Листата пожълтяха и мецанките в хралупата се свряха :)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Листата пожълтяха и мецанките в хралупата се свряха :)

Мнение от cchery »

Ехааааааааааа, Ванче, така да се радвам да прочета нещо от теб..... :954 :954 4 месеца казваш?!?! Боже, толкова ли минаха от срещата ни?!?!?! :1215 :1215 Как лети това загубено време..... Казваш скучно им било на Гого и Марти..... да ти кажа забелязвам и аз как децата имат проблем със свободното си време - не знаят какво да го правят. Докато на нас едно време лятната ваканция даже не ни стигаше :mrgreen: :mrgreen: . Но във вашия случай е напълно разбираемо - та те двамата са били самички.... без приятелите, без съучениците, без обичайната среда........ От друга страна, Ванче, и двамата са пораснали и дори възмъжали... Аз дори подозирам, че на теб ти е било по-трудно отколкото на тях :923 :923 . По-трудно затова, че ги оставяш сами......

За работата много добре те разбирам - трудно е било да почнеш. Сега вкъщи - трудно е да останеш. Няма угодия, ама и аз съм същата :1069 :1069 . Всъщост мислиш ли да търсиш пак работа?!

А за българското училище - ами далечко ви е в Алкала де Ернарес...., но пък има чудни
Ванчето написа:
:1140 :1140

Дано вече да ти е по-спокойно :922 :922 .

Аз тия дни се загубих..... Много неща се отвориха да се вършат и с нито едно от тях не ми се занимава. Но за сметка на това бях 2 пъти на делото срещу бившата кметица на Младост и заместничката ѝ..... Делата са отворени за посетители... А аз повече от всичко искам да разбера истината за тази афера. Да, много искам те да са невинни, но и да разбера, че не са... поне ще съм чула фактите с ушите си. Ще съм направила онова, което зависи от мен да установя истината. Но това е доста дълга и тежка тема.

Миналата седмица с Десита си направихме една страхотна срещичка. Ядохме, пихме....., а после минахме през протеста на майките, след което тя отиде на театър. Мноооооооооооооого добре ми дойде това виждане. Бях щастлива да чуя колко щастлива е тя от избора, който направи в професионално отношение тази есен :329 :329 .
ellis_stoyanova написа:Тук в Горна масово негодуват,правят се на много занещи и можещи,ама никой няма да си отдели 2 та часа вечерно време за да протестира,щот* видиш ли имали по важни неща :1210 От няколко дни разговаряю с разни хора и в момента в който ги попитам дали биха излезли с мен на центъра за да протестират свиват перките като мишки.На никой не му пука че водата ни тук е 2.5 кубика,тока стана и той мега скъп,граждански винетки и още хиляди неща,а масовата заплата е около 600-700лв.Е как се оцелява в тоя "шит" :1052 .Много ми е болно тези дни точно от такива теми.И именно защото ви дам усилията на хора като вас,а резултат никакъв.Тоя шморцел оставка няма да подаде,а и всички са си едни и същи.Удари 1 да паднат всички 240....отврат....
Елисче, ако ти напиша, че напълно те разбирам, едва ли ще ти стане по-леко..... но не само ще напиша, ами ще добавя и укорите на майка ми, когато ѝ казвам, че ходя на делата срещу Десислава Иванчева (бившата ни кметица в Младост): "Що не си седиш у дома при децата, къде си хукнала да се занимаваш с хорските проблеми, те са си взели парите, пък ти сега ..... (не запомних какво), ще те пресрещнат някъде, ще те тупнат, ще те вкарат и теб зад решетките......" - ето така разсъждава майка ми, която живее в Горна. Да не коментираме, че е изцяло подвластна на новините и респективно твърдо убедена както във вината на Иванчева, така и в това, че жителите на Малдост съботираме строителите нарочно, а не защото кварталът ни е презастроен..... :1210 :1210 :1210 Та затова ти писах, че напълно те разбирам..... при това от първо лице.....

Това е засега от мен. Адски много ми се спи. До утреееее
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ех, че хубаво като има движение тук!

Ванче, пиша първо на теб, за да те успокоя - Вили се справя финансово доста добре. :954 Тя тръгна от България с една сума пари, от които засега е харчила само за някоя и друга дрешка (в 15 кг. багаж, с които тръгна, не можа да вземе кой знае какво), както и за малко пътувания - ходиха до Картахена, до Валенсия, сега е в Барселона, планира да ходи в Гранада през декември, а скоро ще трябва да иде и до Мадрид, за да се види с нас. Оказа се, че траснпортът в Испания е доста скъп, сравнено с България, но също и в сравнение с Португалия и с Чехия например. Така че предварително спестените от нея пари отиват основно за пътуване. За храна обаче харчи само парите, които получава от програмата за доброволци (EVS) и определено ѝ стигат, а тя е там вече почти два месеца.
Тя умее да готви, обича да готви и се стреми да се храни разнообразно. Изненадва се на храната, която си приготвят съквартирантките ѝ. Аз очаквах да си готвят заедно и да споделят храната, но се оказаха с твърде несъвместими хранителни навици. Едната ѝ съквартирантка (от Естония) е строга вегетарианка, доскоро е била веганка, яде почти само овесени ядки с други семена. Странно, но не яде почти никакви плодове и зеленчуци. Другото момиче (от Полша) обича да пече сладкиши, иначе си готви странни за нас комбинации като например спагети, в които има леща от консерва, кисели краставички и маслини. Виолета от друга страна избягва житни и млечни храни (яде ги, но рядко), т.е. не яде спагети и печива-сладкиши. Старае се да яде зеленчуци, редува месо, риба, яйца, прави си супи... Като резултат всяка от тях си готви отделно. :1062

Впрочем като споменахте с Чери за срещата ви и се размечтах да се видим с теб. :954
Аз ще ходя в Мадрид сега през ноември. Виолета е рожденичка на 19-ти и по този повод с Ани ще идем в Испания да празнуваме рождения ѝ ден. Ще сме в Мадрид от 18-ти на обяд до 20-ти. На 21-ви летим за София рано сутринта. Не зная колко е осъществимо да успеем да се видим и с теб, но... кой знае? :954 :954 :954

Момичета, по този повод - ние с Ани ще сме в София на 17-ти ноември на практика целия ден. Ще бъдем на гости на много близки наши приятели, които се преместиха преди два месеца там от Бургас, защото малката им дъщеря беше приета в Американския колеж. Освен това съм обещала на Ани да я заведа в музея "Земята и хората". Но мисля, че ще имам достатъчно време и за мечешка среща, в крайна сметка може да оставя Ани при приятелите ми и да се видя с (някоя от) вас. А може и просто да ви запозная с тях. Имам мноооого роднини в София, но малко избягвам да им се обаждам, защото няма да мога да се видя с всички, а ако се видя с едните, другите се чувстват пренебрегнати. Това донякъде е тъжно, защото накрая не се виждам с никого от тях, а аз всъщност искам да ги видя всчики.

Искам да пиша още, но имам голямо домашно по италиански за утре, а дори не съм започвала да уча, защото досега бях при майка ми.
Чао от мен засега, ако имам време след домашното, ще се отбия тук отново. :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Привет по никое време. Спи ми се...., ама ей така исках да седна да кажа едно "Здрасти" и "Лека нощ" :lol: :lol: . Днес ми беше предпоследното ходене на курса по "Компютърна графика и дизайн"... :mrgreen: Моделирам 3Д пеперуда на един продукт за 3Д анимации - няма такъв смях :1062 :1062 . Моят модел повече напомня богомолка и не вярвам някога да развижи крила...... А ако го стори, то вероято ще е като на колежката ми, чиято пеперуда лети, ама само с тялото си..... крилата просто са като заковани на анимацията :221 :221

Нелка, видях за 17-и ноември и го запомням. При мен за тогава единственият ми ангажимент ще е мач на Коки, но той е през деня. Така че виждането ни е сигурно :954 :954 . Отсега още не знам къде, но ще го организираме.

Засега лека нощ, че...... мега много ми се спи. :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

На 16, 17 и 18 ноември аз ще съм в Център Мандала на Лъвов мост по цял ден на обучението за Венерината поредица от Златния път на Ген ключовете :222 Или няма да мога да ви видя, момичета, или вие ще трябва да дойдете при мен, ако ни пуснат в обедна почивка :1028 :940
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Привет! :954

Как сте, момичета? :922
cchery написа: 4 месеца казваш?!?! Боже, толкова ли минаха от срещата ни?!?!?! :1215 :1215
Всъщност, ако трябва да сме точни са 5 :954 :954 , но да не изпадаме в чак такива подробности... :1062 :1062

Чери, благодаря ти за милите думи! :923
Всичко вече си е в нормален ритъм , но лятото беше... Ами да го кажа, че беше една от малкото ситуации, в които наистина имахме нужда от помощ, но тъй като такава нямаше се справихме сами както можем. Но пък както се казва, това, което не ни убива ни прави по-силни! Това, че децата оставаха сами си има и положителен ефект, само дето докато страдах от този факт не го осъзнавах... :1139 :lol:
cchery написа: Всъщост мислиш ли да търсиш пак работа?!
100% ДА! Ако се появи някаква възможност веднага започвам. Всъщност от стрческия дом, където бях лятото е възможно във всеки един момент да ми се обадят, ако някоя от жените излезе в болничен или отпуск например. Пак ще е по заместване, но моята приятелка казва, че щом веднъж влезеш в "системата" вече е много по-лесно. Но не ми се иска да седя и да чакам , защото това може и да се случи , а може и да не се случи. "Ослушвам" се, дано се отвори някоя възможност. Мисля, че достатъчно време си седях у дома и вече искам нещо различно. А пък и да не подценяваме факта, че има доста голяма разлика когато в края на месеца в сметката влязът 2 заплати, а не 1... :222
Нели написа: Впрочем като споменахте с Чери за срещата ви и се размечтах да се видим с теб. :954
Аз ще ходя в Мадрид сега през ноември. Виолета е рожденичка на 19-ти и по този повод с Ани ще идем в Испания да празнуваме рождения ѝ ден. Ще сме в Мадрид от 18-ти на обяд до 20-ти. На 21-ви летим за София рано сутринта. Не зная колко е осъществимо да успеем да се видим и с теб, но... кой знае? :954 :954 :954
Нели, още първия път когато прочетох, че ще идвате с Ани и аз си помислих за една срещичка... :954 Малко след това се замислих, че вие ще дойдете специално, за да прекарате малко време с Вили и дали няма да е нахално и дори невъзпитано да се натрапвам по този начин и да ви отнемам от толкова ценните мигове заедно след повече от 2 месеца на раздяла...? Но сега, след като и ти го спомена, то с чисто сърце мога да ти кажа, че ще направя всичко, което зависи от мен/нас, за да успеем да се видим! Много е рано още, за да кажа нещо категорично, най-малкото, че аз съм човек, който не обича да не си изпълнява обещанията. Имам в предвид , че понякога се случват неща, които не зависят от нас... Така например тази събота трябваше да ходим точно в Мадрид на гости при приятели, но в петък мъжа ми закара Гого на футбол и колата се счупи. И пътуването отпадна. Освен това все още не знаем със сигурност дали в неделя на 18-ти Гого ще има мач или не, надявам се тази седмица да разберем със сигурност. Така че, ако няма мач и всичко друго е ок, мисля, че бихме могли да комбинираме отложеното гости от миналата седмица с една приятна неделна среща с теб и момичетата! В понеделник или вторник би било доста по-трудно, защото децата са на училище до 14,15ч., а пътуването ни до Мардид е 2 часа. Направила ли си вече резервация в хотел? Питам, за да се ориентирам горе-долу за местоположението, където ще бъдете. Много се надявам да ни се получи, ще говорим пак и ще уточняваме нещата! Дано да стане! :923.
Освен това, само да вметна, че при нас вече си е зимна обстановка. Миналата седмица в понеделник се събудихме със сняг. От тогава почти не е спряло да вали (дъжд), но температурите са си типично зимни. В Мадрид със сигурност е една идея "по-топло", но все пак си вземете зимните якенца, за да не ви е дискомфортно :222 За сега прогнозата е за сняг на 17-ти, 18-ти и 19-ти. До тогава може да се промени, но е факт, че зимата тази година ни изненада много рано :plezya se .

Толкова от мен!
За сега чао и до скоро! Хубава вечер на всички! :329
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Привет,привет!!!!Хайде да раздвижим малко редовете!
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета. Знам, че пиша след доста отсъствие, но въпреки това да обясня - 3 дена форумът го нямаше, т.к. трябваше да пусна ъпдейт на системния му софтуер. И го направих, ама..... всичко гръмна :221 . Чаках и Момчил да се намеси, защото..... за този форум той е правил малки промени по оригиналния софтуерен код и когато същият се обновява, е необходимо тези промени да бъдат отново добавени в съответните файлове. За целта Момчил трябваше да си спомни кои точно файлове е модифицирал и коя част е неговата, за да я добавя отново..... и така нещата се навързаха, че можах чак неделя вечерта да отреагирам. Ще бъдете прави, ако кажете, че ако този форум беше ежедневно посещаван от хиляди, със сигурност щях да го вдигна за няколко часа и се извинявам за този двоен стандарт :oops: :oops: . Това, което мога да кажа е, че сега знам повече от преди за софтуера на форума, за редакциите на Момчил и следващия път ще съм по-подготвена.

Иначе..... нищо ново при мен. ТРЯБВА до няколко часа да стартирам блога си - нещо, което ми е мечта от поне..... 5 години. Дори си купих тема, която изглеждаше много, много красиво - раздвижена, с разни слайдери, с много възможности за различен външен вид, но.... се оказа, че има проблеми - несъвместима е с доста разширения, които са ми необходими, за да добавя функционалност...... и сега настройвам съвсем нова тема. А междувременно ще искам да ми върнат парите за платената. Така много ме е яд като се случи, защото си губя времето и колкото и да си казвам, че и това е опит, все пак ме е яд.

Иначе сме добре - всички сме здрави. Пуснаха ни парното и вече е топло. Хич не ми е до зима в този момент, но няма накъде - тя се задава. Не знам защо не мога да му се зарадвам на този сезон. Ама никак. Дори вчера си спомних как преди години качвах Коко и Бела на чук и гека и ги дърпах и двамата до един близък баир, за да се спускат с шейна. А аз самата се пързалях с найлон...... и ми беше забавно и весело. Сега това го няма. Зимата ми носи единствено носталгия по топлината, светлина и цветовете на другите 3 сезона. Буквално умирам за тези цветове, които сега предстои да изчезнат зад бяло-сива завеса...... :cry: И на всичкото отгоре и Коледа ще дойде и пак всички ще се юрнат да им е весело, приповдигнато - блях :1052 ..... Този празник винаги ме е депресирал. Добре че е Бела, която го харесва, та ми дава друга гледна точка, с която да променя възприятието си и да успея поне малко да му се зарадвам......
Ванчето написа:Привет! :954

Как сте, момичета? :922
cchery написа: 4 месеца казваш?!?! Боже, толкова ли минаха от срещата ни?!?!?! :1215 :1215
Всъщност, ако трябва да сме точни са 5 :954 :954 , но да не изпадаме в чак такива подробности... :1062 :1062
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Айде верно да не сме такива - за един месец иде реч :1069 :1069 . Леле, Ванче,..... не бях ги броила месеците. Наистина......
Ванчето написа:Това, че децата оставаха сами си има и положителен ефект, само дето докато страдах от този факт не го осъзнавах... :1139 :lol:
Винаги е така, но ние сме майки. И няма да се променим, защото винаги ще чувстваме дълбоко в сърцата си, че трябва да сме близо до децата си. Заложено ни е. И аз отдавна не се боря с това. Когато ми е тъжно, че съм изпуснала някакъв момент или период с тях, ми е тъжно. И толкова.

Ванчето написа:Ако се появи някаква възможност веднага започвам. Всъщност от стрческия дом, където бях лятото е възможно във всеки един момент да ми се обадят, ако някоя от жените излезе в болничен или отпуск например. Пак ще е по заместване, но моята приятелка казва, че щом веднъж влезеш в "системата" вече е много по-лесно. Но не ми се иска да седя и да чакам , защото това може и да се случи , а може и да не се случи. "Ослушвам" се, дано се отвори някоя възможност. Мисля, че достатъчно време си седях у дома и вече искам нещо различно. А пък и да не подценяваме факта, че има доста голяма разлика когато в края на месеца в сметката влязът 2 заплати, а не 1... :222
Ами успех ти желая в такъв случай :923 :923 . И аз все още си търся работа. Или поне .... съм с тази настройка. Да видим.

Момичета - за събота, когато Нелката и Ани ще са в София - аз за съжаление няма да съм в града. Ще се качваме с групата по народни танци на тийм билдинг на Цигов чарк. Обаче това не е причина вие да си се организирате и да се видите. Надявам се поне следващия път, когато Нели дойде в София, да съм на линия. :954

Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Добър ден от мен!

Чери, благодаря за пожеланията!
Успех и на теб! Дано откриеш работа, която да ти харесва и да те удовлетворява! Стискам ти палци! :524

Нели, с огромно съжаление трябва да ти кажа, че няма да можем да пътуваме до Мадрид в неделя... Вчера треньорът на Гого е казал, че в неделя ще имат мач. Много съжалявам, вече се бях настроила за среща! Извинявам се и за закъснението, с което пиша, но испанците са всеизвестни с това, че никога за нищо не бързат и в повечето случаи нещата се случват в последния момент... До вчера треньорът не беше сигурен в програмата за уикенда, което лично за мен е.... да кажем неразбираемо.... :1044 ! Аз все още се надявам на промяна в плана в последния момент, ако се случи, ще съм много щастлива и ще пиша.
На вас пожелавам приятно изкарване в Мадрид! Насладете се на 100% на срещичката си! :922
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Видяхте ли се, мецанки? :923

Нели, честита ти рожденичка! Да сгрява майчиното ти сърце! Да е жива, здрава, много щастлива и обичана! За Вили:

[img]http://www.beu.bg/f/uploads/images/lotos.jpg[/img]
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Kleo написа:Видяхте ли се, мецанки? :923
Не, Деси, за мое огромно съжаление не ни се получи срещата... :cry:

Нели, да ти е живо и здраво порасналото, прекрасно момиче! Желая и никога да не губи своята самоувереност и желанието да опитва! Попътен вятър и много късмет!
Надявам се, че празника ви е бил незабравим!
:922 :922 :922
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ванче, нищо, следващият път! :922 :524 :1211

Аз питах и за Нели, която беше в София сега през уикенда.

Защото аз и Чери написахме, че точно тези събота и неделя няма да можем да се видим с нея. А останалите?
Заключено