданин на това обединение и да се възползвам от политиките и структурите му..... Темата е НЕОБЯТНА..... И все пак - успях да обобщя опорните точки за Единния пазар и да се надяваме, че другите ще ѝ разпечатат материала ми да го чете в ареста.

Иначе сме добре. Аз бях нещо болна миналата седмица - гърло, сополи, очите ми зачервени. Но на СПА-то всичко ми мина и вече съм ок. :954 Организирам усилено РД на Бела, че бая наближи големия ден :1062 :1062 . Зам. директорката на училището ѝ ми възложи да правя една презентация за Деня на Европа, та ми предстоят работни моменти.
cvety_rz написа:Чери, приключи ли със сайта?
Цвети, не - не съм го приключила, но ми харесва как се получава и как ми върви работата по него. Такова нещо май пиша за първи път откакто правя сайтове. :1062
cvety_rz написа:Възхищавам се и на теб и на Момчил за това, което правите и постигнахте до тук. Браво!!!
Няма да се отказвам от бягането и от промяната, която започнах като цяло в себе си, за себе си и пр. Съжалявам само, че трябваше да стигна дъното, за да предприема мерки на всички нива. Все едно преоткривам своето изгубено аз и съм щастлива, че го правя :)
Как изкарахте празниците? Нашите преминаха в много разходки и хапване. Сега съм отпуска и смятам да се отдам на чете и разходки.
Благодаря ти, Цвети, :923 . Пожелавам ти и на теб да не се отказваш от пътя... Вече виждам, че има начин. И ти ще се убедиш. Понякога да стигнеш дъното не е чак толкова лошо - в крайна сметка това е стабилна основа върху която да стъпиш. Виж да стигнеш до положение, за което се казва - "не сме на дъното, а го копаем" - ето това е лошо.

Хайде, момичета - минете и кажете как сте изкарали вие празничните дни.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Честит рожден ден на сияйната Бели!!!
Нека расте все така очарователна, упорита и успешна! Много здраве и усмивки и желая!

Чери, вярвам, че празника на Бела е бил незабравим! Пожелавам ти винаги да се гордееш много с нея!
:922 :329 :922
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета. Ето ме... Каквото и да напиша защо не влизам да пиша ще е все истина, но същевременно ще е и оправдание. Така стоят нещата и не искам да си ги донагласям да изглеждат добре.

Ванче, сърдечно ти благодаря за пожеланията за РД на Бела :1002 :1002 . Надявам се, че сте отбелязали достойно имения ден на Гого :954 - Гергьовден е уникален празник в българския народен календар и дори и да нямах личен повод за отбелязване на тази дата, усещането ми за този ден е като за празник - основно на пролетта, пробуждането, зеленото, началото.

Ние изкарахме прекрасен рожден ден - отново с много дъжд :plezya se :plezya se , но то вече по-скоро странно би било, ако денят е ясен и слънчев. :1062 Бяхме на открито, бяхме в планина, бяхме на тишина и птичи песни. Пекохме барбекю, черпихме се с торта и мисля, че Бела беше много, много щастлива за този свой 13-и рожден ден. :954 :954

При мен какво?! За голямо съжаление, ангажирайки се с други задачи, изоставих работата, която върша срещу заплащане - изграждането на сайт-визитка за една туристическа фирма по нашето Черноморие. В резултат в петък имах сериозен разговор със обственика и админа им. Казаха онова, което е истина - сайтът, докъдето е стигнал понастоящем, не им харесва. Естествено, че това ме ядоса и ме накара да се почуствам виновна. От друга страна - аз не съм го обявявала за готов. От трета - имахме съгласие със собственика, след нарочна среща с нещо по скайп, да продължавам с концепцията, която съм подхванала - на него много му хареса. Не знам кога и как, но е сменил становището си и сега искат да сменя изцяло темата за сайта и да го изградя наново. Ами - добре, от утре се захващам. Този път сериозно.

Вчера имахме събиране в апартамента на Деси Иванчева - аз съм част от екипа ѝ за предизборната кампания за Евровота.... Ангажирах се с някои конкретни задачи, които да изпълнявам - хем ме е яд, че го правя, хем.... каква част бих била от този щаб, ако не върша нещо?! Надявам се да запазя най-вече СПОКОЙСТВИЕ и да успея да огрея и на двата фронта: работата със сайта (за която работа си имам конкретен срок за финализиране) и доброволчеството в щаба на Деси. И като за капак днес отивам да се включа в друга кауза, която поддържам - проекта СВЪРЗАНОСТ, по чиято идея българският ултрамаратонец Краси Георгиев (наш приятел) ще пробяга разстоянието от Черно море до Адриатическо, от Варна до Дурас. Днес ще се включим към неговото бягане в една 20-километрова отсечка до крайната му точка - Панагюрище. Отсечката е Левски - Панагюрище. Повече за този проект и тази кауза - на сайта коридор8.

Друго какво да напиша?! Бела я лепна някакъв вирус и 2 дена - четвъртък и петък беше с температура. От вчера хремата и кашлицата се "преквалифицираха" в разстройство и болки в стомаха.... Поне температура нямаше. Истината е, че този път не съм никак паникьосана от разболяването ѝ, но пък ми е мъчно да я гледам как се мъчи, ходейки през половин час в тоалетната. Мен пък снощи най-неочаквано ме заболя отново венеца, в който се е образувал джоб.... преди месец и половина това ми създаде много сериозен дискомфорт - изключително силна и остра болка и се наложи да ми свалят коронката на зъба точно под този венец. Мислех си, че нещата са на оправяне, ама явно..... само аз си го мисля.

Нашият персиец нещо го перна и почна да препикава обувките ни :126 - той е кастриран, но пролетно време все още усеща повика на хормоните....

Имам една идея за мой собствен бизнес. Направих и среща с консултант - имам оферта от него. Сега остава да кажа "да" или "не" иииии да се хвърля в начинание, за което нищо не знам :128 :128 . Умишлено не пиша подробности... то просто не знам какво да напиша.

Онзи ден зам.директорката на училището на Бела ме покани на семинар на учители по английски - по телефона разбрах, че поканата е да ида и да снимам участниците. Но в крайна сметка сама се оказах участничка :) - в качеството си на родител. И разбира се, осъществих и първоначалната идея да снимам. Темата на семинара беше за Медийната грамотност и нейното включване в учебната програма. имаше доста интересни лекци и информация, която ми беше доста трудно да обема като съдържание - бивш служител на ГДБОБ ни разказа за прихванати чатове между тийнейджъри, между педофили и деца и тем подобни.... какъв е механизмът на вербуване на малки деца за гадни работи ....... говорихме си и за ползата от интернет и всичко, което предлага. Като цяло мога да направя извода, че оттърване от интернет и електронните технологии в бъдеще няма...... Въпросът е... ще могат ли те да станат човешки?!

Снощи с Момчил ходихме на представянето на българо-английската версия на книгата на Георги Бърдаров, която включва 2 от неговите разкази - "Дядо" и "За петата ракия или колко е хубав животът". Не знам дали сте чували за Бърдаров. Той е географ - преподавател е в СУ в катедрата по география (или както там се казва). Финалист и победител е в конкурса "Ръкописът" на БНТ1 с неговата книга "Аз още броя дните..." Та представянето снощи беше много, много интересно - Бърдаров е изключителен оратор.... бях много щастлива, че можахме да отидем, че си взехме автографи и че разменихме по няколко приказки с него.

И долу-горе е това около мен. Минете и пишете и вие как сте. :923 :923 :923

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

cchery написа:Минете и пишете и вие как сте. :923 :923 :923
Изпълнявам. :1062
Добре съм, но съм... заета. И ако това не е новина, новината е с какво бях заета вчера - да изкачвам вр. Ботев. На моменти си беше ей така :1150 , но тъй като ми се иска да разкажа по-подробно, а сега вече мноооооооооого ми се спи, ще ви изоставя рязко и ще се насоча към леглото. Много хубаво преживяване, да знаете! :1216
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте. Минавам да кажа едно среднощно "Здравейте" :954 . Ей така....., защото ми е готино...., а време за лягане... пък не ми се много ляга.

При мен нищо ново...., но за сметка на това старото е вече смазващо. Но и сама си давам кураж - още съвсем малко и това ще мине... Не знам за вас, но за мен учебната година е вече почти към своя край. :) Да, Коки ще учи до 30 юни....., но някак си го няма напрежението от това. На нас пък с Бела ни предстои екскурзионно в Родопите от 8 юли :954 и като се сетя колко хубаво беше миналата година, и ми става едно топличко такова......

Оня ден, във вторник се втрещих от некролог, залепен на входната врата на входа ни..... една 89-годишна комшийка беше починала. А само преди 3 дена бях у тях, защото викаше за помощ - баба Сия страдаше от лека форма на деменция и вече беше доста крехка за възрастта си, та понякога падаше и ние комшиите ходехме да ѝ помогнем. Та видях баба Сия в събота вечерта.... Във вторник видях некролога ѝ..... и си казах (за пореден път) какво крехко бижу е животът.... И че всичко има смисъл докато сме живи. А за да сме живи, трябва да живеем щастливо....... Затова така и искам да завърша - пожелавам ви да заспите щастливи :954 .

Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Честит имен ден на Коси.Желая му да е здрав,да следва смело мечтите си
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Заключено