Деси, благодаря за напомнянето. Аз не съм се интересувала, защото така или иначе веднъж годишно водя децата на профилактичен преглед при зъболекар. И понеже наистина имам доверие на моята стоматоложка, съм сигурна ,че ще ми каже кога трябва да силанизираме и следващите зъбчета. Само да ти кажа, че силантите се изтриват. Да, може да траят 5-6-7 години, нооо..... има значение и с какво се храни детето и съответно каква му е слюнката, защото могат и по-бързо да се изтрият или пък ако има повече бактерии в слюнката, подхранвани от сладко, то те да направят кариеси между силанта и емайла на зъбчето. Така че най-сигурно си остава да се ходи всяка година на зъбар! Браво и на вас, че сте я свършили тази работа!vihrogonche написа:Цитат от стар постинг на Чери:
...Да ви се похваля - миналата седмица водих децата на профилактичен преглед при зъболекар - НЯМАТ НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ СЪС ЗЪБИТЕ СИ! Разбирайте - кариеси. Но Коки е склонен точно като баща си да образува зъбен камък - вече имаше такъв по постоянните зъбки. Стоматоложката го изчисти, но каза, че е много твърд - точно като на Момчил. И другото, което отдавна планирах да направя - поставихме силанти на четирите шести зъба на Коси - това са първите постоянни кътници! Имам пълно доверие на тази лекарка и когато ми казва, че нейният племенник е на 15 години и благодарение на поставените силанти няма нито един кариес, то й вярвам. ...
И аз да ви се похваля: вчера следобяд заведох Алекс на зъболекар. Той няма проблеми със зъбите си, но му направиха силанизация на четирите шести зъба, това са първите му постоянни кътници и са вече защитени в продължение на години! Много се радвам, че манипулацията беше безболезнена и безплатна. Чери, стоматоложката каза, че към 5-ти/6-ти клас е добре да се поставят силанти на четирите седми зъба на децата, имай го предвид просто за Коси!
А по повод новия ти лак не мога да се сдържа и да не напиша, че обожавам лакове...., но имам едва 8

Дани, разбирам те! Напълно! И аз съм така - адски щастлива, че имам едно голямо 10-годишно разумно хлапе вкъщиdanid написа:А аз искам и мойто да порасне накрая...cchery написа: И още нещо много важно - по време на едночасовата гимнастика децата бяха с мен в залата и бяха адски послушни!!!!!!![]()
Много съм доволна, защото явно вече наистина са пораснали!
Сега пак трябва да изчезвам, но се надявам не за дълго! Хубав ден от мен!
лъжа, не искам да порасне, но искам да е по-кротък ... но само понякога...- някой дали разбра какво искам, защото аз не, а после се ядосвам, че другите не ме разбират

Фютс, води го при хомеопат! Който си избереш ти, но да е читав - да имаш добри отзиви от/за него/нея! Трябва да има оправия. Ако е необходимо, нека и Суметролим да пие Юлий, но да се оправи.futarela написа:Благодаря за пожеланията, но май само ми мътят главата. Детето ми много кашля не знам какво да правя .
Ние днес с Бели ходихме до ортопедичните работилници Ортотех и взехме проби от крачетата на Бели, за да й изработят стелки, т.к. стъпва и на вътрешната част на ходилото си освен, че почти няма свод. Та до 10 дена ще имаме вече стелки и ще чакаме резултати. Почвам да гледам биг брадър.