ТАРО и сайтът 78 истории :)

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: ТАРО и сайтът 78 истории :)

Мнение от Kleo »

Магът
Публикувано на 31.07.2011 от Вера

В предишния пост бях решила да използвам преведени текстове за значенията на картите от Голямата аркана, но в последствие размислих и смятам да напиша своите собствени виждания за тях.

Изображение
Магьосникът в тарото на Друиди и Уика

Магът или Магьосникът е меркуриева карта, в която силно се усещат приликите с астрологическия знак Близнаци. Какво имам предвид? В единицата се съдържа много силна енергия за действие и инициатива. Глупакът е под номер нула в колодата не случайно – той е само потенциала за ново начало, подтика към него, но едва с Мага идват конкретните действия. Тази карта често говори за конкретен човек – питащия или някой друг, замесен във вълнуващия ни въпрос. Магът обикновено е човекът, който знае какво иска и не се колебае да действа по въпроса, а и няма причина да се колебае – пред него стоят всички инструменти, които могат да му потрябват.

Спектърът от образи под влиянието на Мага е голям – от фокусника на местния панаир или „тука-има-тука-нема“ измамника на ъгъла на улицата, през търговците, които предлагат стоката си от врата на врата и се опитват да ви продадат всевъзможни джунджурии от куфарчетата си, та чак до политически оратори или лекари, които са добри диагностици.

В права позиция: Енергията на картата борави със словото и сръчността на ръцете. Когато се появи в гледане за вас, използвайте момента, за да действате, защото нещата зависят само от инициативата ви в конкретната ситуация. Имате възможност да сте ловки и умели в преговорите, за да постигнете, каквото очаквате. С две думи, нещата са във ваши ръце – преносно и буквално. Ако искате да си построите къща, това е моментът, в който е подходящо да направите първата крачка и да обсъдите отпускането на заем от банката, за да купите земята. Твърде вероятно е да го получите и то при благоприятни условия, защото сега сте в състояние да убеждавате хората. Всички необходими качества са в кошницата ви, от вас се иска само да ги използвате.

Сещам се за онзи виц, в който две баби излизали от кино салона след „Титаник“ и едната викала на другата: „Ако вместо това хилаво момченце бяха взели Брус Уилис, той щеше да спаси кораба.“ Брус Уилис тук, а и в повечето си филми, е Магът. Същото се отнася и за повечето американски продукции, в които главният герой е отлъчен полицай, който в крайна сметка сам залавя лошите. Д-р Хаус от едноименния сериал също донякъде е олицетворение на тази карта. Ако трябва да сравня цялостната личност на един човек изцяло с Мага, то определено ми хрумва името на уличния фокусник Дейвид Блейн. Но тези примери идват с една малка уговорка. Магът не винаги се интересува от добруването на другите – той просто следва собствените си интереси, и ако междувременно с постигането им, спаси някой и друг кораб или залови лошите – чудесно, но това рядко е основната му цел. И така стигаме до…

В обърната позиция: … стигаме до момента Джекил и Хайд в тази карта, типичен също така и за Близнаци (отново паралелът е неизбежен). Ако картата излезе надолу с главата при гледане, това може да говори и само за блокирана енергия – тоест в момента не вярвате в успеха си, нямате необходимите инструменти за целта, случаят не е удобен за вас и т.н. Но може да говори и за по-неприятен аспект като измамата. Меркурий е богът на комуникациите, на пътуванията, но и на търговията, а оттам има и склонност към лъжата и измамата. Все пак илюзионистът не прави никакви чудеса, той просто ви заблуждава да смятате така. И ако това е забавно в цирка или в шоу по телевизията, усещането е далеч по-различно, когато става дума за работа с документи, договори, пари и т.н. Така че ако тази карта излезе обърната и отивате да говорите за заем с банката (спомняте си, че щяхте да строите къща, нали?), на ваше място бих чела много внимателно написаното със ситен шрифт в края на документите. Дори, честно казано, изобщо не бих подписвала никакви договори на този етап, защото има сериозен шанс някой да ви подведе и да не ви каже цялата информация.

В този период е много вероятно напорист, но харизматичен търговец да ви продаде нещо, от което нямате нужда, или пък просто не работи. Ако се върнете с дефектната стока, той вероятно отдавна ще е изчезнал безследно. Може да ви дадат невярна информация, да ви поставят грешна диагноза, да ви убедят да се захванете с идея, която не ви е по вкуса. Затова просто бъдете на щрек.

Това е моето виждане за картата, а какво е вашето?
:524
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Таро картата ми на деня! :524

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова.

Изображение

ДЕСЕТКА ПЕНТАКЛИ

Днес можете да се възползвате от всичко онова, което сте постигнали реално, на дело, от всичко, което сте довели докрай - и като материални придобивки, и като взаимоотношения. Вложената от вас енергия, усилия и желания днес могат да ви се върнат многократно под формата на семейна или партньорска подкрепа, на материални инвестиции и доходите от тях. Днес можете да усетите с какво реално разполагате, какво наистина притежавате, колко резултатни са били вашите усилия досега. Това може да ви донесе цялостно удовлетворение от постигнатото, но и обратното – усещане за провал и незавършеност, за липса или непълнота.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Изтеглих си днес 6 пентакли права, Луната права и Страшният съд прав.
Доволна съм от тези карти. Още повече, че и вчера за важно питане получих отговор 6 пентакли.
Демек - щедрост, равновесие между даването и получаването, прецизно отмерване на дадено и получено.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Изображение

Таро картата ми на деня :524 от сайта Една.бг:

ДЕСЕТКА ЖЕЗЛИ

Днешният ден може да ви изправи пред разрешаването на множество проблеми, пред поемането или отхвърлянето на много ангажименти - предвидени или неочаквани, приятни или обременяващи. Всичко това ще изпита на дело вашата способност да преценявате реално силите си, да отсявате важното и неотложното от ненужното и несъщественото, да поемате и отхвърляте задължения и отговорности, оставайки верни на своя вътрешен усет. А когато товарът се носи с вътрешна убеденост и желание, той тежи много по-малко.

Десетките - от сайта 78 истории
Публикувано на 04.01.2014 от Вера

Под номер 10 в големите аркани е Колелото на съдбата и също както него, десетките в малките аркани връщат темата за време и цикличност. С десетките един цикъл се затваря, колелото прави пълното си завъртане и е време да се върне в първоначалната си позиция… но не още. Точно както Колелото на съдбата не е Глупакът, така и десетките не са Аса. Те по-скоро показват пикът на една ситуация, нейния възможен максимум, след който би могло да следва само спад, а ако не сме готови да се разделим с този максимум, ни очаква буквално зацикляне.

Десетка жезли в таро е картата на работохолика. Винаги, когато я видя, се сещам за любимата реплика на баба ми „Ами кой да го свърши?“ Истината е, че винаги може да се намери някой друг да го свърши или поне да помогне, просто нагласата на човекът от изображението е такава. Ако обърнете внимание, ще видите, че той така се е привел от тежестта на многото жезли, че не вижда нищо друго освен тях. Губи всякаква представа за това накъде се движи, не вижда абсолютно нищо около себе си. Понякога наистина има моменти, в които трябва да възмъжеем достатъчно и да поемем отговорност за живота си, да се нагърбим с неприятна задача, която ни е противна. Като сатурново влияние – понякога просто има гадни неща, които трябва да свършим, или през които трябва да преминем. Но внимавайте, ако тази карта често се появява в гледания за вас. Тогава тя може да ви предупреждава, че се преуморявате, склонни сте да поемате повече отговорност, отколкото ви се полага, а в други случаи вярвате, че никой не може да свърши нещата толкова добре, колкото вас. Трябва да разберете, че никой, нито дори вие, не може да носи света на раменете си, това е просто непосилен товар.

И когато си мислите, че просто нямате друг избор, спрете за момент и се замислете, дали това наистина е така. Може би е време да наемете повече работници във фирмата си, за да ви помагат. Може би е време да звъннете на брат или сестра, които да ви помогнат с грижите за възрастен родител, поне временно, докато си отдъхнете малко. А може би е време да приканите детето си да започне само да си прибира играчките, да разхожда домашния любимец или да иде до магазина. Важното е, че не е срамно да кажеш „не мога повече така, изморен съм.“ По-добре е да го осъзнаеш сам, отколкото съдбата по принудителен начин да те накара да го разбереш. Десет жезли са абсолютният пик на това, което можете да поемете, те са краят на цикъла. Така че или се разделете с някои от тях, или рискувате да ги разпилеете всичките.

В обърнатата си позиция 10 жезли е далеч по-приятна карта и сравнително едностранчива в тълкуването си. Видите ли я в гледане, знайте че се задава помощ, някой ще свали голям товар от плещите ви. Или вие самите ще изберете да кажете „стига толкова!“ Може да е временно, а може да се окаже и за по-дълъг период, зависи от ситуацията и околните карти. По-важното тук е вашето осъзнаване, че това не може да продължава повече така и имате нужда от помощ или по-драстична промяна на ситуацията.

Изображение
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Таро картата ми за деня :524

ІІІ. ИМПЕРАТРИЦАТА

Изображение

Днешният ден ще ви предложи възможности да разберете как проявявате своята творческа, съзидателна страна. Може да ви хрумнат нови идеи или да реализирате свои стари творчески намерения, но и да се усетите "задръстени" и непродуктивни. Можете да бъдете загрижени и обгрижващи, но и "задушаващи" в добрите си намерения. Денят ще ви предложи удоволствия, с които може и да злоупотребите.

Императрицата
Публикувано на 02.08.2011 от Вера

Третата карта от колодата също като втората носи голяма доза женска енергия, като се има предвид, че това е карта на майчинството, раждането, изхранването и отглеждането на нещо. Не е задължително тук да става дума за деца, човек може да е създател и да се грижи за много неща в живота си – започвайки от работата си, та стигайки чак до градинарството. Точно в този смисъл Императрицата олицетворява творчеството и креативността във всичките им разновидни форми. Тя е човекът, който обича да си изцапа ръцете с пръст, докато сади розите си или бере зеленчуци в градината. Тя е и художника, който е целият омазан до уши в боя, но доволен от картината си. Така че творчеството е най-силния елемент на тази карта.

Изображение
Императрицата в тарото на Sharman Caselli

В права позиция: Изтеглите ли тази карта от колодата, значи е дошло време най-после да строите онази къща. Теренът е осигурен, плановете са начертани, всичко е проучено, остава да се впуснете в действие. И не забравяйте да се наслаждавате на всеки миг от процеса. Императрицата е благодатна карта, ако сте я изтеглили на въпрос за проект, за работа, за плановете ви за семейство – тя говори, че всичко върви добре и освен това има перспектива за разширение. Тази карта е управлявана от Венера, която в астрологията е наричана „малката благодетелка“, така че насладете й се. Освен това единицата е началото, двойката е съюза, а тройката е това което се ражда от този съюз – тоест новото, разширението, обещанието за развитие напред.

Императрицата ви насърчава да усетите нещата със сетивата си, да ги почувствате, да не губите връзката си с природата и земята, защото те ви дават сили. Насърчава ви да се грижите за тези около вас с нежност и щедрост. Освен това тя е и карта на изобилието, символизира периода на края на лятото, когато цялата природа е плодотворна и реализира реколтата си, а животът е лесен, защото от каквото и да има нужда човек, той може просто да иде да си го откъсне. Това изобилие е тук, за да му се наслаждаваме, но също така и за да го споделяме с другите.

В обърната позиция: Много често се случва така, че една майка не успява да усети момента, в който детето й е вече достатъчно голямо да се грижи за себе си и тя трябва да го пусне. Вместо да обърне внимание на знаците, тя се вкопчва в детето и го задушава, като по този начин то наистина не успява да се развие като отговорен възрастен човек, защото никога не му се е налагало да бъде такъв. Това е тънкият момент на картата – да отглеждаш, без да задушаваш. Да знаеш кога да се отдръпнеш.

Но най-често в обърната позиция на мен тази карта ми говори за блокирана съзидателна енергия. Желанието за творене е там, необходимостта също, но всичките опити на питащия да пресъздаде на практика желанията си не се награждават с успех. Той иска да твори, просто всички канали, по които вдъхновението и креативността досега са текли, в момента са блокирани и пресушени. Може би питащият има нужда да презареди батериите чисто сетивно – сред природата, в досег с друг вид творчество или чисто и просто се стреми да създава в област, която не е неговата. Трябва да се отдръпне и да спре, за да размисли, ако областта, в която искаме да творим ни се струва обезверяваща и ни лишава от вдъхновение, в крайна сметка може би това просто не е нашата област.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Таро картата ми за деня :524 от сайта Една.бг :222

Изображение

ІХ. ОТШЕЛНИКЪТ

В този ден имате възможност да предприемете своеобразно бягство навътре в себе си, да подложите на анализ и преценка преходни и непреходни истини, да потърсите отговорите на важни за вас въпроси в самия себе си. Но тази нагласа може да се изживее и като прекалена изолираност и дистанцираност, като бягство от хората и проблемите, да доведе до "фалшиви" прозрения.

Информация от сайта 78 истории: :524

Отшелникът
Публикувано на 10.08.2011 от Вера

Изображение
Отшелникът в тарото на Sharman Caselli

Това е една от любимите ми карти сред големите аркани, макар че на повечето хора не им допада самотата й. Отшелникът не е всеобщ любимец, но той и не се стреми към това, но него му е достатъчно да носи светлината в себе си. При него не се стичат хора за помощ и за да зададат въпросите си, както при Жреца, той не е духовен водач или пък пазител на тайните, защото почти никой не общува с него. Той е насаме с мислите си, отдалечен в край, където никой няма да се сети за него. Ето защо в таро гледане Отшелникът рядко е конкретен човек, той е вътрешния ви водач, който е скрит някъде там надълбоко и чака да го извикате, за да ви поведе на пътуване към изследването на собствените си дълбини. В известен смисъл Отшелникът е по-близо до Висшата жрица, отколкото до останалите аркани в първата десетка, но докато тя вече знае всички тайни или ги усеща интуитивно, той тепърва тръгва на изследване, за да ги открие. И докато тя няма конкретна област на познание, може да е вътрешния свят на човек, а може да се отнася и до материалната му ситуация, то Отшелникът почти винаги говори за изследване на духовната страна и вътрешния психичен свят на питащия. Харесва ми и изображението на тази карта в тарото на Друидите и Уика, където възрастният мъж е следван от вълк. Ако при Глупакът започваме пътуването с куче, то при Отшелникът вече имаме вълк – образ на дивото, индивидуалното и първичното вътре в нас, което в този момент подлежи на разкриване.

В права позиция: Както вече написах и по-горе, тази карта рядко указва конкретен човек, тя може да говори по-скоро за период от живота ви (рядко е краткотрайна), в който имате необходимост да прекарвате повече време насаме със себе си, за да си изясните нещата. Това е например периодът, когато сте прекъснали дълга и обещаваща връзка, и все още не сте готови да започнете да ходите по срещи отново, защото имате нужда от време да обмислите нещата и да си отговорите какво се е случило и защо нещата са се развили така. Всеки от нас в един определен момент стига до ситуация, в която има нужда да спре, да се отдалечи от другите, за да си презареди батериите и да си проясни главата и в тези моменти тази карта го съпътства.

Разбира се, може да става дума и за по-дълбоки промени в човека, да речем ако сте загубили работата си, изведнъж се оказвате на кръстопът и започвате да осъзнавате, че това не е сферата, в която искате да се развивате. В периода, в който ще вземете решение, дали да се преквалифицирате или да продължите в същата насока, пак може да очаквате Отшелника. Ако се обърнете към нетрадиционна медицина, астрология, медитация, психология, изобщо всичко, което изследва дълбините на човешката душа, това отново ще е под влиянието на Аркана IX. Интересното при нея е, че тук няма преки пътища, ще трябва да се посветите изцяло, ако искате да достигнете до целта си, но може да сте спокойни, защото дори и да нямате никого до себе си в този момент, там е вътрешният ви водач, който ви води.

В обърната позиция: Това положение е доста по-трудно за изживяване. Питащият не е готов за усамотението, което го очаква, и се опитва да излезе от него. Характерното за картата обаче е, че това няма да му се удаде, ако тя се появява в гледане обърната, а ще се чувства като чужд сред свои или изключително не на място. Това е невидимата преграда, която Отшелникът поставя. Обърнатата позиция индикира много повече трудности, отколкото правата, защото тя говори за някакъв вътрешен конфликт между това, от което човек си мисли, че има нужда, и това, от което действително се нуждае. Той всячески ще се опитва да се адаптира и приобщи към някаква среда или към много различни групи, но въпреки това усилията му няма да бъдат възнаградени.

Възможен е и друг вариант, когато питащият няма желание за социализация и е прекалено изолиран от другите до степен, в която всякакво общуване му е невъзможно. Хората около него го намират за чудак, а и той се чувства различен и аутсайдер сред тях. Това вече е доста по-тежка ситуация, но питащият може би трябва да спре, да се отдръпне отново навътре в себе си и да анализира ситуацията и нещата, които го карат да страни от хората. В много случаи това са свръх надарени интелектуално хора, които не успяват да слязат до ежедневното ниво на света, който ги заобикаля. Хора с по-ранима психика, които не могат да се приобщят към вулгарността и материализма на днешния ден. Те често не успяват да поставят границата между това къде свършва тяхната личност и започва социалната група и поради невъзможността да се отделят като индивидуална личност, без да се сливат с околните, приемат всяка различност на другите като удар срещу себе си. Причината се крие някъде навътре в този човек и докато той самият не си повярва, че сам по себе си е пълноценен човек, отделно от другите, няма как другите да повярват в него.
syordanova_
Една птичка пролет не прави

Мнение от syordanova_ »

Може ли да ми помогнете? Изтеглих карти на въпрос Как ще се развият отношенията ни?( в момента сме разделени). Изтеглих 10 чаши, 9 чаши обърната и паж пентакли обърната. Може ли някой да помогне с разтълкуването?
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

syordanova_ написа: 28 Окт 2021, 19:22Може ли да ми помогнете? Изтеглих карти на въпрос Как ще се развият отношенията ни?( в момента сме разделени). Изтеглих 10 чаши, 9 чаши обърната и паж пентакли обърната. Може ли някой да помогне с разтълкуването?
Здравейте. Мога да ти помогна, да! Първо, добре дошла във форума.

Второ, Таро отговаря за отношения, само за близките 3 месеца, разбирай от 29.10.2021 до 29.01.2022 година.

Трето, предлагам на твоето внимание моето лично тълкувание, не го приемай обаче за нещо неотменно и непроменимо:

Щом сте разделени и теглиш 10 чаши, това означава, че връзката ви е стигнала и преминала своя пик. Съжалявам. А 9 чаши обърната показва, че ти е тъжно и самотно без него в живота ти. Трудно ти е да го пуснеш да си отиде от теб наистина, има липса и вкопчване в него. Всеки си е тръгнал по пътя обаче. Приемането на тази ситуация може да ти отнеме време, особено ако връзката ви ти се е струвала идилична и прекрасна, и особено ако си била твърде наранявана в любовта преди. Паж пентакли обърнат отново не е хубава карта за взаимоотношения, особено ако е заобиколена от предходните две карти. Тя говори за възможност някой от вас двамата да е използвал другия за лична изгода, предимно материална. Или е имало дисбаланс между даването и получаването във връзката. Според мен тези 3 карти сочат, че в близките 3 месеца няма да се съберете отново, а и да го направите, е твърде вероятно да не е за добро, да се чувстваш самотна, неразбрана, обидена, дистанцирана, използвана и без бъдеще с него.

За да създам горното си тълкувание, ползвах следната информация от сайта 78 истории, Таро картите ми го говорят:

Десетките не са Аса. Те по-скоро показват пикът на една ситуация, нейния възможен максимум, след който би могло да следва само спад, а ако не сме готови да се разделим с този максимум, ни очаква буквално зацикляне.

Изображение

Десетка чаши може много лесно да се опише с една дума – идилия. Не случайно на изображението в различните колоди често присъства дъга като символ на хармония в един кратък миг, в който като че ли всичко е перфектно. Десетка чаши наистина е краткотрайна. Тук емоциите са в пика си. Когато се падне като дневна карта, това обикновено е вълшебен ден, който ще запомните – хубаво пътуване, приятен ден с децата на пикник, излет сред природата. Ще си изкарате добре, сякаш някакви свръхестествени сили са се настроили на ваша страна.

Уви, при по-конкретни въпроси 10 чаши не винаги е толкова положителна карта. Тя сигнализира, че сте постигнали някакъв емоционален пик в ситуацията, така че ако питате за развитие на романтична връзка, картата подсказва, че това, което имате в момента, ще е максимумът. Понякога 10 чаши може да показва дори и край на отношения. Било ви е много хубаво за кратко, но това е било всичко, после всеки си тръгва по пътя. Особено ако 10 чаши се появява редом с Асо чаши, това показва емоции, романтично увлечение, което бързо и почти като на шега е достигнало пика си и оттам нататък следва спад. Разбира се, 10 чаши може да показва и положително развитие на ситуацията, но това ще зависи от околните карти. С по-негативни карти от сорта на Рицар мечове или 10 мечове, да речем, нещата ще клонят по-скоро към край и отговор „не“. Ако пък имате Паж или Рицар чаши или Асо пентакли, твърде вероятно е да получите това, което искате и 10 чаши да показва удовлетворението ви от този факт. Като цяло съм забелязала, че от всички Аса и всички десетки, тези от боя чаши най-често в тълкуване са доста по-слаби от останалите – рядко означават значимо събитие в гледанията и рядко са ключови за тълкуването.

При обърнатата 10 чаши, тълкуването не се променя кой знае колко. По-скоро при нея имаме недоволство в питащия. Например, искате да знаете, дали може да очаквате повишение в работата си и теглите 10 чаши обърната, което ще рече, че това е максимумът, който ще постигнете на тази работа и той не ви удовлетворява, малко ви е, може да намерите и повече, ако смените посоката. Понякога картата има значение и на изимитирано щастие – отвън симулирате, че всичко ви е наред и сте много щастливи, когато отвътре си знаете, че нищо не е наред и се чувствате празни.

Изображение

При деветките от Малките аркани ключовото понятие е самосъхранение. Под номер девет в Големите аркани срещаме Отшелникът – при него фокусът е обърнат навътре, в търсене на вътрешната светлина, която да го води по пътя. В Малките аркани фокусът отново е навътре, поради което имаме по-силна концентрация на съответната боя, но се прокрадва и известно чувство на самота.

В таро 9 чаши се нарича още и картата на сбъднатото желание. Изображението й винаги е много положително и може би именно поради това, всички много се радват да попаднат на нея в свое гледане. Но картата има и по-дълбоко значение. Тя ни показва един човек и цели 9 чаши, които обаче не са споделени с никого. За мен 9 чаши е моментите, в които постигаме емоционален баланс и стабилност и успяваме да се радваме на живота и да се забавляваме сами или само с онова, с което разполагаме. Ако сте сам и питате, дали ще срещнете някой нов човек, с когото да започнете връзка, според мен е по-вероятно 9 чаши да ви отговори с „не, но ще се чувстваш повече от добре и сам“, отколкото с „да!“, макар че и второто не е изключено. Други значения на картата са празненства, понякога просто почерпка заради радостно събитие, като раждането на дете в семейството например. Емоциите са в изобилие, но същевременно не са прекалено.

Обърнатата 9 чаши обаче вече сигнализира за проблем. При нея чувството за самота може да ни завладее напълно и да се вкопчим в някой, който ни липсва, вярвайки че ако бъдем с него, всичко ще бъде наред. Истината е, че чувството за празнина идва от нас, нещо вътре в нас ни подтиква да се държим така и да търсим решение навън, когато трябва да го търсим вътре. Също обърнатата 9 чаши много често показва прекаляване с чашката или друг тип угаждане, при което търсим утехата на физически удоволствия, защото нещо вътре в нас липсва и не знаем как да го поправим. Трябва да осъзнаем, че можем да съхраним само емоциите, които са вътре в нас, там трябва да постигнем стабилност първо, преди да се надяваме, че чуждите емоции от сорта на любов, която някой изпитва към нас, ще успеят да ни измъкнат от дупката.

Изображение

Пажовете най-често са сигнал за някакво съобщение, новина или комуникация. Те са новост, която навлиза в живота ни. Разликата от значението на Асата идва от това, че Пажовете обикновено носят новост в общуването и отношенията ни с другите хора и въобще дворцовите карти се отнасят по-скоро за междуличностните отношения, засягат въпроси, свързани с нас и поне още един човек.

Паж пентакли е картата, която най-често може да символизира приятелство. Тя отново е свързана с общуване, но то обикновено е доста по-насочено от това при другите Пажове и най-често става дума за някаква услуга или жест. С Паж пентакли някой ще има нужда от вашата помощ или просто присъствието ви и ще ви потърси, най-често по телефон, макар че и и-мейли не са изключени. Има нужда да купите нещо вместо него, да му гледате на карти, да ползва вашия Интернет… В други случаи Паж пентакли представлява първите, но уверени стъпки, които правим в някаква сфера. Някакъв потенциал, който виждаме от наше хоби или пък от работа, в която сме нови и все още не знаем достатъчно, за да я вършим като рутина. В тази карта има особено голяма доза прилежание и старание, всеки ден се учим, но за нещастие тя е и доста мудна, така че се пригответе да си почакате, защото резултатите може да дойдат след доста време. Но в крайна сметка ще си заслужават чакането.

Като дете Паж пентакли ще е доста саможиво хлапе, може би дори ще проговори доста по-късно от връстниците си и дори когато вече е способно да говори, рядко ще го прави. Паж пентакли може да е онова дете, което си пее, докато се храни, защото поне с храненето му няма да имате проблеми. Той ще трябва да пипне всичко и често ще е омазан целия, ще обича да дълбае дупки в калната пръст и да си играе с червеи за ужас на другите деца. Може да учи по-трудно от останалите, но поне веднъж усвоил нещо, то става част от него и не го забравя повече.

Обърнат Паж пентакли говори за безперспективна ситуация, колкото и усилия да полагате, никога нищо няма да излезе от това, с което сте се захванали. Ако картата излиза обърната за отношенията ви с някого, запитайте се какво сте направили за този човек и какво той за вас. Не ви ли търси непрекъснато за услуги и не се ли сеща за вас, само когато му притрябва нещо? Може да използва за претекст, че сте приятели или че има романтичен интерес към вас, но с обърнат Паж пентакли е твърде вероятно просто да ви използва. Също така в работата Паж пентакли обърнат може да говори, че вършите работата на целия отдел, а накрая плащат на всички ви еднакво. При това като че ли на шефовете ви тази ситуация е изгодна и дори не им хрумва да ви предложат някакво повишение, въпреки че е очевидно, че не сте на едно ниво с останалите си колеги. Няма нищо срамно или лошо да попаднете в такава ситуация, но внимавайте да не прекарате твърде дълго време в задънената улица, ако знаците са пред очите ви през цялото време. Друг вариант, който наскоро ме осени, е, че правите нещата само заради материални или поне някакви конкретни придобивки и когато такива не се очертават на хоризонта, ви се струва безсмислено да се занимавате. Но сте забравили, че човек трябва от време на време и да се забавлява, иначе ще потъне в рутина и скука и ще започне да гасне. Така че не е лошо да се замислите, дали не си заслужава само заради чистото удоволствие. Какво като няма да излезе нищо дългосрочно или продуктивно от всичко това? Един път се живее.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Днес - Есмо - Магът в права позиция, първи голям Аркан.
Днес - аз - Висшата Жрица в права позиция, втори голям Аркан.
Толкова е великолепно това стечение на обстоятелствата, че думи нямам!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Таро картата ми за деня!

СЕДМИЦА ПЕНТАКЛИ

Изображение

Днешният ден ще изисква от вас да проявите необходимото търпение, за да получите желания от вас краен резултат. Всяко евентуално забавяне и отлагане може да ви обезвери, да ви накара да загубите вътрешна увереност в успешния завършек. Желанието за бърза реализация обаче днес може да осуети правилното протичане на процесите, да насили естествения ход на събитията и да попречи проявата на оптималния краен ефект.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Таро картата ми за деня :222

РИЦАР МЕЧОВЕ

Днес вашето желание да действате или просто агресивно настроение може да ви помогне да разрешите или задълбочите някакъв проблем, да улесни или да затрудни взаимоотношенията ви с другите. Притежавате всички необходими оръжия (и словесни) да помогнете или да навредите в определена ситуация, изискваща вашата намеса. В такъв ден е трудно да останете безпристрастни, тъй като от вас се изисква да действате. Могат да ви помогнат трезвото, ясно и хладнокръвно отношение, а да ви навредят прекалената агресивност, безкомпромисност и безпощадност.

Изображение
Публикувай отговор