Листата пожълтяха и мечките в хралупата се свряха

Свобода на словото
Заключено
Аватар
dexter
Философска система

Re: Листата пожълтяха и мечките в хралупата се свряха

Мнение от dexter »

За да не стане много досаден предният ми пост, ще си разделя писанията на две :D . Искам да споделя и още един начин за излизане от "дупки" - намирам си нещо ново за правене. Четенето на книги ме спасява винаги. В момента си направих и читателски дневник в един сайт - безплатно е, а го намирам за увлекателно занимание. Запълва ми времето на работа, когато скучая. Мен скуката и бездействието много ме скапват. Почистих си къщата, събрах си всички ненужни вещи - неносени дрехи на Яна, нелюбими книги, излишни играчки - пуснах всичко в продавалника. Не изкарвам пари от това, но събирам някой и друг лев, за да си купувам нови книги :221. И се отървах от ненужните неща. Просто полудявам от неизползвани вещи, които се трупат, заемат място и ми поглъщат енергията. Уж дребни наглед дейности, но ми дават усещането за контрол над ситуацията. А както знаем - повечето ни проблеми са само в главите ни :).
Няма значение каква ще е дейността. Сега съм решила да направя морковен кекс - това е нещо ново за мен. Помага ми да преодолея инерцията на ежедневието. А в моменти на изпадане в "дупка" това ми е много важно :).
Ver

Мнение от Ver »

Евалата Декс, заслужаваше си четенето :524
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Момичета,благодаря ви от сърце,няколкото думи казани тук означават толкова много за мен :oops: :923
Декс,при мен точно в това е проблема,винаги мисля напред,все преценявам "ако това,ако онова",знам точно къде и какво да направя,но някак не намирам решение-КАК.Немога да започна каква да е работа,защото няма кой да ми прибира децата от градина,трябва работно време да е съобразено с тях.Ако/когато се разболеят въобще немога да разчитам на роднини,доказало го е времето.За жалост моите родители са далече и мама няма как да пътува по 8 часа общо,за да дойде до Перник,все пак жената е на 67 години,миличката.Ще трябва обаче да търся вариант,защото финансово сме да кажем не толкова добре-ако например както е сега си позволим да празнуваме РД на Анджи,ще трябва до следващата заплата на Боби доста да се стегнем.Всички тези неща адски ме демотивират и просто невиждам как да реша проблема.Промените и мен ме плашат и може би това допълнително ме кара да се чувствам несигурна.
Това което споделяш за съпруга ти-дано нещата се развият по най-благоприятният начин.Аз самта съм израстнала в семейство на международен шофьор,баща ми го нямаше по 6 месеца,след което го виждахме за по седмица-две,на майка ми не и беше никак лесно,наложи се да напусне работа,за да мен гледа,но пък финансово бяхме добре.Защо винаги нещата са за сметка на други....Всеки казва,че парите не те правели щастливи,да,но без тях някак щастието ми е непълно,колкото и може би меркантилно да звучи.Не сме били на почивка от 6 години :oops: ,Анджи ще стане на 5 и едва това лято видя морето,със баба си и дядо си,неможем да си позволим да пътуваме,ограничаваме разходите си до минимум,когато се налага,не излизаме с приятели вечер на по бира,дори при вас на среща немога да си позволя да дойда,въпреки че сме на 15-тина минути,защото всичко е пари,пари,пари.....Когато човек ги няма,тогава осъзнава,колко силно зависим е от тях :oops:
Дано нещата при вас да се получат,а дали тук или в чужбина-аз бих подкрепила всеки,защото според мен всеки трябва да търси мястото на което ще се чувства щастли и СПОКОЕН.От сърце ви желая успех :329
Аз обожавам да чета,мен също книгата ме отнася в други светове,случвало ми се е вечер,когато дочета нещо да съм се отнесла толкова силно,че когато затворя книгата и се осъзная къде съм ме облива хладина,например...
И за да завърша малко по-ведро ще ви споделя нещо...Ивето,както знаете е на 2годинки и 4 месеца,но все още проговаря доста трудно,казва основни думи,но останалото е жестове,всичко и се разбира какво показва.Не ме притеснява това,защото всяко дете е различно,дори съпруга ми е проговорил едва на №,както и да е отплеснах се.Вчера,когато я слагах следобед да спи и казах"обичам те"(всеки път,когато лягат си го казваме),тя ме целина и кажа"и ашшш"....очите ми плувнаха в сълзи :954
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

ellis_stoyanova написа:Всеки казва,че парите не те правели щастливи,да,но без тях някак щастието ми е непълно,колкото и може би меркантилно да звучи.Не сме били на почивка от 6 години :oops: ,Анджи ще стане на 5 и едва това лято видя морето,със баба си и дядо си,неможем да си позволим да пътуваме,ограничаваме разходите си до минимум,когато се налага,не излизаме с приятели вечер на по бира,дори при вас на среща немога да си позволя да дойда,въпреки че сме на 15-тина минути,защото всичко е пари,пари,пари.....Когато човек ги няма,тогава осъзнава,колко силно зависим е от тях :oops:
Позво ли ми да не се съглася с този "всеки", който казва, че парите не те правят щастлив. Да, съгласна съм, че за мен сигурно не би имало значение дали имам половин или един милион в банката :221 :221 . Но е голяма разлика да имаш пари и да нямаш пари. Преди да се омъжа финансовото ми състояние не беше блестящо. Знам какво е да си броиш левчетата до заплата. Вярно, тогава си бях сама и ако нямаше да ям, щях да си страдам само аз :). Винаги съм го твърдяла и го вярвам - по-добре е да си богат и здрав, отколкото беден и болен :221 . Не говорим за някакво лудо печалбарство, което прегазва всичко, а за нормални неща, като напр. да подариш хубав празник на детето си. Или подаръкът, който иска за Коледа. Много пъти съм го споделяла - за мен парите са важни, защото ми дават спокойствие. В нашето семейство не сме със скъпи вкусове - нямаме нов, голям телевизор, телефоните ни са старички, колата ни е на 15 години, апартаментът ни е 70 кв. м. Сигурно имам манталитетът на бедняк :221 :221 . Но ми е непоносима мисълта да се чудя дали да купя 1 кг месо или да платя тока.... Е, това би ми докарало жестока депресия.
Така че, Елис, не се тревожи, никак не си меркантилна, бих казала, че си реалист :923 .
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Момичета,
благодаря и от името на порасналата вече 14-годишна Вили за хубавите поздрави за рождения й ден! Цони, пожеланието на немски ще й дам сама да прочете, аз не мога. :1062

Верче, честита ти рожденичка, макар и със закъснение! Да ти е жива и здрава, да те радва, да расте, да открива света! Имали сте хубав празник, браво на организаторката!

Вчера цял ден ми беше мъъъничко криво, че нямаме истинско празнуване на рождения ден на Вили, тъй като тя е първа смяна на училище и сутринта излезе в 7 без 15, после аз заведох Ани на градина и имах часове до 19 ч., докато се прибера, стана 19:30, а рожденичката Виолета беше на театър с класа от 19 ч. (не по повод рождения ден, просто училищно мероприятие, което така съвпадна) и се прибра у дома около 9 и половина вечерта... Тя обаче се прибра много щастлива и заяви, че това е най-хубавият й рожден ден! Ами... да, това е положението, тя е вече толкова голяма, че за нея истински добрият рожден ден не е у дома с торта със свещички и мама и тати. Представете си, сега в срок 30 дена трябва да й направим лична карта! Стана ми много хубаво като я видях толкова доволна и щастлива и... отново мъъъничко криво, но само мъничко. :954

Днес у нас празниците продължават, макар отново в по-делничен режим, отколкото ми се иска - имам си цели двама рожденици - съпруг и майка. :1062 Затова се полага почерпка:
Изображение
Изображение
Изображение
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

ellis_stoyanova написа:Вчера,когато я слагах следобед да спи и казах"обичам те"(всеки път,когато лягат си го казваме),тя ме целина и кажа"и ашшш"....очите ми плувнаха в сълзи :954
:923 :923 :923
Имала си прекрасен вълшебен миг! Запомни това усещане, то е безценно! Всичко друго ще се нареди. :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели написа:
ellis_stoyanova написа:Вчера,когато я слагах следобед да спи и казах"обичам те"(всеки път,когато лягат си го казваме),тя ме целина и кажа"и ашшш"....очите ми плувнаха в сълзи :954
:923 :923 :923
Имала си прекрасен вълшебен миг! Запомни това усещане, то е безценно! Всичко друго ще се нареди. :954
Не си меркантилна, нито материалистка, Елисче! Спокойно, искаш нормални неща за себе си и семейството, близките си! Всички ние сме така! Аз например, също да си призная, ОБОЖАВАМ форумските срещи и купони, обаче ... към момента ми излизат твърде непосилни за джоба, да не кажа солени... просто още се БОРЯ да си осигуря точно това финансово положение, което мисля, че заслужавам и към което се СТРЕМЯ през последните няколко години! Но знаеш ли какво правя аз самата?
ИЗГЛАДУВАМ си ЩАСТЛИВИТЕ мигове с ПРИЯТЕЛКИТЕ. Ами това е! ИЗГЛАДУВАМ си БЛАЖЕНИТЕ моменти с любимия МЪЖ дори! Ами това е засега. И мен финикийските знаци са ми ВАЖНИ по дяволите, въпреки че съм напълно УБЕДЕНА, че щастие, здраве и любов с пари НЕ се купуват! Но с пари можеш да си купиш важни лекарства, хубава рокля, билет за дългожадувана екскурзия, концерт на любим изпълнител, може да си наемеш стая в луксозен хотел, за да изкараш романтична нощ в него, може да си купиш плодове, ядки и зеленчуци, и да ядеш сносна жива храна, вместо евтините боклуци, които ни заливат отвсякъде, с пари можеш да си купиш нов креват, както и памперси за бебето си, ако имаш такова... разбра ми мисълта, Елисче... И не, и на мен ОПРЕДЕЛЕНО НЕ МИ ЗВУЧИШ СМЕШНО, напротив!!! - звучиш ми истинска, човечна, загрижена, добра и отговорна, звучиш ми САМАТА СЕБЕ СИ, затова ти БЛАГОДАРЯ за споделеното, затова тук ми е толкова топло, защото в мечешкия дом можеш да си кажеш ВСИЧКО и да знаеш, че ще бъдеш ПРИЕТ такъв, какъвто си! ОБИЧАМ ТЕ МНОГО, ЕЛИСЧЕ! Определено постовете ти липсваха тука... Ти имаш нежна душа и тънък усет за нещата, а това се среща така рядко вече...
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Ver

Мнение от Ver »

Нелка,
Да са ти здрави и щастливи рождениците :1211
Пожелавам и на двама им да се радват на всеки миг!
Песен за тях
Предполагам, че с възрастта тази песен се усеща все по-силно :923
(при мен поне е така)
Ver

Мнение от Ver »

ellis_stoyanova написа:Верче,както винаги нещата при теб се получават сякаш с магическа пръчка
:221 Нали?
Значи съм вълшебница!
Виждам, че момичетата ти дават "рецепти" :)
Ето я и моята: обръщам внимание само на това, което ми носи положителни емоции :222
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Прочетете или Изгледайте ТАЙНАТА ! :922
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Ver написа:Ето я и моята: обръщам внимание само на това, което ми носи положителни емоции :222
Вер, тази статия е специален поздрав за теб (надявам се да я приемеш с необходимата доза чуство за хумор :221 :221, макар да съм сигурна, че Докторът е напълно сериозен :1062 )

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1703032
Заключено