Есента почука с ябълки червени и тикви засмени

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Нели
Философска система

Re: Есента почука, ето тя е тука с ябълки червени и тикви за

Мнение от Нели »

Ver написа:и си викам: "Нели, съвсем подивя" :221
:524 :524 :524
:955 :955 :955
Смях се до сълзи на това! :1062 :1062 :1062
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Сълзите от смях са полезни и сладки,
за разлика от горчивите сълзи на скръбта!
Нели, приеми от мен една голяяяяма мечешка прегръъъъдка :940
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Такаааа.... правят ми впечатление следните неща:

1) Навън се сипе сняг на парцали, а заглавието на спам-темичката ни е есенно-плодово :1044 Няма ли начин да се промени името вече, така че да отговаря повече на метереологичното време? :1044 :222

2) От общо 933 на брой теми, публикувани в МецаБабаФорум, аз съм взела участие в точно 333 досега :1216 Това ми говори, че съм доста активна у форумО на мецанките :1216 А това ме прави истински ... ЩАСТЛИВА :1216 Обаче... се замислих... да не би пък да съм ви досадила с вечното си присъствие тъдява?! :128 :oops: :fan
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Вихърче, по точка първа нищо не мога да ти кажа, вероятно с модераторски права това може да стане. По точка втора - ами то това да се вихриш с писане тук си следва от името ти във форума, нали? Вихри си се колкото искаш, радваме ти се! :923
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

А добър вечер! Такава не я бях вършила! Такава, каквато я върша от вчера, та до днес. От миналия четвъртък, та чааааааааааак до утре на обяд, когато трябва да предам един проект с цени! Служебният ми телефон не бе звънял толкова за последните 4 години, колкото днес накуп :1097 :1097 . А имаше време, когато беше яко повреден и не се свързвах с никого. Поне не и служебно :1062 . Беше време, когато се чудех какво точно да напиша тук, защото имах толкова много време и имаше толкова малко споделено от вас! Беше време, когато пакетът с боб си беше просто вариво за тенждерата ми. Сега е средство в моите ръце, с което си помагам, когато трябва да попълня поредната екселска клетка :1069 :1069 :1069 ....... Беше време, когато ползвах банкоматите и пос-терминалните устройства, за да тегля пари или пък да се разплащам. Сега ми се налага да разбирам от тяхната поддръжка или по-специално от стойността на тяхната поддръжка! Беше време, когато се чудех накъде точно да си разпъна устата, за да получа ефектна и различна от предната прозявка..... Сега устата ми стои постоянно отворена, защото се прозявам ежеминутно...... къде от досада, къде от липса на сън :955 . Надявам се утре да метна пакета с боба в кошчето и ако ще ми се наложи да пресмятам отново цените, които днес сметнах, то поне да е окончателно. БАСТА! ОПЛАКАХ СЕ! :1123 :1123 :1123

Що се отнася до Коледа.... лично за мен, повтарям лично, това не е празник! Никога не се е празнувал в семейството ми. Дори не знаех за Коледа до преди 89-а година. Баща ми беше на висока партийна длъжност и ..... атеизмът вкъщи беше повсеместен. Сега някой може да каже, че става въпрос за традиция, а не за религиозен обичай..... ами в случая са едно и също. Защото бабите и дядовците ми починаха твърде рано, за да ми разкажат каквото и да било. Татко и майка не помнят те самите да са празнували Коледа и ето защо за мен това един насаден ден за празнуване. Няма магия при мен. Няма дух...... опитвам се от нищото да създам една моя си традиция на почит на семейните отношения и връзки, ала добрият старец винаги ще си остане дядо Мраз!!! Отделно от това почнах да отбелязвам Коледа със семейството на Момчил. И още на втората се озовах с пищящо-ревящ едномесечен вързоп в ръцете, който не само че не ме остави на мира, ами ми досади във всичките онези часове не семейна сбирка. Докара ме до отчаяние, че винаги нещата ще бъдат така - цялата рода щастлива и усмихната си говорят и разменят подаръци, обхванати от някаква странна магия, а аз присъствам с малкия крещялко, депресирам се, че не мога да го успокоя, че не съм част от общата компания и хармония и на всичкото отгоре нямам надежда за бъдещето. Не за идната Коледа, ами даже за предстоящата нощ, в която пак няма да мога да спя. А всички ще са заспали усмихнати и доволни, поръсени, даже поодавени в коледна магия......... Ето такива са ми усещанията за Коледа...... Към тях като прибавим поредната скарлатина на Коки от края на 2009 г., пневмонията му от декември 2010 + падането от таванската стълба в една къща малко преди Коледа, завършило в Пирогов, раздиращото дърляне на Бела с тип коклюшовидна кашлица същата тази 2010-а срещу 2011 и онези 3 гадни часа на 27 декемви 2011, в които си плаках на глас и не знаех как да помогна на Бубката, за да спре да се дави в собственото си кашлюкане........... Тази година пък ми се налага да да търся електромагнити спирачки за асансьора ни :126 :126 :126 , защото един педал е решил да отараши и петте входа на нашия блок! :124 :124 :124 :124 :124 и сумата от 300 лв за това "магнитче" е бая солена дори и разделена на 23 апартамента. Та кака Анка се мята на :933 , отива в другия край на Софето и намира въпросната спирачка с цели 110 лв по-евтина, плаща я от семейния бюджет за да има асансьор във входа...... и се връща на работа! Коледа ли?! Благодаря........ аз съм за Нова година! :221

Искам да се извиня, ако съм помрачила на някого настроението с моите си размисли! Не успях да прочета нищо назад, освен да хвана общата тенденция на разговора за Коледа! Горното е отговор към Деската в една друга тема...... даже не мога да се сетя къде.

Хайде, лека нощ и до утре! И дано, дано вече ..... всичко свърши с този предколеден зор!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Цитирам Чери, за да изкоментирам нещо по същия въпрос по-долу:

... Отделно от това почнах да отбелязвам Коледа със семейството на Момчил. И още на втората се озовах с пищящо-ревящ едномесечен вързоп в ръцете, който не само че не ме остави на мира, ами ми досади във всичките онези часове не семейна сбирка. Докара ме до отчаяние, че винаги нещата ще бъдат така - цялата рода щастлива и усмихната си говорят и разменят подаръци, обхванати от някаква странна магия, а аз присъствам с малкия крещялко, депресирам се, че не мога да го успокоя, че не съм част от общата компания и хармония и на всичкото отгоре нямам надежда за бъдещето. Не за идната Коледа, ами даже за предстоящата нощ, в която пак няма да мога да спя. А всички ще са заспали усмихнати и доволни, поръсени, даже поодавени в коледна магия......... Ето такива са ми усещанията за Коледа...... ...

Мили Боже! Аничка, първата ни семейна Коледа беше абсолютно, тотално същата! Аз, Хри и 4-месечният ни син Алекс, който все беше мрънкящо-недоволно-ревящ вързоп по онова време, отидохме на гости у свекърва ми, свекър ми (тогава беше още жив, да почива в мир духът му!) и зълва ми - всички се забавляват, усмихват, гледат ТВ, вдигат тостове, ядат и пият на воля, само АЗ, МАМКА МУ!, друсам бебе в ръцете си, за да е максимално спокойно, чат-пат излизам от хола и се усамотявам някъде, за да го НАКЪРМЯ, отново на спокойствие, абе просто "рахат" с една дума :328 Но аз за разлика от теб, Черита, някак не запомних толкова, че всичко това се случва баш на Коледа, на мен по онова време ВСИЧКИ ДНИ МИ БЯХА ЕДНАКВО ПРОТИВНИ И ОТВРАТИТЕЛНИ :328 :126 И аз се извинявам, ако развалих коледното настроение тук, но бях длъжна да се присъединя към написаното от Чери! П.П. Да не говорим, че по онова време Алекс все повръщаше по малко и много често дрискаше в памперсите си... та си представете каква "вълшебна" Коледа изкарах тогава, самоизолирана, кърмеща, сменяща мръсни лигавници и пелени, оглушала от вечния му рев на Алекс...
Последно промяна от Kleo на 12 Дек 2012, 00:36, променено общо 1 път.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели написа:Вихърче, по точка първа нищо не мога да ти кажа, вероятно с модераторски права това може да стане. По точка втора - ами то това да се вихриш с писане тук си следва от името ти във форума, нали? Вихри си се колкото искаш, радваме ти се! :923
Нели, мисълта ми беше не да се смени заглавието от самото начало на темата, а чак отсега - примерно над всеки постинг да пише нещо от сорта "Зимен спам, елате насам!" или "Зима иде скоро, тук се вие хОро!" :1216

А иначе относно моето писане, благодаря ти за милите думи, дано е така и според другите потребителки! Не желая да бъда трън в очите на никого! :oops:
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

Здравейте :940
Уфф, напоследък сама не мога да се засека със себе си и взе да ми става мъчно :cry: :1062
Аз съм от тези, които обичат Коледа. Като се замисля, май обичам всички празници, без да стигам до фанатизъм с Трифон Зарезан. Иначе, дори Хелоуин и Св. Валентин ми харесват /всъщност откакто Виктория им се радва/. Е, търговските трикове - промоции и ТВ реклами са ужасни, отвратителни са. Ами децата в захлас гледат как шейната с елените лети и влиза в един магазин. И са изключително объркани да разберат, че Дядо им Коледа ще отиде да си купи стерилизирани корнишони - ужас и пълно безумие.
Иначе съм щастлива да наблюдавам, как Виктория се радва на празника. Как изпитва удоволствие от това да подготвя подаръци, да е на ръба да се пръсне от пазенето им в тайна :1062 , да украсява елхата и да получава похвали за това. Вече претреперва да почваме коледните сладки :plezya se
За самите празници не мисля, че се охарчваме кой знае колко - обичайното меню на трапезата и дребни подаръчета за всеки под елхата /рокличка за Вики, портмоненце за тати и таблетче за мама :1062 /
Иначе и аз съм расла по време, когато тези празници не се празнуваха и не се уважаваха. С тази разлика, че баба и дядо, живееха съвсем близо до нас и точно срещу църквата. Та, попа и жена му, освен, че работеха там, там си живееха и съответно ни бяха съседи. Като станах достатъчно голяма разбрах доста неща - от това кой се е родил/възкръснал, до това защо през тези дни /Коледа и Великден/, пред църквата има толкова много милиционери. И все пак възприемах всичко като приказка, загадка, а не като повод за празнуване.
Ами това е от мен за сега.
Пожелавам на всички ви приятен обяд и хував ден :940 А на себе си - до нови срещи :221
Последно промяна от mari_ko на 12 Дек 2012, 15:08, променено общо 1 път.
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

МариКо, :1211 - и аз като теб съм израсла уж в семейство, където не се празнуваше Коледа, нито Бъдни вечер, но затова пък веднага щом дойдоха промените през ноември 1989 година, нашите все едно това и чакаха :1062 - веднага започнаха да празнуват тези светли празници и някак съумяха да внушат на мен и сестра ми истинска, неподправена, чиста, светла радост от това, че е такова празнично време, че е време за дома, близките, роднините, за това да доставяме и получаваме радост на околните, за това, че е много приятно да майсторим 1001 неща със собствените си ръце - гирлянди, други украси, коледно-новогодишни картички - трепетът беше пълен, а и татко винаги носеше светещи електрически лампички за елхата, както и много банани, мандарини, портокали, орехи и грейпфрути - така неусетно коледната традиция се настани трайно вкъщи, за моя огромна радост! :922 ... и сега естествено я предавам напред, в моя си дом, с моето си дете и съпруг :1216
Ver

Мнение от Ver »

mari_ko написа: Ами децата в захлас гледат как шейната с елените лети и влиза в един магазин. И са изключително объркани да разберат, че Дядо им Коледа ще отиде да си купи стерилизирани корнишони - ужас и пълно безумие. ...
:1069 :221
ellyto

Мнение от ellyto »

Здравейте мили Дами,

Не съм писала скоро, защото напоследък няма кой знае какво да кажа, за това само чета.
В събота бяхме при Фютката и си прекарахме страхотна вечер. Много ми е уютно в ресторанта, жалко само, че се намира много далеч от моят квартал. Ако ми беше по-близощях да съм по-редвона посетителка. Фютка благодаря за хубавите думички, които си ми написала и хубавите пожелания, които си отправила. Живот и здраве всичко ще се нареди. Аз искам да ти кажа, че много ме радваш, защото имаш прекрасно излъчване и хубава усмивка. Не знам какви са тези мисли, които отвреме на време ти идват в главата, че не си привлекателна и не знам си какво още глупости ти изникват, но това е абсолютно нереална преценка :221 Ти си страхотна жена, само че другите се плашат от теб, защото се комплесират, че с нищо не могат да се изтъкнат през твоите професионални успехи!
Чери, Деси, много ми стана мъчно като прочетох какви емоции сте изпитвали покрай Коледните празници с бебе в ръце :cry: :cry: :cry: Тъжно ми стана много като ви прочетох. Жалко, че така сте ги възприемали нещата и че така сте виждали света около вас. Вярно е че всеки си има периоди, то и аз сега не съм в кондиция да се чуди човек защо след като всичко ми е наред и не би трябвало да съм така....
Надявам се за всички ви да е много приятна и сплотена Коледата, да сте щастливи и весели, защото ще прекарате времето със семействата си.
Аз още нямам изградени принципи и традиции покрай Коледните празници, може би защото все не сме си у дома - или сме при наще или сме в Димитровград...Надявам се, че когато останем вкъщи и семейството ни се увеличи ще мога да създам магия по празниците. Е надеждите ми са свързани с това, че ще мога да го правя постоянно, а не само покрай празниците. Но за това се изисква време и да мога да изградя навика да го правя.
Целувки на всички и хубава вечер от мен!
Заключено