Здравейте, дами. Макар че ми иде да напиша директно Нели и Деси, защото май само трите си останахме тук да кукуваме

. Не ме разбирайте погрешно - не търся голяма компания. Но и ми липсва малкият ни приятелски кръг на общуване, който имахме - Ванчето, Цони, Цвети, Ели, Емката.... Каквото и да е - надявам се всички да сте здрави и да сте добре.
Нелка,
Нели написа: ↑01 Ное 2021, 14:23
за политическия натиск, на който сме подложени, но тъй като последният съществува и става все по-силен, няма как да го подминем.
аз също не искам да бягам от темата. Но вече няма да коментирам и разисквам на всяка цена. Заради мен самата. Странното е, че колкото по-малко говоря по темата, толкова повече приятели, които са неваксинирани, ме търсят. Но когато ме търсят, за да ми кажат, как еди си какво сега им било проблем, защото нямали "еко-сертификат" или "бар-код"...... аз трябва твърде упорито да преодолявам себе си, за да не не ставам нападателна. Аз не съм маруля или пакетче кайма от 250 грама, за да си говорим за еко-сертификати или бар-кодове. Ако ще се залага на тази ехидност, какъв е смислът???
Междудругото, държа много да ти напиша следното - като вземам повод от ето тези твои думи:
Или сме със спящи умове, несъзнателно, но папагалски повтарящи аргументи, предварително подготвени като опорни точки от някой друг?
преди няколко месеца сестрата на Момчил, която живее в Англия, каза, че вече ѝ е писнало от всички, които упорстват спрямо ваксините и че иска час по-скоро всички те да бъдат принудени да се набодат, за да си оправи тя живота. Тогава се замислих за това, че Бела не е ваксинирана като по същото време все по-упорито се говореше за това, че ваксините предизвикват стерилитет при млади момичета. Оки - ще ваксинирам Бела, но ако след време стане ясно, че опасения за предизвикан стерилитет са били истина, какво по-точно да ѝ кажа: "Ами, Бели, съжалявам, ама леля ти искаше да си оправи живота и се наложи да те боцнем." Признавам си, че ми се видя много дебелашко и грубо и почнах да обръщам внимание на агресията по оста ваксинирани - неваксинирани. И взе да ми се повръща. Не очаквах обаче да има същото такова мултиплициране по обратната ос неваксинирани - ваксинирани. Все едно сме говеда и никога на нищо не се учим.... Няма израстване. Само потъване. И то до дупка.
Нелка, права си да да разделяш темата на 2 въпроса. За мен те станаха 2, когато се заговори за зелените сертификати. Дотогава си беше само "за" или "против" ваксината. И когато вторият въпрос взе да добива все по-голяма тежест заради отражението си, което щеше да има върху ежедневието ми, първият "замина в коша". Т.е. аз не стигнах дотам вторият въпрос да ме засегне лично тук в България. И не съжалявам за това решение. Принудата е налице, но тя е не по-малка от тази, на която съм била подложена и съм приела "доброволно" със задължителния ваксинационен календар за малките деца в България. Отваряйки здравните книжки на децата, мога да се хвана за главата - мъдрят се имунизации и реимунизации, чиято бройка надхвърля 10.... Много лесно мога да попадна в клопката на самообвинението, че вероятно една или няколко от тези ваксини са причината за скарлатините при Коки или убийствената алергия, от която Бела страда последните 2 години...
И тогава какво?! Как да върна времето? За мен решението е просто - спирам с въртенето в кръг и мислите, с които се самоизяждам. Продължавам! Ако това Бела да се върне в класната стая минава през моето ваксиниране, ще го направя, и наистина няма да се замисля. Признавам си, че не разбирам защо в момента има такъв сериозен отпор на идеята за тестове-близалки за учениците..... И колкото повече мисля по темата, толкова по-права те виждам в твърдението, че отговорите на всички въпроси, които си задаваме, отварят врата към блатото на политиката... Бях чела наскоро, че масовото негативно отношение към ваксините на българския народ е нищо по-различно от негативното отношение и недоверие към политици и управляващи, което имаме от десетилетия......
Колкото до пушачите, отказващи медицински манипулации, аз може да не споделям техния избор, но все пак мисля, че имат право на това. Аналогично може да се постави въпросът за пушачите, приемащи на драго сърце съшите медицински манипулации, защото действат отговорно спрямо своето здраве и това на другите. Нима там има някаква принципност?
Не - на едно мнение сме, няма принципност и в единия, и в другия случай. Аз затова повдигнах въпроса, защото е непоносимо да гледам непродуктивност от хора (ти си го написала много по-добре, отколкото бих го казала аз):
папагалски повтарящи аргументи, предварително подготвени като опорни точки от някой друг
А какво да кажем за жените, които ДОБРОВОЛНО и напълно съзнателно си искат (и си плащат) Цезарово сечение за раждането на своите деца? При това без да има изобщо медицински критерии за една такава манипулация?! И го правят с ясното съзнание, че в онзи първи, най-важен и никога повторим в живота на децата им миг, те ще им дадат сухо мляко, а след ден-два и антибиотици чрез кърмата си..... И тези жени днес излизат и с грозно разкривени лица крещят "Аз няма да се васинирам, защото не знам какво си вкарвам в тялото...." А когато вкарвахте еди си какво в телата на невръстните си пеленачета при това напълно СЪЗНАТЕЛНО и само и единствено за свое удобство?
И да - пак стигаме до разделението на два въпроса.
Ограничаването на правата на гражданите в зависимост от това дали са се подложили на медицинска процедура или не. То е в резултат от отказа на хората по отношение тази процедура. Но неизбежно стигаме и до въпроса защо се отказва тя и тогава се връщаме на най-популярния отговор .... за да не си вкарваме в телата нещо, което не познаваме. Рядко някой ще отговори, че е против принудата понеже ние отдавна се отказахме да се противопоставяме на нея. Може би лятото на 2013 година беше последният изблик на отпор - осъзнат, аргументиран и упорит. Ето пример е и самата
Деси:
Kleo написа: ↑27 Окт 2021, 08:35
Ако през 2009 г. не бях изживяла крайно РАЗОЧАРОВАНИЕ от целия български народ,
ако нещо тогава не беше УБИТО в мен, ама зверски и болезнено убито, ... ,
тогава ЩЯХ да ида УТРЕ на общонационалния ПРОТЕСТ !!!
Е, как тогава да се случат нещата? С кого?
Случайност ли е изборно лято 2021? Последно толкова много избори в една година сме имали в края на 19 век..... Ние имаме много сериозен проблем с държавността, но благодарение на ваксините той успешно се подменя. И понеже нямаме политическа партия, която реално да управлява, то и протестите са рехави, т.к. няма срещу кого да са насочени. Все още ние българите не умеем да се борим за принципи. И не съм сигурна, че ще имаме време да се научим на това.
Има някаква неестествена и твърде умишлена избирателност, когато си говорим за тези неща. Мнозина от хората, отказващи ваксина, приемат без съпротива антибиотици, кортикостероиди, инхибитори, хормони.... знаейки, че така си вредят на телата. Същите тези хора ми се присмиваха за решението да се насоча към хомеопатията като метод, с който да се лекувам и най-вече за превенция. Тогава бях смешника, който се "лекува" с въздух. Помните онзи велик "умник" дето в ефир изгълта цял флакон с хомеопатия на Боарон... и беше много доволен. Той беше ревностен защитник на официалната (конвенционалната) медицина. С днешна дата обаче няма никакви скрупули да я отрича, защото не знае какво си вкарва в тялото....
Не вярвам, че ваксините ще спасят човечеството от това, в което сме вкарани. Наистина. Не разбирам медицинските причини защо аз съм освободена от тест преди влизане в заведение или магазин, а други хора не могат да припарят там. При положение, че всички можем да сме заразни... Дали не искат да ни подскажат, че всичко това е само "трейлър" за още по-лоши неща в бъдеще, които са ни подготвили? Дали пък това не е начин да ни кажат, че тази пандемия никога няма да свърши?
Затова и на финала на предния ми пост писах, че има значение не само страната на барикадата, а и с кого си там. Аз продължавам да чувствам неваксинираните, които протестират срещу политиката, за съмишленици. Считам и себе си за такава.