Лелелеле, днес голямо раздвижване има в темата...аз докато прочета, вече забравих какви коментари искам да напиша
Хубава раздумка се е оформила.... браво на вас.
Елисче, първо да започна от теб - прекрасни емоции си изживяла, когато си чула от Ивето по някаъв нейн начин да казва, че итя те обича! Ето тава се казва разтапяща емоция, няма как да е иначе. Нека да имаш повече такива емоции с децата и всички твой любими хора. Да кажа и аз, че това, което си писала за чувствата ти относно парите и полезността - ами няма как на никой от нас да му е смешно, независимо в какъв етап от живота си се намира...просто всеки има моменти на кризисни ситуации, всеки е изпитвал моменти на трудност с парите и може да те разбере. Разбира се, когато имаш семейство и искаш да му осигуриш всичко необходимо, а парите са ограничени и трябва да правиш много добре сметката, тогава е ясно, че е много трудно и няма как това да те кара да се чувстваш добре.
Парите не могат да ти купят нито щастие, нито любов, нито приятелство, но ти носят спокойствие! Ето това е истина! Аз също съм имала моменти на трудности с парите (това беше един едиснтвен момент от няколко месеца) въпреки че като цяло не сме страдали от липса на средства. Даже аз съм облагодетелствена, защото моите родители са се погрижи за това аз да имам дом и сега да не съм под наем и да не изплащам заеми....Знам, че нищо не ми липсва и че всичко, което искам можем да си го позволим и Слава Богу, защото ако нямахме средства не знам как точно щяхме да си покриваме разходите по лекарите и изследванията, които не се поемат от държавната програма. Знам, че много други семейства не са в същото състояние и им е още по-трудно...и го разбирам...
Така, че парите могат да ти донесат спокойствие, не щастие, но могат да допринесат да се чувстваш добре...не говорим за милиони, а за нормална сума пари, с които да правиш нещата, които обичаш, да ходиш по почивки, да си купуваш хубави неща, да плащаш за необходими изследвания и лекари и т.н. Те са необходими и важни!
Аз знам, че периода при теб е такъв, знам, че се притесняваш как ще си намериш подходяща работа, така че да можеш да водиш и взимаш децата, да ги гледаш като са болни, но също така знам и че когато нещо трябва да се случи, то ще стане и без твоето участие...т.е. всичко ще се нареди без даже да знаеш как точно се получава!
В този ред на мисли, Деси е писала за Тайната - да много хубав филм, и книгата също е хубава...и наистина нещата се случват, когато много силно ги искаш и мечтаеш за тях...но ттрябва търпение, не може да си пожелаеш нещо и хоп троп веднага да се случат нещата, за съжаление не става така, колкото и да ми се иска и на мен
Чери, що се отнася до 3Д телевизорите и падовете и ноутбуците и т.н. технологии, да кажа, че колкото е ненужно, толкова е хубаво, ако знаеш как да ги изпозлваш

какво имам предвид?!?! Та откакто сме с Тони, той внесе сериозни подобрения от към техниката - имаме си стар комп за сървър на който качваме филмите, ТВ-то е свързано в мрежа с компа, може да гледаш филми свалени от нета натискайки едно копче на дистанционното, даже не ти е нужна мишка...абе да ти кажа друго си е човек, който се занимава в тази област да ъпгрейдне техниката и да можеш и да го ползваш и улесниш нещата...не че неможеш да живееш и без тези работи....
Декс, и за мен винаги промяната или мислълта за промяна ми е действала най-плашещо...всеки мисли напред, ами ако стане това, ами ако стане онова, ама в крайна сметка ако не стане нищо от това, което си мислим...тогава какво става?!? Еми нищо продължаваме някак напред криво ляво и пак се нареждат нещата...Желая вашата ситуация с работата на мъжа ти да се подреди по най-добрия начин, така че всички да се чувствате добре! В крайна сметка най-важното нещо е здравето!
Що се отнася до срещите, наистина много малко хора идват напсоледък...като цяло сме едни и същи...силвето не пише редовно тук, но за сметка на това е редовна по срещите...Аз също мисля, че винаги може да се измисли вариант, в който да не се налага да се харчат мега много пари за да излезнеш някъде на среща - в крайна сметка, ако трябва пък ще се вечеря преди срещата, за да си вземеш само по една бира или нещо от този сорт...нали комапнията е най-важна :1211 :1211
книгите също помагат да се откъснеш, ама мен не ме откъсват кой знае колко много, когато някоя мисъл се е закостила в мен и ми докарва огромни притеснения и терзания...не знам какво да посъветвам за начин на успокоение...май само времето може да донесе това спокойствие, от което всеки един от нас се нуждае!
Нели да са ти живи и здрави рожденниците! Още много години да имате повод на този празник да празнувате! Нека здравете и щастието цари във вашия дом! Много хубави празници имате ноември месец
По повод снежинките -много хубави са и да се чуди човек, как такива прекрасни неща, които едва забелязваме, твори природата...много са нежни и красиви
И по повод бабата Мис - ами само мога да кажа, че си мечтая на тези години да изглеждам по този начин

евала!!!

Аз ще се гордея, ако имам такава баба, дай боже и моите внуци да се гордеят така с мен