РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от cchery »

Нелка, много пъти съм писала защо общуването с теб ме кара с интерес да чакам постове с твои размисли или разговори наживо. И тази тема не е изключение.

И въпреки това обясненото по-долу от теб:
Нели написа: 25 Окт 2021, 17:34 Въпросът ми е повече принципен, отколкото конкретен. Освен това не е едно и също:
1. Да си някъде, където хората масово могат да влязат в ресторант, и да влезеш и ти
е нищо повече от
Нели написа: 23 Окт 2021, 09:02 Въпросът не трябва да бъде как да направим фашизмът по-мек, а дали изобщо да го има. Това обаче се измести от съзнанието на хората, подмени се с разсъждения от типа как да го подобрим.
Ти го знаеш много добре. Аз - също. Въпросът ми дали съм постъпила морално или не, вечеряйки в ресторанта в Берн, беше реторичен. И двете знаем отговора. :923

А аз го зададох по-скоро, за да отворя път на нюанс в тази полемика, който също има връзка с принципността. Да си принципен означава да си последователен. Но ние в България НЕ сме. И не само в България.

Онзи ден на опашката на касите в малкия супер до нас пред мен имаше двама млади мъже. От онези, които са влезли в живота преди 3-4 години - от абитуриентите, които се радват и врещят "1-2-3 и 12- Уууууу...", окрилени от радост, която не знаят защо изпитват, не е останало нищо. Облечени с анцузи, раздърпани, безпътни - бачкатори някакви.... спрели раздрънканите си брички пред супера, с които дрифтят и тормозят останалите. Но.... докато чакаме клиентът преди тях да приключи с плащането, те двамата разменят вездесъщата реплика "Аз няма да се ваксинирам!" ...... Като причина - телата били техни и нямало да си вкарат "експериментална течност", за която не знаели как щяла да им се отрази - продукт на редовния поток във ФБ....

Човекът пред тях плати. Мина единият, таксуваха му напитката, след което си поръча кутия цигари... Напитката му беше стотинки, но с цигарите сметката мина 7 лв. Мина другият - плати и той своята напитка, някакви бонбонки и поръча кутия .......... да - няма да сбъркате - ЦИГАРИ....

Стоя и си мисля... ето двама органични, които са с "мотив" срещу задължителното ваксиниране - не знаят какво вкарват в тялото си. Но не е ли някак си смехотворно - няма да се ваксинират, защото не знаят какво вкарват в тялото си, но за сметка на това пушат ежедневно и по много, знаейки какво си вкарват в тялото с цигарите..... Според мен те нямат в речника си дума като "принципност".

Та... освен да си от едната страна на барикадата, има значение и с кой си там. Както и кого "обстрелваш".

Арогантността и презрението, проявени от шефа ти, сега са пряко следствие на това, че е ваксиниран. Но все си мисля, че това е част от личностната му характеристика. И в друга ситуация и за други неща той би постъпил така. А вашият университет вероятно просто също се възползват от отворила се опция да не прекратите дейност.... струва ми се, че едва ли го правят от алтруистичен хуманизъм.

В интерес на истината до този момент няма пример на страна, върнала "нормалността", по начин различен от масовото ваксиниране. И не вярвам България да е пионерът. В един момент и ние ще махнем маските и всички други ограничения и това, за съжаление, няма да е в резултат от "Аз няма да се ваксинирам!". Споменавам го не с упрек, а като факт. Няма кой да се пребори за каузата на органичните. Въпросът е колко месеца ще отнеме това и как ще ги караме. Заедно - органични и чипирани, свободни и правоверни...... и дали това е пътят?

И продължавам да мисля, че посоката в този диалог е най-важна. За да е продуктивен.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Много ви се радвам, Чери и Ани.
И двете страшно много ви обичам.

Моето мнение по темата продължава да е следното:

Докато някой не ме накара НАСИЛА,
няма да се ваксинирам!
И лично за мен въпросът наистина е ПРИНЦИПЕН.

Зная си от малка - органически НЕ понасям да ми се казва какво да правя и какво да не правя!

Ако през 2009 г. не бях изживяла крайно РАЗОЧАРОВАНИЕ от целия български народ,
ако нещо тогава не беше УБИТО в мен, ама зверски и болезнено убито, ... ,
тогава ЩЯХ да ида УТРЕ на общонационалния ПРОТЕСТ !!!

Сега просто разпространявам информацията за него,
искрено се НАДЯВАМ този път народът ни да спре да СПИ,
да се ОБЕДИНИ отново, както последно го видях

в ключовите 1994 /Световното по футбол/ и 1996-1997 /Жан-Виденовата зима/.

Оттогава не сме единни.
Оттогава не сме ЕДНО.
Оттогава всеки се спасява ПОЕДИНИЧНО.
А така не може и не бива.
Така не се прави действена ДЕМОКРАЦИЯ.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Сиренце написа: 13 Окт 2021, 14:59 Здравейте, през ден-два хвърлям по едно око на форума и толкова неща ми се иска да споделя с вас, но все изниква нещо. Това е "проклятието" да ти се случват интересни неща - нямаш време да им се насладиш, да ги споделиш...
Предполагам някои от вас знаят, че миналата събота организирахме "Празник на домашните сирена". Получи се много хубаво събитие, на което дойдоха страшно много хора от цялата страна. През деня в един обновен малък парк се събраха изложители на сирена, кашкавали, мед, крокмач (идеята беше всичко да е насочено към сирене). Беше обособена "Зона за познание", където лектори представиха интересни теми, свързани с традиционни храни, микробиология и екология.
Трима млади готвачи (Стилиян от Мастършеф, Калоян от Черешката и Веско, който не иска да участва в предавания :221 ) приготвяха на място гурме сандвичи.
Вечерта в къщите на Галя организираха вечеря "Тур на сетивата" с петстепенно меню, като във всяко ястие имаше сирене под някаква форма. Който има Галя в приятели във Фейса, може да разгледа снимките. За съжаление аз нямаше как да присъствам, защото местата бяха разграбени, в момента, в който пуснаха кувертите.
И в училище се случват хубави неща, но затова друг път, защото пералнята и печката ме зоват :plezya se
Цони, твоят пост подминах някак си, а той излъчва толкова много удовлетвореност. Радвам се за това, което сте успели да направите с "Празника на домашните сирена", а най-вече съм щастлива заради радостта, която излъчваш ти. Щеше да е хубаво да бъда там..... само дето нито съм разбрала за него, нито.....нищо. Аз като цяло последните 5-6 месеца съм малко по-асоциална..... Без някаква конкретна причина. Но така или иначе съм щастлива, че сте поставили началото на нещо, което мисля, че ще стане голямо събитие след известно време. Браво. :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!

Честит Ден на народните будители!
Иска ми се днес да си мислим повече за това, отколкото за политическия натиск, на който сме подложени, но тъй като последният съществува и става все по-силен, няма как да го подминем.

Ани, като цяло съм съгласна с това:
cchery написа: 26 Окт 2021, 12:10 Стоя и си мисля... ето двама органични, които са с "мотив" срещу задължителното ваксиниране - не знаят какво вкарват в тялото си. Но не е ли някак си смехотворно - няма да се ваксинират, защото не знаят какво вкарват в тялото си, но за сметка на това пушат ежедневно и по много, знаейки какво си вкарват в тялото с цигарите..... Според мен те нямат в речника си дума като "принципност".

Та... освен да си от едната страна на барикадата, има значение и с кой си там. Както и кого "обстрелваш".
... НО не съвсем. И ще ти кажа защо.
За мен тук има два отделни въпроса, които умишлено се смесват с политически мотиви. Единият е въпросът за или против конкретни медицински манипулации, а другият - за или против ограничаването на правата на гражданите в зависимост от това дали са се подложили на тези манипулации. И момчетата, за които говориш, вероятно също ги смесват. Моите коментари в повечето случаи са насочени към втория въпрос и в този смисъл беше и моралният въпрос, който задавам първо на себе си, а след това и на всички други - искаме ли да (съ)участваме в това?
Колкото до пушачите, отказващи медицински манипулации, аз може да не споделям техния избор, но все пак мисля, че имат право на това. Аналогично може да се постави въпросът за пушачите, приемащи на драго сърце съшите медицински манипулации, защото действат отговорно спрямо своето здраве и това на другите. Нима там има някаква принципност?

И нека пак да кажа: НЕ мисля, че нещата са черно-бели, но си задавам въпроси. И това според мен е дори по-важно от отговорите, които ще си дадем. Основата на критичното мислене (не критикарското), на науката, на мисленето въобще е именно задаването на въпроси. Способността да (си) задаваме въпроси е характеристика на будния ум и именно това трябва да празнуваме в Деня на народните будители. Ние такива ли сме? Или сме със спящи умове, несъзнателно, но папагалски повтарящи аргументи, предварително подготвени като опорни точки от някой друг? Надявам се да сме от първите. :954

Няма как да не се съглася изцяло с това:
cchery написа: 26 Окт 2021, 12:10 Арогантността и презрението, проявени от шефа ти, сега са пряко следствие на това, че е ваксиниран. Но все си мисля, че това е част от личностната му характеристика. И в друга ситуация и за други неща той би постъпил така. А вашият университет вероятно просто също се възползват от отворила се опция да не прекратите дейност.... струва ми се, че едва ли го правят от алтруистичен хуманизъм.
Тези твои думи всъщност потвърждават казаното по-горе от мен, че става дума за два отделни въпроса - единият е медицински, а другият морален и, като следствие от това, политически. И аз смятам за най-ценните приятели в живота ми ваксинираните, които ме подкрепят в това, че имам право да взема решение, различно от тяхното.

А още едно потвърждение на горното намирам в тези твои думи:
cchery написа: 26 Окт 2021, 12:10 В интерес на истината до този момент няма пример на страна, върнала "нормалността", по начин различен от масовото ваксиниране. И не вярвам България да е пионерът. В един момент и ние ще махнем маските и всички други ограничения и това, за съжаление, няма да е в резултат от "Аз няма да се ваксинирам!". Споменавам го не с упрек, а като факт. Няма кой да се пребори за каузата на органичните. Въпросът е колко месеца ще отнеме това и как ще ги караме. Заедно - органични и чипирани, свободни и правоверни...... и дали това е пътят?

И продължавам да мисля, че посоката в този диалог е най-важна. За да е продуктивен.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, дами. Макар че ми иде да напиша директно Нели и Деси, защото май само трите си останахме тук да кукуваме :221 . Не ме разбирайте погрешно - не търся голяма компания. Но и ми липсва малкият ни приятелски кръг на общуване, който имахме - Ванчето, Цони, Цвети, Ели, Емката.... Каквото и да е - надявам се всички да сте здрави и да сте добре.

Нелка,
Нели написа: 01 Ное 2021, 14:23 за политическия натиск, на който сме подложени, но тъй като последният съществува и става все по-силен, няма как да го подминем.
аз също не искам да бягам от темата. Но вече няма да коментирам и разисквам на всяка цена. Заради мен самата. Странното е, че колкото по-малко говоря по темата, толкова повече приятели, които са неваксинирани, ме търсят. Но когато ме търсят, за да ми кажат, как еди си какво сега им било проблем, защото нямали "еко-сертификат" или "бар-код"...... аз трябва твърде упорито да преодолявам себе си, за да не не ставам нападателна. Аз не съм маруля или пакетче кайма от 250 грама, за да си говорим за еко-сертификати или бар-кодове. Ако ще се залага на тази ехидност, какъв е смислът???

Междудругото, държа много да ти напиша следното - като вземам повод от ето тези твои думи:
Нели написа: 01 Ное 2021, 14:23 Или сме със спящи умове, несъзнателно, но папагалски повтарящи аргументи, предварително подготвени като опорни точки от някой друг?
преди няколко месеца сестрата на Момчил, която живее в Англия, каза, че вече ѝ е писнало от всички, които упорстват спрямо ваксините и че иска час по-скоро всички те да бъдат принудени да се набодат, за да си оправи тя живота. Тогава се замислих за това, че Бела не е ваксинирана като по същото време все по-упорито се говореше за това, че ваксините предизвикват стерилитет при млади момичета. Оки - ще ваксинирам Бела, но ако след време стане ясно, че опасения за предизвикан стерилитет са били истина, какво по-точно да ѝ кажа: "Ами, Бели, съжалявам, ама леля ти искаше да си оправи живота и се наложи да те боцнем." Признавам си, че ми се видя много дебелашко и грубо и почнах да обръщам внимание на агресията по оста ваксинирани - неваксинирани. И взе да ми се повръща. Не очаквах обаче да има същото такова мултиплициране по обратната ос неваксинирани - ваксинирани. Все едно сме говеда и никога на нищо не се учим.... Няма израстване. Само потъване. И то до дупка.

Нелка, права си да да разделяш темата на 2 въпроса. За мен те станаха 2, когато се заговори за зелените сертификати. Дотогава си беше само "за" или "против" ваксината. И когато вторият въпрос взе да добива все по-голяма тежест заради отражението си, което щеше да има върху ежедневието ми, първият "замина в коша". Т.е. аз не стигнах дотам вторият въпрос да ме засегне лично тук в България. И не съжалявам за това решение. Принудата е налице, но тя е не по-малка от тази, на която съм била подложена и съм приела "доброволно" със задължителния ваксинационен календар за малките деца в България. Отваряйки здравните книжки на децата, мога да се хвана за главата - мъдрят се имунизации и реимунизации, чиято бройка надхвърля 10.... Много лесно мога да попадна в клопката на самообвинението, че вероятно една или няколко от тези ваксини са причината за скарлатините при Коки или убийствената алергия, от която Бела страда последните 2 години...

И тогава какво?! Как да върна времето? За мен решението е просто - спирам с въртенето в кръг и мислите, с които се самоизяждам. Продължавам! Ако това Бела да се върне в класната стая минава през моето ваксиниране, ще го направя, и наистина няма да се замисля. Признавам си, че не разбирам защо в момента има такъв сериозен отпор на идеята за тестове-близалки за учениците..... И колкото повече мисля по темата, толкова по-права те виждам в твърдението, че отговорите на всички въпроси, които си задаваме, отварят врата към блатото на политиката... Бях чела наскоро, че масовото негативно отношение към ваксините на българския народ е нищо по-различно от негативното отношение и недоверие към политици и управляващи, което имаме от десетилетия......
Нели написа: 01 Ное 2021, 14:23 Колкото до пушачите, отказващи медицински манипулации, аз може да не споделям техния избор, но все пак мисля, че имат право на това. Аналогично може да се постави въпросът за пушачите, приемащи на драго сърце съшите медицински манипулации, защото действат отговорно спрямо своето здраве и това на другите. Нима там има някаква принципност?
Не - на едно мнение сме, няма принципност и в единия, и в другия случай. Аз затова повдигнах въпроса, защото е непоносимо да гледам непродуктивност от хора (ти си го написала много по-добре, отколкото бих го казала аз):
Нели написа: 01 Ное 2021, 14:23 папагалски повтарящи аргументи, предварително подготвени като опорни точки от някой друг
А какво да кажем за жените, които ДОБРОВОЛНО и напълно съзнателно си искат (и си плащат) Цезарово сечение за раждането на своите деца? При това без да има изобщо медицински критерии за една такава манипулация?! И го правят с ясното съзнание, че в онзи първи, най-важен и никога повторим в живота на децата им миг, те ще им дадат сухо мляко, а след ден-два и антибиотици чрез кърмата си..... И тези жени днес излизат и с грозно разкривени лица крещят "Аз няма да се васинирам, защото не знам какво си вкарвам в тялото...." А когато вкарвахте еди си какво в телата на невръстните си пеленачета при това напълно СЪЗНАТЕЛНО и само и единствено за свое удобство?

И да - пак стигаме до разделението на два въпроса. Ограничаването на правата на гражданите в зависимост от това дали са се подложили на медицинска процедура или не. То е в резултат от отказа на хората по отношение тази процедура. Но неизбежно стигаме и до въпроса защо се отказва тя и тогава се връщаме на най-популярния отговор .... за да не си вкарваме в телата нещо, което не познаваме. Рядко някой ще отговори, че е против принудата понеже ние отдавна се отказахме да се противопоставяме на нея. Може би лятото на 2013 година беше последният изблик на отпор - осъзнат, аргументиран и упорит. Ето пример е и самата Деси:
Kleo написа: 27 Окт 2021, 08:35 Ако през 2009 г. не бях изживяла крайно РАЗОЧАРОВАНИЕ от целия български народ,
ако нещо тогава не беше УБИТО в мен, ама зверски и болезнено убито, ... ,
тогава ЩЯХ да ида УТРЕ на общонационалния ПРОТЕСТ !!!
Е, как тогава да се случат нещата? С кого?

Случайност ли е изборно лято 2021? Последно толкова много избори в една година сме имали в края на 19 век..... Ние имаме много сериозен проблем с държавността, но благодарение на ваксините той успешно се подменя. И понеже нямаме политическа партия, която реално да управлява, то и протестите са рехави, т.к. няма срещу кого да са насочени. Все още ние българите не умеем да се борим за принципи. И не съм сигурна, че ще имаме време да се научим на това.

Има някаква неестествена и твърде умишлена избирателност, когато си говорим за тези неща. Мнозина от хората, отказващи ваксина, приемат без съпротива антибиотици, кортикостероиди, инхибитори, хормони.... знаейки, че така си вредят на телата. Същите тези хора ми се присмиваха за решението да се насоча към хомеопатията като метод, с който да се лекувам и най-вече за превенция. Тогава бях смешника, който се "лекува" с въздух. Помните онзи велик "умник" дето в ефир изгълта цял флакон с хомеопатия на Боарон... и беше много доволен. Той беше ревностен защитник на официалната (конвенционалната) медицина. С днешна дата обаче няма никакви скрупули да я отрича, защото не знае какво си вкарва в тялото....

Не вярвам, че ваксините ще спасят човечеството от това, в което сме вкарани. Наистина. Не разбирам медицинските причини защо аз съм освободена от тест преди влизане в заведение или магазин, а други хора не могат да припарят там. При положение, че всички можем да сме заразни... Дали не искат да ни подскажат, че всичко това е само "трейлър" за още по-лоши неща в бъдеще, които са ни подготвили? Дали пък това не е начин да ни кажат, че тази пандемия никога няма да свърши?

Затова и на финала на предния ми пост писах, че има значение не само страната на барикадата, а и с кого си там. Аз продължавам да чувствам неваксинираните, които протестират срещу политиката, за съмишленици. Считам и себе си за такава.

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ей, Богу ми!
Ани, след последния ти пост тук напълно те разбрах.
Ама на 100%.
Благодаря ти за дългото писание, мила моя!
Прочетена и зачетена си до последната думичка в него.
Обичам те, момиче.
Аз се радвам, че братовчедка ми, която е учителка в Британика, участва в протеста на 1 ноември, заедно с много учители и родители, обявили се против задължението учителите да са ваксинирани, за да практикуват професията си на живо, или да си плащат за тестове през два дни, а също и против това децата непрекъснато да се изследват за Ковид, и то пак от учителите, на които им се вменяват все повече изисквания далеч от учебния процес... и проблемите са още много... и Слава Богу, разполагам с няколко видеоклипа и много снимков материал директно от протеста на 1 ноември... който е бил масов и културен, но който /защо ли ама никак не се учудвам?!/ не беше достатъчно добре отразен по официалните медии...
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

И на мен ми липсвате останалите момичета от приятелския ни кръг тук!
Я елате и веднага се появете, два-три реда драснете и как сте кажете!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа: 03 Ное 2021, 09:32 Ани, след последния ти пост тук напълно те разбрах.
Ама на 100%.
Деска, радвам се, че е така и ти благодаря, че го пишеш. :922 Макар че аз вече не държа дори да имам единомишленици. Преди години за мен беше изключително важно да бъда чута, разбрана, подкрепена и некритикувана... :221 С днешна дата не е така.
Kleo написа: 03 Ное 2021, 09:32 протеста на 1 ноември... който е бил масов и културен, но който /защо ли ама никак не се учудвам?!/ не беше достатъчно добре отразен по официалните медии...
Аз дори не знаех за него. И нищо не съм чела по въпроса.

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ани, сега не само аз те разбрах, но съм и сигурна, че ти ме разбра. :922 :922 :922
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Привет и от мен!Толкова много ми липсвате последните 2 месеца,имам много за споделяне,но дори сега не съм сигурна колко ще пишадори не знам дали вече писах за това или не...така че...накратко
Тръгнах на лекции,на 11 ден се разболях от ковид,заразих само Боби,теста ми беше отрицателен,но бях с всички симптоми,без кашлица-мирис,вкус,загуба на слух и зрението ми засежна.Доктора,който ме лекува потвърди,че при мен е "ударило"в мозъка....като цяло симптомите бяха ужасни,дори губех ориентация и дори съзнание на моменти,но се радвам,че всичко мина.При Боби беше лека кашлица и загуба на мирис и вкус.Съжалявам единствено ,че половината ми лекции преминаха неприсъствено и до края на септември бяхме под самоналожена карантина,с все децата.За мен това беше морален избор,макар да ми беше много трудно да не ги пусна на 15 Септември,макар те да нямаха никакви симптоми.Сега се боря с концентрацията и едни бодежи в сърцето,които хич не им обръщам внимание,или поне се опитвам.
Междувременно взимам изпитите-четири шестици и една петица имам за момента,а това ме прави мега,гига,хипер щастлива-не самите оценки,а това,че съм показала знания,оценките идват като бонус за моето самочувствие😁Имам още 1 изпит в неделя и приключвам,надявам се за този семестър,че да не се издъня накрая...но защо са поправките,ако не за да ги ползваме🤣
В офиса имаме ново обзавеждане,което пък ми носи хубави положителни емоции.
Яд ме е,че не мога да си извадя зелен сертификат,няма да слагам и ваксина,поне за сега,отново по препоръка на лекар.
Ами...това е ....скоро пак
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!

Ели, радвам се, че писа! Надявам се вече да си наистина по-добре и всичко да отшуми скоро и без трайни последствия (освен изградения имунитет, разбира се :1062 ). Описваш неврологични симптоми, затова бих те посъветвала да пуснеш изследване на нивата на вит. Д и вит. В12 и при необходимост да добавиш от тях. Добре е да са над средата на референтните стойности. Имам и познати, които караха същото и вземаха от тези витамини по време на самото боледуване. Минаха МНОГО леко и за около десетина дена отмина всичко. Не мога да твърдя, че това е панацея, просто споделям наблюдения.

Радвам се, че и ти, и Еми продължавате да учите. Браво на вас!

Преди време ви пуснах връзка към епзод от предаването "Духът на здравето" на д-р Неделя Щонова. Причината да го пусна беше, че тя беше във Варна и засне заедно с нас, т.е. с нашия спортен клуб, около два часа видеоматериал. Той ще бъде използван за сглобяване на 15-тина минути филм, който да стане част от "Духът на здравето". Засега не зная кога, вероятно някъде покрай Коледа или Нова година.
Може да е смешно, но аз почти никога не съм гледала това предаване, дори не съм сигурна кога се излъва. Беше ми неудобно да попитам Неделя Щонова, разбира се. Зная, че е по BTV и че е преди обед в делничните дни, но дотам. :1062 Така или иначе, когато излезе предаването за нас, ще науча и вероятно ще го гледам пост фактум от сайта на телевизията.
Заключено