Есента почука с ябълки червени и тикви засмени

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Есента почука, ето тя е тука с ябълки червени и тикви за

Мнение от cchery »

vihrogonche написа:Цитат от стар постинг на Чери:

...Да ви се похваля - миналата седмица водих децата на профилактичен преглед при зъболекар - НЯМАТ НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ СЪС ЗЪБИТЕ СИ! Разбирайте - кариеси. Но Коки е склонен точно като баща си да образува зъбен камък - вече имаше такъв по постоянните зъбки. Стоматоложката го изчисти, но каза, че е много твърд - точно като на Момчил. И другото, което отдавна планирах да направя - поставихме силанти на четирите шести зъба на Коси - това са първите постоянни кътници! Имам пълно доверие на тази лекарка и когато ми казва, че нейният племенник е на 15 години и благодарение на поставените силанти няма нито един кариес, то й вярвам. ...

И аз да ви се похваля: вчера следобяд заведох Алекс на зъболекар. Той няма проблеми със зъбите си, но му направиха силанизация на четирите шести зъба, това са първите му постоянни кътници и са вече защитени в продължение на години! Много се радвам, че манипулацията беше безболезнена и безплатна. Чери, стоматоложката каза, че към 5-ти/6-ти клас е добре да се поставят силанти на четирите седми зъба на децата, имай го предвид просто за Коси! :524
Деси, благодаря за напомнянето. Аз не съм се интересувала, защото така или иначе веднъж годишно водя децата на профилактичен преглед при зъболекар. И понеже наистина имам доверие на моята стоматоложка, съм сигурна ,че ще ми каже кога трябва да силанизираме и следващите зъбчета. Само да ти кажа, че силантите се изтриват. Да, може да траят 5-6-7 години, нооо..... има значение и с какво се храни детето и съответно каква му е слюнката, защото могат и по-бързо да се изтрият или пък ако има повече бактерии в слюнката, подхранвани от сладко, то те да направят кариеси между силанта и емайла на зъбчето. Така че най-сигурно си остава да се ходи всяка година на зъбар! Браво и на вас, че сте я свършили тази работа! :326

А по повод новия ти лак не мога да се сдържа и да не напиша, че обожавам лакове...., но имам едва 8 :cry: вкъщи. И наистина е едва, защото има тооооооооолкова много разцветки и гами, а аз естествено няма как да притежавам всичките. А ми се ще де..... :1069
danid написа:
cchery написа: И още нещо много важно - по време на едночасовата гимнастика децата бяха с мен в залата и бяха адски послушни!!!!!! :326 :326 Много съм доволна, защото явно вече наистина са пораснали!

Сега пак трябва да изчезвам, но се надявам не за дълго! Хубав ден от мен!
А аз искам и мойто да порасне накрая...
лъжа, не искам да порасне, но искам да е по-кротък ... но само понякога... :221 - някой дали разбра какво искам, защото аз не, а после се ядосвам, че другите не ме разбират
Дани, разбирам те! Напълно! И аз съм така - адски щастлива, че имам едно голямо 10-годишно разумно хлапе вкъщи :954 , но го няма онова малкото ококорено момченце с най-гальовните меки ръчички на света! :cry: Виж за Бела съвсем не се радвам, че расте, щото ме побърква :1062 , а беше такова бузанче - мило, добро и разбрано. Винаги съм разчитала на нейния разум. И сега е така, ала инатчето й ми идва в повечеееее. И именно затова се радвам на тези моменти като гореописиания, защото нещата се променят към по-добро! :)
futarela написа:Благодаря за пожеланията, но май само ми мътят главата. Детето ми много кашля не знам какво да правя .
Фютс, води го при хомеопат! Който си избереш ти, но да е читав - да имаш добри отзиви от/за него/нея! Трябва да има оправия. Ако е необходимо, нека и Суметролим да пие Юлий, но да се оправи.

Ние днес с Бели ходихме до ортопедичните работилници Ортотех и взехме проби от крачетата на Бели, за да й изработят стелки, т.к. стъпва и на вътрешната част на ходилото си освен, че почти няма свод. Та до 10 дена ще имаме вече стелки и ще чакаме резултати. Почвам да гледам биг брадър. :222
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

EHO ,eto me ! Ето ме . Юлийй се скъса да кашля . направо лудница . Днес ще го водя на УНГ>Нещо съм объркана и се омотах . А иначе ,да кажа за мъжа)) обади се Но ...нищо. Поне за сега .Снощи след работа бях на гости В Бойкови . Те са на моя Мартоан приятели и докато е тук спи у тях.Аз нали съм на детокс пих една бира , но пък имаше много смях и настроение . Да не се наспах ,но не съжалявам ,че отидох .Толкова много можеш да се разведриш от една хубава вечер. На вас днес пожелавам един хубав ден .
.
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
bubalina
В началото бе словото

Мнение от bubalina »

Много набързо една следобедна черпня от мен-днес моят Димитър е рожденик :623
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Нямам никакво време да чета,дано всички сте добре.Ако има болнички в това сополиво време да оздравяват бързо! :922
Хубава вечер на всички! :329
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamsbu20120313_-8_My+child++is.png[/img][/url]
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Ха да ти е жив и здрав,за да може на ръце да ви носи и във всичко да ви угажда! Нали си има 2 жени-трябва да се грижи за вашето щастие! :221
:824 :1003 :824
Весел празник Ади!
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Водих Юлката на Унг и ми каза ,че бил направил алергия ,но към какво не знае . Даде нови капки . Луда работа . Бил предразположен . Ще чакам до другия вторник . Тогава записах час за хомеопат. Това е от мен . Сега ме чака доста работа . Меню за нова година защото нали ще работя в Банско. Дано да се справя . Пък да видим . Изчезвам да запазвам масата и т. н . и после на рабоата . Поздрави на Митко на Бубалина . Да е много здрав и щастлив :1005
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

:1103 :1090 :1103

Бубка, много здраве на твоя Димитър! Да си ви обича и гледа двечките с Чача! Наздраве от мене!

Аз ще се черпя утре, че днес приключвам с детокса!

Фютс..., не знам какво да кажа за вашата одисея с Юлий, освен, че всичко минава рано или късно!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

:528 :954
:824 Бубе, да ти е жив и здрав Димитър, много да Ви радва и да получава същото от Вас. Целувки на Чавдара :329
futarela написа:Водих Юлката на Унг и ми каза ,че бил направил алергия ,но към какво не знае
Племенникът ми много често боледуваше, заведоха го при алерголог, който му постави диагноза и сега като се разболее, го водят при нея. Лекуват се със спрейчета и билкови сиропи.
vihrogonche написа:И аз да ви се похваля: вчера следобяд заведох Алекс на зъболекар.
Да Ви се оплача, вече повече от месец, различни зъболекари не могат да накарат Виктория да си отвори устата, за да й оправят зъбчето. Не плаче, просто си затваря устата, иначе с огледалце, с въздух, с вода дава, но с машинка, дори с лазер - не ще и това е, дори последния път си тръгнахме с тампона в устата. Влиза в кабинета, сяда на стола, говори си с докторите ... и до там. Засега е установила доста близък контакт с една зъболекарка, която смята, че с достатъчно търпение нещата ще се получат :1044 Виктория така я прегръща, целува я, носи й оцветени мидички, а на тръгва винаги и казва "Довиждане и много поздрави на Мечо Пух", но явно и на нея още й няма пълно доверие.
А пък аз в момента тествам поредния вирус :424
:954 :923 :954
:222
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Чери, аз вкъщи имам точно 2 лака - един доста стар, пак телесен цвят, но леко розовеещ, и този новият ми, телесен цвят, но леко прасковеещ :1062 Така че ти с твоите 8 лака си си направо разточителна :razz: Да не съм чула повече да се оплакваш :plezya se
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

vihrogonche написа:Чери, аз вкъщи имам точно 2 лака - един доста стар, пак телесен цвят, но леко розовеещ, и този новият ми, телесен цвят, но леко прасковеещ :1062 Така че ти с твоите 8 лака си си направо разточителна :razz: Да не съм чула повече да се оплакваш :plezya se
Не се оплаквам. :954 Радвам им се и се чудя как да ги увеличавам :955 :955 .
mari_ko написа:А пък аз в момента тествам поредния вирус :424
:954 :923 :954 :222
Уф, и аз.... вече 2 съм пречупила и още не се отказват! Поне така ми е запушен носа, че не вирус, ми ядро на атом не може да проникне към белия дроб :1140 :1140 .

За зъболекаря..... моят Коки е точно като Виктория - не дава никой да му бърка в устата. И говоря за вадене на разклатени млечни зъби :424 - рев, сълзи, увещания и туйто......... Добре, че няма кариеси, защото ще го докараме до гангрена от нелекуване.... Как разреши да му сложим силанти, и аз не знам! МариКо, макар и бавно, явно има прогрес при Вики - дано да се отпусне при тази последната зъболекарка.... :923

ellyto

Мнение от ellyto »

Привет, Момичета :)

Ще допълвам поста си постепенно. Искам да добавя 2 снимки от кухнята, хем да ви покажа, хем да разбера как аджеба да си кача снимките, така че да се виждат от всички. Ако някой иска да се включи и да ми помогне с обяснения, ще се радвам :)
Редакция - по-долу в следващ пост можете да видите снимките
Такааа, днес се чувствам добре, защото вече мога да си хапна :954 :954 Това е прекрасно, наслаждавам се на храната и съм доволна, че волята ми е желязна и не си позволих да ме провалят изкушенията. Даже вчера разглеждах някакви рецепти и ми текоха лигите, но не защото исках да ям, а защото като му дойде времето ще си хапна страхотни нещица :) Добри и деи има из нета.
Утре ще ходя на акупресура или нещо подобно да видим дали ще ми мине кръста и дали ще има ефект и върху мигрената. Възможно е болките в кръста и болките в главата да са свързани, защото и двете се падат в ляво. Наскоро даже цялата лява страна на гръбнака така ми се беше схванала. Силно се надявам този човек да ми помогне, защото какво ли не пробвах и никаква файда до тук няма с кръста. А това ми пречи да спортувам определено. Може би го използвам и като извинение за д ане правя нищо по въпроса, но като ме боли кръста и никакви по-резки движения не мога да направя. Тичането също не ми се отразява добре. Аз нощно време като се въртя ме боли, та какво остава за спорт - немислимо ми е.
днес ще ходя на концерт на Горан Брегович - ще бъде забавно предполагам. Иначе утре много ми се иска да се навием с майка ми да отидем до Пловдив на коцнерт на Сухишвили - много яко ще бъде сигурна съм, ама пусто му до Пловдив да ходим, защото няма билети за днес в Сф, пък и нали денс има друг концерт. Вчера Тони вкара мухата да ходим до Пловдив, ама той самия не ще да пътува. Ходи разбери защо повдигна темата за концерт в Пловдив :1044 :1044 :1044 Пита искаш ли да ходиш еди си къде и като кажеш да и се ентусиазираш и той вика, ама аз просто ей така си питам, на мен не ми се ходи. :128 :128 Понякога и за кино ми го върти този номер. Мъжка му работа :128 :128
В събота ще съм самичка, моят мъж ще ходи в Банско на някаква конференция и после ще се напиват по мъжки. А пък аз ще се напивам по женски :955 :955 Всички ще са доволни :955 :955 Може би една приятелка ще дойде в Камино.
Последно промяна от ellyto на 29 Ное 2012, 16:50, променено общо 1 път.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Чери, а Алекс си вади САМ зъбките - когато му се разклатят силно, бърка си с пръсти в устата (разбира се, чисти!) и си ги изважда съвсем самичък! Честно казано, аз бях изумена, защото помня как аз и сестра ми се бояхме от ваденето на зъбите ни, и как едвам давахме на татко да ни ги изважда, и то с конец, и с 1000 уговорки. А синковецът - хоп! - и сам, и то за миг, и вече зъбът е в ръката му. Ни вопъл, ни стон. От зъболекари не го е страх, стои винаги мирно на стоматологичния стол, дори да го боли, мълчи и търпи. Абе дете-мечта в това отношение! Да ми е жив и здрав, и все така да си е той - моето порастнало и порастващо момче! Днес му извадих ключове за вкъщи, че си има ключодържател, ама си стои празен - е, довечера ще е вече човек с ключове за дома си. Освен това му купих една доста хубава книжка за порастването, възмъжаването и пубертета, казва се "Какво става с мен? Книга за всяко момче", на издателство "Фют" е, автор - Алекс Фриф, с илюстрации, струва 4 лв., предназначена е за деца между 7 и 11-годишна възраст, имало и други книги на тази тематика, ама те били подходящи вече за подрастващи над 11-12-годишна възраст, та не взех други засега. Открих една книга от д-р Додсън (писателят на една много известна книга, мисля че се наричаше "Изкуството да бъдем родители"), която мисля, че ще е много подходяща за моите родители като коледен подарък - "Изкуството да бъдем добри баба и дядо" :) Какво ще кажете? Ами засега това е от мен. Днес дъждец ме пра яко навън, но пък затова не беше никак студено, само където е мрачничко, ама нищо - важното е в душата да е светло. Ходих и на църква, запалих свещичка за благодарност и си купих Православния календар за 2013-та.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Заключено