Пролет пукна, ние не

Свобода на словото
Заключено
Ver

Re: Пролет пукна, ние не

Мнение от Ver »

Мърмори написа: "Здравейте, г-жо Владимирова!
Благодаря за корекцията в списъка. Тъй като вероятно сте педагог и родител и осъзнавате, че за да възпитаме отговорни за действията и грешките си деца, е нужно те да виждат в нас пример за подражание, ето на този имейл: .............. , който е личен на детето, можете да изкажете извинението си за допуснатата грешка.
Спокоен и спорен ден Ви желая!".
Чудесна идея от твоя страна! :326
Мърмори написа:Естествено, че реакция нямаше НИКАКВА..
Ей това обаче ...не трябва да е естествено :roll: , но не знам защо ли продължавам да съм изненадана ...
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Толкова съм изненадана!Тази вечер като си легнахме с Юлий го питах как е изкарал денят и какво е обядвал в детската. Той не ми каза какво са правили,но ми каза така: Мамо за обяд имаше ориз с риба, но аз като си хапнах и го изплюх и после повърнах. Питам аз защо? А той казва , че не му харесал и се разплака. Колко мъчно ми стана!Питам го:Госпожата кара ли те да го ядеш? А той каза , че не го е карала и после ял ябълка и хляб. Пак плака. Разстрои се. Дали защото е късно и е уморен или защото е обиден - не знам, но представяйки си картинката с обяда ме фрапира! Какво право на избор имат децата, и как ги мачкат от малки. Кой знае каква помия са им дали и само защото не им харесва се отнасят с тях със заповеди
. Така говоря защото вчера имаха гювеч и тпй пак ми каза ,че е бутал настрани храната а госпожата му казала: Тука се яде! Е , що за заповед ?????Та нямат ли децата право да харесват храната???? Ще ви кажа че Юлий не е претенциозен. Яде почти всичко без много месо.Не е злояд. Ама това педагог ли е според вас????? Да им се невиди и на скапаните детски градини и госпожи! Ще мачкат децата от малки.... ...
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Ver

Мнение от Ver »

Ох, Фюти :923
Поредната тъжна история от картинката ...
futarela написа: Е , що за заповед ?????Та нямат ли децата право да харесват храната???? Ама това педагог ли е според вас????? ...
Виж колко прости въпроси, отговора на които също е прост.
Само дето май не се срещат често учители, които да обичат децата.
Хората сме болни от безлюбов .... и напрежението от тази липса се пренася навсякъде. И ако това човекът е зает в сфера, в която работи с неживи същества това не е толкова фатално, то при училителите (особено на малки деца) става вече страшно ...
Няма да размишлявам повече, че не ми си се отразява добре.
Натъжавам се, защото не съм открила за себе си начин да променя това.
:923
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

futarela написа:Толкова съм изненадана!Тази вечер като си легнахме с Юлий го питах как е изкарал денят и какво е обядвал в детската. Той не ми каза какво са правили,но ми каза така: Мамо за обяд имаше ориз с риба, но аз като си хапнах и го изплюх и после повърнах. Питам аз защо? А той казва , че не му харесал и се разплака. Колко мъчно ми стана!Питам го:Госпожата кара ли те да го ядеш? А той каза , че не го е карала и после ял ябълка и хляб. Пак плака. Разстрои се. Дали защото е късно и е уморен или защото е обиден - не знам, но представяйки си картинката с обяда ме фрапира! Какво право на избор имат децата, и как ги мачкат от малки. Кой знае каква помия са им дали и само защото не им харесва се отнасят с тях със заповеди
. Така говоря защото вчера имаха гювеч и тпй пак ми каза ,че е бутал настрани храната а госпожата му казала: Тука се яде! Е , що за заповед ?????Та нямат ли децата право да харесват храната???? Ще ви кажа че Юлий не е претенциозен. Яде почти всичко без много месо.Не е злояд. Ама това педагог ли е според вас????? Да им се невиди и на скапаните детски градини и госпожи! Ще мачкат децата от малки.... ...
Фютиииииии...., никой няма да се погрижи за детето ти индивидуално - ти си тази, която трябва да го направи! Говори първо с госпожите да не го притискат за ядене и като не стане тръгвай "по-нагоре" - главната сестра, която отговаря за седмичното меню и накрая директорката. От опит ти казвам - твоето дете си ти е мило и драго само на теб..... за другите просто е бройка в и без това големите групи. :cry:
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Да ви се похваля - снощи бяхме на "Като две капки вода" :1099 :1099 - дааааааа, вярно, че седяхме на стълбите, но пък отидохме все пак. Предаването "наживо" няма нищо общо с предаването по ТВ. Както и обратното де - губи се магията на телевизията, но признавам, че е къде-къде по-интересно особено по време на рекламите, когато реално не ..... гледаме тъпите реклами. Виждаме актьорите как си говорят с приятели от публиката, журито се прибира веднагически, Рачков и Зуека също..... Етиен се разхожда напред-назад, Низамов и той сам излиза да пафка.... А ако човек е по-смел и иска да каже нещо на актьорите, може да го направи без проблеми - няма никакви прегради между местата за публиката и диванчето на артистите.

След края на шоуто Момчил ни почерпи по 1 биричка в Хепи, където дойдоха и почти половината участници и екип от "Като две капки вода". Единствено на тръгване слуката ми даде възможност и в движение спрях Диана Любенова, за да я поздравя за снощото й превъплъщение :954 ...... въобще доволна съм. Е бирата и панираните кашкавалчета в 11 вечерта ми дойдоха доста тежки, но пък.... ето днес не е РД на Момчил и това няма как да се случи пак. :) Въобще бяха 2 луди дена :fan :fan :fan :fan !
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
tita

Мнение от tita »

Мърмори написа: Дани, можеш да мажеш с Без това чудо не мърдам никъде- универсално средство за всякакви болежки- като започнеш от кървящи венци и афти и стигнеш до навяхвания, синини и всякакви отоци.
Зори, този крем е наистина уникален! Само дето не мога да го намеря от доста време по аптеките. Преди повече от година се оказа, че има изключително добро действие при ревматични болки на ръцете. Затова тубичката, която имах подарих на една жена, близка моя позната. С мисълта, че винаги мога да си купя. Да, ама не .. не го намирам никъде във Варна. Така, че ако знаеш къде го продават ще съм благодарна да споделиш, за да си купя. :940

:326 на твоята Дарена! А за поведението на въпросната госпожа, нямам думи ...

Фюти, да си учител в детска градина, не винаги означава, че си педагог. Още по-малко, че обичаш децата. За много даскали, това е просто единствената работа, която могат да имат в момента.
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Тити, последно си го купих от Санита на "Ген.Колев". Скоро не ми се е налагало да търся, но снощи погледнах, че тубичката ми е на свършване. Между другото, има го и на таблетки, показанията в листовката са абсолютно същите, така че вероятно пак върши работа. Свирни ако намериш някъде, аз също, ако купя преди теб.

Черита
, благородно ти завиждам за прекрасното изживяване. Аз най-много харесвам Милица и Рафи. Те са единствените, на които каквото и да им се падне, се справят блестящо. Снощи направо ме разбиха и двамата! Освен това ми се струва, че Милица е голяма майтапчийка... Какви са твоите впечатления? Кажи нещо задкулисно де- кой как се държи извън сцената, кой е душата на компанията ...
Фюти, напълно те разбирам. Жорко ми беше на 3, когато тръгна на градина и първите дни не искаше да ходи не защото му е мъчно за мен, а защото там го карали да яде. Но аз говорих с госпожите и лелката да не го насилват и той постепенно се отпусна. Наистина нещата не стават с насилие, ама защо ли точно педагозите не го знаят?
ellyto

Мнение от ellyto »

tita написа:Зори, този крем е наистина уникален!
Ще взема да си го купя този крем, след като го хвалите така :)
cchery написа:Да ви се похваля - снощи бяхме на "Като две капки вода"
Това предаване мен нещо не успя да ме впечатли, но със сигурност на живо е по-вълнуващо, предвид всичките актьори и участници. Радвам се, че ви е харесало и сте си прекарали добре. В крайна сметка това е най-важното.
А що се отнася до бирата и кашкавалчетата, позволено ти е да прегрешиш по време на празници като РД.
Фюти, :922 :922 :922 Разбирам защо си разстроена. Аз също не одобрявам насилването било то и в храненето. В крайна сметка, ако се замислим някой ако ни казва какво да правим или ядем или нещо друго, което ние не желаем да направим в този момент ще го отсвирим веднагически, но понеже децата не могат да теглят по една на госпожите, то не е и редно и за това го приемат лично и реагират чрез емоциите си, в случая с плач. Опитай да поговориш с госпожите и дано да има ефект и успееш да постигнеш желания резултат.
tita написа: За много даскали, това е просто единствената работа, която могат да имат в момента.
Много тъжно, но и много вярно за съжаление.
Фюти, бори се за да постигнеш това, което искаш за Юлката и той да се чувства добре и да го уважават като личност!
Зори, браво на Дарена. Все повече такива умни деца да има и да имат ижелание да се изявяват. Евала за твоята реакция и за това, което си направила изпращайки такъв мейл. Представям си опулената физиономия на дамата след като го е прочела. Обаче няма оправдание за това, че не е върнала отговор. Поредната малоумщина. Като има такива личности като тази госпожа, които не смятат за нужно да се извиняват за грешките си, то как ще научим децата да уважават и да признават за техните грешки, след като възрастните не го правят. Емииии поредното доказателство, че няма как да се оправим след като никой не желае да се промени и се научи да уважава малко повече другите хора и да ги зачита за личности.
А що се отнася до малкия ти Жорко :1069 :1069 :1069 :1069 Забавлявах се много. Сладур голям, вече се бори за сърцето на едно момиче хихихихи. Много сладко, че и оправен, има желание да се справя с конкуренцията, не се е предал. :1069 :1069 Дано да намерите читави хора, които да си вършат работата съвестно.
Ние в нашата фирма също имаме проблем с кадрите, няма читави хора, които да отговарят на критериите и грам нищо не разбират. Гола вода са като дойдат на интервю и ги накарат да правят задачки за да покажат какво могат и как решават проблемите. Вече повече от година и половина не можем да си намерим програмисти.
Елисче, спокойно не се паникьосвай. Всичко ще мине и ще се оправите. Щом трябва да пие АБ, значи го дай. Направи си после опашката след АБ, давай пробиотик и всичко ще е наред.

Зори, не знам кръста от какво ме боли, но вече доста време стана откакто не минава - повече от година. Ще пробвам това, което ти си ми написала да видим дали ще има някакъв ефект.
Пожелавам ви хубав уикенд и ще ви пиша като се завърна от Хърватска. Дано да е хубаво, но на мен ми е дсотатъчно това, че ще пътешествам и че ще отида на ново и хубаво място за да се чувствам добре.

Какво ще кажете за среща в петък 26 април? Има ли желаещи и можещи?
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

ellyto написа:Елисче, спокойно не се паникьосвай. Всичко ще мине и ще се оправите
Ох,за жалост не само не минава,ами става и по зле,от днес на обяд и аз съм с Т и болки по цялото тяло,както и в областа на гърдите и гърба,сякаш някой ме е стегнал с колан,отпаднало ми е и не ми се става от леглото,цял ден смуча Парагрип,но след 8 часа Т се предадох и пих прахче,нямам сила да си гледам децата,а няма и кой да ми помогне,Боби е от вторник на работа и ще си дойде утре по обяд,Анджи смея да кажа,че поне няма Т,но се убеждавам,че може би АБ-то беше презастраховане на личната и май си е чист грип това,много ме е яд,ужасно безсилна се чувствам,както от болестта,така и че немога да разчитам и на тази докторка,най-лошото е,че ако се окажа права и е грип,ако Ивето се разболее пак това ще ни изпишат,а аз като не съм сигурна,ПАК това ще дам,нямам възможност да отида моята лична,която е в центъраи да каже какво ми е и на мен.....толкова съм объркана и искам всичко да се оправи по-скоро,Анджи приема всичко геройски,макар и с отвръщение да пие гадния АБ,толкова е изпълнителна,милата...просто се моля да се оправим по-скоро :328
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Здравейте . Заминавам за Пловдив . Има състезание ;'Готвач на Годината " . Ням,я да участвам само ще гледам . Говорих с госпожата пък да видим какво ще стане . Иначе сме добре . Все още търся студена кухня . Повече от половината не се явиха вчера на интервюто . Ами на кратко е това . За сега . Хубав ден от мен !!!! :923
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Ох, голяма съм патица..... :126 За кой ли път се заричам да не пазарувам по интернет и естествено, забравям! Поръчах къщичка за птици за рождения ден на едно дете, не беше никак евтина като за такова чудо. Това, което дойде е всичко друго, но не и къщичка за истински живи птички. Е, може и да стане за пчелно колибри, но за съжаление в околностите на Врана не са забелязвани такива. Много ме е яд.... Набутах се с доставката, а сега искам да я върна и ще се набутам и с разходите за връщането! Наистина понякога се изумявам от себе си :126 . Не ми е за първи път, но явно не мога да се поуча от грешките си. Ще взема сама да си сложа забрана за някои сайтове, че това вече не се търпи! Добре поне, че рожденият ден е чак другата събота, та имам време да намеря свестен подарък.....
Заключено