Здравейте, мацки
. Привет от Велинград. Не помня точно в кой ден или в кой момент у мен се зароди идеята да дойда на СПА..... Дали миналата седмица в отчаянието си исках да бъда силна, а аз съм силна, когато действам. Или пък... тази седмица, мислейки си как в неделя в 10 часа на бъда на Национална спортна база (НСБ) "Белмекен", за да си прибера Белушка от лагера, ми хрумна, че ще е много по-лесно, ако съм наблизо, но така или иначе си резервирах 2 нощувки в хотел във Велинград. Самичка съм..... и не се чувствам зле. На фона на това как започна тази седмица, в момента съм направо в другия полюс на емоциите.
Тази седмица се оказа много полезна за мен.... Знаех си, че оня горе или както аз му викам "съдбата" си разбира от работата. Винаги ни се предоставя онова, което ни е най-нужно. Аз съм имала спешна необходимост да остана сама - без ангажиментите и отговорностите си на съпруга и майка....., за да прогледна. Да стопирам някои тенденции в живота си, които дори не съм виждала, че ми се случват. 5 дена без да бързам заради някого. 5 дена без да угаждам на някого. 5 дена, в които най-сетне да се обърна към себе си.... с години ме беше страх да го направя и добре, че сега ме притиснаха обстоятелствата. Регистрирам 2 излизания с приятелки вечерно, 1 кино, 1 сутрешно кафе с приятелка и 2 работни срещи. Компания на всичко това правят 6 измити изцяло (вътре и вън) кухненски шкафа.... и още толкова, но само вратичките им (в крайна сметка "Прекаленият светец и Богу не е драг", така че за 2-я ден на чистене у нас реших, че само вратичките също е работа
). Днес съм доволна, защото успях да се справя и да изпратя един килим на Коки в Холандия
. Като казвам "килим" нямам предвид персийски, а едно по-малко килимче, което имаха в детската стая преди ремонта ѝ от миналата година. Тогава реших да не го изхвърлям, т.к. е здраво, но реално нямаше къде да го сложа..... Е, сега го изпратих за студентската бърлога на Коки - супер ще му пасне. Добавих към него и едно шалте в същия цвят, което купих тази сутрин, и 1 възглавничка за четене......
И такива неща.....
Но все пак чакам с нетърпение другата седмица да се събрем четиримата в Холандия.... Ние с Бела летим в сряда. Момчил идва от Швейцария в четвъртък...... Дано нищо да не ни попречи на плановете....
Снощи се видяхме с
Деси и Еми. Боже....., колко различни сме. И в същото време - колко сме ние
. Категорично сме пораснали. Всяка една от нас е добавила щипка-две зрялост в поведението си и в говоренето. В очакванията дори към живота.
Деска, вече знам, че това с Есмо не е поредната лоша шега на БАР. Или по-скоро очаквам да не е така. Този път.... виждам в теб променено поведение. Пак си еуфорична, но и с аргументи. И те звучат доста в твоя полза. Дано пък това да е щастието, което си чакала толкова време.
Благодаря ти за всичко, което си ми написала.... От моя страна мога да те убедя, че нито един път, в който сме били на различни позиции, не е имало случай да ти се обидя или да се разсърдя... Аз такава прямота в диалога имам само с теб... и то точно, защото знам, че и ти не се обиждаш. Виждам и усещам, че отделни мои думи или отношение са те засягали. Че вероятно съм ти звучала осъдително.... и пак и пак.... ти ме посрещаш с радост, с прегръдка, с целувка....... Ей, Богу.... такава емоция получавам само от децата
. Благодаря ти!
Емка, стъпила си върху път, който ти отива. След толкова време. Стига да преодолееш драмата с английския и машинарийките
, цена няма да имаш. И на фона на онова, с което се занимаваш, ти казвам съвсем отговорно, че английският език и компютрите (телефоните) са наистина повече от преодолимо препятствие. Не му се давай само, защото така е било досега
.
Варна, морето и сините вълни......, демек,
Нелка, какво се случва при теб?!
Последно като се чухме ти предстоеше интересна вечер.... Дано пък да е станало чудо и да е била и ползотворна.
Цвети, как я караш тези дни?! И ако не я караш, то аз ще те карам...... за Кранево след има няма 3 седмици
.
Ели, пак се загуби..... и не е хубаво така. Дай знак.
Ванчето и Цони...., да се чувстват призовани да кажат по нещо в своя защита
.
От мен финалният ред е "Лека нощ!". И утре е ден.