Здравейте, момичета. Надявам се, че ви намирам в добро разположение на духа - отпочинали и готвещи се нови подвизи на Коледната маса . Много ми е трудно с този празник и се надявам да ме разберете и извините за това, че нищо не мога да пожелая... Или поне нищо, което идва от душата.
Деска, аз съм изключително реактивна по темата рак.... Разбирам ясно какво си ми написала и със сигурност знам какво точно си имала предвид, когато се обърна към Ванчето със "Спокойно...." Не те упреквам или коря. За мен и само за мен е неподходящо, защото когато чуя рак аз искам да крещя, да късам, да се бия, дълбоко в душата ми една неутолима агресия възбужда апетита си за жертви... Чувствам се много, много зле, заговори ли се за тази болест.... И май не е днес времето да го описвам.
Онова, което си споделила за близките хора, които си загубила през декември, пречупено през твоята призма за смъртта, е наистина приемлива гледна точка. И да - то дава възможност човек да не се побърка в затвора на чувствата си, родени от безвъзвратната загуба.... За мен обаче това, че татко беше много обичан от приятелите си и те го изпратиха по начин, който ме накара допълнително да се просълзя, не компенсира липсата на меките нотки в гласа му, които не съм чувала от 11 години, когато той казваше "Анче...." Така че... абе това е. И защо го пиша днес.....?! Ами защото ми е много тъжно на този празник... винаги.
Както и да е. Благодаря ти за хубавите думи по повод моето дипломиране... света ще обърна, но ще оправдая доверието на всички.
Ние сме в Пловдив от снощи. Доволна съм - от нещата, които сготвих за вечерята на Бъдни вечер само чушките с боб не бяха много сполучливи. Но питката, баклавата и хумусът станаха страхотни. Разменихме подаръци и сега се готвим да излизаме на разходка. Довечера предстои голямото ядене на голямата пуйка .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
Честита Коледа на всички и честито време със семействата ни!!!За мен този празник е свързан най-вече с това,че имаме време иден за друг,че се събираме всички и това ми е най-хубаво.Е,и тази година не мина тъй гладко както ми се искаше,от 24 Ивето е с варицела,а от вчера и Анджи.Болестите са нещото,което ме скапват тотално,особено като не знам с какво се боря.Четох из форума Зори преди време е публикувала за СШ 5,7 и 9,давам беладона и акунитом за Т и мажа с ментолов спирт,дали е правилно не знам,но искам да минава... За жалост,многж от нещата които планувахме отпадат,но ще си стоим вкъщи и ще си почиваме.Ванче,вие дойдохте ли си???Нелка,Деси,вие какво правите???
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
Елисче, за варицела първото лекарство за мен е Rhus toxicodendron 15 CH. Но иначе, дори и нищо да не правиш, пак ще мине. Само внимавайте да не станат белези.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Чери, ти оправдай собственото си доверие в себе си, това ще е достатъчно
Ванчето, прегръщам те, в България сте вече, нали, мила?
Елисче, прочетох те и желая бързо оздравяване и на твоите деца
Момичета, вече знам къде ще сме на НГ И много се радвам!
Не ми се искаше отново да сме си само тримата у дома. Защото на мен ми се пее, дивее и танцува... а на Хри и на Алекс им се седи и гледа ТВ... на мен ми се слуша музика, на тях им се доспива. Изобщо последните години ми е тъжно и скучно с тях двамата, а ми отказват да идем и на площада да празнуваме навън.
Поканиха ни две приятелски семейства с деца да празнуваме заедно у едното от тях. Това са две сестри /Валя и Габи/, с техните мъже и общо 3 сина. С нас и Александър ставаме общо 6 възрастни и 4 момчета. Алекс е на 15, следващото е на 13, после едно на 8 и най-малкото е на 4. Но се разбират добре като цяло, въпреки разликата във възрастта, поне и четирите са момчета и се вълнуват горе-долу от сходни неща /коли, компютърни игри, футбол, момичета и тем подобни/...
А аз и Хри се разбираме добре с възрастните. Аз - предимно с едната от двете сестри, Хри - предимно с другата Нормално. С възрастта темпераментите ни се променят все повече и повече. Аз ставам все по-дива и откачена в добрия смисъл на думата /надявам се /, а Хри - все по-затворен и мълчалив /уви!/ ... Съответно хубавото в случая е, че и двете семейства са ни приятели и близки, вече поне два или дори три пъти в миналото сме посрещали НГ точно с тях, било ни е весело и готино точно в тяхната компания, а и макар и цели три семейства с деца, ще бъдем едва 10 човека.
А в Люлин вчера и завчера се събрахме 12 души, и то само най-близките - мама и татко, леля и Ками, сестра ми и зет ми с трите им дъщери, аз, Хри и Алекс. Ето - 12!!! Егати шумотевицата и лудницата, честно! На мен в гимназията ми е по-тихо и спокойно, в сравнение с Люлинци
Нели, Сиренце, Цвети, Фюти, ... , липсвате ми, елате и пишете отново тук, моля! Я! Ето че Нели е дошла и е писала, дори ме е преварила! Как си, скъпа? :1211
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм
Добре съм, Деси!
От сутринта съм на крак и на маса. Станах към 8 ч., направих тиквеник по молба на майка ми. Към 10 ч. взех с колата една позната и отидохме на Морска гара да пием кафе. Към 12 ч. я върнах, взех децата (и, разбира се, тиквеника :lol: ) и отидохме при майка ми. Там дойдоха и брат ми с жена му и с бебето - прекрасната ми племенничка, която е вече на четири месеца. Разменихме си подаръци, видяхме колко е пораснала бебка, хапнахме и се прибрахме към 18 ч., а в 19 ч. закарах Вили на среща с приятелка, която учи в Кьолн, но е тук за празниците. По-късно вечерта ще ида да ги прибера.
Иначе получих невероятен подарък от Вили. От доста време вече имам проблеми с компютъра, който вече отдавна е дядо-компютър и много ме ядосва, но напоследък стана буквално невъзможно да се работи. А аз го ползвам предимно за работа и напоследък се опитвам малко с Фотошоп, не толкова за Фейсбук (макар че, да, влизам и там). Истината е, че не ми се дават около хиляда лева (или повече) за компютър, а за по-малко пари няма нищо, което да ми се вижда смислено. Та, Вили, която едва получи първата си заплата от новата работа за 9-те си работни дена от ноември (тя започна работа на 19.11), ми оставила под елхата красив плик с 350 лв. в него и с надпис "Използвай ни за нов компютър" . Идеята ѝ е разбира се, аз да дам останалите. Милото ми дете!
Ами... ще трябва да си купя компютър (имам предвид лаптоп).
Нелка и аз се сетих за Рус-а,но нямаше от къде да го купя,а не знам в каква фаза от болестта е добре да се дава.. ..дали мога от утре да го давам???
Деска,хубаво е че сте си намерили компания,така е много по веселко!!!
Нелка,какво да кажа....деца като слънца....изпълни ми душата,честно.Толкова е хубаво и не самата сума,а жест и цялата обич,която кипи от него!!!Сигурна съм,че се гордееш какви прекрасни дечица имаш
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
ellis_stoyanova написа:Нелка и аз се сетих за Рус-а,но нямаше от къде да го купя,а не знам в каква фаза от болестта е добре да се дава.. ..дали мога от утре да го давам???
Предполагам, че да, но честно казано не зная. Проверих в справочника, който имам, но не намерих нищо за фазата, в която е подходящ.
Здравейте, момичета. Радвам се да видя толкова много хора тук дори по празниците. Ние вчера се прибрахме от Пловдив, а снощи ходихме на рожден ден - дъщерята на наше много близко приятелско семейство навърши пълнолетие - невероятно е, че това дете, което познавам от 3-годишно, вече е, както се изразява Момчил, "човек според българските закони" . Мда - стана ми мъчно, поразплаках се - не за друго, а за отминалото време, за всички онези сладки моменти, които детството ни е предложило заедно и вече ги няма.... Какво може да се направи, когато ходът на времето е такъв - напред и само напред (но пък невинаги нагоре). Днес рожденичката ще празнува с приятели в заведение и после в дискотека. Коки е канен, но не е много сигурно, че ще го пуснат в дискотеката, т.к. той самият е на 17 години. Ще видим. Иначе с това семейство ще празнуваме заедно Нова година у нас - очакваме да се присъедини гаджето на пълнолетната вече Сиси, както и сестрата на Момчил. По някое време ще си поканим съседа ни холандец - той живее в апартамента точно под нас и мисля, че ще стане весело. Ако имам сили и съм в кондиция смятам да се включа в инициативата на begach.bg - на 1-и януари.
И в общи линии е това. Иначе този път Коледата в Пловдив нещо не ни се получи - някак си темите за разговор, които обикновено не секват около масата, когато се съберем всички роднини от страна на Момчил, сега бяха ... или неинтересни, или досадни, или и аз не знам какви. Факт е, че тази година бяхме по-мълчаливи, по-малко склонни въобще да говорим.... и по-затворени. Изобщо не знам на какво се дължи - няма връзка с това, че не споделям Коледната еуфория, защото всъщност аз никога не съм отказвала да празнувам или да бъда част от семейния празник. Знам ли... Иначе съм доволна, че ми се получиха ястията, които бях запланувала: страхотна баклава, хумус, постната питка и (донякъде) чушките с боб. Подаръците също бяха в десятката и това ме кара да се чувствам добре. Паричката от питката се падна на Коки . Поразходихме се малко и из Коледен Пловдив - на 25 декември имаше толкова много хора по главната.... Явно всички имаха желание да излязат малко от домовете си и от заплахата на обилната трапеза :lol: :lol: :lol: .
За днес съм планирала..... почти нищо, така че каквото стане . След малко излизам да бягам.
Ели, варицелата ще мине така или иначе - точно както ти е писала и Нелката. Ако намериш откъде да купиш Рус токсикодендрон, мисля че няма значение в коя фаза от болестта го включваш - предполагам, че по 5 зрънца на 3-4 до 5 приема на ден е напълно достатъчно. Симптоматично за температура и подобряване на общото състояние можеш да даваш и Pyrogenium 9CH - по 10 зрънца, разтворени в 500 мл вода - да ги пият като преди това добре разтръскат водата в бутилката, та да се динамизира. За сърбежа - ментоловият спирт е напълно достатъчен. Ако са се разчесали, може да се поръси с бебешка пудра - това си спомням от времето, когато Бела и Коко караха тази шарка. В случай, че се появят пъпки и в устата - по лигавицата на бузите, можеш да включиш гаргара с Алсипин. Кой ден е днес от избиването на първите пъпки?
Нелка, какво да кажа за жеста на Вили?!?!.... И въобще... може ли да се добави каквото и да било и да звучи поне толкова добре, колкото онова, което тя е направила . Единственото, което ще си позволя да напиша, е че си възпитала прекрасен човек, достойна българка. Браво, Нели!!! Аз винаги съм се възхищавала на нещата, които си споделяла покрай порастването и на Вили, и на Ани...., и ето - резултатът е налице.
Що се отнася до новия ти лаптоп, ще си позволя да споделя как се сдобих с моя, който е с много добри характеристики, нужни за всякакъв тип графични обработки - растерни, векторни, 3Д, видеомонтажи. Купих си лаптоп втора употреба и вече 2 години го ползвам без да имам забележки към начина, по който работи. Единственият ми проблем е, че.... не прецених и си купих едва ли не декстоп компютър, а не мобилен и заедно със зарядното моето НР тежи 6 кг, което много ми усложнява пътуванията...... Но това си е мой проблем и няма да го повтарям отново. Ще ти пусна сайта на магазина за техника втора употреба, откъдето е моят компютър - в случай, че ти стане интересно и решиш и ти да си купиш такава техника. Цените са с поне 30-40% надолу от тези за чисто нов компютър - .
Деска, и на мен ми се празнува една по-дива Нова година.... и за поредна година не направих нищо по въпроса. В общи линии доста се доближавам до пожеланието ти:
Kleo написа:Чери, ти оправдай собственото си доверие в себе си, това ще е достатъчно
Мда - не съм поискала, не съм осъществива едно по-различно посрещане. Да не кажа, че отношенията между мен и Вили (съпругата от другото ни приятелско семейство) поохладняха и предишната близост вече отсъства (поне от моя страна). На вас и в частност на теб ти пожелавам да ти е хубаво и весело, да се забавляваш и да танцуваш. Без значение, че Хри е по-мълчалив и затворен в себе си - в крайна сметка празникът е за всеки един от нас персонално ииииии.... колкото и да е важно да се съобразяваме един с друг, е добре първо да се съобразим с нас самите. Аз днес загледах от промоциите на Лидъл, че продават караоке микрофони и определено смятам да се възползвам и да си купя такъв - от години искам микрофон, за да мога да си пея .
Ванче, как я карате в България? Как е Гого? Сестра ти? Пиши, когато имаш малко временце.
И накрая е време да поздравя всички именици днес и в частност Цони - току-виж минала оттук:
Цони, честит имен ден! Желая ти да си здрава и с гордост да носиш името, което е избрано за теб - ти, с твоята личност го изпълваш с важност и значение.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
Чери,0лагодаря и на теб,толкова е хубаво да усетиш едно приятелско рамо в такъв момент
И при нас празниците са рлеко лежерни,но при моето забързано и ашашавено ежедневие честно казано имах нужда точно от това