НОЕМВРИйският ДЕТОКС е тук, на килограмите на пук!

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
Petunija

Re: НОЕМВРИйският ДЕТОКС е тук, на килограмите на пук!

Мнение от Petunija »

Здравейте, компания! Нова съм и във форума и във детоксовото общество, което мога само да поздравя! Много изчетох и съм твърдо решена да го направя. Имам много здравословни проблеми, които смятам да "сръчкам" с един детокс, надявам се пръв, но не последен.
Не ми е ясно защо сте цитирали дати 26,27 и 28? Ако не се лъжа пълнолунието е на 29 и трябва два дни преди това+деня на пълнолуние да е детокса. Може и да греша, осветлете ме. Друго, което не ми е ясно е и трите дни ли се взима англ. сол или само първия? Аз съм на работа и ме е страх да не си работя от тоалетната. Как и колко драстично действа? Моля ветеранките да ме хелпнат! :D Проблемът ми за този месец е, че нямам цитрус преса, но ще гледам да я набавя. Знам, че първият път е най-трудно. Лошото е, че имам и Кандида, а диетата за това изключва всякакво сладко, та луксът мед ще си го позволя като награда ако заслужа. Надявам се на машите съвети какво е добре да се прави и какво не е добре. И най-вече на вашата подкрепа! Успех, момичета!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

брани, на твое място бих минала само на плодове и ако много ми пригладнее, спокойно бих включила свежа салата, шепа сурови ядки и/или поне банани (по-засищащи и хранителни са от примерно ябълките). :922

петуния, пълнолунието е на 28-ми, така че детоксът трябва да се направи на 26-ти, 27-ти и 28-ми, ако се спази, както си е. :222 Знам, че някои избират да го направят само в деня на пълнолунието, други пък го правят два, а не три дни. Всеки както прецени сам за себе си :1216

Аз вече си набавих английската сол, предстои да си купя плодовете и евентуално суровите ядки, за да съм съвсем подготвена и спокойна преди старта в понеделник. Нова седмица, нов късмет, нов детокс! ИСКАМ ДА НАПРАВИМ МАГИЧЕСКИЯ МИСЛОВЕН КРЪГ НА 28-ми В 15.15 ЧАСА !!!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

vihrogonche написа:брани, на твое място бих минала само на плодове и ако много ми пригладнее, спокойно бих включила свежа салата, шепа сурови ядки и/или поне банани (по-засищащи и хранителни са от примерно ябълките). :922
Брани, Вихъра е по-предпазлива, да не кажа пъзлива :plezya se , така че слушай кака си! Вземаш си англ. сол по 1 чаена лъжичка вместо супена и даваш смело напред. Какво като кърмиш? Това не е болест или някакво необикновено състояние?! Ако много пригладнееш- плод, пектин (виж как се приготвя в обобщената тема), аз лично се чувствам перфектно при силен глад само с 1-2 л. мед-направо ми светва! Ядки-не! Банани- в изключително краен случай (освен че са много калорични и хранителни са и слузообразуващи), а ние ще чистим все пак. Никой не е умрял от глад и това не трябва да ви е единствената мисъл в главата. В една друга тема бях писала това на база усещането, когато не ядеш:
"...вече се насилвам да ям.Не мога да изям повече от 1-2 плода за деня и то на части.Странно е как хората изпитват неистов ужас да не останат гладни. И нещо повече- този страх се превръща в движеща сила в живота им. "
И това:
"Просто си казах, че това ще ми е храната и толкова.Когато приемеш тази мисъл в главата мозъкът изпраща съответните сигнали на тялото и то се съобразява с тях и не иска нищо друго освен това, което е позволено.Това е цялата хватка. Искаш нещо силно и го правиш."

Петуния- солта е и трите дена. Ако искаш да не висиш цял ден в тоалетната просто я изпий с много малко вода- да кажем 20-30 гр. колкото да можеш да я разтвориш. С колкото по-малко вода я пиеш ,толкова по-малко се усещат напъни :1114 Не мърдай от тук по детоксово време и ще видиш, че изобщо не е трудно.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Зори, явно са ми слаби ангелите :plezya se
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Портокалина

Мнение от Портокалина »

Petunija написа:Лошото е, че имам и Кандида, а диетата за това изключва всякакво сладко, та луксът мед ще си го позволя като награда ако заслужа.
Petunija, последните 2 години обиколих сумати гинеколози заради кандида, изпих шепи с какви ли не лекарства, кремчета, глобулки, тампони, напоени с какви ли не гадости! Казаха ми - локалната флора не е добра, така ще е. Хубаво де, а как да я оправя тази локална флора и не съм съгласна да е "така"?! :1044 Тогава се реших да пробвам с детокс и БЕЗ НИКАКВИ ЛЕКАРСТВА! И ето ме сега - 4 месеца без нито едно хапче, кремче или глобулка! Преборих Кандидата именно с първия си детокс преди 4 месеца. Тогава бях на плодове и чайове с мед (по 5-6 на ден) и не само, че не се усложниха нещата, а даже се подобриха! Така че смело на сокове дори и с мед! :fan
Аз ще се запиша с ентусиазъм за четвъртия си детокс. Още повече започнах да ходя на фитнес от вчера и очаквам този детокс да даде още по-феноменални за фигурата ми резултати от предишните три детокса (които правих само с цел здраве!) :1216 Този път мисля и кг да измеря (без обиколки) и да се отчета както трябва в таблицата :1209 Купих си 2 щайги с портокали и грейпфрути за сок (по-дребни са, с по-тънка кора, по-евтини и надявам се по-сочни) от МЕТРО и утре - действам!
Успех на всички детоксващи ентусиастки! Радвам се, че виждам и много нови "лица" :524 :326
Портокалина

Мнение от Портокалина »

Мърмори написа: Не мърдай от тук по детоксово време и ще видиш, че изобщо не е трудно.
Абсолютно! Споделяла съм, че през първите детокси дните се падаха все почивни и все бяхме някъде - един път на сватба, вторият път на сбор и само аз си знам колко съм се изкушавала да проваля нещата. Но всеки път, когато ме налягаха предателски мисли, влизам тук във форума, чета постовете с подкрепа от другите момичета, чета за здравословните ефекти от детокса и така не се предавах :524
Предишният детокс беше първият ми детокс изцяло на сокове - без нито едно плодче. Резултатът беше - НИКАКЪВ ГЛАД, СТРАШНО МНОГО ЕНЕРГИЯ! Не ми се спеше изобщо, бях бодра и пълна с енергия за работа, четене, дори и шетане, без да споменавам за уникалното чувство за спихналост и лекота! :1216
Аватар
droidd
Философска система

Мнение от droidd »

Добро утро :954 :922 :1099 :1040 :1040 :1040
Едно такова ми е леко на душата........и аз не знам защо, предвид хора и събития около мен, но е прекрасно. :1216
Та, днес е единственият ден, в който мога да си позволя да приема ансол и го направих.....даже вече е налице ефекта му :221 :1111
Нямам кг. за сваляне, благодарение на ПОД-овете, които си спретнах в последно време, здрава съм, но имам нужда от пречистване.
Ще изкарам днес на сок от кисели ябълки, чай и димяща вода.Сега пия кафе с мед и канела :529
Понеделник и вторник на по-лека храна, основно салатки.......и сряда 28-ми - ПОД.
vihrogonche написа:ИСКАМ ДА НАПРАВИМ МАГИЧЕСКИЯ МИСЛОВЕН КРЪГ НА 28-ми В 15.15 ЧАСА !!!
Вихърче, чудесна идея :524 , включвам се :222
Мърмори написа:Не мърдай от тук по детоксово време и ще видиш, че изобщо не е трудно.
Зори, това е самата истина. Без вас и ценните ви съвети изобщо нямаше да се справя на първите си детокси. Още помна как виках "Помощ" из форумите, притисната от силна болка в дясното подребрие :221
Но ти ми каза за Спаскуприла и спасих детокса, който мислех да прекратя :922

Една Песничка си тананикам, откакто съм станала и с нея искам да ви предам от днешния ми душевен мир. :954 :922
Petunija

Мнение от Petunija »

Благодаря ви момичета, зареждате ме с оптимизъм и вяра. Имам въпроси:

-Утре и следващите две сутрини ли пия анг. сол или след определен час се започва, има ли значение часът на пълнолунието?
-Кога запачвам захранване ако удържа и трите дни?
-Довечера ли е последното хранене?
-Мога ли да си направя предната вечер клизма, за да ми е по-лек следващия ден откъм седене в тоалетната, че съм на работа :328 ?
-Сок и вода 1:1 ли се разреждат?
-Мога ли да си пия трите дни пробиотика?

Както виждате съм невежа в детокса и се уповавам на вас да получа картинката, която трябва да следвам утре и др. дни. Благодаря ви предварително!
desirig

Мнение от desirig »

Очертава се да искарам само един ден на детокс. В другите два дни ако сьм на ПОД, пак ли ще мога да се пречистя, защото имам да премахвам един стар обрив на рьката от втората ми бременост. ПОД - те по сьщия ли начин действат. Благодаря!
Портокалина

Мнение от Портокалина »

Petunija написа:Благодаря ви момичета, зареждате ме с оптимизъм и вяра. Имам въпроси:

-Утре и следващите две сутрини ли пия анг. сол или след определен час се започва, има ли значение часът на пълнолунието?
-Кога запачвам захранване ако удържа и трите дни?
-Довечера ли е последното хранене?
-Мога ли да си направя предната вечер клизма, за да ми е по-лек следващия ден откъм седене в тоалетната, че съм на работа :328 ?
-Сок и вода 1:1 ли се разреждат?
-Мога ли да си пия трите дни пробиотика?

Както виждате съм невежа в детокса и се уповавам на вас да получа картинката, която трябва да следвам утре и др. дни. Благодаря ви предварително!
Ще се опитам да помогна по въпросите:
- понеделник, вторник и сряда сутрин се пие ансола, разтворен в малко водичка, няма определен час, като станеш, пиеш, 30 минути след това започва пиенето на сокове;
- довечера е последното хранене;
- според мен със или без клизма, ефектът на ансола пак го има, така че не се тормози с "гъзни промивки" (както някъде прочетох да казва д-р Михайлов :D ). Всички сме на работа утре (предполагам), аз лично ще пия ансол в 7, в 7:30 горещо кафе с мед (това активира действието на солта при мен и успявам да :1114 олекотя нещата още преди работа, в 9 си започвам работа без проблеми. При първия детокс малко ми къркореше корема, но сега нямам такива проблеми.
- сок и вода 1:1, трябва да се изпият 3-4 литра!
- аз питах същото преди време дали да пия пробиотик след детокса, момичетата от форума ми отговориха, че НЕ трябва, тъй като няма нужда - като изчистиш червата, флората се нормализира и лактобацилите си виреят необезпокоявани от отровите, натрупани преди това в червата!
Надявам се това да ти помогне. Давай смело, не го мисли толкова. Успех! :524
diva

Мнение от diva »

Петуния,
моят опит е един детокс, но мисля, че мога да ти отговоря на въпросите.
Английската сол се изпива сутрин и след около час може да започваш със соковете. Миналия месец и аз питах как действа солта. Казаха ми, че за около два до три часа се ходи до тоалетна и после няма проблем. Това го потвърждава и моя опит. Така, че колкото по-рано изпиеш сутринта солта, толкова по-рано ще има възможност за излизане. А после през деня няма проблем ако се наложи пак да се ходи тоалетна, не е нещо неконтролируемо.
За захранването - мисля, че ще удържиш и трите дни. Аз също имах известни съмнения миналия месец, но не се оправдаха. Има препоръки при глад вечер да се хапне цял плод - ябълка, портокал. На мен не ми се наложи, изобщо не изпитвах глад.
Не мисля, че е необходимо да правиш клизма. Утре сутрин всичко ще си "излезе" ;)
За соковете - да, разреждат се 1:1. Сигурно си прочела, че се изцеждат 2-3 лимона, 4-6 грейпфрута и портокали докато сока стане 2 литра. После се добавя толкова вода. Първия ден сложих лимони и грейпфрути - минимално посоченото, защото се опасявах да не ми е много кисело /обичам сладичко ;)/, но бяха напразни опасенията ми. В другите дни си го правих с максимално посочените. Беше ми много приятна на вкус тази напитка. Разпределях си я за целия ден. Беше ми "под ръка" :)
Успех!
Успех на всички, които утре започваме! :) :) :)
Заключено