Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Свобода на словото
Заключено
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Re: Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Мнение от ellis_stoyanova »

Здравейте и от мен,отново!
Напоследък минавам много транзитно,но нещо все така се случва.Уж не съм на работа,разполагам с целия си ден,но задачите стават все повечко.Както ви бях казала-подготвяме сватбата на зълва ми.Мен това въобще не ме натоварва,защото съм безумно щастлива за нея,но все има по нещо за правене.Оказа се,че Анджи ще пътува и до Турция с баба си след сватбата,та вчера,докато Боби почиваше ходихме да и извадим паспорт.
Миналата седмица бяхме на кръщене на малката ни бебка(детето на първата братовчедка на Боби).Незнам дали вече ви писах,но си беше една малка сватба(без ритуалите :1062 ).Беше много весело,а аз се чувствах страхотно.Още не съм взела снимки,но ще се опитам да ви кача скоро.Та в този ред на мисли....форумната среща се очертава доста голяма и дано остане така,но май ние отново ще я пропуснем,за Август сме намислили и ние да кръщаваме децата,но още нямаме дата.Изчакваме още няколко неща да се уточнят,та за сега едва ли ще мога да потвърдя за срещата.Искаме и до морето да отскочим.Най-накрая след близо 5 години прекъсване ще го видя.Зълва се мести там да живее и сега вече нямаме оправдание,а аз направо "летя" :1216 :1216 :1216 Анджи дори от сега си е направила планове да остане при нея за почти цялото лято :mrgreen:
Иначе децата съм ги спряла от градина вече,уморих се с тези болести,а и леля им е бременна,та не ми се рискува>Те разбира се са много щастливи и ме правят луда калинка по цял ден.Гледам,когато можем все да сме навън,въпреки лошото време,та дори вчера май Ивайла понастина,но...това да е.
Докато пишех целият пост,един разговор ми помогна да се замисля сериозно за срещата,но не ми се преправя всичко по-горе написано,обещавам да направим всичко възможно да разместим датите и да имаме някой лев,та най-накрая и ние да дойдем на мечешката среща!!!!
Това е момичета от мен за сега,толкова се радвам,че ви има :329 :923 :329
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
tita

Мнение от tita »

Ver написа:Хора добро утро :)
Важно съобщение!
По стечение на обстоятелствата правя Ватикански хляб и както прочетохте по-горе, трябва да го споделя с трима доброволци ... Не ги харесвам тези истории с "Предай нататък", ама така се получи :1062 По принцип идеята не е толкова лоша :524
Утре (може и в сряда) съм готова да дам на който иска да опита да си направи от този хляб, казват ставал много вкусен :222
Нещо интерсесно относно Ватиканския хляб:
Ver

Мнение от Ver »

То цялата тази история беше ясна от самото начало :1062
Когато свеки ми даде някакъв квас не се и замислих, викам си "К'во пък ще меся хляб" :)
Един прочит на "инструкциите" ми хвърли светлина върху нещата :1062
Големи глупости са това!Съгласна съм с Алена.
Едно време в пощите си намирахме разни листчета: "Ако не го препишеш 10 пъти ще те сполети нещастие" :lol:
Има един тънък момент обаче: в истина се превръща всичко това, в което повярва човек. И ако някой действително вярва, че някакъв хляб ще му изпълни желанието, това става истина за него. Друг е въпросът колко е глупава това и как можеш да заключиш толкова енергия в един хляб ....
Абе това е разговор който можем да го водим под асмата, в един летен августовски ден :1211
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

ellyto написа: ... Деси, да правилно си ме разбрала. Не знам защо продължавша да си правиш тестове за определяне на тип характер. Никой външен тест не може да ти каже ти какъв си или да ти даде отговорите, които искаш да научиш. Анализирай себе си, нещата, които правиш и ще получиш повече отговори за себе си и характера си отколкото някой тест ще ти каже. ...
Радвам се, че този път те разбрах правилно. Правя тестове, защото обичам да попълвам всякакви тестове, въпросници и игри. А и работя като психолог. Което включва и психодиагностициране на клиентите ми. Невинаги, разбира се, но при наличие на някои конкретни проблеми или състояния, част от инструментариума на консултанта са именно различни тестове. Разбира се, работи се със стандартизирани, валидни и надеждни въпросници, не с подобни непрофесионално признати и/или взети от интернет, популярни психологически книги и т.н.

Надявам се да ти отговорих на въпроса, Елито :923
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

:923
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

VIKI1023 написа:Здравейте от мен!Отдавна не съм писала и влизала при вас,но не съм ви забравила.По Великден си бяхме до Кърджали,там нямам нет,после ми се развали компютъра и пак не можех за ви нагледам.При нас нещата малко се променят,бременна съм с дългоочакваното второ бебче,но имах някои проблеми и затова не съм споделяла.Вече съм си вкъщи защото имам някакви ранни контракции и не трябва да се натоварвам,а съм още в началото на седми месец.Дано всички се оправи,доста ми е по-трудно от първата бременност,но дано всичко е ок.
Вики ту ходи на градина ту е болна вкъщи,обичайните неща за градината.Искаме да я местим в училище за предучилищна,защото в нашата група не ги подготвят изобщо за училище.На нея няма да й е приятно да се раздели от приятелите си,но все пак се надявам да е за нейно добро.Сега ще се върна назад да ви прочета и да видя как сте. :) :954
Краси, чудесна новина! Прелест! Много се радвам и ти пожелавам да се радваш на едно здраво хубаво бебенце!
Помисли дали да не оставиш бъдещата кака в градината последната година, защото доколкото зная предучилищните в училищата са полудневни, а с бебенце у дома може да се окаже по-добре да е цял ден на градина. Друга ми беше мисълта обаче - колкото и да подготвяме по-голямото си дете за появата на бебето, колкото и внимание да му обръщаме, колкото и да се стараем, децата винаги преживяват промяната като стрес. Можем да смекчим положението или да го усложним, но не можем да го избегнем. В този смисъл дали на детето няма да му станат твърде много промените, към които ще му се наложи да се приспособи - бебе в семейството от една страна, нова обстановка, нови деца и нова учителка в предучилищната, а следващата година, когато тръгне в първи клас, отново нови неща... Децата имат много голяма нужда от сигурност, за тях промените често са плашещи. Затова е добре, ако у дома има коренни промени (а нов член на семейството с цялата съпътстваща промяна в поведението на мама и тати си е коренна промяна), то поне на другото място (училище, градина и т.н.) да има стабилност сигурност. Детето не може да го обясни и изрази, но в крайна сметка това би означавало драстична промяна на всички съществени неща в живот му, то няма да има за какво да се захване. Колко зле може да е подготовката за училище в една предучилищна група в детската градина? Предучилищната няма за цел да ограмотява децата, а само да ги подготви за ограмотяване. "Лошата" подготовка на децата твърде често се дължи на необосновани очаквания на родителите спрямо това какво трябва да научат децата преди училище. Освен това не споделям масовото мнение, че ако детето не може да чете преди училище, това е някакъв проблем. Проблем е, ако не може да чете след училище. :1062 Разбира се ти и таткото ще решите какво да правите, само се опитвам да ти дам гледна точка и повод за размисъл. :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

ХРИСКО , ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ,ДА СИ ЗДРАВА ,ДА СИ УСМИХНАТА И ВСИЧКО ДА СЕ ПОДРЕДИ ! ВЕСЕЛ ПРАЗНИК :954 :1104 :1104 :1104 :1104 :1104 :1092 :623
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
ellyto

Мнение от ellyto »

Хирско бъди жива и здрава! Желая ти повече мигове на щастие, усмивки, любов и подкрепа от страна на всички твой близки и роднини! Нека всичко лошо остане зад гърба ти, а пред теб да те очакват нови прекрасни хоризонти, които да озаряват дните ти :954 :954

Нели, гледната точка, която си описала на мен ми звучи много много логична. Радвам се, че има и такива хора като теб, които да споделят своето мнение, защото то може да се окаже много много ценно за човека, който го интересува.

Аз днес съм добре, направих си 2 тренировки - 1 за коремните мускули и една, която набляга на долната част на тялото, но като цяло тренира цялото тяло. Абе хубаво си е да тренира човек и да усеща, че има още много много какво да се желае по отношение на издръжливостта. Всеки ден за мен е огромно предизвикателство и от няколко дни си увеличавам тренировката от 30 мин на 1 час и ми е екстра, въпреки умората, която чувствам. Усещането, че тялото ти е живо и правиш нещо хубаво за себе си е страхотна. Насърчавам и всички вас, които не сте включили спорта в ежедневието си. Много много е хубаво :954 :954
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нели написа:Помисли дали да не оставиш бъдещата кака в градината последната година, защото доколкото зная предучилищните в училищата са полудневни
Нелка, в повечето училища в София вече предучилищните са целодневни :954 . Ненавсякъде обаче има място и за поставяне на легла за обеден сън. Което пък в случая с моята Бела беше огромното предимство :D . С госпожите й от градината така и не можахме да се разберем на тази тема - те твърдяха, че обедният сън е много необходим на детето и заради него искаха да я вдигам по-рано сутринта, че да можела да спи на обяд :1210 :1210 ..... Аз не успях да намеря логика в това да будя детето от един сън (да не казвам по-важният), за да може да спи по време на другия..... :1139 :1139
Нели написа:Предучилищната няма за цел да ограмотява децата, а само да ги подготви за ограмотяване. "Лошата" подготовка на децата твърде често се дължи на необосновани очаквания на родителите спрямо това какво трябва да научат децата преди училище.
Лошата подготовка обаче е реалност, за съжаление. Оставям настрана някои прекомерни родителски очаквания - това..... си е болестно състояние. Казвам го на база опита, който имам с Бела - на първата ни родителска среща през изминалата година класната даде ясно да се разбере, т.е. каза с простички думи и на всеослушание, че децата, които идват от детска градина не могат да се сравняват с тези от училище - има голяма разлика и то не толкова като знания (макар и там да има пропуски) колкото като навици, като готовност за учебния процес, като адаптивност. И това мисля е обективно. Тогава една от майките в класа ни помоли да каже нещо, а именно - случило се е така, че в тяхната предучилищна група в детската градина от октомври месец е тръгнала карантина за варицела, продължила до май!!!! Децата на практика са били разхвърляни през цялото време по други групи и рядко се е осъществявал някакъв учебен процес.... Какъвто и да било. И междудругото, още нещо няма как да изключа, а именно фактът, че в детските градини децата боледуват с пъти повече сравнено с училище!!! Твърдя го на база не само моите собствени деца, но и вземам повод от разговорите, които постоянно водим с майките от класа на Бела.

Краси, какво да ти кажа?! Според мен.... дали в градина, дали в училище, на теб може би ще ти се наложи през първия месец от раждането на бебко (някои знаем и пола :222 ) да прекарваш повече време с Вики. Наистина Нели е права, че ще й се съберат много промени и то в един и същи период. Но кой може да каже, че това пък няма да е за добре?! Е, с бебето, естествено няма как да избегнете промяната :1062 . Виж с местенето в училище - да! Но пък.... лично за мен предучилищната подготовка, проведена в училище, си е предимство отвсякъде. И да - няма нужда детето да може да чете в първи клас!!! Ми нали затова е точно този клас - да научат буквите и съответно да могат да ги четат, когато са свързани в думички?!?!

Пак се отплеснах.... тази тема ми е любима :1062 :1062 . Бели завършват другия вторник - колко неща имам да изпиша по въпроса с образованието и с това как нашата образователна система тормози децата и създава една отвратителна конкуренция между тях. Много набързо един пример - тази седмица в класа на Бели се провеждат тестове - т.нар. ИЗХОДЯЩИ НИВА за първи клас. Имат 3 теста - по математика, по БЕЛ и по роден край. По четене се прави измерване :!: :eek: :!: на броя думички, които всяко дете чете за 1 минута (текстът е непознат). Днес едни мами ми разказаха следното: Бела е прочела най-много думи и е излетяла от класната им стая в коридора много, много щастлива и понеже познава тези мами е отишла да им се похвали. В същото време техните деца излизат обронили глави, защото са прочели по-малко и от половината на онова, което Бела е успяла...... Била е много тъпа гледка, защото те са поздравили моето дете, но в същото време трябвало да успокояват техните. Някакси ни да се зарадваш на чуждата радост, ни да тъгуваш за нещо такова, че детето ти "само" еди колко си думички в минута..... като че ли.... скоростта на четене дава някакво предимство в живота......

Иначе вчера Момчил и Коки бяха в Бургас на финала за купата на България по футбол между Лудогорец и Ботев Пловдив. А ние с Бела си направихме един женски следобед. Тя имаше извънреден час по английски и след него се дигнахме и отидохме на басейн и СПА в един комплекс на 5-6 минутки път с кола от нас. Останахме почти 4 часа там и се размазахме :1062 . А Бела беше безкрайно щастлива, че прави с мен нещо такова, типично женско.... Аз пък така си починах, че по едно време в сауната се усетих как заспивам :eek: иииии веднага излязох, щото... като нищо щях да откарам плувката. Излязохме си от басейна към 21,30 часа и едвам се добрахме до близкия хипермаркет да си вземем нещо за ядене..... в 22,30 часа у дома само котката беше будна :221 ..... не за дълго де - с Бели заспахме като къпани - каквито и бяхме де! :lol:

И най-хубавата част - идват почивни дни!!! Да им се насладиииииииииииииим!!!

[youtube]XkYAxGt-aUs[/youtube]
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
tita

Мнение от tita »

cchery написа: И да - няма нужда детето да може да чете в първи клас!!! Ми нали затова е точно този клас - да научат буквите и съответно да могат да ги четат, когато са свързани в думички?!?!
Ох, Чери, това и аз го твърдя, но ела да видиш малката дъщеря на Митко, първокласничка ще е на есен, какви домашни пише от детската градина. Минаха ченгелчетата, буквите, думички пишат вече. По математика решават задачи с неизвестно! :128

Взимат им игрите и детството още на 5 годинки и няма "не искам"! Кажи ми какво ще учат в първи клас?!
tita

Мнение от tita »

Я да ви видя сега. Бързо тестче. :D

Трябва само да изберете една от шестте врати и прочетете какво се крие зад ъгъла.:

[img]http://www.chudesa.net/wp-content/uploa ... 00x307.jpg[/img]

1. Освобождаване
Вие се нуждаете от простор. Искате да имате свободата да правите нещата по своя начин. Не понасяте ограниченията, независими сте и понякога дори прекалено войнствени, но избягвате конфронтациите . Не понасяте да ви припират и искате да отделите време да се радвате на живота до край. Прекалено заети сте с това, за да търсите вниманието на околните. Борете се за свободата си!

2. Уединение
Вие сте от този тип хора, които предпочитат да пътуват сами. Обичате да наблюдавате, мислите, да оставате насаме със себе си. Предпочитате самотния път. Предпочитате да се присъедините към другите в края на пътя, който те извървели сами. Гледате на света по уникален начин и сте самотник по душа. Не позволявайте да другите да ви отнемат индивидуалността!

3. Веселие
Вие сте един много интригуващ и ангажиран човек. Вие обичате да бъдете част от света. Вашият път е изпълнен с цветове, емоции и красота. За вас важно е самото пътуване, не крайната цел. Любопитни сте и винаги искате да знаете повече и повече. Остроумни интелектуалци, обичате да общувате и да дискутирате различните теми от живота. Общувайте повече, бъдете сред хора, за да сте щастливи!

4. Предизвикателство
Обичате винаги да сте в движение, да действате и да се справяте с последствия по-късно. Вашият път е непредвидим и понякога дори плашещ. Обичате да се хвърляте в непознатото с главата надолу. За вас правилата са, за да се нарушават и често сте безразсъдни. Дори и да действате без да мислите, при вас нещата се получават. Винаги сте на гребена на вълната и това ви прави щастливи. Не слизайте от там заради чужди възгледи!

5. Реализъм
Вие сте човекът-дом. Покрай вас хората са спокойни, уравновесени – чувстват се като у дома си. Винаги търсите мира и го поддържате. Вашият идеален път е ясно очертан и приятен. Искате да се насладите на пътя, но знаейки къде отивате. Ако е възможно избирате по-лесния вариант. Животът е достатъчно труден и не искате да го усложнявате допълнително. Стабилни хора, които подкрепят околните. Известни сте с това, че сте здраво стъпили на земята и гледате трезво на живота. Запазете това качество на всяка цена!

6. Спокойствие
Цените усамотението в живота си. Можете да прекарате огромни периоди от време далеч от хората. Вашият Път е тих и спокоен. Искате да усетите живота без да ви притискат. Търсите смисълът във всичко. Осъзнати сте, както на физическо, така и на духовно ниво. Не обичате тълпите. И намирате себе си, когато имате възможност да го живеете в тишина. Не се опитвайте да влезете в тълпата, това ще ви унищожи!

http://www.chudesa.net/" onclick="window.open(this.href);return false;

Аз от раз избрах 2 .. Ами, точно така си е, както е написано. :954
Заключено