Лято пее в моето сърце!

Свобода на словото
Заключено
олеся

Re: Лято пее в моето сърце!

Мнение от олеся »

Ver написа::421
Аз да запитам ходилите до Гърция с деца - дали са необходими паспорти на децата?
Да, трябват паспорти, защото децата нямат лични карти. Ако има разминаване във фамилията на децата и майката (както съм аз :lol: ) трябва и копие от акта за раждане на децата.
Преди 2 седмици като бяхме на северната ни граница на море ни хрумна идеята за разходка до Румъния, но се сетихме, че не сме взели паспорта на дъщеря ни и нямаше как, отказахме се.
Ver

Мнение от Ver »

Чери, Олеся мерси за бързите и точни отговори :923
Нямаше да се сетя, че и двамата трябва да ходим до РПУ-то :1139 и нашите фамилии са различни. Благодарско!
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Момичета (май трябва да се обърна към вашите момчета :) ) имам голяяяяяям проблем - колата ми е повредена и не мога да си намеря ГОРИВО-НАГНЕТАТЕЛНА ПОМПА (ГНП) втора употреба за Опел Вектра дизел 2000 година. Ако някой има някаква идея, нека пише. От миналия вторник колата е в сервиз в София, там търсят, във Варна също, но .......НЪЦ, точно такава няма и няма. Из нета рових два дни, но където и да се обадим - няма :1044 . Разбира се, чисто нови има колкото щеш, но те струват колкото колата ми и просто няма откъде да взема толкова пари :328 .
Освен всичко правим малко ремонт и естествено излизат хиляди нередности, които трябва да се поправят, сутрин и вечер тичам за мляко, правя сирене, извари,......абе лудост :1053 .

Чери, приятно изкарване по гръцко! :949 Ела си отпочинала и заредена с много емоции!
олеся

Мнение от олеся »

Сиренце, пробва ли да потърсиш в Клуб "Опел" (в същност не знам със сигурност дали има такъв). :idea: Мъжа ми е член на Шкода клуб. Имат си форум и там се публикува какво ли не. Така си продадохме едни стари гуми на нашта Шкода, ски-багажник и разни други нещица. Оказа се, че не само си чатят за развлечение, но и си помагат, и си вършат работа по шкодаджийски :idea:
олеся

Мнение от олеся »

Ver написа:Нямаше да се сетя, че и двамата трябва да ходим до РПУ-то :1139 и нашите фамилии са различни. Благодарско!

Вер, направи си копие от актовете за раждане на децата и си ги носи винаги като придатък на паспортите им, за да може да ги извеждате зад граница, щом и вие сте с различни фамилии. Нашите служби са много строги и компромиси не се правят.
Една година така щях да проваля ските на детето, защото разчитах на компютърната система на границата. Добре, че работеше иначе нямаше да можем да я изведем от БГ. Бащата бил ясен, но майката - НЕ :1062 . От тогава - винаги копие на акта в паспорта й.
В същност като се замислим - добре е, че този контрол е стриктен, въпреки че нищо сигурно няма.
Ver

Мнение от Ver »

Мерси, Олеся!
Сиренце, успех!
:954
Мари-Жоли

Мнение от Мари-Жоли »

Сърдечен привет на всички момичета от мен!
Не съм чела всичко от тази темичка, само я започнах и погледнах и в края и. :)
В началото ми направи впечатление споменаването на гнойния конюктивит от Вихрогонче:
vihrogonche написа:Декс, мерси за инфото! Ами лайката може и да е алерген, но понеже никой вкъщи не е алергичен от нея, я ползвам, има страхотни доказани качества. Да споделя само, че на Алекс очето видимо му се пооправи, въпреки че още секретира. Всичко е ОК с нас, не ни мислете. Благодаря на Бог за това :954
...и определено имам какво да кажа по въпроса, независимо дали ще говорим за гноен или негноен конюктивит, а и това, което ще кажа е по съвети на страхотния ни Доктор, разбира се. Лично аз досега не съм ползувала никакви капки от аптеката(изключвам само Офталмосептонекс, защото те съдържат борна киселина), тъй като и двата гнойни конюктивита, които феичката ми е имала съм ги преборила с промивки с настойка от невен и Еуфразия 5 CH. Настойката от невен(натъртвам на НАСТОЙКА, защото не става въпрос за отвара) си я приготвям сама. Сега даже има невен по градинките и е точно време, за да се направи. Ето рецептата на Доктора:
НАСТОЙКА ОТ ПРЕСЕН НЕВЕН
Нарязват се цветове, листа, може и дръжки, но не одървенели от пресен невен и се заливат с етилов спирт (70- 90 %) 1:3. Може да се ползва от I ден, но кисне поне 3 седмици, след което може да се цеди. 20 капки в 100 мл вода- за промивки и компреси.
Промивам честичко с памучен тампон. Ако виждам, че е по упорито състоянието ползувам и Офталмосептонекс, но най-вече давам Еуфразия 5 CH - 3 пъти х 3 зрънца.
...Колкото до засегнатия въпрос със земетръсите напоследък, питайте ме мен какво ми беше при първия трус, най-силен, най-продължителен и посред нощ, когато бях в реанимация първо денонощие след операция...., от болки изобщо не можех да се движа(колкото и да ми се искаше, А МИ СЕ ИСКАШЕ ЗВЕРСКИ!), ако беше продължил малко по-дълго нищо чудно да бях паднала от леглото, което е от тези с колелцата, на които те карат до операционната и на които си привързан за преливане на кръв и фармацевтични боклуци... Бях далеч от най-милите ми - съпруг и детенце..........бях абсолютно безпомощна.
Както и да е! Нали всичко мина! Пък и в края на краищата, човек така разбира как не всичко е под негова власт и е нужно да не се взима толкова насериозно, а да остави нещата да си протичат в естествения ритъм и да се радва истински на всеки миг ЛЮБОВ и на всяка глътка ЖИВОТ, КОИТО МУ СЕ ДАВАТ!
ДАРЯВАТ МУ СЕ!!!!!
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Здравейте на всички, гледам тук сте си във форумчето както винаги, ех че ми е хубаво сутрин да влезна и да ви какво сте писали, жалко че рядко ми остава временце да пиша. Мари Жоли радвам се да те видя и ти се изгуби някъде. :922 Голяма прегръдка за теб и Евето.
Сиренце, зет ми е сестра ми имат магазин за авточасти, ако искаш звънни ми днес по някое време да ми дадеш точни данни за автомобила и ще се свържа с тях за да проверя. Само че неприятното е че за втора употреба май гаранции не се дават.
Ние сме горе долу добре. Все още ми е адски трудно да се организирам и в къщи и на работа, но поне в работата вече ми е спокойно, наредиха се нещата при мен. Много ми е интересно и ходя с желание на работа.
Хайде поздрави на всички от мен
Аватар
bubalina
В началото бе словото

Мнение от bubalina »

ЕЛИСЧЕ ,
:1078 ЧЕСТИТА РОЖДЕННИЧКА!!! :1078
:824 :526 :824
:1075 ДА ВИ Е ЖИВА И ЗДРАВА !!!
ПОЖЕЛАВАМ И БЕЗГРИЖНО И ЩУРО ДЕТСТВО И НАЙ-ХУБАВОТО ГРАДИНСКО ПАРТИ ДНЕС!
:1075
:1091 :1102 :1102 :1091

И БУКЕТ ЗА МАМА :329
[img]http://elfgarden.eu/gallery/galleries/B ... %20(3).jpg[/img]
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamsbu20120313_-8_My+child++is.png[/img][/url]
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Благодаря<Бубе,аз докато вляза да почерпя и ти си ме изпреварила...партито мина,беше прекрасно,малко по-късно и снимки,децата бяха много доволни,а мисля чи възрастните,правих си домашна торта,е...полудомашна,с готови блатове,но беше направена с много любов,даже бяха 2 торти :1209 станаха супер,но в бързината забравих да снимам... :1139 малко по-късно и снимки,защото сега ги свалям............ :922
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Елис, честита рожденичка!
1537011.jpg
(39.9 KiB) Свалено 625 пъти
Букет за мама!

[img]http://www.nastroenie-krasota.com/imgs/ ... uketi7.jpg[/img]
Заключено