Здравейте, момичета. Как я карате? Нещо облачно и хладно е тук... слънчицето ми липсва по своя си усмихнато-светъл начин

. Аз съм добре - чудя се откъде да подхвана работата си...... Малко съм в безтегловност. Доста съм раздвоена в непосредствените си чувства и желания и онова, което ми предстои след по-малко от година. Става ми все по-хубаво да се прибирам вкъщи - в апартамента ни в София. На моменти се улавям да мисля, че не ми се заживява в Швейцария. Ама никак. И не знам дали е заради Швейцарията или защото ми е добре да живея и сама... Като се замисля - аз винаги съм била единак. И затова е много странно на най-близките ми хора и най-вече майка ми, че успях да изградя стабилно семейство, което не се е разпаднало. И за пореден път ми се потвърджава мнението, че дом не са броя на стаите в апартамента или къщата...., дом са ХОРАТА...
Емка, желая ти успешен старт на втората ти учебна година. Знаеш ли, ако не беше трудно, ти нямаше и да се захванеш с тази специализация. Това важи за всички хора с интелект

. Затова давай уверено напред. Чета те и си давам сметка как възрастта има значение за достигане на щастието. А пък щастие това не са само усмивки и любов. Всъщност не знам дали те са даже и по периферията му. Вероятно щастие е когато човек открие своята същност, призвание и път. Случи ли се това, усещането е съизмеримо и всъщност е равно на любов. А тя от своя страна извиква усмивка. Тогава и Вселената ти откликва и обичта сама те намира... Давам си сметка съвсем ясно, че интимното и партньорско щастие е "върхът на айсберга", последствие и резултат на пълното личностно изграждане. Поне аз така си мисля.
Поздравявам те за смелостта да бъдеш себе си пред майка си и сестра си. Сега вече си "на чисто" със себе си и наясно с тях двете. А колегите ти знаят кой точно стои насреща им.
Днес сутринта, докато си пиех кафето, си четях моя вестник - "Всичко за семейството". Реших да се концентрирам на страницата с психологична тематика (всяка седмица има такава), а този път темата беше за хората-макиавелисти. И ето ти още нещо, което само съм чувала - макиавелизъм. Без да имам реален повод в живота си, темата ме подкодоши, абе..... бръмчи ми из главата. Не съм си давала сметка какво точно е това и какви са тези хора. Но пък съм ги срещала - "цинизъм към моралните ценности"...... Амбицията да постигаш целите си, манипулирайки. Крайният резултат, който оправдава всички средства - като лъжа и предателство са сигурно най-малко лошите от тях.
Ето - пиша горните редове и не знам дори защо ги споделям с вас... знам, че трябва да го направя, но не знам защо...... обаче е в главата ми.
Деска,
Kleo написа: ↑29 Сеп 2021, 20:11
Много се радвам, че фитнес инструкторката ще надгради личностните и професионалните си качества, знания и умения с обучение по психотерапия! Ама много, много се радвам! Така ще бъде от още по-голяма полза за самата себе си, семейството си и всички свои клиенти!
знаеш ли кое ме порази в изповедта на Руми? Факта, че тя е минала (а и май още минава) през период, в какъвто съм и аз. Период, при който вътрешните терзания, тревоги и безпокойство, се транформират във физически неразположения, че и болка. Ще я цитирам:
На 5тия месец психотерапия бях убедена (Руми тръгва на психолог заради силно влошена памет), че всички физически симптоми и проявления са проявление на чувствата ми (не на мислите, а на емоциите).
Аз се намирам в някакво мното интересно "тресавище" от жизнения си път.... никога не съм обичала мрънкането, вайкането, оплакването, вживяването в ролята на вечна жертва, куменето и т.н. Моят любим глагол е "Действай!" ...... Последната година при мен се появиха болки в кръста (вляво), болки в яйчника (вдясно).... Четейки Руми се записах - "Ама, Анелия, теб наистина ли те боли? И ако е така - имаш реален медицинки телесен проблем или нещо....... с емоциите? Дали последната година и половина не стана онова, което недолюбваш - отпуснато мрънкало?"
Та това ми даде тази изповед на Руми - увереност, че трябва да изчистя силното си вътрешно неспокойство, за да излекувам и тялото си. А иначе - да, Руми ме възхищава с постоянното си желание да върви напред, да надгражда и най-вече да създава чисто нови неща, а не да плагиатства.
Ами това е от мен в общи линии...... сега ставам - решила съм си, че ще свърша някои неща навън.