Моята тренировка

Подфорум за поддържане на тялото чрез спорт
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Моята тренировка

Мнение от Kleo »

:329 Чери :329 Безмълвна :329
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Vavilonova

Мнение от Vavilonova »

Да се впиша и аз. Преди време тренирах редовно, всеки ден у дома, но като си намериш някакво оправдание и спираш.
Сега искам да споделя с Вас, че си намерих оправдание да започна пак да спортувам и проявявам постоянство и упоритост.
Сутрин ставам в 6 часа, за да направя 30 минутна тренировка с каланетика, след това домашните задължения, работа. Но вечер отново правя 30 минутна тренировка с една смесица от каланетика и пилатес.
Чувствам се страхотно. Установих, че ще ми трябва време да стигна до онези моменти дето тялото е раздвижено до край, но ще упорствам.
Освен, че спорта се отразява на фигурата, се отразява благоприятно и на нервната система, което е страхотно.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Vavilonova написа:Да се впиша и аз. Преди време тренирах редовно, всеки ден у дома, но като си намериш някакво оправдание и спираш.
Сега искам да споделя с Вас, че си намерих оправдание да започна пак да спортувам и проявявам постоянство и упоритост.
Сутрин ставам в 6 часа, за да направя 30 минутна тренировка с каланетика, след това домашните задължения, работа. Но вечер отново правя 30 минутна тренировка с една смесица от каланетика и пилатес.
Чувствам се страхотно. Установих, че ще ми трябва време да стигна до онези моменти дето тялото е раздвижено до край, но ще упорствам.
Освен, че спорта се отразява на фигурата, се отразява благоприятно и на нервната система, което е страхотно.
Вавилонова, поздравявам те! Знам, че е трудно, а понякога даже и звучи абсурдно да станеш половин час по-рано, при положение, че така или иначе ставаш доста рано......... Но си заслужава всичко онова, с което спортът ни се отплаща в замяна на нашето трудолюбие.

На мен ми се случва, когато примерно не съм тичала една седмица, да се чувствам схваната, тромава и тежка....... и затова вече не пропускам. :954 :954

Много се радвам на включването ти тук! :923 :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Сега виждам темичката. :954

cchery, страхотен комплимент - стимул си получила за годишнината! :524 :329

Понеже съм бременна, изчаквах да мина 4-те месеца преди да подхвана
тренировки. После се оказа, че намирам само йога , а това не е за мен. :)
Моя приятелка ми намери линкове с тренировки за бременни на д-р Кати.
И в неделя ми беше сефтето. :1048
При бременните е много важно да не се покачва пулса, да не се стига до зачерявания
на лицето и потене.
Ето тренировките на д-р Кати .
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
tita

Мнение от tita »

Чева ... много се радвам за теб. Поздравявам те :329

Изключително добре се отразява гимнастиката по време на бременност. Казвам го от собствен опит. Правила съм комплекс от упражнения през цялата си бременност, и вярвам че благодарение на тях родих много бързо и без разкъсвания. Преди 12 години, нямаше все още толкова много и лесно достъпна информация, затова помолих една рехабилитаторка да ме насочи към правилните упражнения. За съжаление вече не си ги спомням точно, но бяха подобни на тези:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

tita, аз така и не знам на колко си години, колко деца имаш и колко са големи.
Ако не е проблем, можеш да споделиш. :)

Темичката е изключително полезна и те поздравявам, дано е удобна за
повече хора и да си обменяме опит. :954
Благодаря за пилатеса, ако имаш и други линкове - споделяй , ще се радвам. :923

Погледнах цените на тези "швейцарски топки" , ама скъпи ми идват. :roll:
С какво могат да се заместят? :?:
А за домашните гири ( бутилки с вода или пясък) съм с две ръце!
Ползвах такива до преди да си купя гирички.
Само да добавя, че по-удобни за хващане, а и за начинаещи са бутилки от 0,5л .
На пръв поглед изглеждат леки, но след повторения и то в серии, натоварването се усеща.
tita

Мнение от tita »

:954 Cheva, на 38 години съм. :) Имам 1 дъщеря на 12 години. Бях на 27 като родих (според хората около мен -малко късно) и заради приказки на познати, че трудно се ражда на по-голяма възраст (колкото и смешно да ми се вижда сега), се заех с гимнастиката. И не съжалявам ни най-малко. Тя ме караше да се чувствам по-подвижна, особено в напредналата бременност и да дишам по-добре, защото дишането по време на упражненията е много важно. Дишай дълбоко, от диафрагмата, вдишвай през носа и издишай през устата. Това е и отделно упражнение, което отнема около десет минути. Може да го правиш легнала, седнала или права, както ти е удобно.

Другото упражнение, което помня е това за тазовото дъно: свиваш и отпускаш мускулите между влагалището и ануса (движението е както, примерно, когато пишкаш и искаш да прекъснеш за момент, тогава стягаш точно този мускул :1062 ) Може да се прави от първите месеци на бременността, ежедневно ( когато се сетиш) и във всякакви пози.

:1028 Швейцарска топка си купих от Лидъл за 14 лв, мисля. Има ги и на по-ниски цени, когато ги пуснат в промоции ( последно ги видях в Кауфланд, в Била май са на разпродажба все още на по 12 лв за 55см , ако не се лъжа :) ). В спортните магазини са в пъти по-скъпи. :cool:
Тъй като са в различни размери в диаметър, за себе си избери тази, която е -100см от височината ти. Аз съм 164 см и си взех 65 см топка. За съжаление няма с какво да замениш швейцарската топка на 100%. :-| В твоето положение, можеш да ползваш и голяяяяяма възглавница, предполагам, но не е същото, защото топката има някакво съпротивление, когато тялото ти оказва натиск върху нея, а възглавницата - не. Така ефекта ще е в пъти по-малък.
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Дискретните упражнения се наричат "Упражненията на Кегел". :)
Ще го имам предвид с промоциите, аз точно така си купих и гиричките -
от Кауфланд на промоция. :1028
А как я съхраняваш после топката ?
Тя надуваема ли е всъщност ? Аз съм 175см...... :mrgreen:
Vavilonova

Мнение от Vavilonova »

Благодаря за подкрепата!
Аз си продължавам и чак сега на края на третата седмица вече усещам от онази подвижност която имах преди.
Продължавам си упорито. Знам че има резултат тъй като съм го изпробвала на мен си. Ядосвам се когато правя такива паузи като тази зима.
Но истината е, че когато съм спортувала сутрин и след това отивам на работа съм освен в по-голяма кондиция и много по устойчива психически. Трудно е да бъда ядосана или да вляза в спор.
А за резултата върху фигурата няма какво да обяснявам. Ето сега свършвам третата седмица с всекидневни тренировки и вече се забелязва стягане, което ме радва.
А пък аз се сдобих с швейцарска топка от магазин за втора употреба и то само за 6 лева.
Приятен ден!
tita

Мнение от tita »

Cheva, по принцип топките с размер 65см са подходящи за хора с ръст от 165 до 175см. Може и такава да си вземеш, защото са по-масови и се намират по-лесно по магазините. :1048
Продават се в кутии, не надути, като вътре има комплект от 2 тапи, пластмасова джаджа като двузъбец, с която да се маха тапата и адаптерче за надуване. Моята топка надух с ... помпичката за балони на дъщеря ми :1062 . Доста помпане беше, но еднократно, не съм изпускала въздуха абсолютно преднамерено защото ... изхвърлих стола на който дъщеря ми седи пред компа и сложих топката там. :cool:
Преди около 2 години, докторката й каза, че е започнала да развива сколиоза (изкривяване на гръбнака), поради бързото й израстване, неправилният седеж в училище и т.н. фактори. Дори ми препоръча да съм й слагала колан, който да държи гърба й изправен. Което пък, според мен, щеше да е грешка, защото този колан води до отслабване на мускулите на гърба. Тогава усилено започнах да я подтиквам да спортува и махнах стола на който прекарва повече от половината време вкъщи ... защото седенето върху швейцарска топка е така нареченото "активно седене", няма как да седиш с изкривен и отпуснат гръб, защото ще изгубиш равновесие и ще се изсулиш от топката :1062 .

[img]http://lubomirivanov.com/wp-content/upl ... itting.jpg[/img]

Така я стимулирах да държи гърба изправен и да тренира мускулите си. Вече няма и помен от наченки на сколиоза. Та ... топката се оказа най-полезната мебел у нас. :222

Vavilonova, и аз съм имала добри попадения в магазини втора употреба, но то си е чист късмет ... :) Браво за желанието ти да правиш тренировки всеки ден! Аз съм на периоди някак си ... ту се амбицирам и съм много стриктна, ту се отнасям и напълно пренебрегвам тренировките.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Тази вечер от 19 до 21 часа яко танци: първо денс, после кючеци :955 и накрая ръченици и хорА :954 Препотих се 100 пъти :954 и съм много доволна от половинков, който се грижеше за музикалното оформление, седнал на един стол пред лаптопа, така и не успях да го мръдна оттам, но затова пък аз порядъчно се разкълчих. Чувствам се прекрасно! Пускам ви коя песен ме раздвижи и задейства, приятно слушане:
[youtube]4-rQ7YsG8Vw[/youtube]
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Публикувай отговор