Навън е бяла зима, но в хралупата ни всичко има

Свобода на словото
Заключено
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Re: Навън е бяла зима, но в хралупата ни всичко има

Мнение от ellis_stoyanova »

Пропуснах най-интересното-фирмата ни се закрива защото бившия ми шеф е решил да зареже всичко и да отиде в Америка,където са живели преди,
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Пропуснах най-интересното-фирмата ни се закрива защото бившия ми шеф е решил да зареже всичко и да отиде в Америка,където са живели преди
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
tita

Мнение от tita »

Елис, успокой се :940 нещата не са чак толкова отчайващо лоши. Нали обезщетението се изплаща на база дохода, върху който си осигурявана преди да излезеш в майчинство. Тогава нали е работила фирмата? Пишеш, че фирмата "се закрива", значи все още не е закрита или до скоро е била действаща . Можеш да отидеш и до социалното бюро, към което се водиш по адресна регистрация и да питаш какво се прави в твоя случай. Със сигурност ще ти дадат повече и по-точно инфо от счетоводителката, защото там хората си познават в детайли закона. Ще се справиш! Само не се поддавай на излишни емоции. :524

:922
danid
Философска система

Мнение от danid »

Точно така, ти вече си излязла, регистрацията в бюрото е, за да ти правят здравните осигуровки вероятно защото фирмата ги превежда всеки месец, но не би трябвало срока и сумата на майчинство да се променят. Провери и то скоро, за да си вземеш всички документи навреме.

Не обвинявай шефа, всеки би направил така. В момента за малкия и среден бизнес е просто убийствено. Няма как ако не печели и то по-добре ако когато работи за друг да прави бизнес. Просто е безумно. В момента конкуренцията е убийствена във всички браншове и малките един по един се отказват, а там се създават работните места. Вероятно най-големите данъци също идват от малките и средни фирми.

Все по-лошо ще става ако не се промени нещо. За миналата година са фалирали няколко хиляди фирми с над 30 000 работника общо в тях. Е защо големите фирми сега не ги вземат на работа? А за кой са облагите, субсидиите и европейските пари - за големите.

Значи от една страна държавата те мачка, а от друга хората толерират големите, защото естествено сега те дават по-добри цени. Колко от нас подкрепят малкия бизнес, в кварталния магазин ли пазарувате или в големите вериги?

Дааа, както казах гответе се и за по-лоши неща, а като останат само големи фирми - е този филм сме го гледали - ще кажа само - ТЕЦ, ток, мобилни услуги. Представете си какво ни чака...
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Не е еуфория, нарича се щастие :1216
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Елисче, спокойно, с теб съм, мила! :922
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

:326 :326 :326 :326 за всички мечешки дечица.
Забелязали ли сте колко различни таланти имат децата ни - дъщеричката на Олеся изкара страхотен резултат на олимпиадата по математика, Коки - по английски, Рая е атлетка, Бела танцува, Сиана пише стихове, Ани на Нелката свири на пиано, а Ава и Мони са същински горски духчета. Иииии .... пропускам много мечета, но се надявам да ми простите. :923
Уникални са ни рожбите и дано успеем да запазим този техен дух и занапред. А ще бъде трудно....много трудно във времето, в което живеем!

Изображение
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Дани,немога да не се сърдя на шефа си,защото 1.дори не си е направил труда да ни каже за предстоящото закриваме.2.фирмата не се закрива поради несъстоятелност,а относно малкия бизнес мога да кажа,че баща ми е собственик на такъв от '94 година и знам много добре през какво е минал и през какво преминава и в момента,но когато човек неможе да плува просто не влиза в морето....въпросния човек има високо самочувствие за себе си без грам покритие,жена му въртеше целия бизнес,а той го раздаваше"шеф"и когато преди година тази жена го напусна всичко започна да се разпада,а сега освен мен,са засегнати още 10-тина души и пак казвам не за друго,а заради неспособността на един "шеф"да ръководи фирмата си,точно за това ме е яд,а да не говорим за възмутителното отношение в нои и БпоТ,ами като им е омръзнало да работят с хора да станат.... водолази,там поне ще си "отмълчат"с рибите

Епиктет
danid
Философска система

Мнение от danid »

Провери задължително Елис и кажи, но според мен не трябва да ти намаляват парите, а още повече спират. Хората са различни знаеш, за съжаление повечето не изпитват скрупули и не смятат, че дължат нещо, а камо ли обяснение на хората си...

Дано всичко се подреди при теб
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Елисче, вярно е че съм далеч от тази материя, но не мисля, че е редно да ти се спира майчинството. Принципно жена в майчинство не може да бъде съкратена или уволнена, освен по взаимно съгласие или срещу някаква компенсация. Т.е. редно да искаш компенсация от работодателя си. Уф, блъскам си главата от 5 минути и се чудя кого да попитам за твоя случай. Утре ще опитам да проуча още нещо.

Недей да настройваш момичетата срещу държавата, срещу България. Те са такива, каквито са и ти си такава, каквато си, защото сте българи! Носите в гените си стотици години съществуване на тази нация...... не сте бъдещето за политиците, вие сте бъдещето за такива като нас - нормалните граждани, тези, с които живеете, разговаряте и делите въздуха си! :923

Сигурно ми е лесно да говоря така, защото нямам проблема, който се е стоварил върху тебе - ако си го помислиш, ще си напълно права. Ала .... решение има - просто за момента не го знаеш...... не го знаем! Трябва да има решение. Докато сте здрави, докато сте заедно, докато....... докато....... помисли си само за миг за всички онези хиляди българи, които в момента тлеят и наистина НЯМАТ БЪДЕЩЕ.... Не е лесно да си благороден в такъв момент, но ти имаш живота, здравето и децата си! Имаш най-важното...... Сега може и да ми теглиш една за тези думи, но знам, че някога ще стигнат до теб!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Сиренце написа::326 :326 :326 :326 за всички мечешки дечица.
Забелязали ли сте колко различни таланти имат децата ни - дъщеричката на Олеся изкара страхотен резултат на олимпиадата по математика, Коки - по английски, Рая е атлетка, Бела танцува, Сиана пише стихове, Ани на Нелката свири на пиано, а Ава и Мони са същински горски духчета. Иииии .... пропускам много мечета, но се надявам да ми простите. :923
Уникални са ни рожбите и дано успеем да запазим този техен дух и занапред. А ще бъде трудно....много трудно във времето, в което живеем!

Изображение
Абсолютно съм съгласна с тебе, Цони! Уникални са ни децата - просто единствените..... Страхотно е, че всяка една от нас тук не се свени излишно да споделя за постиженията на децата си. Защото аз не искам да гледам и слушам колко ученици-наркомани има, колко побоища се случват и т.н. Искам да знам за слънцата, които греят и откривателите им, които все още са малки деца!

Цвети, аз бих била адски щастлива снимката с Рая на почетната стълбичка да е снимка на Коки или на Бели! И си го пожелавам! А теб те поздравявам за това, че си отгледала такова дете и затова, че развълнува и стопли вечерта ми! БЛАГОДАРЯ!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Заключено