Здравейте, мацки. Чудя се откъде да започна днешното си излияние...... И ще начена как ми дойде.... Първо искам да кажа, че мисълта за коронавируса е твърде, твърде далеч от мен - по много причини. Най-важната от тях - у нас никой не е болен от нищо за момента и просто не ми е на дневен ред да съм притеснена. Нещо, което нямаше как да бъде през декември, когато Бела бая се разболя.... ангина, херп ангина...., алергия, от която все още се изрива... И притесненията ми бяха тогава. В момента сме ок и някак си запазвам спокойствие и ведър поглед, защото нямам идея какво предстои, а да се притеснявам от неизвестното, е като да живея пак в страх от рак. Просто не мога повече.
Онова, което сериозно ме тормози е времето..... на 3-и март аз бях по къс ръкав навън, дори и потника си махнах - беше ми много, много топло. Днес, всъщност в момента тук вали сняг

. Не знам за вас, но моят организъм не може де се справи съвсем адекватно с всички тези промени. Във вторник ми беше повече от некомфортно тая висока Т, макар много да обичам слънцето, пролетта и лятото.... честно казано се чувствах ужасно недобре. Тази сутрин с този сняг отново съм в шок. Разбира се, не съм седнала да "оправям света" и да се вайкам, но... ако намирам нещо ненормално в последните дни, то е това - времето.
Иначе аз вчера претърпях микрооперация - махнаха ми един от корените на единия ми зъб. Дълга и широка е за обясняване как се стигна дотам, а кратката версия е следната - този зъб беше умъртвен преди десетина години. На една нова година го счупих по време на ядене. След което той беше изпилен и му беше сложена коронка. В продължение на година и половина коронката падна поне 5 пъти. Накрая си намерих свястна стоматоложка - залепи коронката, нооооо..... във венеца вече се беше появил джоб. Този джоб почна да прави възпаления, които болят зверски.... една Коледа преди 2 години доста се намъчих. През последната година получавам такива възпаления на 3 години.... и след дълго умуване и пуйчене какво да направя, май най-сетне попаднах на свестен стоматолог-хирург. Той предложи да премахне единия корен на зъба, за да се отвори пространството към този "джоб" - да изтече каквото има възпалителни процеси вътре и постепенно дупката да се запълва със здрава тъкан, докато се образува хубав, розов и плътен венец

. И така - сега съм в очакване на хубавия ми нов венец. Ако не стане....., е тогава ще пристъпим към нещо по-радикално, няма как.
Вчера, след като ми мина упойката, имах силна болка, но съм пила само един нурофен досега и днес се чувствам ок. Мисля, че нещата почнаха да се нареждат както трябва.
Чудя се за 8-и март какво да предприемем - ако трябва да бъда честна, бих искала да направим едно кратко пътуване извън София - на до 50-ина км оттук до някое местенце с хубава природа, приятен ресторант и хубава храна... нямаме време за друго, защото вечерта Бела има урок по БЕЛ и ще трябва да сме точни. Но ми се ще да отбележим деня по един или друг начин. Не съм мислила и не съм предвиждала подаръци за класната на Бела.... нещо... не ми идва вътрешно този път, може би поради всичко друго, което ми е като ангажимент на главата. Ще видя - ще импровизирам в движение.
Днес взех и друго важно решение - имах самолетни билети за пътуване до Барселона в края на този месец... Трябваше да придружа Момчил, който отиваше там служебно за 5 дена - той ще си върши работата през деня, а аз ще се разхождам. Само че тяхната фирма отмени всички командировки глобално за всичките им офиси по света, тази до Барселона - включително. Аз се чудех какво да правя - не ми е проблем да пътувам и сама...., само че реших.... че няма да ходя. Не си заслужава дори да има минимален риск. Но онова, което най-много ме притеснява, са задължителните двуседмични карантини за пътуващи до определени дестинации - доколкото знам в момента в България те се прилагат само за идващи от Италия, обаче в края на месец март броят на държавите в този списък може да е набъбнал и Испания вече да фигурира, а аз не мога да си се представа цели 2 седмици да не мръдна от нас.... никъде.
И това е, де.... от мен за днес.
Нели написа: ↑03 Мар 2020, 18:23
Единственият ефект от коронавируса е, че не можах да дам мартеничка на шестмесечната си племнница, нито да я видя, защото брат ми и жена му решиха, че е раумно да изчакат поне три седмици след като сме се върнали от Италия, преди да имат някакъв контакт с нас. Две седмици, колкото е препоръчителната карантина, вече минаха още на 29 февруари, но те явно искат да се застраховат. Е, ще почакаме още.
Нелка, това искам да го коментирам и...... не мога.... Все още съм втрещена... Трябва да има мярка във всичко в този наш живот. Като се замисля - сега и ние, които бяхме на срещата в "Пърленките" и имахме контакт с теб е редно да сме в карантина, така ли?!?! Това е лудост.... не мога да повярвам, че съвременният ни свят е всъщност толкова примитивен....
cvety_rz написа: ↑04 Мар 2020, 08:58
Аз си изкарах хубави 4 почивни дни. Бяхме на разходка, пазарувахме, тренирах и други все хубави неща.
В единия ден ходихме до лозето ни. Не бях ходила там доста отдавна. С носталгия си спомних за баба и дядо. Вилата дядо сам я построи. Вътре стаите са измазани с киреч и лъха една първобитна простота, но пък е толкова завладяващо. Гледах стария шкаф със снимка от нашата сватба, със снимка на баба и дядо като млади и въобще шкафа стои така, както те са го подредили. Майка само забърсва праха. Някак го усетих, че Те са там. Стана ми мило. Гледах им снимката като млади. Толкова са били красиви......липсват ми!
Не знам защо, но има нещо магично в живота, който е близо до природата и това го усещам много осезаемо на лозето. Всичко е толкова просто и спокойно. Харесвам да живея в града и да имам удобствата на съвремието ни, но я няма простотата и дивата, първична красота.
Цвети, твоето описание ме пренесе в друг свят - простичък, светъл, слънчев, с аромат на земя и органично усещане за пълноценност в този живот.... Бих искала и аз да съм там сега - в света на баба ти и дядо ти. В хармонията на природата. Аз обожавам да разглеждам стари, необитавани вече къщи. Миналото лято, по време на екскурзионното ни летуване, ние посетихме едно изоставено село..... на мен ми е трудно да си събера мислите и да опиша всички усещания, които ме връхлитат на такова място - имам чувството, че пред очите ми изникват сцени от отминал живот, от фамилии с много деца, бягащи, щуращи се - от възрастни, които вършат къщната си работа, от къщи, които не са с изкривени греди и изпочупени керемиди.... сякаш усещам и радостта, и глухата болка, които тези къщи притежават..... Благодаря ти за този разказ

.
ellis_stoyanova написа: ↑04 Мар 2020, 10:09
Ох,тези вируси,то къде ми побелява главата от глупости,ами и тези гадости....Ние се по добре,още нямат много апетит,
Ели, радвам се да прочета, че децата се оправят. Не можеш да предотвратиш всичко, което предстои да ти се случи. Но пък трябва да го живееш.... може би вътрешно трябва да си по-спокойна за вируси и болести - не че е лесно и е в реда на нещата. Но някак си.... аз на майка много обичам да ѝ казвам едно нещо, когато ми заговори каква епидемия имало и т.н. "Като се разболеем, ще се излекуваме и толкова. Не го мисля."

Пожелавам ти още днес всичко, през което минахте ти и децата, да е само лош и невъзвръщаем спомен.
Хайде, хубав четвъртък от мен!