Вънка топло слънце грее, то и друго не умее

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Re: Вънка топло слънце грее, то и друго не умее

Мнение от Сиренце »

Тита, четох я преди време и също мисля, че всяка - и настояща, и бъдеща майка трябва да я прочете.
При вас как вървят нещата, Гери доволна ли е от новото училище?

Сиана отпочна тази година много по-уверена и спокойна. Може би защото спрях да я товаря със свръхочаквания. Осъзнах, че моите си лудости трябва да са си само мои и да се науча да вярвам повече на детето си (най-вече на преценките й, особено когато става дума за нейния живот). И всичко това дава резултат - доживях да видя и шестица по математика :1215 :1215 :1215 и констатацията "Мамо, новите учители ме смятат за умна!" :221

Ели, не знам какво е инфрачервена сауна, но на класическа такава много обичам да ходя - действа ми положително и на тонуса, и на кожата, и ... само съжалявам, че няма как да ходя редовно (просто няма къде).
tita

Мнение от tita »

Цони, Гергана учи испански с голямо удоволствие, чак ме изненадва ентусиазма й. Доживях да стана в неделя и да я заваря седнала на дивана, отворила тетрадките и да учи, без аз да съм я ръчкала за това. Чудо! Само се моля, да не стане нещо, което да я прекърши и да изгуби интерес. Много си харесва учителите по езика, сред тях има двама испанци, които много й допадат. Виж с математиката, българския и другите предмети не е чак така въодушевена, но ... ще се види по-натам какво е положението.
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Чери, това малкото коте е голям сладур :)! Добре, че Яна не го видя вчера, като гледах форума - щеше да припадне пред екрана :221 ! Тя, горката умира за котки, да имаме котка й е голямата мечта, но аз съм алергична...... :roll: Хората мислят, че лъжа детето, защото не искам животинче, но не е така, наистина съм алергична. Даже ходихме на една изложба на котки - и там се разкихах, хем седяхме не повече от 10 минути, а залата беше големичка....
Вер, как е твоята първокласничка :)? Яна не ходи на занималня и всеки ден вкъщи пише домашни до изнемога. Е, сигурно щеше да се справя по-бързо, ако успее да се задържи неподвижна на стола за повече от 2 минути.... Но просто не я свърта, върти се, говори, сеща се нещо спешно да ми обясни :1215 . За сега ходи на училище без много да мрънка, само дето сутрин много й се спи. Но след обед все още може да излизаме навън, да се разходим, да поиграе. Така че дните минават бързо и бих казала не много натоварено.
Аз ще съм на работа до края на октомври, след това ще съм безработна :). Ще търся някаква работа, но може би не веднага, мисля да си почина 2-3 месеца, хем да има кой да взима Яна от училище през зимата. Беше ми мъчно за работата ми, но имах доста време да свикна, че идва промяна. Все още ми е малко мъчно, но не че напускам, а че нещата се промениха.... А не искам да оставам след промяната, по-добре да започна нещо ново. Така че затварям една врата - хубаво време беше, спокойно. Очаквам следващото предизвикателство. Малко се бях поспихнала през лятото, но вече взе да ми минава :).
Хубав есенен ден от мен - тук слънцето грее и съм сигурна, че денят ще е страхотен :)!
Ver

Мнение от Ver »

dexter написа:Вер, как е твоята първокласничка :)? Яна не ходи на занималня и всеки ден вкъщи пише домашни до изнемога. Е, сигурно щеше да се справя по-бързо, ако успее да се задържи неподвижна на стола за повече от 2 минути.... Но просто не я свърта, върти се, говори, сеща се нещо спешно да ми обясни :1215 . За сега ходи на училище без много да мрънка, само дето сутрин много й се спи. Но след обед все още може да излизаме навън, да се разходим, да поиграе. Така че дните минават бързо и бих казала не много натоварено.
Aва за сега не изпитва дискомфорт (с изключение на ставането сутрин). Домашните си ги пише бързо, но те все още са малко. Още всичко ѝ е познато. Лесно ѝ е и за това го прави с желание. Но скоро ще започнат да учат неща, които тя не знае. Интересно ми е тогава, как ще реагира :)
Сиренце написа:.... Може би защото спрях да я товаря със свръхочаквания. Осъзнах, че моите си лудости трябва да са си само мои и да се науча да вярвам повече на детето си (най-вече на преценките й, особено когато става дума за нейния живот).
Аууу, тук не мога да не изръкопляскам :326
Имам чувството, че имам подобен синдром и преча на Мони да се развива с нейните темпове.
Да видим аз кога ще напиша подобен пост :roll:

Абе хора, нещо напоследък не ми се пише :) Мързи ли ме, к'во ли?!
Този Септември дето отмина направо не го усетих .... какво стана? Сякаш времето се компресира и се стопи без спомен :1044
Честит 1 Октомври, тогава! :221 Хау! Казах!
[img]http://bm.img.com.ua/img/prikol/images/ ... 254050.jpg[/img]
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Ver написа: Абе хора, нещо напоследък не ми се пише :) Мързи ли ме, к'во ли?!
Моята причина за неписане е, че от няколко месеца съм лееекинко депресирана :). По повод предстоящите промени в личен план (как само го казах... :221 ). Но взе да ми минава, като ми е зает целия ден и нямам време да тъгувам и размишлявам. Не, че съм се скъсвала от писане и преди, де :oops: .
valrus

Мнение от valrus »

Здравейте,мили момичета!Простете ми ,моля ви,че толкова дълго изчезнах,но нямам много време за комп,не повече от 10 минутки.Малчо ме е обсебил изцяло,битовизмите не ме напускат,въпреки че аз искам да се разделим :221 .Във връзка с нещо случило ми се днес,реших да споделя едни мои мисли и да ви разкрия, коя е тази Равносметка=професия продавачка......Не че нещо и има,но предпочитам да работя с главата си,а не с ръцете и гърба си/буквално/.....
Какво мисля тези дни?!
Мисля,че нашата държава не е нормална–нищо в нея не е наред.Законите ни не са закони, здравеопазването ни не е здравеопазване,училищата ни.....и те не са наред.Отношенията между хората също са"куци"...,накак леееко"криви",подпиращи се на "патерица",чиито болтове искат затягане.Защо?Защо ,питам и отговор не получавам...Жалко е,срамно е,болно е....Това е България/не само аз,мили хора,не само аз...../
Учиш 5 години,10 семестъра,имаш зад гърба си над 100 изпита,още толкова прочетена литература и накрая..... идва Тя–Равно "Сметката."Ако не ви затруднявам,нека всеки сам да я направи за себе си......Аз....я направих..
Не желая и няма да се примиря с нея!Ще се боря със зъби и нокти, ще бъда по–силна от всякога и когато победя ,ще я сложа в джоба си,ще и се усмихна и ще И задам въпроса:Какво мисля?Мисля,че дойдох,видях,събрах опит и Успях......
Желая хубав ,доволен и усмихнат ден на всички.
ellyto

Мнение от ellyto »

Вал, аз те прочетох във фейсаи да ти кажа почувствах тъга...тъжно е млад човек се чувства по този начин. Вярно, че държавата ни не е в цветущо състояние, вярно че има много какво да се желае...бих искала да те подкрепя по някакъв начин като ти дам кураж каквото можеш да направиш и да се бориш с неща....как става това ли? трудна задача, но борбата започва вътре в нас, с мислите си, с емоциите си, с храната, със заобикалящите ни хора, със собствените ни ограничения и виждания. Звучи философски, но ако вътрешно се променим, действителността покрай нас също се променя. Не е лесна задача в никакъв случай, но ако искаме нещо да се промени около нас, първо трябва да променим нещо вътре в нас. Ако отделяме сили и енергия в това да сме недоволни, няма как да видим хубавите неща.
Надявам се ти да успееш да промениш събитията около теб, за да бъдеш по-щастлива и по-ведра в ежедневието си.

Декс, ти ли взе решение за тази промяна? Разбирам с какви чувства си спрямо промяната, защото мозъка ни е свикнал с познати неща, а когато има промяна, има и непознато, има и страх....силно се надявам промяната, която предстои при теб да е за добро.

Цони, браво на теб, че си успяла да й дадеш повече пространство на Сиана. Това почти винаги има съществена роля за отношенията между хората, така и за собствените възможности на човека.
Инфрачервената сауна не е с толкова високи градуси и сауната се затопля посредством инфрачервени лъчи, а не с камъни. Въздуха не е толкова сух и се затопля директно тялото. По-добре било за тялото от другата сауна.
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

ellyto написа:Декс, ти ли взе решение за тази промяна? Разбирам с какви чувства си спрямо промяната, защото мозъка ни е свикнал с познати неща, а когато има промяна, има и непознато, има и страх....силно се надявам промяната, която предстои при теб да е за добро.
Ще ми се да вярвам, че аз съм взела решение :221 . Но изборът не беше кой знае какъв - тройна работа с 20% по-ниска заплата, за нови шефове, чието отношение не ми харесва особено. Та изборът някой го направи заради мен :221 . Старите ми шефове (датчани) продадоха фирмата на българи и нещата се обърнаха надолу с главата. Ох, иска ми се да кажа нещо добро за българския бизнес, но за жалост не го познавам откъм добрата му страна.... Колкото до промяната - нямам избор, освен да я приема с отворено съзнание :). От няколко месеца преглеждам обявите за работа и трябва да кажа, че съм изненадана (да не кажа по-силна дума). Трудовият договор и осигуровките се предлагат като бонус :1215 :1215 ! А за заплатите - :1053 . Явно няма да работя за пари от тук нататък :221 .
ellyto

Мнение от ellyto »

ellyto написа:Трудовият договор и осигуровките се предлагат като бонус ! А за заплатите - .
то звучи страшно :cry: :cry: жалко е че на повечето работодатели хич не им дреме за своите служители...но има и хубави фирми, където има добри условия. Пожелавам ти успех и дано да намериш нещо, което да ти пасва на всички очаквания и желания! Не унивай, ако не успееш да намериш бързо работа, сигурна съм, че който търси намира!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ver написа:Абе хора, нещо напоследък не ми се пише :) Мързи ли ме, к'во ли?!
Колкото и да не ви се вярва, и аз се чувствам така...... Онзи ден пуснах пост, но сега си го чета и липсата на настроение за писане ми боде очите от всеки ред....... И при това не ме мързи....... Нещо ми е никакво. :plezya se :plezya se
Ver написа:Този Септември дето отмина направо не го усетих .... какво стана? Сякаш времето се компресира и се стопи без спомен :1044
Абсолютно!!! Обикновено летните месеци на ваканция ми минават така, но тази година септември счупи всички рекорди, а вече сме 2-ри октомври :424 .

Днес си пътувам за Горна. Утре ще си продавам детството за 6000 лв.... :328 :328 ..... къщата и имота на едното ми село..... ако можех да го опиша, щях да го направя. Ала нещо в мен се е счупило и ми тежи здравата.....

Хубав и ползотворен ден на всички желая! Днес от сутринта е топличко и дано да е такъв целия ни ден! :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

И така......вече се изместихме в града.Голяма галимация беше, защото децата бяха и болни в този период и имах чувството, че няма да издържа :oops: Тъкмо се успокоих, че приключих с багажите и се оказа, че ще местим работното място :1062 В момента сме под наем и трябва да освободим а цеха, който закупихме е в ремонт и още не е готов.Така, че ще се местим два пъти :plezya se
Чери, много сладко това коте.
Ели, ако ти се разказва би ли споделила как се насочи към този тип хранене ВМ-НВХ?
Относно работата и нейното намиране.......Не знам дали знаят всички, но работя като дизайнер във фирма за сувенири.Назнаена съм на минимална заплата а получавам повече.Не ми тече стаж като дизайнер, защото минималния праг за осигуряване на дизайнер е по висок.Отпуската ми се плаща(платената) на минималната заплата.....И познайте, когато от 20 работни дни 10 съм била отпукс и то преди началото на учебната година, когато ми трябват пари за уениците :126 И най лошото е, че ако искам да работя това, за което съм учила нямам друг избор поне за Разград :328
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Заключено