Житен режим I

Подфорум за здраве и живот чрез хранителни режими и диети
Заключено
danid
Философска система

Re: Житен режим по Дънов

Мнение от danid »

Боби, спрях да кърмя преди около 10 дни, но още пия хомеопатия за спирането. Аз бях навита като изчетох темата, но сега се колебая защото е утре и някакси съм неподготвена. Ще видя има още време. И аз мисля да се включа сериозно февруари. Само не знам как ще издържа, кръвното ми е ниско и на всякакви ограничителни режими се чувствам зле, едва изкарах и детокса този път, но има време до тогава. А другото ми притеснение е, че преди от лечебно гладуване ме удари много лошо в бъбреците след първите няколко дни, то си е защото там има проблем, но все пак така на своя глава без наблюдение не знам. С вас съм да знаете и да не се включа ви подкрепям и ще чакам отзиви. :923
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

Здравейте компанията :221
Утре и аз съм на линия. Настройката ми е за 3 дни, но ще видим.
Вале, ти да не си разбрала, че се гласим за 10 дни. Така като гледам нагласата при всички е за 3 дни.
bobichan написа:Я бързо споделяй за кълновете. Чете ли статията за машина за покълване? Пробва ли? Аз се снабдих с кутии
Изпуснала съм нещо. Къде да прочета за тази машина? И аз се бях загледала по една. Също съм се запалила по кълновете, бях писала по-напред, но още събирам информация кое за какво е.
danid написа:Здравейте, иска ми се да се включа и аз, но някакси още не съм готова - ако пропусна сряда, кога може да пак? А и толкова бързо след детокса не знам ще имам ли сили да издържа. Боби, ти колко време ще караш, уж четох цялата тема, но не подред и губя някои неща.
Дани, важното е, че вече знаеш къде сме и какво правим. Да ти кажа, според мен, след детокса ще ти е по-лесно, защото стомаха ти е свит и съвсем няма да чувстваш глад. Тук се яде жито, ябълки, орехи, мед. Може дори да увеличиш бройките и грамажите, но да споделя, че на мен житото ми стигаше, от меда въобще не достигах 100 гр. Ябълките най-редовно ги докарвах до 5 бр., а орехите въобще не ги броях. Ядките от 3 ореха обаче са една почти пълна чашка за кафе. Но орехите са за мозъка, значи моята потребност е по-голяма :1062 Мисълта ми е, че не се гладува. Аз на твое място бих пробвала 1 ден, просто да знаеш какво е, пък ако ти хареса - продължаваш. Важна е настройката, това да ти е приятно и леко. Каквото и да решиш няма да е грешно.
helpmИ написа:Може ли да си пия калкареята,туята ,натриума,чая 11 или спирам всичкио и правя само жито,ябълки,орехи и мед ,и вода естествено.Моля някой да ми отговори.Може би въпросите са обсъждани ,но сега нямам възможност да изчета всичко и моля да ме извините
Здравей и тук Хелпми. Много се радвам на новите попълнения. Това, за което питаш не е обсъждано, но и да беше, хич не се притеснявай. Питай за всичко. Аз смятам, че може да си приемаш всички тези неща. Всъщност житния режим също е прочистваща процедура, т.е. колкото по-малко допълнителни неща, толкова по-добре. НО ние по-принцип не го правим баш по правилата - да е 10 дни, да е през Февруари и т.н. Това са само репетиции :1062 и средство да се чувстваме по-добре. Виж Февруари, викам да го направим както си му е реда.
Линди, губиш ми се нещо, какво реши, включваш ли се или само ще викаш за нас?
Хайде лек ден и утре дано сме повечко :923
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
марчи
Писател на форума

Мнение от марчи »

Юхууу, голяма компания житенки се е събрала тук. И аз от утре съм с вас, настроила съм се за 3 дни, да видим до къде ще я докарам. А я някой да каже като житваме 3 дни после колко ще се захранваме, че в събота сме на един рожден ден....? :1044
Боби, много добре изглежда това суши, дето си черпила Вер с него, и аз се почерпих, дано не се сърдиш :221 Аз когато предния път житосвахме от житото,( дето ме питаха дали е за кокошките :lol: ) си бях сложила в един буркан за покълване, стана за около 4-5 дни малки кълнове и децата много го харесаха, та гледам за рецепти, може да пробвам наистина сушито.
Успех на всички утре!
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

Ooo, Марчи, няма да те издирваме значи ;) Естествено, че може да се черпиш колкото ти душа иска :) Обърнах се към Вер, защото не знаех, че е всеобща растящата кълномания :221
Ето няколко интересни статийки, включително и тази за машината за покълване:
http://www.recipemagician.com/syveti/poveche-kylnove/
http://www.recipemagician.com/polezno/t ... nakisvame/
http://www.recipemagician.com/syveti/ur ... -i-ponici/
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
valrus

Мнение от valrus »

Верка,Марчи,Боби,Мрико,направо ми е готино да си общувам с вас.Миналият месец бях 3 дни,сега ще се пробвам 5.Нправо ми правите страхотно настроение.Сладууурки :923 :329
helpmИ

Мнение от helpmИ »

[quote="mari_ko"]Здравейте компанията :221
Утре и аз съм на линия. Настройката ми е за 3 дни, но ще видим.
Вале, ти да не си разбрала, че се гласим за 10 дни. Така като гледам нагласата при всички е за 3 дни
ААААА мааааа как така 3 дни :shock: Аз за 10 съм се настроила :D Ми да взема да се пробвам първо пък колкото издържа.
Приготвих си нещата.Не можах да си взема орехи с черупките ,ама мисля ,че няма да е фатално. :222
Чудя се в какво да запаря житото,че нямам подходящ термос.Ще пробвам в тебджерата завита с одеяло.ако не стане и термос ще си купя.
Надявам се и тук да съм толкова стриктна,както при детокса.И аз си мисля ,че сега е много подходящ момент за житния,защото тъкмо сме свикнали с тридневния детокс.
Продължавам с хомеопатията и чайчетат значи.И ако издържа 10 дни на житния ще получа ли поощрение :1133 ,като например тиквен медал :221 .
Ей слаБуранкии БЛАГОДАРЯ ,ЧЕ МЕ ВЗЕХТЕ В ОБЯТИЯТА СИ :923
Не мога да ви опиша как се промени светоусешането ми :826
Ver

Мнение от Ver »

Боби, сушито е страхотно!
Ох, защо не съм по-голям кулинар да спретна едно набързо....ама ще ставам май трябва :222
Аз нямам машина за кълнове,но имам буркани и 1 чувал жито :1062
Стоят вече 36 часа, но още не са покълнали.
За утре съм събрала желание и много положителна енергия. Сега се връщам от йога и ми е още по-хубаво и усмихнато :954
Хелпми, щом си се настроила за 10 това е чудесно! Ние с Марико, Валето и Марчи миналия месец го правихме. На всички ни беше за първи път, кой заповече дни, кой за по-малко :) Наградата ще си дадеш ти самата и вярвай ми ще бъде чудесна! По-хубава никой не може да ти даде! Успех!
Вярвам, че ни предстоят чудесни дни заедно!
Спокойна вечер момичета!
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

Ver написа:Ох, защо не съм по-голям кулинар да спретна едно набързо....ама ще ставам май трябва :222
Давай не е страшно. Ще помагаме. Ще изхвърлиш едно определено количество храна, пък ще се научиш :)
Вер, и аз нямам машина, но е една от статиите, които пуснах обясняват как да си направиш от пласмасови кутии, за да ти е по-лесно да ги изплакваш после без да ги чупиш. Нали ги плакнеш твоите? Ще покълнат спокойно :) Иначе машинките са си скъпички май, ама имало и такива дето сми плакнели. Я сподели и за йогата. Казаха ми, че за да практикувам трябвало задължително да се откажа от месото, а аз нямам такова намерение. Не че съм голям любител, но не съм съзряла още за идеята.
Браво ХелпМи, само така. И аз почнах да се надъхвам за повече дни, но ще видим бебка какво ще каже. Аз житото го накиснах вече по препоръка на Мари-ко
Вечер го слагам в един буркан с винт, наливам горещата вода и слагам буркана, завит с кърпа в тенджерата под налягане. На сутринта буркана се е вакумирал.
Само че в обикновенна тенджера с двойно дъно и я захлюпих с капака. Мен нещо ме е страх от тези тенджери под налягане, та затова не разполагам с такова чудо. Цели орехи има в Карфур, ако си от София може да прескочиш, но може и белени - колкото повече, толкова повече... за мозъка.
Вале :923 :923 :923
Еххх, не остана. Само с положителните емоции не знам как ще се справя, че в работата вря и кипя...
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Dari09

Мнение от Dari09 »

Хайде и аз да се запиша. Точно си приготвих житцето и орехите.Така че, няма мърдане утре! Радвам се, че се събра такава групичка! След тридневния детокс житото, ябълките и орехчетата ще ми се видят като пиршество :221 , като се има предвид, че и трите страшно ги обичам! :221 Аз поради липса на голям термос разделих житото в два по-малки, така че ще видя утре какъв е резултата. Спокойна нощ на всички!
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

bobichan написа:Само че в обикновенна тенджера с двойно дъно и я захлюпих с капака. Мен нещо ме е страх от тези тенджери под налягане, та затова не разполагам с такова чудо.
Според мъжа ми, тенджерата под налягане е безсмислена в случая. Затова сега си го заредих в буркан с винт, завих го добре с кърпа и го сложих в найлонова торбичка. Утре ще видя как ще е.
bobichan написа:Вер, и аз нямам машина, но е една от статиите, които пуснах обясняват как да си направиш от пласмасови кутии, за да ти е по-лесно да ги изплакваш после без да ги чупиш.
Ох, Боби, голям смях :923 . Ти като спомена машина, си помислих, че става въпрос за някой уред, защото аз се бях навила на един за 35 лв. Като прочетох статията щях да падна :1062 Ще пробвам с твоята "машина", но какви семена да си заредя :1044 Тепърва ще проучвам въпроса.
Сушито е супер, и аз го опитах. Правя нещо подобно, но само с "нашенски" продукти. Като направя ще снимам и ще покажа.
Това за йогата вярно ли е - че трябва напълно да спреш месото? Аз не съм чувала подобно нещо, най-вероятно го има при много строгите течения, които са до голяма степен философия. Ако човек стигне до там, че приеме напълно този начин на живот, то отказа от месото, както и от много други неща, ще си дойде съвсем естествено, без някой да го изисква от него - мое мнение, но тогава йогата става религия и начин на живот.
Хелпми, щом си решила 10 - давай, ще те подкрепяме. После и захранването ще е по-дълго -поне 5 дни. Пък колкото изкараш, не се тормози, важното е да ти е кеф. За тиквения медал не бери грижа, ще го имаш :1062 , както и всички ние, но .... чак при захранването - някъде по средата му може тиква ...ммммммм.... :1062 Иначе, за светоусещането - очаквай още промени и то към все по-хубаво :923
Орехи цели има и в Кауфланд и са едри, с големи бели ядки. Аз предварително ги мия и подсушавам, после слагам черупките на един вестник да доизсъхнат, и ги прибирам в кутия. Слагам профилактично по малко в чайчетата на малката. Нали Док каза, че черупките са по-важни от ядките.
Дари, много се радвам, че си с нас :923
Житото, орехите и меда може заедно, може и отделно. Водата - за препоръчване пак димяща. Сутринта на гладно - водата от житото - може чиста, с мед, с лимон, както ви харесва. Ябълките най-добре да са като отделно хранене. Това го правя по препоръка на Вер и съм много доволна :923 Аз лично след водата вземах орехите, към 10 ч ябълка. А житото си го делях за обяд и вечеря. Но май е по-добре и житото да е на 3 части. Абе въпрос на лични предпочитания. И да знаете, че кафето не е позволено, нали Вер ;)
Значи за утре: Вер, Марико, Боби, Марчи, Валрус, Хелпми и Дари - сигурни. Дани и Линди - евентуални :1062 Да видим кой още ще се включи. Може и от четвъртък или петък - само 1-2 дни, какво пречи. Не знам дали Ася е видяла, че почваме, май беше почти навита.
Хайде, лека нощ и утре на отчет :329
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Добро утро момичета. Аз не можах да се престраша, но се надявам до февруари да съм узряла и за този режим.Успех на всички ви, много минусчета на кантара и много позитивни мисли :227
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Заключено