Първи клас ще бъда аз, от сега се чудя как е в час!

Публикувай отговор
Ver

Re: Първи клас ще бъда аз, от сега се чудя как е в час!

Мнение от Ver »

Сиренце написа:Детето има собствено виждане по въпроса със забавленията.
:222 Коя ли е майка й!? :222
:524 :221 :221 :221
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Мили мами - първолачки, още си спомням кошмара с писането на чертички, лулички и т.н. Аз крещях като луда, Сиана плачеше.....циркът беше пълен!

Днес се поразрових и открих много забавни
РАБОТНИ ЛИСТОВЕ,
които могат да се разпечатат и децата да се упражняват.

Ето и по математика - търсете текста
Допълнителни задачи.doc.
Тези са супер, особено ако имате цветен принтер!

Български език - Сричка. Звук. Работни листи. rab.list.doc

Стига за днес, едва са започнали, милите!
Ver

Мнение от Ver »

Мерси Сиренце :)
Ако тези от училище не са достатъчни, че прибегнем и до допълнителните :1062
Аватар
Мърмори
Философска система

Re: В помощ на кандидат-гимназистите

Мнение от Мърмори »

Вер,има една много хубава детска програмка -Буквенка. Като художествено изпълнение не е кой знае какво и артистичното ти око би се подразнило от външния вид на зайчета,мечета и костенурки,но като замисъл е много добра. Децата лесно и със забавление се научават на буквите,после да сричат.Дават се награди и децата се радват. Има за по-нататък и Писменка,както и Цифренка. Потърси ги из нета,незнам Жоро откъде ги свали.Дарена сама се научи-нито съм я карала,нито насилвала,тя сама искаше да си играе.Можеш да си я свалиш. Дано да ви помогне.
Ver

Мнение от Ver »

Мерси, Зори :)
И така - първолакът вкъщи вече е уморен :1062
Не иска да си пише домашните. Трудно било :idea:
"Абе пиле, то нищо лесно няма!" казвам и аз, но на милото не му ще да е точно така :1062
Днес вместо да пише си легна да спи :shock: (явно се беше уморила, щото това не го прави от години) ... и спи още.
Та, общо взето дотук с еуфорията :1062
Аватар
droidd
Философска система

Мнение от droidd »

Ver написа:Днес вместо да пише си легна да спи (явно се беше уморила, щото това не го прави от години) ... и спи още.
Верка, с умиление си спомням за този първолашки период.При големият ми син това беше схемата.Прибира се, хапва и веднага ляга да спи - после пише домашни.А малкият беше много скаран със спането от бебе и до сега е такъв милият и вечно с тъмните кръгове под очите.
Та мисля, че това поспиване след училище е много добро решение, особено за първолаците.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ver написа:Не иска да си пише домашните. Трудно било :idea:
...................................................
Та, общо взето дотук с еуфорията :1062
Верче, я ме светни ти кога си подскачала от кеф, че имаш да пишеш домашни :1062 :1062 :1062 ?!?! Баш както трябва си реагира детето. Все пак е училище, а не лунапарк. Ако си мислиш, че моят Коко се връща от училище и запрята ръкави над бюрото с тетрадките, жестоко се лъжеш! По-скоро си играе с легото, излежава се и понеже ходи на английски и спорт, като останат 15 минути до въпросното занимание, се сеща, че трябва да пише домашни :955 :955 . И поради тази причина вечер пописваме двамцата :125 . Абсолютно естествено е да има съпротива срещу училището и реда в него! Бих се учудила, ако не е така.

Децата са различни. Странното вкъщи е,че Бела вече няколко вечери отказва да гледа детско, сяда при нас с Момчил в хола и ............ пише букви и срича :plezya se :plezya se :plezya se :plezya se ..... "ПростА да пАдладееш!" както казваше учителката ми по английски от украински призход :1069 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

cchery написа:"ПростА да пАдладееш!" както казваше учителката ми по английски от украински призход :1069 .
Хм, странно съвпадение. И аз имах такава учителка в 4-ти клас :1062
Запомнила съм един бисер: "Запишете сега those- ОНОГОЗИ :shock: :955 :955
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ver написа:
cchery написа:"ПростА да пАдладееш!" както казваше учителката ми по английски от украински призход :1069 .
Хм, странно съвпадение. И аз имах такава учителка в 4-ти клас :1062
Запомнила съм един бисер: "Запишете сега those- ОНОГОЗИ :shock: :955 :955
:955 :955 :955 :955 :955 :955

Мога ли да се включа с още малко :1024 и да разводня темата?!? :lol: :lol: Тази същата наша учительница по английски имаше още един незабравим лаф:

"Откройте прозорец, плийз!" :lol: :lol: :lol: :lol:
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Здравейте.
На Алекс определено му харесва в училище. Твърди, че прилича на детската градина, само че било по-интересно.
Иначе всяка вечер като го взимам от занималнята, имам насреща си едно доста изцапано и мръсно момче. Просто изумявам как може да постига такива резултати :1062
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Близо месец по-късно потвърждавам същото - Алекс обича да ходи на училище и се справя добре :) Много се гордея с него, имах малко страхове, всички те се стопиха като сняг на пролетно слънце :954 По писане са стигнали до буквата "У", а по математика - до 7. Вие докъде я докарахте?
Имам обещанието на господина му по занималня, че към края на февруари догодина ще си имам вече ГРАМОТНО дете у дома :1062
Просто ми е хубаво, милички, затова реших да вляза тук да се похваля. Ще чакам да споделите и вие вашите първокласни вълнения :222
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Публикувай отговор