Здравейте, момичета. Ето ме... Каквото и да напиша защо не влизам да пиша ще е все истина, но същевременно ще е и оправдание. Така стоят нещата и не искам да си ги донагласям да изглеждат добре.
Ванче, сърдечно ти благодаря за пожеланията за РД на Бела

. Надявам се, че сте отбелязали достойно имения ден на Гого

- Гергьовден е уникален празник в българския народен календар и дори и да нямах личен повод за отбелязване на тази дата, усещането ми за този ден е като за празник - основно на пролетта, пробуждането, зеленото, началото.
Ние изкарахме прекрасен рожден ден - отново с много дъжд

, но то вече по-скоро странно би било, ако денят е ясен и слънчев.

Бяхме на открито, бяхме в планина, бяхме на тишина и птичи песни. Пекохме барбекю, черпихме се с торта и мисля, че Бела беше много, много щастлива за този свой 13-и рожден ден.
При мен какво?! За голямо съжаление, ангажирайки се с други задачи, изоставих работата, която върша срещу заплащане - изграждането на сайт-визитка за една туристическа фирма по нашето Черноморие. В резултат в петък имах сериозен разговор със обственика и админа им. Казаха онова, което е истина - сайтът, докъдето е стигнал понастоящем, не им харесва. Естествено, че това ме ядоса и ме накара да се почуствам виновна. От друга страна - аз не съм го обявявала за готов. От трета - имахме съгласие със собственика, след нарочна среща с нещо по скайп, да продължавам с концепцията, която съм подхванала - на него много му хареса. Не знам кога и как, но е сменил становището си и сега искат да сменя изцяло темата за сайта и да го изградя наново. Ами - добре, от утре се захващам. Този път сериозно.
Вчера имахме събиране в апартамента на Деси Иванчева - аз съм част от екипа ѝ за предизборната кампания за Евровота.... Ангажирах се с някои конкретни задачи, които да изпълнявам - хем ме е яд, че го правя, хем.... каква част бих била от този щаб, ако не върша нещо?! Надявам се да запазя най-вече
СПОКОЙСТВИЕ и да успея да огрея и на двата фронта: работата със сайта (за която работа си имам конкретен срок за финализиране) и доброволчеството в щаба на Деси. И като за капак днес отивам да се включа в друга кауза, която поддържам - проекта
СВЪРЗАНОСТ, по чиято идея българският ултрамаратонец Краси Георгиев (наш приятел) ще пробяга разстоянието от Черно море до Адриатическо, от Варна до Дурас. Днес ще се включим към неговото бягане в една 20-километрова отсечка до крайната му точка - Панагюрище. Отсечката е Левски - Панагюрище. Повече за този проект и тази кауза - на сайта
коридор8.
Друго какво да напиша?! Бела я лепна някакъв вирус и 2 дена - четвъртък и петък беше с температура. От вчера хремата и кашлицата се "преквалифицираха" в разстройство и болки в стомаха.... Поне температура нямаше. Истината е, че този път не съм никак паникьосана от разболяването ѝ, но пък ми е мъчно да я гледам как се мъчи, ходейки през половин час в тоалетната. Мен пък снощи най-неочаквано ме заболя отново венеца, в който се е образувал джоб.... преди месец и половина това ми създаде много сериозен дискомфорт - изключително силна и остра болка и се наложи да ми свалят коронката на зъба точно под този венец. Мислех си, че нещата са на оправяне, ама явно..... само аз си го мисля.
Нашият персиец нещо го перна и почна да препикава обувките ни

- той е кастриран, но пролетно време все още усеща повика на хормоните....
Имам една идея за мой собствен бизнес. Направих и среща с консултант - имам оферта от него. Сега остава да кажа "да" или "не" иииии да се хвърля в начинание, за което нищо не знам :128 :128 . Умишлено не пиша подробности... то просто не знам какво да напиша.
Онзи ден зам.директорката на училището на Бела ме покани на семинар на учители по английски - по телефона разбрах, че поканата е да ида и да снимам участниците. Но в крайна сметка сама се оказах участничка

- в качеството си на родител. И разбира се, осъществих и първоначалната идея да снимам. Темата на семинара беше за
Медийната грамотност и нейното включване в учебната програма. имаше доста интересни лекци и информация, която ми беше доста трудно да обема като съдържание - бивш служител на ГДБОБ ни разказа за прихванати чатове между тийнейджъри, между педофили и деца и тем подобни.... какъв е механизмът на вербуване на малки деца за гадни работи ....... говорихме си и за ползата от интернет и всичко, което предлага. Като цяло мога да направя извода, че оттърване от интернет и електронните технологии в бъдеще няма...... Въпросът е... ще могат ли те да станат човешки?!
Снощи с Момчил ходихме на представянето на
българо-английската версия на книгата на Георги Бърдаров, която включва 2 от неговите разкази - "Дядо" и "
За петата ракия или колко е хубав животът". Не знам дали сте чували за Бърдаров. Той е географ - преподавател е в СУ в катедрата по география (или както там се казва). Финалист и победител е в конкурса "Ръкописът" на БНТ1 с неговата книга "Аз още броя дните..." Та представянето снощи беше много, много интересно - Бърдаров е изключителен оратор.... бях много щастлива, че можахме да отидем, че си взехме автографи и че разменихме по няколко приказки с него.
И долу-горе е това около мен. Минете и пишете и вие как сте.