А добър вечер! Такава не я бях вършила! Такава, каквато я върша от вчера, та до днес. От миналия четвъртък, та чааааааааааак до утре на обяд, когато трябва да предам един проект с цени! Служебният ми телефон не бе звънял толкова за последните 4 години, колкото днес накуп

. А имаше време, когато беше яко повреден и не се свързвах с никого. Поне не и служебно

. Беше време, когато се чудех какво точно да напиша тук, защото имах толкова много време и имаше толкова малко споделено от вас! Беше време, когато пакетът с боб си беше просто вариво за тенждерата ми. Сега е средство в моите ръце, с което си помагам, когато трябва да попълня поредната екселска клетка

....... Беше време, когато ползвах банкоматите и пос-терминалните устройства, за да тегля пари или пък да се разплащам. Сега ми се налага да разбирам от тяхната поддръжка или по-специално от стойността на тяхната поддръжка! Беше време, когато се чудех накъде точно да си разпъна устата, за да получа ефектна и различна от предната прозявка..... Сега устата ми стои постоянно отворена, защото се прозявам ежеминутно...... къде от досада, къде от липса на сън

. Надявам се утре да метна пакета с боба в кошчето и ако ще ми се наложи да пресмятам отново цените, които днес сметнах, то поне да е окончателно.
БАСТА! ОПЛАКАХ СЕ!
Що се отнася до Коледа.... лично за мен, повтарям
лично, това не е празник! Никога не се е празнувал в семейството ми. Дори не знаех за Коледа до преди 89-а година. Баща ми беше на висока партийна длъжност и ..... атеизмът вкъщи беше повсеместен. Сега някой може да каже, че става въпрос за традиция, а не за религиозен обичай..... ами в случая са едно и също. Защото бабите и дядовците ми починаха твърде рано, за да ми разкажат каквото и да било. Татко и майка не помнят те самите да са празнували Коледа и ето защо за мен това един насаден ден за празнуване. Няма магия при мен. Няма дух...... опитвам се от нищото да създам една моя си традиция на почит на семейните отношения и връзки, ала добрият старец винаги ще си остане дядо Мраз!!! Отделно от това почнах да отбелязвам Коледа със семейството на Момчил. И още на втората се озовах с пищящо-ревящ едномесечен вързоп в ръцете, който не само че не ме остави на мира, ами ми досади във всичките онези часове не семейна сбирка. Докара ме до отчаяние, че винаги нещата ще бъдат така - цялата рода щастлива и усмихната си говорят и разменят подаръци, обхванати от някаква странна магия, а аз присъствам с малкия крещялко, депресирам се, че не мога да го успокоя, че не съм част от общата компания и хармония и на всичкото отгоре нямам надежда за бъдещето. Не за идната Коледа, ами даже за предстоящата нощ, в която пак няма да мога да спя. А всички ще са заспали усмихнати и доволни, поръсени, даже поодавени в коледна магия......... Ето такива са ми усещанията за Коледа...... Към тях като прибавим поредната скарлатина на Коки от края на 2009 г., пневмонията му от декември 2010 + падането от таванската стълба в една къща малко преди Коледа, завършило в Пирогов, раздиращото дърляне на Бела с тип коклюшовидна кашлица същата тази 2010-а срещу 2011 и онези 3 гадни часа на 27 декемви 2011, в които си плаках на глас и не знаех как да помогна на Бубката, за да спре да се дави в собственото си кашлюкане........... Тази година пък ми се налага да да търся електромагнити спирачки за асансьора ни

, защото един педал е решил да отараши и петте входа на нашия блок!

и сумата от 300 лв за това "магнитче" е бая солена дори и разделена на 23 апартамента. Та кака Анка се мята на

, отива в другия край на Софето и намира въпросната спирачка с цели 110 лв по-евтина, плаща я от семейния бюджет за да има асансьор във входа...... и се връща на работа! Коледа ли?! Благодаря........ аз съм за Нова година!
Искам да се извиня, ако съм помрачила на някого настроението с моите си размисли! Не успях да прочета нищо назад, освен да хвана общата тенденция на разговора за Коледа! Горното е отговор към Деската в една друга тема...... даже не мога да се сетя къде.
Хайде, лека нощ и до утре! И дано, дано вече ..... всичко свърши с този предколеден зор!