Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Свобода на словото
Заключено
Ver

Re: Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Мнение от Ver »

[img]http://data2.whicdn.com/images/53382612/thumb.jpg[/img]
ДОбро утро народе!
Честит понеделник и честит декември :)
Хубаво си го написала Чери, като разсънване със сутрешното кафе :524
Така е то - ако човек не прави нещата които обича, за да се напълни с любов, за да обича себе си, как тогава ще може да я раздава на другите :)
Хубаво мото за деня :) Хайде да опитаме заедно :524
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Здравейте момичета ! Вер как сте ? Ти, мъжа ти ?
Пожелавам на всички една прекрасна седмица ! И аз искам да завали сняг . Искам за Коледа да е вълшебно :D И дано да е така ))) Ние в къщи сме добре . Аз работя , нервя се ,но няма как. Снощи украсихме елхата по желания на ЮЛий. Тази година е много красива някак :222
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Ver

Мнение от Ver »

futarela написа: Вер как сте ? Ти, мъжа ти ?
По-добре от миналият понеделник :) Сега е важно да запазим посоката на движение :)
Спокоен ден, Фюти :923
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Радвам се да го чуя, дано следващия понеделник да сте още по -добре
:923
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Ver

Мнение от Ver »

Добро утро момичета :)
[img]http://imgc.allpostersimages.com/images ... ng-owl.jpg[/img]
Какъв номер си спретнах тази сутрин .... няма ми чантата! В която са портмоне, документи за колата, моите документи и прочее важности.
А прекрасно си спомням, че съм се прибрала с нея вчера. Преравям местата на които я оставям обикновено, нищо.
Започвам да търся на идиотски места: хладилника, гардероба, пералнята :1062 Кой знае?! Може и там да съм я пъхнала в момент на умопомрачение. Тц. Няма никой.
Вече започвам да се паникьосвам, като си представям как трябва да вадя документи за колата в КАТ :1053 и лични карти и прочее.
Така де познайте къде я намерих (защото е ясно, че я намерих, нали :) иначе нямаше да ви пиша сега, а щях да си скубя косите)?
Висеше си кротко в банята?!?! под хавлията ми :1139
Ама мно'о съм зле! Как да не се сетя да я потърся там :1210
Айде спорен ден на всички и да знаете че ви обичам :923
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

:955 :955 :955 Вер,сега ми стана много смешно,когато прочетох за търсенето ти,но като знам и аз каква съм паника в такива моменти :plezya se .Хубавото е,че в крайна сметка чантата е при теб и ще си спестиш доста мъки :329
Нямаме напоследък,но не само тук,а като цяло.Обзела ме е такава депресивно-маланхолична отчаяност,че не мога да се позная :1053 Децата са що-годе добре,не са ходили на градина от няколко седмици,до Коледа ще се помъча Ич да не ходят.Анджи в петък има ваксина и направо ме е обзела ужасна тревожност,сега покрай тези вируси,а и покрай техните боледувания..направо ми е много мъчно.Личната се съмняваше за бактерия в носа и изчакваме да мине малко време,за да пуснем изследвания,но ако в петък е добре,дали тази бактерия би попречила ако се бие ваксината.....толкова много въпроси ме измъчват,а нямам отговор на нито един от тях....от толкова много притеснения вече цяла седмица ме боли гърло.Слагах компреса с извара и изкарах налеп,вчера обаче болката се завърна с нова сила и отново съм с компрес.Сетих се как Нелката беше разказвала как заболяванията ни са пряко свързани с емоционалното ни състояние...и да,тази болка и това притеснение,което тая в себе си смятам,че рефлектира именно в гърлото,всички неизказани притеснения,всичко... :328 Споделих с личната и тя каза,че ако детето е здраво тогава ще я бие,но....винаги има едно но,защото един бърз преглед за минутка не може да ми подейства успокояващо.....
Мислих,мислих дали да споделя тук,но тъй като няма с кого друг....отново разчитам на вас :oops:
Иначе най-накрая успяхме да си преместим кабела за нета,в стаята,в която преместихме компютъра и вече вижда камбанки,снимки и всичко останало :1209 Ще се върна назад за да прочета какви сте ги творили през изминалата седмица
:922 :922 :922 :922 :922 :922 :922 :922 :922
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

ellis_stoyanova написа:Споделих с личната и тя каза,че ако детето е здраво тогава ще я бие,но....винаги има едно но,защото един бърз преглед за минутка не може да ми подейства успокояващо.....
Елис, защо бързаш с тази ваксина? До колкото знам, няма срок за слагането й, може дори чак на пролет да стане (ако говориш за някоя от задължителните ваксини, разбира се).
Яна днес си е вкъщи, сутринта се събуди с болки в гърлото и температура. Сложих й изварен компрес, давам хомеопатични препарати. Утре имаме час за хомеопата, надявам се и този път да се размине без "тежката артилерия". Цяла сутрин си мълчи и лежи, спа малко, не иска нито да яде, нито да пие. Не съм гледала какво е положението с гърлото, аз и без друго много-много не разбирам и не виждам.
Тази сутрин прочетох, че няма да се строи "Южен поток", а имаше свободни работни места във фирмата, която ще го строи и чаках да ми се обадят за интервю :plezya se . Явно няма да работя там :). Изобщо от много, много време мразя вторниците, все тогава се случават кофти работите :1062 !
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

dexter написа:Елис, защо бързаш с тази ваксина?
Декс,хич не бързам за никъде,споделих на личната какво мисля и я помолих да не бързаме,тя ми отговори,че ако е здраво детето нямало проблем.Ужасно съм раздвоена,хем искам да се приключи,хем изпитвам ужасен страх....което в никой случай не ми помага
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Я да се оплача и аз какъв ужас преживях в събота и неделя.
В петък през нощта спах ( :plezya se :plezya se :plezya se вместо п натиснах р) много зле - будих се през час-два и пак заспивах, а това не е обичайно за мен - радвам се на доволно здрав сън. В 5 сутринта се изстрелях от леглото със зверско гадене. Виеше ми се свят, болеше ме глава, но от стомаха си не успях да изкарам нищо. Този ужас продължи до 7 и 30, когато се светнах, че може да е проблем с кръвното и взех един аспирин. В 8 часа поне гаденето беше престанало и реших да попрочета тук-там за какво, аджеба, иде реч. Според всички симптоми се оказа, че съм с високо кръвно (ние апарат нямаме :128 :128 ) и разрових из книгата на д-р Михайлов. Започнах да пия сок от сурови картофи и в неделя вече бях напълно добре. Днес бях решила все пак да отида на лекар (че той при нас идва само във вторник и четвъртък), но една колежка помоли да я замествам и ...дано оживея до четвъртък :lol: .
В неделя пък ужаса продължи със Сиана. Печах фъстъци във фурната, тя поседя в кухнята и започна да киха и да й текат очите. После всичко отмина. Следобяд се наяде порядъчно с ядки и се започна - сълзене, кихане, сърбеж в очите. Имах само Поумон хистамин, та й дадох на три пъти и симптомите отшумяха. Замина си за Ловеч и след два часа ми се обажда, че я сърби носа и езика. Откачих направо! Дали да тръгвам за там, дали да викат Бърза помощ, съвсем се бях ошашавила. Тя, обаче, си взела още два пъти Поумона и засега, Слава Богу, всичко е наред. Странното в тази ситуация е, че тя никога не е проявявала хранителни алергии. Надявам се да е било инцидентно, но ще си имаме едно наум с фъстъците.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте всичкото мечка! :1062 :1062 Как сте, как я карате?!

Елисче, честит ти кабел на компютъра :221 :221 ... Надявам се да се застояваш пред него все повече ииииии да не губиш никога кураж и воля. Изчетох те точка по точка, че дори и 2 пъти и ето какво имам да кажа :lol: :

ellis_stoyanova написа:Анджи в петък има ваксина и направо ме е обзела ужасна тревожност,сега покрай тези вируси,а и покрай техните боледувания..направо ми е много мъчно.Личната се съмняваше за бактерия в носа и изчакваме да мине малко време,за да пуснем изследвания,но ако в петък е добре,дали тази бактерия би попречила ако се бие ваксината.....толкова много въпроси ме измъчват,а нямам отговор на нито един от тях
Ако става въпрос за ТЕТРАКСИМ, който се поставя на 6 год. възраст, на Бела сме й я сложили 2 месеца преди да навърши 7 години :mrgreen: . И я сложих толкова късно точно щото и аз бях изпаднала в ужас какво ще се случи с детето, дали няма да има алергична реакция, дали няма да ми се разкашля, да спадне имунитета и т.н. ..... Ами нищо от това не стана. Дори не се поду мястото, където й я биха. Само дето аз я мислих 10 месеца тази ваксина. Но като цяло след навършването на 6 годинки Бела ми е боледувала само 2 пъти.... то може би и това беше причината за моите притеснения - да не би ваксината да провокира пак от нейните нощни калици. Е.... нямаше такова нещо. Така че - като те съмнява нещо, просто изчакай да стане пролет-лято - имаш цяла една година за да я сложиш точно тази ваксина. Ако личната почне да те търси, обясняваш, че е хремава или нещо друго и приключвате разговора.
ellis_stoyanova написа:Нямаме напоследък,но не само тук,а като цяло.Обзела ме е такава депресивно-маланхолична отчаяност,че не мога да се позная :1053
.............от толкова много притеснения вече цяла седмица ме боли гърло.Слагах компреса с извара и изкарах налеп,вчера обаче болката се завърна с нова сила и отново съм с компрес.Сетих се как Нелката беше разказвала как заболяванията ни са пряко свързани с емоционалното ни състояние...и да,тази болка и това притеснение,което тая в себе си смятам,че рефлектира именно в гърлото,всички неизказани притеснения,всичко... :328
Може и да е така - от кофти емоции и притеснения, а може да е просто - вирус, който повтаря, или друг се наслагва. Не си го вкарвай сега и този филм - че видиш ли нямаш право да се притесняваш даже, щото..... не знам си какво. Слагаш компреси докато всичко мине и се приключва. Следващият месец няма да е така. Междудругото, за болката в гърлото миналия декември преоткрих Ефизол-а :954 . Препоръчвам с 2 ръце. Тогава и аз така се оказах - 2 седмици кашлях и ме боля гърлото. Няма да ти казвам що нещо измислих за този период и от колко неща "умрях" междувременно :1062 . Е, жива съм, все още. :1069
ellis_stoyanova написа:Мислих,мислих дали да споделя тук,но тъй като няма с кого друг....отново разчитам на вас :oops:
Еми много ясно, че ще споделиш. На мен не ми пречиш въобще. Нали затова сме хора и сме се събрали тук. Но истина ти казвам - натисни тази разбунена топка, която е в корема ти, потисни я - над 99% от опасенията ти са само тревожна напрегнатост и панически атаки - НЕ СА ВЪОБЩЕ РЕАЛНИ, заплашващи нечий живот, обстоятелства и факти!! Питай патило...... :955 :955 .

Декс, бързо да се оправя Яна. Ще се разминете без АБ - сигурна съм.

Цони, какви са тези странности при вас?!?!! Не знам дали е съвпадение, но от миналия четвъртък съм с доста силни симтоми на замайване и световъртеж. Едва от вчера понамаляха. И аз взех да си мисля дали не е от кръвното налягане. Дори неделя се събудих с главоболие и това беше вече върха. Аз имам апарат за кръвно, ама така и не посегнах към него. А това със Сиана е наистина голяма изненада..... при положение, че няма хранителни алергии, изведнъж да ти прояви такава реакция към фъстъците!!! :1053 .... Добре е да се докаже, разбира се. Ама и аз не знам на чия лаборатория може да се вярва. Но най-хубавото е, че Поумонът й помага.... И все пак остава загадка за какво иде реч.

Верка, ...... :1069 :1069 нямам коментар на твоето търсене от сутринта...... много се смях. Наистина как можеш да не се сетиш, че ще е в банята?!?!? :955 :955 ..... Аз също съм намирала дамската си чанта на странни места. Последното ми дълго издирване даде резултат, когато претърсих уж последно вероятното място - раниците вкъщи..... оказа се, че бях ходила на тренировка и за да събера всичко на едно място - спортен екип, обувки и нещата от дамската чанта, но съсе цялата чанта, съм ползвала голяма туристическа раница.... бях я разтребила от спортните си неща, но не и от дамската ми чанта. :221 Луди жени. :955 Верка, това че не те питам как е Явор, не означава, че не се интересувам. Просто не искам да те притеснявам по никакъв начин. Разчитам, че ти ще споделяш, когато има какво и когато имаш нужда. Но виж идния понеделник ще те попитам дали посоката е запазена, все пак. :954 :954

Ох, и още нещо имам да ви разкавам. Миналата седмица викнах един майстор да ни постави козирка над терасата ни - неостъклената. За целта той трябва да пробие дупки в блока, да монтира вътре винтове и т.н. - да монтира козирката. Този майстор по принцип прави санировки и да виси по блоковете, за него е нещо съвсем нормално. :955 Беше ми обещал да дойде към 11 часа и аз се обадих на колегата ми, че ще закъснея за работа. Когато към 11.30 все още никой не беше дошъл, вече трябваше да тръгвам към офиса. Майсторът ми звъни към 12,40 часа и ми казва, че има сериозен проблем с моята комшийка. Аз не я познавам, т.к. в този апартамент, в който се е помещавала въпросната жена, живее едно момче. Да, най-редовно си има женска компания, но какво по-нормално за мъж на около 30 години. Оказва се обаче, че компанията му от последната нощ, е останала да спи в квартирата и когато майсторите са дошли и са почнали да бръмчат с бормашините и да дупчат стената за да монтират козирката, са разбудили мацката. И каква разправия точно е станала не знам, но майсторът в телефонното си обаждане ми съобщи кратко, че се е обадил на 112 и чака полиция да пристигне всеки момент, защото "комшийката" ми го е заплашила, че ако не спре работа, му реже въжетата. :1215 :1215 ..... Голяма разправия е станала, козирката не беше монтирана, а комшията ми звъни и ме пита що не съм му била дала бележка, с която да съм го уведомяла, че ще правя ремонт вкъщи?! :eek: :eek: :eek: :eek: ....... Как да е - с него завършихме миролюбиво. Помолих го да обясни на партньорката си, че нейният сън не струва колкото 1 човешки живот, какъвто тя се е заканила да отнеме. Но бях потресена от случилото се. Оказва се, че въпросното момиче е 19-годишно мацка, която работи нощна смяна (а що не ходи на училище, не е ясно) и всеки трябва да се съобразява с нея!!! Аз нарочно наблегнах на факта, че в 11-30 часа майсторите все още ги нямаше, което иде да рече, че те са почнали почти по обяд. Т.е. наистина е хубаво да се съобразявам с хората, които работят нощем, и примерно никога не бих вдигала шум преди 10 часа. В случая обаче - всичко е започнало по обяд иииии остана ей така - недовършено. Не знам какво да кажа.

Сега ви оставям, защото стана време да си ходим по домовете. И да почиваме доволно!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
ellyto

Мнение от ellyto »

хей хей

ей голяма лудница е вчера днес, едвам смогвам да отделя време да прочета каво що се случва.
Ние в неделя вечер си украсихме елхата, много й се радвам....сложила съм едни лампички, ама не от тези дет се продават масово, ама те и не са точно коледни (щот могат д асе използват за декоративни лампи и попринцип) та стана една много уютна топла светлина, която вечер като запаля в тъмното много голям кеф ми доставя.
Уикенда мина толкова бързо, че нищо не разбрах...успяхме да направим един тур до няколко магазина, от които си тръгнахме с доста интересни неща, включително и с елхата :221 Много бързо минава времето ей....ама така е то, когато ти е хубаво, времето лети.
Много харесвам декември месец...въпреки, че масовата истерия с празничното пазаруване и отрупване на трапезата с мега големи количества храна ми е противно...не че и аз не си купувам сума и работи, но подаръци само заради това, че е коледа не обичам да правя или да ми правят. Излишно натоварване на всички с очаквания, излишни харчелъци....поне това е моето мнение де. Масово ми се струва, че се прекалява с всичко и накрая всеки преял препил и накрая недоволен, защото я е качил, я нещо друго....(пак казвам мое лично мнение)
Все още си карам тротинетката и съм много доволна. Установявам, че доста съм се калила особено откакто е по-хладно навън. Ходя много тънко облечена и много се радвам на този факт. Е не че не ми е студено понякога де, но в общи линии има доста голяма промяна.

Цони, голяма дъндания с тези фъстъци :1215 Но принципно аз знам, че те се водят доста голям алерген и във всеки един момент могат да предизвикат някакви реакции. Хубаво, че си имала пулмон и сте се справили. А що се отнася до твоето високо кръвно, също съм :1215 много изненадана...на какво пък се дължи това? Ти си слаба, храниш се добре, движиш се....много странно. Ще чакаме да разкажеш какво е станало на прегледа в четвртък.

Елисче, ако имаш страхове, по-добре наистина изчакай да мине този сезон, дори и лекарката ти да установи, че детето е здраво. Този страх, който изпитваш може да доведе до това нещо да се обърка и да се реализира притеснението ти. Така, че изчакай колкото трябва, че да си спокойна и да си сигурна в момента.
Мъчно ми е да прочета, че те е обвзело такова меланхолично настроение и мога само да те окуража да търсиш начини, дори и насила да се псравиш с него, защото понякога ако чакаме нещо да се промени, нищо няма да стане. Излез от зоната си на комфорт, поне за мен това е единствения начин да променя насторнеието си. Понякога е хубаво и да се отдадем на чувствата си и да ги преодолеем, но когато това продължава дълго време, нещо трябва да бъде направено. Ако имаш нужда от идеи, само кажи и ще се включат сигурно много хора, сигурна съм. :923 :923 :923

Декс, дано Яна да се оправи бързичко. Това, че не хапва, не е толкова лошо, важното е че все пак си слага всички компреси и пие хомеопатията, която й даваш.

Вер, голям шок си изживяла, но завършека си е смешен - как ти е хрумнало да си оставиш чантата в банята под хавлията :955 :955 :955 :955 аз също понякога изпадам в паника, но напоследък знам кои неща ме изкарват извън равновесие и явно с всички сили се мъча да запоня кое е последното нещо, което съм правила с въпросната вещ и бързо установявам, че няма как да съм я изгубиила, незаивисмо, че не я намирам. И това поне ми дава малко мира да не изперквам докато намеря търсеното. Кажи какво става с твоя мъж, дай сведения как се движат нещата? Разкажи ни ти как си? Спря да споделяш с нас :???: :???:
Заключено