Деси, Ани, тук съм.
По-точно, влязох преди малко.
Изключително заето ми е напоследък, в последните няколко дена се чувствах буквално изтощена. Просто имам много работа. Днес обаче сутринта на йогата заниманието беше много хубаво - на практика имахме нещо като адаптирана карате тренировка. След това имах малко време преди италианския и успях да си преведа изреченията от домашното (което, разбира се, беше да преведем няколко изречения от български на италиански). След това се оказа, че имам индивидуален урок, защото останалите три момичета (в това ниво сме само четири) не се появиха. Очаквах да се уморя, но всъщност ми беше много приятно и пълноценно. После си "отмъстих" като им написах какво съм правила и какво имаме за домашно по следния начин:
Ciao!
Oggi ce l'ho avuto una lezione privata, siamo state solo io e Iana. Ho letto il testo nel libro, pagina 127.
Iana ci ha dato i compiti: nel quaderno, pagina 90, esercizi 13, 14 e 15; pagina 92, Test finale.
Ci vediamo la settimana prossima.
т.е. написах им го на италиански.
Всъщност една от курсистките е германка и, макар да разбира добре български, когато говорим, се затруднява да го чете. Аз пък не зная немски и затова веднъж ѝ писах на английски. Днес обаче реших, че на италиански е по-удачно. После тази идея ми хареса и изпратих съобщението така на всички.
Мимичета, трогнах се от това как всички се развълнувахте от подаръка на Вили за 20-тия ѝ рожден ден! За мен това показва, че в годините с вас сме станали истински близки. И няма как да е иначе, защото сме минали заедно през много неща и макар това "минаване" да изглежда виртуално, всъщност не е. Съвсем реално си е. Всяка от нас в годините е споделяла тук някои много лични неща и всяка е получила приятелска дума, подкрепа със съвет или с различна гледна точка. И това Е реално. И е истинско.
Ани, гледах Валенсия през твоя поглед и също много ми хареса. Аз не съм я виждала лично, от Испания видях Мадрид, много малко от Малага, Алмерия, Гранада и Мурсия. Валенсия обаче е някак различна. И наистина изглежда много хубава.
Деси, със закъснение: Честит имен ден! Бъди здрава и много, много, много щастлива!