Детоксикация в зряла възраст

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Публикувай отговор
lindorina
Цветна долина в омая

Re: Детоксикация в зряла възраст

Мнение от lindorina »

tillia написа:- някои от нас сe влияят от магнитните бури. В такива дни може ли да се прави детоксикация?
Тилия,мога да ти помогна с това че д-р Михайлов мисля препоръчваше точно дните с магнитни бури,че са много подходящи за разтоварване,т.е.по-добре ще е ,ако в такива дни сме на по-лек режим :954
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
tillia

Мнение от tillia »

lindorina,
Благодаря за отговора! :524
snahar
Лудото Ленче

Мнение от snahar »

tillia написа:В тази тема искам да задам някои въпроси, на които вероятно ще трябва да отговори д-р Михайлов, но нарочно ги пиша тук, за да бъдат допълнени от дами в зряла възраст. Все пак има разлика в организмите на младите и на възрастните хора.
- 1.има ли болести, при които не трябва да се прави детоксикация? /предполагам, че няма, но все пак .../;
- [b2.]по време на детоксикация трябва ли да се прекрати взимането на лекарства [/b]/става въпрос например за диабетно болни на хапчета или инсулин, с високо кръвно, сърдечно болни и т. н./?
- 3.някои от нас сe влияят от магнитните бури. В такива дни може ли да се прави детоксикация?
Въобще – 4.има ли нещо специфично за по-възрастните, което трябва да знаем и на което трябва да обърнем внимание?
Здравейте,
1.Това са по-специфини състояния и еднозначно не може да се отговори. Естествено, че при анорексия, екстремно ниски стойности на желязото и хемоглобина, рак на кръвта и др. не мога да препоръчам детоксикации. Затова са и лекуващите лекари, да се преценява конкретно.
2. Зависи от тежестта на състоянието. Когато се наложи глад, официалната доктрина предписва да се намали инсулинът наполовина. Прилагали сме много пъти детоксикация при диабет без таблетки и без инсулин, но трябва да се контролира кръвната захар. Все пак не е глад, а 2 л сокове или пречистено масло и оризова супа. За високото кръвно, при сърдечни заболявания, прием на антидепресанти, невролептици не може да се отменя лечението от раз.
3. Естествено, че може.
4. Още в началните постове 2008 година е обяснено. Ако случайно се явята силни очистителни реакции, преминава се към захранване. Повече са страховете отколкото проблемите.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

lindorina написа:
tillia написа:- някои от нас сe влияят от магнитните бури. В такива дни може ли да се прави детоксикация?
Тилия,мога да ти помогна с това че д-р Михайлов мисля препоръчваше точно дните с магнитни бури,че са много подходящи за разтоварване,т.е.по-добре ще е ,ако в такива дни сме на по-лек режим :954
Тили, виж и прочети и тази статия - тя е точно копие на материала, който докторът изложи в предаването "Денят е прекрасен" по отношение на дните с магнитни бури. Днес отново говори на тази тема и като ми пусне материала, ще го кача. :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
tillia

Мнение от tillia »

Сърдечно благодаря на д-р Михайлов и сchery за бързите и изчерпателни отговори и насоки! :524 На доста въпроси вече си дадох отговор, като прегледах подробно материалите.
felix

Мнение от felix »

Здравейте на всички! От вчера съм при вас, изчетох темата до тук и имам още много да чета. Много ми е интересно и жадно поглъщам всичко прочетено. Имам нужда от едно такова местенце за да мога по-лесно да се мотивирам за детоксикация. Поне тук мога спокойно да споделя годините си, но и без друго не съм суетна в това отношение. На 55 години съм и от 8 години съм с хирургична менопауза (тотална хистеректомия). Винаги съм мислила, че към хормони никога няма да прибегна за справяне с климактеричните прояви, но не се получи така. Всички симптоми дето ги пише онтосно климакса ми се появиха от раз. Направо станах друг човек - нервност, плачливост, нощно изпотяване, горещи вълни, мрачно настроение...Препоръчаха ми Климен и го пих почти 5 години. Прекрасно се чувствах с него, но го спрях сама. Прецених, че на тази възраст нормално вече трябваше да дастъпи естествената менопауза. Пак имах известно време дискомфорт, но го преживях и този период. На този етап проблем са ми килограмите, по-точно натрупване в областта на корема, ханша и бедрата. Радвам се на затоплянето на времето, защото ще увелича разходките навън. Изкарах цяла зима у дома, защото съм без работа и хиподинамията също има принос за повечето килограми. Не мога да се организирам да правя упражнения, а трябва.
На всички желая весел ден, ползотворна седмица и се надявам да посъживим темата, че месец и половина тук не е писано.
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Здравей Феликс! Заформяте страхотна дружинка,много ви се радвам! Добре дошла при нас-сигурна съм,че тук ще намериш добра компания и много подкрепа. Не се колебай да питаш за всичко,което те вълнува. Щом си чела цялата тема значи си прочела и препоръките на Доктора за жените в менопауза. Надявам се да се почувстваш по-добре,защото свекърва ми е в твоето положение и знам,че никак не е приятно. Успех! :923
ema 57

Мнение от ema 57 »

Ето ме и мен - още един в групата.Търсех си компания по възраст и намерих благодарение на мама Зори. Та така де, на 54 съм и съм в мено пауза от 45 годишна възраст.Засега поне освен жлъчката която ме тормози периодично, слава богу нищо по сериозно,но...килограми в плюс много, затова от 4 месеца съм на детокса, за жалост резулта от детокса всеки път е -2,5 до -3 кг. и после ги връщам почти всичките. Трайно за сега само 1 кг. ми е останал, вярно движението ми е много малко, а и лошия навик вечер с мъжа ми да похапвам най много на сладка раздумка, цял ден съм сама /работя в къщи/ и вечер така е много приятно :oops: сигурно затова не постигам по добри резултати.Но пък е много приятно с детокса, даже не огладнявам в тези дни, а и след това поне седмица ми е по леко.Струва си дори и заради това...макар,че се надявам и на по добри резултати.Обменете опит... :524 :222
felix

Мнение от felix »

Ема, какво ти е на жлъчката, камъчета ли?
ema 57

Мнение от ema 57 »

felix написа:Ема, какво ти е на жлъчката, камъчета ли?
Само е двойно прегъната и задържа жлъчен сок понякога и боли гадно.Справям се със зехтин и сок от лимон на гладно /поне засега/, но ако отслабна си мисля, че този проблем ще стане по малък
felix

Мнение от felix »

Значи си подходяща да направиш диетата за очистване на черен дроб и жлъчните пътища. Моят проблем беше същият и се оправих. Зная как боли, от болка въздух едва си поемах. Първият пристъп овладях с 3 дневно гладуване. Захраних се неправилно с консервиран нектар от сини сливи, купен от магазин плод-зеленчук. Помня, че беше месец февруари и беше много студено. След първата чаша от изпитият нектар острите болки в дясното подребрие не закъсняха. Направих още 6 гладни дни и много прецизно захранване. Години по-късно като ми попадна рецептата за очистване на черен дроб и жлъчните пътища започнах да я провеждам. Първата година на всеки 3 месеца, след това процедурите се разреждат.
Публикувай отговор