Вино, любов и детокс- неочаквано добра комбинация!

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
katya_den

Re: Вино, любов и детокс- неочаквано добра комбинация!

Мнение от katya_den »

Привет и от мен, момичета-кокичета! При мен резултатът за три дни детокс на ябълки (цели плодове, не сок) е -3 кг. Сутрин пиех ансол. Първият и третият ден нещата бяха нормални - 4-5 посещения на WC, но втория... :1111 Накрая ходех само вода.
Захранването ми мина така: тъй като в събота станах много късно, хапнах 1 киви и прескочих овесените ядки. Не ми се отсрочваше обяда с 1-2 часа, защото вече бях зверски гладна. На обяд - картофена салата с много малко сол и олио, повечко оцет, че нямах лимон, червен (лилав) кромид, 1/2 връзка магданоз и две скилидки чесън, смачкан с чесночница. Стана мн.вкусна и едва успях да опазя 1 порция за себе си от сина, който :624 директно от купата с лъжицата за сервиране. За вечеря - две яйца на очи с домашно квасено мляко и естествено чесън. Добавих и 1 суп.лъжица препържено олио с червен пипер, не зная дали това е било правилно. И изобщо не съм сигурна, че вечерното меню е било правилно, но четох, че трябва да са протеини, така че очаквам мненията ви.
В неделя - вече нормално хранене. За обяд любимата ми мусака (бях си я обещата от преди две седмици), комбинирана със салата от: прясно настъргани моркови, малка глава червено цвекло, много магданоз, оцет доволно и малко олио и сол. Четох, че зеленчуците донякъде неутрализират неправилната комбинация протеин - въглехидрат. На вечеря - порция стар фасул и отново салатка като на обяд (всъщност семейството ми също е очаровано от тази салата, наложи се да правя три пъти).
Тази сутрин като се претеглих... :126 :328 :126 +1 кг. А вече бях минала през WC. Нещо май съм объркала. Ще се радвам да ми помогнете да открия какво.
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

katya_den написа:За вечеря - две яйца на очи с домашно квасено мляко и естествено чесън. Добавих и 1 суп.лъжица препържено олио с червен пипер, не зная дали това е било правилно.
Кате, Кате, през първия ден на захранването не е препоръчително да ядеш яйца. Повечето момичета тук знаят моето отношение въобще към пърженето - безкомпромисна съм с него. Освен всчико останало то увеличава токсичното натоварване в организма! Това важи с още по-голяма сила за пре-пържването, а също и за пре-пичането. Тоест веднага си си наваксала част от токсините, които си изхвърлила. Да не говорим, че може да си навредиш и на здравето, когато ядеш пържено след детокс. Знам че много хора използват тази технология и че тя е фундаментална за българската кухня, нооооо ако искате да сте здрави е препоръчително да я забравите. Бях чела в една книга следното нещо - "Старайте се да избягвате пърженето така сякаш живота ви зависи от това" Аз това и правя!
Мусаката също е пообъркала схемата. Док позволява месо чак на третия ден след захранването. За боба не съм сигурна как стоят нещата, но аз лично бих изчакала още един ден с него. Най-добре е да се захранваш по схема и да внимаваш с количествата.
За салатата си права така е. Аз тази салата я обожавам и имам 100 импровизации по нея.
Дано поста ми не ти прозвучи много назидателно. Пиша всичко с най-добри чувства. Захранването е също толкова (да не казвам и по-важно) от детокса.
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
katya_den

Мнение от katya_den »

Благодаря ти, bobichan, изобщо не ми звучиш назидателно - аз исках да разбера къде бъркам.
Ето защо се полъгах за месото. В теоретичната част прочетох:
ЗАХРАНВАНЕ
Закуска - 2-3 кивита или 1-2 ябълки, или 1-2 портокала. Към 10 часа - 2-3 с.л. овесени ядки с малко стафиди (стафидите не са задължителни) се заливат с топла вода 50-60 градуса. След 15-30 минути са готови за консумация.
Обяд (по-въглехидратен) - картофи соте, картофена салата с лук, варен ориз, задушени зеленчуци, салата от зеле и моркови. Ястията могат да се гарнират с маслини.
Вечеря (по-белтъчна) - салата със сирене или извара, счукан чесън и зехтин, отново картофи, ориз. Месо не се разрешава.
На петия ден следва обичайно хранене.
Но... за кой пети ден става въпрос? Аз го смятам така: три дни детокс, 4-ти ден захранване и от 5-тия ден нормално хранене. Или някъде има други указания? Какъв режим на захранване би ми препоръчала?
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

Правилно смяташ :) Това е лека неточност, която предполагам произлиза от факта, че Док не е любител на месото и имайки предвид обичайно хранене не включва месо. Знам за месото със сигурност, защото веднъж беше подчертал изрично.
А относно обичайното хранене не е лошо всеки от нас да се замисли над него и да помисли какви промени би могъл да направи към по-здравословно хранене. Факта, че се срещаме в темите за детоксикация означава, че всеки от нас има някакви здравословни проблеми. Причислявам наднорменото тегло към здравословните проблими, защото твърдо вярвам в идеята, че всики болести идват от храната, която ядем.
Аз дълго време се придържах към предписанията за захранване - овесени ядки, на обяд картофена салата (без сол), вечеря салата с маалко парче обезсолено сирене. От този път обаче пробвам вариант със сурови храни и кълнове и двата дни. Предполагам че това няма да допадне всички. Не мога да кажа как е като вариант, защото не съм се теглила, но се чувствам повече от добре, което е показателно. Следващия път като се тесля всичките дни ще ви кажа и в цифри. А мога да споделя и меню :)
Успех ще се справиш, сигурна съм в това. :524
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Само като се замисля преди да се запознаяс детокса и с всички вас как съм се хранила безразборно и то с неща, които са не много полезни за здравето да не кажа направо вредни.Като започна от сладкото, което почти съм изключила от менюто си, продължа с тестяното, което не употребявам и стигна до месото(колбасите по точно), които също почти съм изклюила от менюто си.Бавно смъквам, заради щитовидната, но се чувствам кипяща, здрава и пълна с енергия :1099
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Боби,като ви чета с Катя,да ви кажа и аз как се захраних този детокс,който ми беше от 2 дни.
Преди обяд-грейпфурт,портукали.По към обяд 1/2банан,след около час две лъжици овес.ядки с мед и малък орех,нарязан в тях.Вечерта салата-
настърган морков,червено цвекло,2-3листа маруля,2-3стръкчета зел.лук,целина на ситно.Това поръсено с лимонов сок/пресен/и един орех-пак нарязан на ситно 1/4 обезсолена маслина за овкусяване.
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

Цвети браво на теб. За саламите не само, че са вредни, ами са и отровни, както и всички храни пълни с консерванти.
Ето ми салатката от втория ден. Това ми беше обяда.
Момичета, ако искате може да си направим тема за рецепти за захранване, за да ни е по-лесно.
katya_den

Мнение от katya_den »

cvety_rz написа:Само като се замисля преди да се запознаяс детокса и с всички вас как съм се хранила безразборно и то с неща, които са не много полезни за здравето да не кажа направо вредни.Като започна от сладкото, което почти съм изключила от менюто си, продължа с тестяното, което не употребявам и стигна до месото(колбасите по точно), които също почти съм изклюила от менюто си.Бавно смъквам, заради щитовидната, но се чувствам кипяща, здрава и пълна с енергия :1099
Цвети, все едно пишеш от мое име. Особено що се касае за колбасите и най-вече кренвиршите.
Боби, снощи и аз си мислех за подобна тема, но не само за захранването, а да споделяме какво е менюто ни през дните на нормално хранене. Може би не ежедневно, но по принцип. Защото моето "нормално" хранене, особено през последната година си е живо тъпкане... :622 :624 :959 Много обичам да "похапвам", особено вечер, :126 макар че непрекъснато чета и слушам за вредата от него.
За солта най-накрая успях да разбера, че е много вредна и от няколко месеца готвя безсолно, ама тези туршии... От събота, за радост на цялото семейство, правя салата от моркови + каквото ми падне - снощи например, освен червено цвекло и задължителния магданоз, сложих и малко бяла ряпа.
Така че идеята за тема, в която да споделяме менюто си, никак не е лоша. Аз съм твърдо "ЗА" :524 :326
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

bobichan написа:Цвети браво на теб. За саламите не само, че са вредни, ами са и отровни, както и всички храни пълни с консерванти.
Ето ми салатката от втория ден. Това ми беше обяда.
Момичета, ако искате може да си направим тема за рецепти за захранване, за да ни е по-лесно.
Давай Бобич! Ти си! Положи началото,ние ще те следваме в начинанието!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Цветка, в кулинарния форум има тема за всекидневната ни трапеза - виж тук! :954

Иначе идеята за отделна тема за менюто при захранване на детокса приветсвам отвсякъде!!! И знаете ли защо?!? Защото това е нещото, което можем и трябва да направим, за да съберем инфо, да го обобщим и да го дадем на док и той да го включи в новата си книга!!!!!!! За инфо ви казвам, че книгата трябва да е готова до началото на май, така че да се забързаме. :D :D
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
MortishaAdams

Мнение от MortishaAdams »

Момичета,радвам се,че отворихте дума за захранването след детокс,а и по принцип за ежедневното ни меню.
Вече втори път правя детокса,но май все не успявам да се захраня правилно.Второто захранване май беше по-успешно.Явно има напредък. :lol:
Но ще се радвам да има такава тема.
Заключено