МЯСТО за сладки разговори през 2020

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Re: МЯСТО за сладки разговори през 2020

Мнение от Сиренце »

Нещо, взето от нета, към което бих добавила:
Спряхме да ценим и използваме по предназначение свободата си и ни я отнеха.

Човечеството получи болестта, от която се нуждаеше.
Спряхме да уважаваме здравето си, затова се разболяхме достатъчно, за да осъзнаем кое е най-важното. 🤒
Вече не оценявахме природата, затова се разболяхме от болест, която ни накара да осъзнаем колко ценно всъщност е да бъдеш сред природата.🏔
Спряхме да работим върху семействата си, затова болестта ни заключи в домовете ни, за да се научим отново да функционираме като семейство. 👪
Спряхме да ценим възрастните хора и болните и се появи тази болест, за да ни напомня колко са уязвими.👴
Спряхме да ценим здравните специалисти и фармацевти, за да разберем колко са незаменими...
Спряхме да уважаваме учителите си и болестта затвори училищата ни, за да могат родители сами да опитат ролята на учители...🎒
Мислехме, че можем да купим всичко, да бъдем навсякъде и с всеки, затова получихме тази болест- за да осъзнаем, че нищо не е даденост.
Алчността ни обърка - прекарвахме свободното си време в търговските центрова, затова болестта ни затвори, за да разберем, че не можем да си купим щастие.🤑
Обръщахме огромно внимание на външния си вид и се конкурирахме помежду си, затова тази болест закри лицата ни, за да разберем, че красотата е преходна. 😷
Мислехме си, че сме владетелите на тази земя, затова се разболяхме от тази болест - за да може нещо миниатюрно, което дори не можем да видим, да ни укроти, да ни даде урок и малко смирение.
Тази болест отнема много от нас, но също така ни дава възможност да научим толкова много и да разберем кое е най-важното в живота.💗
Имаме болест направо по мярка. Ние - човешкият род, вероятно наистина сме имали нужда от нея.
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Здравейте и от мен,много на бързо,доста сте изписали,много вода изтече...вчера говорих с познат,полицай,майка му е 15 години в Италия,наистина е страшно,не искам да изпадам в подробности,които ми сподели,но не искам и да става тук.Приемам ситуацията на заповеди и ограничения като мярка да не стане така че да има повече болни отколкото могат да поемат болниците,това е,ще мине,но няма да е леко и трябва да сме смирени,поне докато всичко отмине.Учим дистанционно,получават се нещата,щом пишем от сутрин до вечер,поне децата имат оправдание за времето пред лаптопа,баща ми пътува към Чехия,Боби към Германия,след което ще е 14 дни под карантина в една къща на колегата с когото ще са,ще нося храна и ще взимам дрехи,но знам,че всичко ще мине,нищо,че в главата ми е каша....
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Елисче, ето нещо интересно, което "изкочи" от ученето на италиански:
В Ломбардия и конкретно в Бергамо през ноември-декември 2019 е имало кампания по масово ваксиниране против грип, като специално се е препоръчвало на рисковите групи - хора над 65 г. и страдащи от сърдечно-съдови заболявания, диабет и т.н. Счита се, че са покрити 56% от възрастното население. Това по официални данни. Допускам, че сред тези 56% са над 80-90% от възрастните с други заболявания.

В изследване на войници от САЩ е установено, че противогрипната ваксина увеличава с 36% риска от заразяване с коронавирус (не конкретно с този CoV, те са цял клас, но по принцип с кой да е коронавирус). Войниците обикновено са здрави, под 65-годишни и нямат по няколко хронични заболявания. Т.е. за рисковите групи трябва да е над 36%, а като сметнем, че това е нов вирус, срещу който никой няма предишен имунитет, бих казала, че е доста над 50%.

В проучване на медицински картони на 60 човека, починали в Бергамо от този модерен вирус, на 58 са направени противогрипни ваксини за този сезон.

Още нещо. Потърсих статистически данни за населението на Италия. Ако има нова причина за смърт, би трябвало да се увеличи ОБЩАТА смъртност. Да, но не е увеличена. Никак даже.
Като съобщават колко починали има от този нещастен вирус, защо не съобщават и колко са общо починалите? Никъде никой не го съобщи.
Мисля, че хората си се раждат и си умират така, както и преди, но сега всеки починал, за който може, се съобщава като починал от въпросното нещо.

Не ми се връзва, ама никак.

А в контекста на споделеното вчера от Боби за кадрите от преди 10 години, вижте в моя профил едни снимки с ковчези.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Нелка,мен не ме страх от самия вирус,страх ме е от последствията,които ще ни донесе,в много аспекти.Факта,че разпространението му е толкова бързо ме тревожи,няма да има къде да се лекуваме,болничната система няма да издържи и ще се прави избор кой да живее,с двама родители над 70 и множество придружаващи заболявания не искам те да са част от статистиката,знам,че смъртта е неизбежна,но защо да е спомогната от тази гняс...аз така ги разбирам нещата и факта,че последните дни ми се налага да живея извънредно,поради така стеклите се обстоятелства,да ходя на работа(бях сама-2 колежки са болни)да пращам домашни до 22.30,да сготвя,изчистя и да мисля мъжете по пътищата ми идват в повече.И да,не знам до кога ще продължи,но знам,че ще намеря сили и ще премина през всичко това.И никаква статистика не може да ме обезкуражи или да накара да не вярвам,защото да-смятам,че няма да излезем безпроблемно от цялата ситуация,но да-приемам я и няма да се дам да ме сломи.И не ми пука дали ще изляза в парка днес утре или следващата неделя,или дали ще нося маска и ръкавици(които сме длъжни да нжсим),а много колежки роптаят как било излишно,щот им закрива джуките или ноктите,пука ми след 2-3 месеца семейството ми да не е засегнато от това вирусче,както и много възрастни хора,които познавам или не.Защото знаете ли,има 1 баба съседка,на която пазарувам всеки ден и тя е изплашена,но не за себе си,а за нас.Така кактж те не спират да ни мислят,смятам,че сега е момента и ние да помислим за тях.Знам че съм крайна,но това е усещането ми към този час,утре може и да е друго
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Нелка, от самото начало на тази лудост съм убедена, че се крие нещо зад нея. Не мога да проумея, обаче, какво. Дали проверяват как ще реагираме на ограничаване на свободите или е нещо по-горямпо-голямо??? Какво е твоето мнение?
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Не ни проверяват как ще реагираме на ограничаване на свободата, а директно го правят. То е ясно как ще реагираме. Имат си предтекст, наплашиха хората и сега народът с готовност ще приеме всичко, което до преди два месеца всеки би счел за недопустимо.
Ще ни разрешат да махнем маските, но не и да изразяваме свободно мнението си.
Ще ни разрешат да излизаме навън, но ще ни проследяват електронно, с мобилни устройства, чипове и т.н.
И народът ще се съгласи и ще ръкопляска, доволен, че е спасен от бедствие, което реално никога не го е застрашавало. Не и по начина, по който си представя.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Навън побеля!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

МОМИЧЕТА, ЗДРАВЕЙТЕ. Долното съм го писала снощи..... и така и не съм си пуснала поста. Сега отварям браузъра и в таба с форума виждам как си ми седи мнението - иначе форматирано, ама непуснато.... :221

:1069 :1069 :1069 :1069 :1069

Момичета, аз пък.... свиквам с мисълта, че ще се заразя или разболея. Почти неизбежно е. От всички несигурни предположения на учени и медици, обобщаващото е, че 70% от населението трябва да преболедува коронавируса, за да се изгради имунитет. И предвид, че за хората над 65 години това би било фатално, единственият извод, който се налага, че е най-добре хората от друг възрастов диапазон да се разболеят..... и реално това е, към което ни водят нашите управници.

И така след това умопомрачително :221 :221 положителон начало.... да ви кажа, че.... днес работих почти 3 часа на къра :221 - което означава, че работих в градинката пред блока ни. Имам малко лалета и малко зюмбюли там... Май това ще ми остане единственото занимание на открито за доста дълго време.

Добре сме иначе. Гласим се за новата "учебно-работна" седмица :1062 в ап. 113 на осмия етаж в един панелен блок в Младост :1069 .
Нели написа: 22 Мар 2020, 15:29 И народът ще се съгласи и ще ръкопляска, доволен, че е спасен от бедствие, което реално никога не го е застрашавало. Не и по начина, по който си представя.
Е, как не...... такъв зловещ ПР си правят управляващите ни.... да не правя аналогии, ама се сещам за една Европейска диктатура от 30-те и 40-те години на 20 век.....
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Здравейте от снежен Стражец. Аз съм в очакване да дойдат да ме вземат за работа, но не знам дали и как това ще се случи. При нас на село е като при Цони. Ако не си пускаш новините няма да разбереш какво се случва. Няма хора с маски, в магазина се пазарува спокойно, ни е вчера си обръщахме градината и си посяхме картофите. Децата учат. Няма да споменавам Рая колко инсталирани приложения има по този повод (цели 8) :eek: Калинка днес започват с преподаването на нови уроци. Ще видим какво ще се получи. Със сигурност има и положителни неща, защото самият начин на обучение им е интересен. На децата им харесва тук на село. Даже много им харесва. В момента се чувствам като със заровена глава в пясъка, защото тук сме като откъснати. Самата аз имам нужда от това, за да успея да се съвзема от катаклизмите с врмето и цялата тази ситуация. Вчера бяхме по къс ръкав, а днес извадих зимното яке, до вчера ходехме и правихме каквото си поискаме, а днес не можем да си покажем носа от жилището :cry: Ами много ми идва, но ще се справя. Не ми е лесно, но ще се мине през всичко това. Със сигурност има нещо гнило в цялата тази ситуация. Някак не вярвам в случайности. Знам, че няма да се оставя и да се доверя на сляпо да ме водят като овца на заколение и аз да мълча. Не подценявам ситуацията с вируса, но продължавам и да мисля и си имам своите въпроси, съмнения и прочие.
Цони, това, което споделяш за Кеми е :eek: Аз също забелязвам липсата на напрежение в децата.
Елисче, прегръма те. Не ти е лесно с толкова пътуващи около теб и да си сама с децата.Нали знаеш, че няма да е все така :922
Чери, ако още нещо наготвиш във вас ще дойда лично и ще те набия. Няма да ме спрат ни полицаи ни никой. Повече ме плашиш с това готвене дори и от теорията за свършека на света :1062 Пускат ли ви да бягате по улиците покрай блока? Аз тренирам в нас. Като се стопли пак ще го правя в градината на двора. да ме гледат комшиите. Не ми пука.
Нели, хубаво е да те прочета. За това, което спеделяш за Ани и за учителката ѝ, за цялото спокойствие, което успяваш някак да излъчваш, въпреки ситуацията.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Прочетох всички ви, разбира се :940 :940 :940 , и всички ви прегръщам естествено, но като своя позиция нарочно ще цитирам следното:
Сиренце написа: 22 Мар 2020, 08:17 Нещо, взето от Нета, към което бих добавила:
Спряхме да ценим и използваме по предназначение свободата си и ни я отнеха!!! :1053

Човечеството получи болестта, от която се нуждаеше.

Спряхме да уважаваме здравето си, затова се разболяхме достатъчно, за да осъзнаем кое е най-важното. 🤒
Вече не оценявахме природата, затова се разболяхме от болест, която ни накара да осъзнаем колко ценно всъщност е да бъдеш сред природата.🏔
Спряхме да работим върху семействата си, затова болестта ни заключи в домовете ни, за да се научим отново да функционираме като семейство. 👪
Спряхме да ценим възрастните хора и болните и се появи тази болест, за да ни напомня колко са уязвими.👴
Спряхме да ценим здравните специалисти и фармацевти, за да разберем колко са незаменими...
Спряхме да уважаваме учителите си и болестта затвори училищата ни, за да могат родители сами да опитат ролята на учители...🎒
Мислехме, че можем да купим всичко, да бъдем навсякъде и с всеки, затова получихме тази болест- за да осъзнаем, че нищо не е даденост.
Алчността ни обърка - прекарвахме свободното си време в търговските центрова, затова болестта ни затвори, за да разберем, че не можем да си купим щастие.🤑
Обръщахме огромно внимание на външния си вид и се конкурирахме помежду си, затова тази болест закри лицата ни, за да разберем, че красотата е преходна. 😷
Мислехме си, че сме владетелите на тази земя, затова се разболяхме от тази болест - за да може нещо миниатюрно, което дори не можем да видим, да ни укроти, да ни даде урок и малко смирение.
Тази болест отнема много от нас, но също така ни дава възможност да научим толкова много и да разберем кое е най-важното в живота.💗

Имаме болест направо по мярка. Ние - човешкият род, вероятно наистина сме имали нужда от нея.
Абсолютно съм убедена, че в глобален план човечеството се нуждае от такова мощно разтърсване и разклащане, за да си спомним кои са истински важните, значимите и ценните неща, а именно Любовта, Здравето, Свободата, Трудът, Природата, Човечността, Доброто, Справедливостта, Семейството, Близките, Приятелите, Общуването на живо, Образованието, Медицината, Културата, Красотата, Взаимопомощта. ... А не парите, политиката, физическата красота, лакомията, излишъците, лукса, неправилното разпределение на благата, властта, фалша... Сега всички сме РАВНИ в нещата, които се изискват от нас. И всички сме в КЮПА. Няма застрахован от нищо. Нищо не е сигурно за бъдещето. Рухнаха илюзии. Рухна вяра в много неща. Семействата са длъжни да обърнат поглед навътре, а не да бягат от проблемите вкъщи навън. Всеки поотделно също е принуден до известна степен да се вглъби, да размишлява, да поработи върху себе си и психиката си.

Лично аз продължавам да НЕ вярвам, че самият ГРИП е ОПАСНОСТТА. Другаде е рискът за нас, съвсем другаде. Както написа Чери, всичко това ми мяза на нацизъм и хитлеризъм. А както написа и Нели, ЗАЩО не се говори колко е ОБЩАТА смъртност в Италия ОБИЧАЙНО? И откъде да знам, че всички тези трупове, дето така показно се изнасят с камиони, НАИСТИНА са починали от коронавирус хора?! Не вярвам на официално представената информация. Слушам хора, на които се доверявам, в ютуб. Има безброй много алтернативни видеа, алтернативни гледни точки. И така, и аз не бях с този си пост много позитивна, но ...

А, радвам се, че поне две свои колежки видях по ТВ тези дни - психоложките Ани Владимирова и Мадлен Алгафари - опитаха се милите да успокоят народа, но ми се струва, че сякаш бяха глас в пустиня. Яд ме е и на медиите. Отново са чисто и просто инструмент на управляващите и властимащите. Отново нарочно ни занимават единствено или поне предимно с черни хроники. Аз се спасявам с готвене, слушане на музика и РАБОТА онлайн с учениците ми, но Хри се спасява със ... СЪН. И телевизия, предимно Нешънъл Джеографик, за да не слушаме нон-стоп щаба, Генерала, ББ, Радев и за да не гледаме нечии уплашени физиономии, сякаш идва свършекът на света. Така че Алекс учи, Хри спи и гледа ТВ, аз готвя, мия чинии и работя. Вчера обаче ИЗЧИСТИХМЕ ОСНОВНО АПАРТАМЕНТА и сега ни е чисто, приятно, подредено.

Направих си снимки на снежния пейзаж навън и на витата си баница със спанак, ето такова дребно нещо ми носи РАДОСТ и СПОКОЙСТВИЕ сега :922
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Силата на Манипулацията - Мадлен Алгафари при Стойчо Керев

Не слушайте толкова много Новини, Парламент, Генерал, ББ, Радев - слушайте разни други хора
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Заключено