"По света и у нас" докато си пием кафето

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: "По света и у нас" докато си пием кафето

Мнение от cchery »

Алберто Томба пристига в България за старта на Научи се да караш ски и Световния ден на снега

СВЕТОВЕН ДЕН НА СНЕГА. Трикратният олимпийски шампион в алпийските ски Алберто Томба ще бъде специален гост на Българска федерация ски за старта на проекта „Научи се да караш ски” 2013 и за второто издание на инициативата Световен снежен ден на Международната федерация по ски.

Алберто Томба беше гост и на Световната купа Банско 2012, фото © SKI.BG

Легендарният скиор ще даде началото на петото издание на проекта на Витоша на 19-ти януари 2013 г. В този ден децата на София ще отбележат и Световния снежен ден.

„Научи се да караш ски” е съвместна инициатива на Българска федерация ски, Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерството на образованието, науката и младежта, чрез Регионален инспекторат по образование София-град и Столична община. Тази година в проекта се включват курортите Витоша, Банско, Боровец и Пампорово.

На 20-ти януари в Банско Алберто Томба ще изнесе открит урок за талантливи български деца от ски клубовете.

Пламен Вълков, БФСки
10 януари 2013 г.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5457531 - източникът

Кои са 50-те най-съкровени желания
Сред нещата, които си струва да осъществят, поданиците на Нейно Величество посочват също сафари в Африка и плуването в компанията на делфини.
Анкета класира 50-те най-съкровени желания на британците, които те биха искали да осъществят, пред да умрат, пише в. "Дейли мейл".
В челната тройка са да станат милионери, да осъществят околосветско пътешествие и да станат свидетели на явлението северно сияние.
Сред нещата, които си струва да осъществят, поданиците на Нейно Величество посочват също сафари в Африка, плуването в компанията на делфини и разглеждането на чудесата на света.
Но според същото проучване средностатистическият британец по време на живота си ще може да осъществи едва 5 от 50-те най-съкровени свои мечти.
Мнозина от запитаните са изтъкнали, че най-много не им достига време, за да сбъднат сънищата си.
Други пък си признават, че не са достатъчно добре подготвени и им липсва авантюризъм, за да осъществят най-екзотичните си блянове.
Два процента от британците биха искали приживе да могат да посетят храма Тадж Махал в Индия, по възможност преди края на дните си. Но много по-популярно е желанието да станеш милионер.
В първата петица на желанията влиза и още една прагматична мечта - да бъдеш освободен от изплащането на вноските за жилището.
На значително по-долни позиции е класирана амбицията да се напише роман, да се научи чужд език и да се пробяга маратон.
Срещата с кралицата Елизабет Втора е вписана на 45-о място в листата на желанията на нейните поданици.

Кои ли ще са българските топ 50 желания?! :1044 Вие какво мислите?
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Референдумът в България - ?! :1044
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Елизъбет Гилбърт говори за креативността :). Невероятно удоволствие ми достави да я слушам и гледам, речникът й е изключително богат и образен :)

" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Чака ни референдум сега в неделята :222
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

tita

Мнение от tita »

Нещо, което ще ви откаже да консумирате каквото и да е месо, купено от магазина:

Четивото не е точно като за сутрешно кафе, ама сега ми попадна .... на монитора. :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

tita написа:Нещо, което ще ви откаже да консумирате каквото и да е месо, купено от магазина:

Четивото не е точно като за сутрешно кафе, ама сега ми попадна .... на монитора. :)
Тити, точно миналата седмица ме занимаваха и мен тези неща и ето какво открих:

[youtube]6BhEs3qZWzg[/youtube]
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
tita

Мнение от tita »

Нямам думи просто ... Затова съм доволна, че моят Митко е ловец. Поне месото, което ядем не е тъпкано с хормони, прано, освежавано и т.н.
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Тема за размисъл, поне за мен :)

http://challengingthelaw.com/semeino-i- ... -v-oblaka/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Публикувай отговор