Cheva, на 38 години съм.

Имам 1 дъщеря на 12 години. Бях на 27 като родих (според хората около мен -малко късно) и заради приказки на познати, че трудно се ражда на по-голяма възраст (колкото и смешно да ми се вижда сега), се заех с гимнастиката. И не съжалявам ни най-малко. Тя ме караше да се чувствам по-подвижна, особено в напредналата бременност и да дишам по-добре, защото дишането по време на упражненията е много важно. Дишай дълбоко, от диафрагмата, вдишвай през носа и издишай през устата. Това е и отделно упражнение, което отнема около десет минути. Може да го правиш легнала, седнала или права, както ти е удобно.
Другото упражнение, което помня е това за тазовото дъно: свиваш и отпускаш мускулите между влагалището и ануса (движението е както, примерно, когато пишкаш и искаш да прекъснеш за момент, тогава стягаш точно този мускул

) Може да се прави от първите месеци на бременността, ежедневно ( когато се сетиш) и във всякакви пози.

Швейцарска топка си купих от Лидъл за 14 лв, мисля. Има ги и на по-ниски цени, когато ги пуснат в промоции ( последно ги видях в Кауфланд, в Била май са на разпродажба все още на по 12 лв за 55см , ако не се лъжа

). В спортните магазини са в пъти по-скъпи.
Тъй като са в различни размери в диаметър, за себе си избери тази, която е -100см от височината ти. Аз съм 164 см и си взех 65 см топка. За съжаление няма с какво да замениш швейцарската топка на 100%.

В твоето положение, можеш да ползваш и голяяяяяма възглавница, предполагам, но не е същото, защото топката има някакво съпротивление, когато тялото ти оказва натиск върху нея, а възглавницата - не. Така ефекта ще е в пъти по-малък.