Бяла ЗИМА - студ и сняг - във бърлогата сме пак :)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Бяла ЗИМА - студ и сняг - във бърлогата сме пак :)

Мнение от Kleo »

Нели написа:
cvety_rz написа:
Ver написа:Според мен някакво да се чудиш!
Давай смело напред към новото!
:524
Така и направих. Днес ходихме при ректора, от 01.02.2017 г. трябва да съм в новата катедра. Беше ШЕМЕТЕН ден, ама много! :954
Честито и оттук :524 :326 :329
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нелка, честито за устремното ново начало!!! Винаги съм вярвала в "началата".... :954 Исках още вчера да ти пиша, днес - също...., е правя го тази вечер :oops: - писа за неочакваното предложение в деня, в който Деската постна:
Kleo написа:Честита Нова Китайска година - годината на Огнения Петел!
Щастливо Новолуние във Водолей! Мечтайте, целеполагайте и поставете ново хубаво начало на нещо! Напишете списък с желания за сбъдване! :1216 :1216 :1216
Да знаеш - няма случайни съвпадения!!!

Късмет и нови върхове от мен! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

Нели написа: Така и направих. Днес ходихме при ректора, от 01.02.2017 г. трябва да съм в новата катедра. Беше ШЕМЕТЕН ден, ама много! :954
Браво!
Хубава е посоката,
и е чудесно, че се придържаш :524
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Как сте, мецанки? :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Ver

Мнение от Ver »

Нели написа:Как сте, мецанки? :954
Да ти кажа честно не знам :)
От работа не ми остава време да се
сетя :128
Нещо ми е зомбирано и се опитвам да
изляза от състоянието, но труудно
ми се получава, и много краткотрйно
за сега.

Ще ми се таз неделя да направя още
една Витоша, ама не съм си намерила компания
още. Тебе ходи ли ти се :1062

Какво става при теб?
Как е в новия отдел? :)
Колата как върви :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели написа:Как сте, мецанки? :954
Аз съм добре, благодаря! Бачкам си.
При теб как е на новото място? :524
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

"Учтивият въпрос изисква учтив отговор", казва Пипи Дългото Чорапче. :1062
Ver написа: Ще ми се таз неделя да направя още
една Витоша, ама не съм си намерила компания
още. Тебе ходи ли ти се :1062
Да, но Витоша ми е далеч. Затова засега се каня в събота сутринта от 7 ч. да отида да пополувам на открития басейн "Приморски". И на плаж ми се ходи, за тази година още не съм влизала в морето. :plezya se
Ver написа: Какво става при теб?
Подреждам. Подреждам къщата, подреждам документи, подреждам разни неща на работа... Забавляваме се с децата, доколкото остава време. Такива неща. :razz:
Ver написа: Как е в новия отдел? :)
Засега добре, като се има предвид, че нямаме часове тази седмица и не ходя в университета. Ще имам да уча нови неща, които да мога после да преподавам. Звучи тъпо, все едно научаваш урока предния ден преди учениците, но донякъде си е точно така. Трябва да се запозная с учебните програми на студентите от специалността. :lol:
Ver написа:Колата как върви :)
Върви добре, Вер, поне засега. Само дето много харчи, но аз това го знаех предварително. И... днес се сдобих с фиш за неправилно паркиране. :oops:
Ver

Мнение от Ver »

Не съм очаквала от теб да ми отговориш по друг начин :lol:
Учтивостта на първо място!
Хубаво ми звучи всичко!
Има движение при теб :326
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нели написа:"Учтивият въпрос изисква учтив отговор", казва Пипи Дългото Чорапче. :1062
Да......., точно в десятката, Нелка! :mrgreen:

Още от сутринта, когато видях какво си писала (а може да е било и обед - нещо ми се сливат), искам да вляза и да ти кажа, че...... тези 3 думички съдържат в себе си цяла една Вселена... Понякога е безкрайно трудно да се сетиш да попиташ някого простичко как е!!! Зарадвах се на въпроса ти..... Стана ми топло! :954

Не мога да пиша сега...., защото ще слагаме вечерята. А пък аз твоят въпрос по-скоро го окачествявам не като учтив, а като.... нещо, казано от близък човек... С близките си не съм еднословна...., защото това ги обижда. И при все - аз съм добре. Децата са добре. Момчил е в Швейцария и ми е още по-добре :1062 :1062 .... Харесвам разделите. Вярвам в тях. И за да няма грешно впечатление - той е там в командировка - утре си идва!!! Снегът се топи. Слънцето ми се хилеше днес. Почнах да правя един сайт - работата, с която искам да се занимавам...... И отивам да слагам масата за вечеря..... :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Учителкат на Ани се обади, че не била добре. Взех я от училище, минах през лекарката за бележка за днес и утре и я заведох на разходка. Пихме сок от портокал в заведение на плажа, видяхме лебедите, четохме книга в колата на плажа... Четем роман, който не е детски, затова й го чета аз на глас, разиграваме и коментираме сцените... Така се "боледува" с мама. :lol:
Главната героиня в книгата ("Баба праща поздрави и се извинява") е на 8 години, живее с майка си, която чака бебе от новия си приятел, таткото живее другаде с втората си съпруга. Книгата е сериозна, изобщо не е майтап, макар да е написана с много хубаво чувство за хумор. На Ани й харесва. Детските романи си ги чете сама.

Не мисля, че Ани е болна всъщност. Има леееко подути сливици и леееко розово гърло, но по-скоро в училище й е скучно. Тя обича да учи, даже много, но някои неща в училище й се струват елементарни и затова я отегчават, а някои й изглеждат трудни преди да ги обясни мама. С една дума, тя си "търси" начин да остане с мен, несъзнателно разбира се. :954
Колкото до ученето, с нея започнахме да пишем в една тетрадка по "всичкознание" и там уроците много й харесват. Тази тетрадка всъщност е рекламен тефтер, който аз започнах да използвам, когато ми се иска нещо да надраскам или напиша, за да й го обясня. Просто място за драскане извън "официалните" тетрадки. Постепенно обаче тя заобича този тефтер, защото с него се учи много занимателно.
Например в учебника по Човек и общество се среща думата "патриарх", която е обяснена като главен духовник или нещо подобно. Ани рзбира смисъла, но й е трудно да запомни тази дума. Какво прави мама? Мама разделя думата на "патри-арх" и обяснява, че едното означава "баща", а другото - "първи". Ани схваща, защото знае, че "падре" е баща от едно филмче. "Арх" също схваща и даже успява да отговори на въпроса ми "Какво тогава е "архиепископ"?", като правилно предполага, че е "първи епископ", т.е. главен епископ. Тази игра продължава, зашото мама разделя и тази дума на "епи-скоп" и пита на какво прилича. Ани се сеща, след лека подсказка, че прилича на "теле-скоп" и "микро-скоп". :!: Така заедно откриваме, че "скоп" е "гледам". После аз подсказвам, че "епи" е "над" като на "епи-дермис" (горния кожем слой) и "епископ" всъщност е нещо като... надзорник, т.е. отговорник на свещениците, с други думи - началник някакъв. :1216
Ей така се учи в нашата тетрадка по всичкознание и по подобен начин разбиваме, развиваме и разширяваме всяка тема в истинските й учебници и тетрадки. Обаче... после в училище й е скуууууууучнооооооо!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нелка, признавам - никога не бях разчленявала думите, за които споменаваш в поста си горе, по този начин :954 . Дори ..... не ми е хрумвало. Очевидно не съм се и запитвала какъв точно е произходът им :1080 . И честно ли?!..... ами, благодаря, че научих нещо ново, при това.... по интересен начин. :954

Добър ден на всички!!! По добре демонстриран начин от Нелката, ще попитам: как сте, мецанки?!

При мен - основните неща са няколко. Най-важното: радвам се на отстъплението на снега и студа. Дори и да е временно. Това вдъхновява настроението ми. Радвам се на предстоящите 5 дена ваканция. Това обнадеждава вдъхновението ми :222 . Почнахме полека-лека да обмисляме лятната почивка. Време е и да си купим билети за пролетния ни европейски тур :mrgreen: . Взех важно решение - почвам да проучвам пазара - искам да си намеря фирма с готини, млади, идейни и вдъхновени интериорни дизайнери - ремонтът на хола ни и прилежащата към него тераса този път ще бъде изпълнен професионално, но повече от това - изобретателно, креативно, с много добри, малки, полезни и изненадващи решения. Нямам точна дата за начало на ремонта, но... тя сама ще дойде след като видя проекта за него.

Нелка, как е днес Ани? Видях ви снимките на плажа :954 . Морето си е море.... по всяко време. А това, че сте били заедно с Ани.... на мен ми действа вдъхновяващо... Замислила съм да правя нещо с Бела днес..... По фотография (един от предметите, които имаме в момента в ИТ академията) имаме за домашно да снимаме градски пейзаж - снимка с история, снимка с диалог, снимка с разказ зад нея.... Е, аз имам идея за снимка с ......... послание :lol: .... Да видим.

От мен засега е това.

Заключено