Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Свобода на словото
Заключено
futarela
Философска система

Re: Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Мнение от futarela »

Пете, да ти е жив и здрав Марти. Честит празник ! :1108 :1108 :1108 Как сте дами ?
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Ася

Мнение от Ася »

Здравейте!
Не успявам да изляза от предрождена, а вече и от следрождена депресия, какво ми става не разбирам... :1044 Дано не е така и занапред, едни тъмни мисли, едно броене на бръчки и подръпване на кожа :lol: , не съм аз, не мога да се позная :128
Ще ми помогнете ли с посещение на този линк
http://chronicle.bg/plazh-t-na-choveshkite-spomeni/" onclick="window.open(this.href);return false;

Там участвам в литературен конкурс с една приказка или есе, не мога да определя, но ако събера 240 посещения, ще спечеля книга! Благодаря ви!
Ver

Мнение от Ver »

Прочетох те, Ася :)
Успех в начинанието! :524
Не видях брояч никъде.
ellyto

Мнение от ellyto »

Хелоуууу дами
Амиии аз не съм писала от адски много време, ама то едно друго, ала бала и в крайна сметка обикалям другите теми и все някак си не остава време да се включа тук.
Празниците изкарахме в Прага и Будапеща (макари за един следобяд). Прага не ми допадна особено мноог, защото имаше прекалено много хора. Беше студено, от всякъде те заливаха тъпотии като павилиончета за боклуци и тайландски масаж и чейндж. Абе луда работа. Обаче Будапеща ми хареса изключително много. Беше хубаво времето, беше спокойно и можехме да се разходим подобаващо. А вечерта всички осветени сгради, мостове, реката, центъра - абе друго си е просто. Хареса ми и искам определено да отида пак за по-дълго време за да мога да разгледам още по-добре.

Тези дни съм се отдала на активни тренировки. От вчера започнах по една нова програма - казва се FOCUS T25 на Shaun T. Тренировките ги има в замунда. Много яки са, определен ое зарибяващо. За 25 минути, 6 дена в седмицата, активно спортуване и движение. Нямам търпение да видя дали ще извая прекрасно тяло след 5 семдици или след няколко месеца активно спортуване по тази програма :1140 :1140

Деси, извинявай за коменатра, но това което споделяш не е част от характера ти, а част от проблема който имаш с крайните състояния, в които изпадаш. Всеки малко или много притежава и от двата типа, но принципно не се изразяват така силно, както ти описваш, че е при теб. не ми се обиждай за коментара.

Радвам се на Цони и на Тит, че толкова хубаво сте изкарали в Черни Вит иоколностите, които сте посетили.

Честито на всички малки и големи рожденници, минали именници и празнуващи по някакъв повод съфорумци! желая ви да сте живи и здрави, много много усмихнати, щастливи, обичани и пълни с енергия! Нека слънцето да грее в душава ви и дълго време да ви топли :329 :329
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

ellyto написа: ... Деси, извинявай за коменатра, но това което споделяш не е част от характера ти, а част от проблема който имаш с крайните състояния, в които изпадаш. Всеки малко или много притежава и от двата типа, но принципно не се изразяват така силно, както ти описваш, че е при теб. не ми се обиждай за коментара. ...
Елито, как ще ти се обидя, като ти нищо обидно не ми казваш? :922 И според мен тези мои индивидуални особености зависят от склонноста ми в изпадане в крайни психо-емоционални състояния :922 Интересното в случая обаче е, че съм такава от малка - имам периоди на повишена активност и общителност, и такива с понижена активност и комуникативност :1044

Така че или си нося "болестта" от мъничка, или този смесен тип екстра- интро- вертност, не зависи пряко от състоянията ми...
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
ellyto

Мнение от ellyto »

Как сте мили момичета. Нещо няма никаква активност тези дни, забелязвам, че като влезна и пиша и после всички изчезват...надявам се няма такава зависимост :221 :221 :221
Аз съм добре, зарибих се много много яко с тези тренирвки, за които ви споделих и ще продължа, защото съм решила да направя изключително хубаво и стегнато тяло. Решила съм да стана много издържлива физически, да натрупам някой и друг мускул и да тренирам волята си.
Мисля, че всяко едно нещо в живота ни зависи до голяма степен от нас самите и трябва много сериозни усилия да се полагат в тази посока, иначе не става. Решила съм да живея съзнателен живот....не само по отношение на храненето, ами по отношение и на чувства и на емоции и на житейските ситуации, пред които ме изправя вселената. Това означава да не се поддавам да реагирам първосигнално с емоциите си, а просто да гледам от друг ъгъл на ситуациите. Не знам дали ме разбрахте, може би звучи странно...но в интерес на истината е хубаво когато не реагираш емоционално на нещата, които се случват, дори и в ежедневната комуникация с хората....можете да остане изненадани и от реакциите на околните.

Нещо, което ми направи силно впечатление днес е едни размисли за любовта. Любовта не е това, което получаваш от партньора или близките ти хора. Любовта трябва да идва от нас самите. Да се научим да даваме любов на другите и само от това да се чувстваме щастливи. А не очакването, че ако ние правим така, то трябва да получим обратно еди какво си отношение и това да ни прави щастливи. Аз лично намирам много истина в това.

Деси, според мен няма връзка. Не търси зависимост, защото така ще си намериш оправдание. Това важи за всичко. Това, което имаш като заболяване вярвам, че може да бъде преодоляно, но за целта трябва да се положат огромни усилия и то всеки ден и то дълго време. Това обаче изисква цялостна смяна на концепцията за живота и за всичко, което ни вълнува. Ако си намериш оправдание за нещо, то това ще те откаже да се бориш със проблемните области.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Елито, тъкмо прочетох горния ти пост, и виж какво открих "случайно" във ФейсБук:

Да си позволите да бъдете себе си, значи да се приемете с всичките си недостатъци. Да позволите на другия да бъде друг, значи да свалите от него проекцията на своите очаквания. Вследствие на това ситуацията, когато единият иска нещо, което другият не приема, чудодейно се оправя.

Вадим Зеланд

вижте повече на http://www.far.bg" onclick="window.open(this.href);return false;

Уж не е спомената думата "любов", а изразите "да бъдеш себе си", "да се приемеш", "да свалиш от другия проекцията на очакванията си", но всъщност през цялото време, докато четях цитата от Вадим Зеланд, си мислех, че същото се отнася и за изпитването на истинска обич към себе си и към партньора - ако обичаш, тогава оттегляш тежестта на изискванията към самия себе си и към човека до теб - някак обичаш безусловно, независимо от това какво конкретно прави той, как се държи в момента и т.н. Просто обичаш :923 Дали те разбрах правилно, Ели? Или нещо проектирах?

А относно моите проблеми с емоциите и това какъв тип съм, наистина не зная каква е истината за мен :1044 дали наистина съм смесен тип или моите състояния повлияват определящото за периода мое поведение, не знам кое от двете е :1044 фактът си стои обаче, а именно - колкото пъти попълвам тестове за екстра- интро- вертност, винаги излизам с еднакъв брой точки :222 , каквото и да означава това, колкото и рядко да се случва по принцип.

А колкото до т.нар. "чисти" типове, то такива наистина няма според психологията. Всички хора са индивидуалности и като такива събират характеристики и на двата типа, тоест няма чист интроверт, нито 100%-ов екстраверт.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

ellyto написа: Нещо, което ми направи силно впечатление днес е едни размисли за любовта. Любовта не е това, което получаваш от партньора или близките ти хора. Любовта трябва да идва от нас самите. Да се научим да даваме любов на другите и само от това да се чувстваме щастливи. А не очакването, че ако ние правим така, то трябва да получим обратно еди какво си отношение и това да ни прави щастливи. Аз лично намирам много истина в това.
Преди години имаше един сериал, който следях - "Сидия Ейми" (Judging Amy). Спомням си доста неща, но едно ми се е забило в паметта - в любовта някои хора са рози, други - градинари. Не се получава добра връзка само между градинари или само между рози. Т.е ако има кой да дава любов, трябва да има и кой да я получава. В подкрепа на това давам още един цитат :) - "Струва ми се, че това е най-лошото-когато тайната остава заключена в тебе, не поради липса на разказвач, а поради липса на слушател, който да те разбере"-"ОСОБЕНИ СЕЗОНИ" > СТИВЪН КИНГ. Много, много съм съгласна с Краля :). Струва ми се, че трябва да търсим и да приемаме любовта на другите и това е почти толкова важно, колкото и способността ни да я даваме.
Но съм съгласна е едно нещо - не бива да търсим външни фактори, които да ни направят щастливи. Поне при мен това никога не е работило :).
VIKI1023
Рицар на перото

Мнение от VIKI1023 »

Здравейте от мен!Отдавна не съм писала и влизала при вас,но не съм ви забравила.По Великден си бяхме до Кърджали,там нямам нет,после ми се развали компютъра и пак не можех за ви нагледам.При нас нещата малко се променят,бременна съм с дългоочакваното второ бебче,но имах някои проблеми и затова не съм споделяла.Вече съм си вкъщи защото имам някакви ранни контракции и не трябва да се натоварвам,а съм още в началото на седми месец.Дано всички се оправи,доста ми е по-трудно от първата бременност,но дано всичко е ок.
Вики ту ходи на градина ту е болна вкъщи,обичайните неща за градината.Искаме да я местим в училище за предучилищна,защото в нашата група не ги подготвят изобщо за училище.На нея няма да й е приятно да се раздели от приятелите си,но все пак се надявам да е за нейно добро.Сега ще се върна назад да ви прочета и да видя как сте. :) :954
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/23_13b_48FF8640_RdoCenxke_8.gif[/img][/url]
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

VIKI1023 написа:бременна съм с дългоочакваното второ бебче
ПОздравления,широка усмивка озари лицето ми,когато прочетох това!Пожелавам ти всичко да е наред и да се роди здрав,малък бебчо :954 :923 :954
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
ellyto

Мнение от ellyto »

здравейте

Днес съм направо изтощена от сутрешната тренировка, която си спретнах. Ръце, крака, корем -като дробче съм :221 :221 хем от толкова време вече тренирам и пак съм като едно желе, едвам си събирам кокалите. Едно ми стана ясно, не бива да се прекъсва спорта и трябва да се правят разнообразни тренировки, иначе тялото привиква и ти си мислиш, че вече ти е лесно и си във форма, а в същност се оказва, че изобщо не е така.

Деси, да правилно си ме разбрала. Не знам защо продължавша да си правиш тестове за определяне на тип характер. Никой външен тест не може да ти каже ти какъв си или да ти даде отговорите, които искаш да научиш. Анализирай себе си, нещата, които правиш и ще получиш повече отговори за себе си и характера си отколкото някой тест ще ти каже.

Декс, аз мисля, че всеки човек може и да дава любов и да получава. Въпрос на изобр е дали да го прави или не. Аз мисля, че ако даваш, то неминуемо и ще получиш, но не защото си дал и го очакваш, а защото другия иска да го направи за теб.

Краси, много се радвам за теб, че нещата са се получили. :922 :922 :922 Радвам се защото знам колко много го искаше и как беше изпаднала в крайности и какви глупости ти бяха наговорили някакви жени тип "гледачки". А и твоите притеснения относно болестта на мъжа ти, която го беше хванала миналата година. Дано до края всичко да е наред и да си спокойна. Желая ти да си много много щастлива и всичко да се нареди по най-добрия начин за теб.

Елисче, вие как сте?
Заключено