Разговори за малцина през новата година (2019)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от Kleo »

Нели, откога се каня да ти пиша ЛИЧНО на теб!!!

Убедена съм, че учиш италианския с ПРИЧИНА, която просто още не знаеш. След 10-ина години ще ти е ясно като бял ден вече защо сега учиш този език. Поздравявам те, че слушаш вътрешния си глас!!! И разбира се, много УСПЕХ с италианския език.

Алекс учи испански език и съм му казала, че желая да го уча заедно с него. За първа година го учи. Това му е вторият език, в 9. клас е синът ми вече.

А колкото до заплатите ви - нямам думи!!! :126 :328

И все пак ти стискам палци за няколко неща:
1. Намалението да не е 200, а примерно 100 лева
2. Шефовете ти да намерят отнякъде специално за теб бонус и да го получиш за Коледа и НГ
3. Изведнъж да получиш допълнителни доходи отнякъде /Вселената знае откъде да ти ги даде, изобилието е навсякъде, ти просто бъди с отворено сърце и ръце, за да получиш даровете, като дойдат/
4. Стабилността може да дойде отдругаде - от подаръци, от спестени пари, от работещо голямото ти момиче, от бившия ти съпруг, от нов мъж до теб, нищо никога не се знае

ПРЕГРЪЩАМ ТЕ ТОПЛО, НЕЛКА, пиши пак!!! :922

П.П. Я! И аз слушам класическа музика в момента. Поздравче специално за теб от мен:

[youtube]JZZ3y30leUM[/youtube]
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нелка, я надникни тук моля те! http://forum.metsababa.net/viewtopic.ph ... 364#p59364 :222
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Чери, моля те, ела и пиши във форума и ти! Много ми/ни липсваш вече! Благодаря ти! :329 :923 :922
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Добре де, наистина ли никой няма тук днес, освен мен? :940 :940 :940 :940 :940 :940 :940
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Изображение
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Che bello! :954

Ciao, amiche!

Как сте, момичета?

Деси, това с чуждите езици ми хареса много. :954

А сега за Виолета. Да, тя се прибира у дома, чакаме я на 20-ти.
С психологията не ѝ се получиха нещата. Там се влиза с изпит, тя се яви на него на 27 август, но резултатите станаха ясни чак в края на септември.
Всъщност изпитът е имал три компонента. Единият компонент е бил тест върху учебник по психология, който тя получи в електронен вариант от университета. Там резултатът ѝ е в горните 33%, т.е. 67% от кандидатите имат по-нисък резултат от Вили (там така обявяват резултатите). Вторият компонент е бил нещо на английски, не разбрах какво точно, но там резултатът ѝ е в горните 3%, т.е. 97% от кандидатите имат по-лош резултат от нея. Третият компонент обаче... Там тя е в долните 18% или 82% от кандидатите имат по-добър резултат от нея. Всъщност тази част от изпита я изненада, защото тя въобще не беше разбрала какво представлява. В указанията пишело "Логика" (указанията и всичко е на немски, така че Вили се справяше без мен) и Вили беше помислила, че е нещо като стандартен тест за интелигентност и въобще е нещо, с което може да се справи с нормалната си ежедневна логика. Когато излезе от изпита тя веднага ми се обади и беше изумена от това, което са им дали. Каза, че имало "странни формули". Според мен е било формална логика, което всъщност е дял от математиката (или поне се нарича още математическа логика) и, разбира се, има формули (затова е "формална"). Всъщност се оказа, че в Австрия това се учи в последните класове в училище, но за нея е било съвършено непознато.

Имаше възможност да се запише в някакви други специалности и тя уж беше решила да го направи, но... дни наред се събуждала с мисълта "днес отивам да се запиша" и... нямала сили да стане от леглото до късния следобед. Каза ми, че лежала в полусън, без да се храни и без да излиза дни наред. Беше спряла да вдига телефона на баща си, вероятно защото се е притеснявала, че той ще очаква от нея отговор дали се е записала. С мен говореше, но звучеше сънено-отнесено-болнаво или отчаяно и без живец и надежда. Направо класическа депресия.
Според мен колкото и съзнателно да се е опитвала да си наложи да го направи, всичко в нея се е съпротивлявало на това. Обадих се на баща ѝ и му казах, че ако настояваме да учи (или ако той настоява), тя ще ни послуша, но ще се разболее, защото ще живее с мисълта, че върви против себе си. Той ме послуша и се съгласи да ѝ предложим да се прибере. Обадих ѝ се, предложих ѝ да се прибере и... два часа след това тя ми се обади със звънливо гласче, беше излязла на разходка и пиеше кафе някъде из Виена. Животът отново бликаше в нея. Стана ясно, че това е правилното решение. Не само вътрешния ѝ глас, а и външния показваше това. :954

Не зная какво ще стане сега и с какво ще се занимава Вили занапред, но имам и силното усещане, че връщането ѝ е за добро. Нямам представа защо, просто го усещам така. Не мисля, че е някакъв провал или нещо подобно.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Защо всеки път говориш така, че ме разплакваш, Нели?
Като се върне след седмица - ПРЕГЪРНИ Я СИЛНО И ТОПЛО, чу ли ме? :940
Направо я смачкай в обятията си, маме! Тя ще разбере всичко.
И без думи. Всичко. Спасила си й живота. С баща й де, явно и той е проявил разум.
Както и да е, на Вили може да й е драснато да живее в БЪЛГАРИЯ.
И където и да е другаде просто да НЕ е нейното си местенце.
Независимо от пари, кариера, успех, връзки, материално благополучие.
Ти го каза - живец, живот, тонус, звънливо гласче, радост. :923
Ех, Нелка... Живот! Можеш ли го разказа, можеш ли го предвиди? ...
Много ме размисли. Да не би да я приемат да учи Психология в България?
Аз мога да ти съдействам за това, ако реши да учи тази специалност в София или във Велико Търново, не зная как стоят нещата за Варна?
Прегръщам те, приятелко, с времето ми ставаш все по-разбираема и близка :922
П.П. Чак ме е яд, че лятото не се консултирах именно с теб... да ми предпишеш някаква хомеопатия за депресивния ми епизод, дето ме друсна.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа:Здравейте. Минавам да кажа едно среднощно "Здравейте" :954 . Ей така....., защото ми е готино...., а време за лягане... пък не ми се много ляга. ... Та видях баба Сия в събота вечерта.... Във вторник видях некролога ѝ..... и си казах (за пореден път) какво крехко бижу е животът.... И че всичко има смисъл докато сме живи. А за да сме живи, трябва да живеем щастливо....... Затова така и искам да завърша - пожелавам ви да заспите щастливи :954 .
Ех, ЧеритаС, хайде пак да се появиш, а? :922

Искам да се присъединя към твоето пожелание :222 - МЕЦАНКИ, ЗАСПЕТЕ ЩАСТЛИВИ И ОБИЧАНИ ДНЕС :329
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели написа:Здравейте, момичета! ... Представете си го така: идва човек, който казва, че няма енергия и се чувства нещастен. Ако го посъветваме да иде на почивка и на масаж, ще има подобрение, но няма да е трайно. Ако му кажем остро "Я се стегни, какво си се размекнал като някой сопол!", ще се обиди и, ако е жена, може да ревне (лечебна криза), но след това, ако "лекарството" е добре подбрано и действително се стегне и започне да спортува и т.н., нещата ще започнат да се подобряват трайно. А реално да препоръчваш движение на уморен човек без енергия, си е чист хомеопатичен подход - онова, което в здрав човек би предизвикало симптомите, ще ги излекува у болния. Не е ли така? Ние се уморяваме от спорта, нали?
Но аз се отклоних: сега Виолета е очевидно много, много по-добре. И не става дума само за конкретния повод да иде в болницата, а цялостно. Онзи ден говорих с нея четири часа, тя емоционално е много по-устойчива, спокойна е и контролира нещата в живота си. До преди месец не беше така. Имаше доста неща, които я изваждаха от равновесие, най-вече отношенията с баща ѝ. Всъщност тя беше започнала да не приема в себе си всичко, което прилича на него. А тя много прилича на него, затова имаше проблем с това да приеме себе си.
Вчера обаче тя ми каза "Открих, че може да обичаш някого, без да го одобряваш или да си съгласен с него." Ура! Примирие със себе си. Независимо как изглежда всичко това, за мен връзката между хомеопатичното лекарство, което ѝ подбрах, и огромното подобрение у нея, е пряка и очевидна.
Много ми е интересно и поучително горното, Нели! :922
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа: ... Леле, Нелка, :923. С огромен интерес прочетох обясненията ти за лечението на Вили, което ти си назначила. Не знам дали някой друг би успял така добре да се аргументира. За всичко си права: за принципа на лечение с хомеопатия, както и за лечебните кризи. Това е първото, което болният трябва да приеме, "посегне" ли към хомеопатията, но практиката показва, че тези две неща са и основните виновници много хора да смятат тази медицина за шарлатанство. Да излекуваш проява на физиката на тялото от някаква болест е в пъти по-лесно, от лечението на психиката. Ние всички знаем колко е трудно да "спреш машинката", която вечно върти нещо и не ти дава покой. Затова тези думи на Вили:
Нели написа: Вчера обаче тя ми каза "Открих, че може да обичаш някого, без да го одобряваш или да си съгласен с него." Ура! Примирие със себе си.
ОГРОМЕН УСПЕХ!!!!

Нелка, струва ми се, че...... един консултативно-терапевтичен твой кабинет е вече наложителен :954 :954 . Радвам се много за подобрението при Вили и те поздравявам за хладнокръвието и разума, с които си подходила. Естествено, подплътени с много майчина любов. :923 :923 ...
Нели, присъединявам се към мнението и високата оценка на Чери и дори смятам, че ето оттам можеш да си докарваш така необходимия ти допълнителен доход! :524 Дерзай смело напред! :524 С теб сме всички тук! :329
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Добро утро!Днес пия кафето си във вашата компания и ми е хубаво!!!
Нелка,аз също смятам,че завръщането на Вили е за добро.Хиляди пъти съм се убеждавала,че нещата се случват точно когато трябва.Искрено се надявам и пре детето да стане така,защото те заслужават повече и много искам да живеят щастливи,а не образовани,далеч от нас и нещастни.Макар,че в БГ става все по трудно да си реализиран и щастлив от живота,който водиш.Напоследък все повече се замислям и аз за чужбина.Направо ми става невъзможно вегетирането тук,да имаме своите щастливи моменти,но в никакъв случай не е живота,който искам.Аз така и не успях да завърша образованието си,което винаги ще ми тежи,но смятам,че съм работлив човек,бързо се уча,но заетостта вече е не по какво можеш,а колко кетапа имаш.А за жалост има толкова много хора с по 2 и 3 дипломи,с които не можеш да завържеш елементарен разговор,което много ме отчайва.Преди 2 седмици ходих на годишен семинар на брокера,беше хубаво и вълнуващо.Но се и нагледах на хора,постигнали високи резултати благодарение на външност,нахалство и връзки.Може би нещо в мен е сбъркано,пък аз съм седнала да обвиньвам хората :1062
Това със заплатата хич не ми звучи добре.Точно такива хора като теб за мен е важно да бъдат награждавани за работатат си,а не някой който по цял ден вдига телефона и получава 2000 лв,искам хора образовани и можещи да работят и са получават възнаграждение,подобаващо на труда им.За жалост рамките в България са бетонни и трудно се преминават.
Желая ви прекрасна седмица,момичета!!! :922
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Заключено