Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Re: Пролет иде, с венец ароматен от дъхави, нежни цветя

Мнение от Сиренце »

Тържествата на Кеми вече приключиха. Вчера беше "последният урок" в клас, като бяхме поканени и родителите, а днес мина и общоучилищното, на което момиченцето ми за пръв път свири пред публика. Толкова се вълнувах, че съм записала само първите три ноти и последните 5 :128 :128 :128 . За разлика от мен, тя не беше много притеснена и свири чудесно. Сподели ми, обаче, че е горда, че е единствената отличничка в класа. Явно за нея това е ВАЖНОТО, а музиката е между другото.
DSC08277.jpg
Цялата съм слух
(73.06 KiB) Свалено 339 пъти
DSC08258.jpg
Целият клас
(149.31 KiB) Свалено 339 пъти
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Сиренце, колко деца са в класа на твоята отличничка? На какво свири Кеми? Много хубави снимки, браво и на вас! :524
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Цони,страхотни снимки наистина>Браво на Кеми за отличието в училище,помня колко аз се вълзувах,когато получавах лентата "ОТЛИЧНИК" :922
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
VIKI1023
Рицар на перото

Мнение от VIKI1023 »

Момичета,благодаря за хубавите думи и пожелания,дано всичко е наред.
Ели,чакаме и ти скоро да се похвалиш с хубава новина.
Нели,благодаря за съвета,съгласна съм с теб,че за Вики няма да е добре да сменя сега градината,но и не се знае дали изобщо ще успеем по това време да намерим къде да я местим.Много ме притеснява факта,че мои познати с деца на същата възраст ми казват,че в техните градини децата вече ги учат да пишат,четат и смятат,а в нашата група досега не са им показали и една буква или цифра.Вики е много чувствителна и за нея ще е много трудно и зле ще го приеме ако отиде в първи клас и е от децата,които не знаят нищо.Аз също не мисля че от 5 години е редно да ги карат да учат,но трябва да се приспособим някак и ако повечето деца отидат първи клас научени на повече неща,другите ще изостанат.Вики трудно приема че другите могат да правят нещо,а тя не и не искам да й причинявам такъв стрес в първи клас.Предпочитам ако има как да й го спестя.Освен това голяма част от приятелите и в градината ще ги местят другаде поради същата причина.
Сега ще видя вие как сте.Хубав ден на всички! :954
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/23_13b_48FF8640_RdoCenxke_8.gif[/img][/url]
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Вики, всичко най-хубаво и добро и от мен! :524 :922 :923
tita

Мнение от tita »

Следя новините за трите момчета, загубили се в Балкана, чета коментарите писани под всяка и не спирам да се изумявам колко сме неуки и колко малко от нас знаят какво трябва да е поведението ни и подготовката когато сме решили да ходим в планината. А точно пътеката до хижа Рай е толкова трудна. Минавала съм я не веднъж, точно от мястото от което те са тръгнали. Този преход отнема почти ден, особено за нетренирани хора. По пътеката има толкова усойни места, че си е страшно дори и посред горещ летен ден. Не напразно на тази част от Балкана са дали име "Джендема". С кой акъл и защо тези момчета са решили, че ще стигнат хижа Рай ей така, както са си били на кафе в града ...? Съмнявам се, че ще ги намерят живи и здрави. Балкана не прощава на хора, отнесли се пренебрежително към него.
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Вихърче, в класа на Кеми са общо 6 деца. Тъй като тук почти няма какво да се работи, младите хора отиват да живеят в големите градове - Плевен, София или в чужбина. Съответно и местните деца са малко. Иначе в училището учат и деца от други населени места - идват заради музикалното образование.
Клементина свири на тамбура, а аз съм много горда с нея, защото по принцип целия първи клас децата се учат да четат ноти, но тя много бързо напредна и по изключение започна да свири.
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Тита, възможните причини са две, според мен. Първата е присъщата на младостта самоувереност, че можеш да се справиш с всичко, дори с планината. Е, аз и ти знаем каква заблуда е това, но повечето хора НЕ.
Втората е, че никой никога не ги е учил как се ходи в планината. И като знам в днешно време какво коства да поведеш група деца на поход, изобщо не се учудвам, че е така.
tita

Мнение от tita »

Сиренце, тъжното е, че дори и в така наречените "модули туризъм" към физическото в училище, децата отново не получават необходимите познания за един преход в планината. Много по-ефективно би било просто да ги организират и заведат.
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Здравейте, момичета!
Много съм притеснена днес.
Големият ми син Георги - 6г - кашля от около 3 седмици. Но не ми изглеждаше особено притеснителна тази кашлица. Кашляше най-вече сутрин като се събуди и следобяд го чувах , че започва отново когато вземе топката и започне да играе, да тича и т.н. Давах му няколко дни сироп септилин, но не видях промяна и го спрях. Изкарахме и няколко дни на чая с орехите и босилека на Док , плюс лук с мед и промивки на носа с физиологичен разтвор и клеева тинктура. В момента в който започнах да му капя в носа се появиха и малко сополи, помислих, че просто е започнал да чисти. Струваше ми се по-добре, но понеже имахме записан час при педи от миналата седмица , все пак реших да го заведа да му чуе гърдите. Доктора каза, че гърдите са добре, гърлото не е възпалено. Но ни изписа вентолин. Понеже не съм се сблъсквала с туй нещо до сега не реагирах по никакъв начин, но като се прибрахме чукнах в нета и прочетох доста притеснителни неща за този медикамент. И сега съм на кръстопът, да го давам ли да не го ли давам. Притеснявам се!
Моля някоя от вас ако е ползвала, ако има наблюдения или просто знае нещо относно вентолина да ми пише. ще съм много благодарна.
Извинявам се , че спамя темата, но пиша тук, защото предполагам тук ще го видят повечето от вас.
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

tita написа:Следя новините за трите момчета, загубили се в Балкана, чета коментарите писани под всяка и не спирам да се изумявам колко сме неуки и колко малко от нас знаят какво трябва да е поведението ни и подготовката когато сме решили да ходим в планината. А точно пътеката до хижа Рай е толкова трудна. Минавала съм я не веднъж, точно от мястото от което те са тръгнали. Този преход отнема почти ден, особено за нетренирани хора. По пътеката има толкова усойни места, че си е страшно дори и посред горещ летен ден. Не напразно на тази част от Балкана са дали име "Джендема". С кой акъл и защо тези момчета са решили, че ще стигнат хижа Рай ей така, както са си били на кафе в града ...? Съмнявам се, че ще ги намерят живи и здрави. Балкана не прощава на хора, отнесли се пренебрежително към него.
Цял ден ги мисля и тъжа за тях и близките им... :cry:
Сиренце написа:Вихърче, в класа на Кеми са общо 6 деца. Тъй като тук почти няма какво да се работи, младите хора отиват да живеят в големите градове - Плевен, София или в чужбина. Съответно и местните деца са малко. Иначе в училището учат и деца от други населени места - идват заради музикалното образование.
Клементина свири на тамбура, а аз съм много горда с нея, защото по принцип целия първи клас децата се учат да четат ноти, но тя много бързо напредна и по изключение започна да свири.
Тамбурата ми се струва много приятна за слушане и за свирене :524 Много е интересно сигурно да си част от толкова малък училищен колектив :524 Важното е Клеми да се чувства прекрасно :954
tita написа:Сиренце, тъжното е, че дори и в така наречените "модули туризъм" към физическото в училище, децата отново не получават необходимите познания за един преход в планината. Много по-ефективно би било просто да ги организират и заведат.
Сиренце написа:Тита, възможните причини са две, според мен. Първата е присъщата на младостта самоувереност, че можеш да се справиш с всичко, дори с планината. Е, аз и ти знаем каква заблуда е това, но повечето хора НЕ.
Втората е, че никой никога не ги е учил как се ходи в планината. И като знам в днешно време какво коства да поведеш група деца на поход, изобщо не се учудвам, че е така.
Мъкааа, мъкааа ...

БЪНИ, не мога да ти помогна, за съжаление. Нямам необходимата информация, нито опит. С теб съм! :329
Заключено