ЗИМАТА СНЕЖНИ КЪДЕЛИ ПРЕДЕ

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: ЗИМАТА СНЕЖНИ КЪДЕЛИ ПРЕДЕ

Мнение от cchery »

pol_lyuts написа:Идеята на Еми-1 е добра, но и аз се замислих, че за теб ще стане сложно да връщаш пари на останалите, които са дали повече. Така че, топката остава при нас за следващата изненада. :222
Ще бъда съвсем откровена и ще ви кажа, че наистина нямам възможност да правя всичко това отново! Ето, в момента правим поредния ремонт в нашия вход и отново аз съм на топа на устата. Това е нормално, щото нали все искам всичко да оправя, та се опитвам да не се стягам и въпреки това, когато видя насреща си натопорчени физиономии, че искам пари ......... ми се повръща и съжалявам хиляди пъти, че съм се заела. А реално оправяме бакии от 74-а година насам, т.е. когато е построен блока. Утре ще трябва отново да мина през хората и да им кажа, че трябва да дадат по още 3 лв за домофонната инсталация, защото........ причината за тази допълнителна сума е нещо, в което не може да има измама. През 2009 г. ни изгоря мазето на входа и стопи ВСИЧКИ, ама всички ел. инсталации!!!!! Каквото се сетите - ток, телефони, интернет, кабелна, звънчева инсталация....... тогава възстановихме всичко без домофонната инсталация. И хората знаят и са наясно, че и това трябва да се възстанови и въпреки това, ще ме посрещнат пак с "лъжци", "измамници", "само пари искате" и мен ме боли вече...... буквално се обиждам, защото..... за всичко това не вземам нито левче, никой не идва да ми гледа децата, когато аз обикалям из входа като див кон да събирам пари и да убеждавам сульо и пульо, че трябва да си оправим собствеността. И сега се получава нещо подобно: не искам да се обиждам, но реално това се надига в душата ми: не мога да бъда точна по отношение сумите за подаръка за док. Та ние подготвихме всичко за 4 дена.... до неделя вечерта, когато купихме подаръка...... аз не знаех неговата точна сума, но някои момичета вече бяха пратили пари. В крайна сметка не е ли достатъчно, че отделих 2 дена - събота и неделя - за да търся най-подходящия подарък, че ангажирах и Момчил да ламинира писмото и да предава подаръка на куриер и т.н., та сега да трябва и пари да връщам...... честно казано предпочитам да не бях си пращала сметката на никого и си поема аз раходите и всичко да е чисто поне за мен!!!! Разбирам много добре позицията на Еми, на Бубка, на Марико и знам, че наистина е най-добре сметките да са точни, но ако това струва още излишен труд и не засяга никого, заслужава ли си?!

За пореден път ще ви кажа, че и един човек да не беше пратил стотинка, отново щях да сложа имената на всички тези 19 момичета, защото ги познавам, чувствам ги приятелки и знам, че те са благодарни на док за всичко, на което ни е научил....
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

pol_lyuts написа:Линдиииии, много се радвам, че се завърна! :923
Kъде я видя :1044
Аз ли я пропуснах?!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Разбирам много добре позицията на Еми, на Бубка, на Марико и знам, че наистина е най-добре сметките да са точни, но ако това струва още излишен труд и не засяга никого, заслужава ли си?!
Мисля, че Чери е права !Затова пък имаме възможност да се подготвим по добре за подаръка на док за рожденния ден :)
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
emi-1

Мнение от emi-1 »

Здравейте момичета,
Чери,не се тормози излишно.Няма смисъл.Аз/предполагам и другите момичета/оценявам това,което направи.Знам,че организацията е много сложно нещо.Особено,когато няма време.Затова предлагам:Да стартираме новата кампания сега.Надявам се,че има достатъчно време до РД на Док.Кога всъщност е той?
Идеята ми е следната.Да събираме по-малко пари от нововключилите се към инициативата.Да речем по 5 лв.Ако някой реши да се включи с по-голяма сума,добре дошло.Но в тези тежки времена да не товарим излишно бюджета на семействата си.А ние,които не сме дали пари за предния подарък и желаем да се включим към следващия,даваме по 10 лв.Имената на всички,които са изпратили пари за първия подарък ще фигурират в писмото,без да изпращат повече пари,естествено.Ако някое от момичетата,изпратили първоначално пари се чувства ощетено и не желае да се включи в следващия подарък,да каже-има начин да си възстанови някаква сума.
Самоназначавам се за касиер :221 ,ако нямате нищо напротив,разбира се.Но само толкова-не се нагърбвам с избирането и закупуването на подарък самостоятелно.Можем да си спретнем конкурсче за най-оригинален подарък.Идеята е следната-събраните пари ще бъдат лимит за подаръка.В този лимит ще се включат и разноските по доставянето му.След като е събрана някаква сума,ще обявим поименно включилите се момичета,като няма нищо лошо да се обявяват цифри,добавяме и предните и така... Дано само да има достатъчно време до РД.
Не желая да налагам нищо.Ако някой друг реши да поеме инициатива,добре дошло.Аз всъщност нямам време да се занимавам със странични ангажименти,но в случая няма да ми коства нищо.Имам лична сметка в прокредит,в която не държа пари.Предимствата й са,че при превод от клон на същата банка,където и да е в страната,не вземат никаква такса за банката.Другото й предимство,че мога да следя онлайн преводите.Нямам онлайн банкиране,така,че смятам,че е защитена.Когато наближи датата на РД,ще ми се наложи да отида до банката,за да преведа парите на този,който ще купува подаръка.
Засега толкова от мен.И пак казвам,ако някой друг реши,че може да събира парите,нямам нищо против.Даже напротив.Винаги предпочитам да се скътавам,защото нямам свободно време.Просто смятам,че в момента има условия да направим нещата точни.
Нели,ти нали си на "ти" със счетоводството.Ако решиш,не е лошо да вземеш да ни организираш...
олеся

Мнение от олеся »

Момичета, не мога да ви изчета. Отдавна не съм навестявала форума.
От Коледа се наблюдавам и усещам, че нещо става с мен. Трябваха ми три дни, за да осъзная че неща които съм изпитала преди 11 години се повтарят :954 Малко преди Нова година бях вече 100% сигурна, че съм бременна.
След това ходих на ски за 10 дни :roll: Чак като се прибрахме на 10 отидох на лекар, за да потвърди :954
Сега съм в очакване всичко да е наред и да протече нормално и съм изпълнена с надежда да стана за втори път майка.
Е, вече съм в категорията на елис и дребно дупе :954 Бройката забременени закръглихме на 3. Още желаещи ? :222
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Еха колко бременелки,ами честито олеся леко в бременеене това са страхотни новини :923
Ver

Мнение от Ver »

Честито Олеся! :326
ЛЕка бременост и Здраве! Имах такова предчувствие още, когато спомена бегла преди Коледа.
Това пожелавам и на Елис и Дребното дупе (в случай , че съм забравила)
Доста форумни бебета се очертават, браво на вас :)
олеся

Мнение от олеся »

Eми, Вер 10Х.
Мисля, че можем да отворим нова тема - Детокс и бременност.
Опитните (Бобичан напр.) могат да споделят нещо полезно и интересно. Опитах се да правя детокса миналата седмица, но така ми прилоша, че се отказах. На всичкото отгоре вече започнах и да закусвам. Днес съм на плодово-оризов ден. Мисля, че един подобен ден в седмицата няма да навреди. Вие как мислите? А за детокса? Ще се пробвам пак през февруари, но ще видим.
През декември детоксвах пълни 3 дни много стриктно без отклонения. Чувствах се добре, но още не знаех че съм бременна :954
emi-1

Мнение от emi-1 »

Оли,страхотни новини!!!Колкото повече,по-добре...Лека бременност желая :923
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Оли,честито и от мен,дано всичко бъде наред,в кой месец си?аз също съм за детокса по време на бременност,но съм се наканила за пролетта(дано до тогава да не се ошишкавея много)когато ще има повече разнообразие на плодове,а и да се поизчистим от зимните токсини,можем да си отворим и темичка за бременни мецанки,в която и момичетата да ни дават ценни съвети,за мен те никога не са излишни :329
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
Олииииииии
Честитоооооооооооооооооооо
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
Жива и здрава да си ни, леко бременнене и едно хубаво здраво бебче на финала.
Ейййййййййййй колко ме зарадва само :)
Ми да пускаме темата :) Имам и още нещо специално за теб (и за другите бременни де)
Една много добра книга за храненето повреме на бременност кое как, защо, по колко и т.н.
Бягам, че имам работа.
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Заключено