Ще бъда съвсем откровена и ще ви кажа, че наистина нямам възможност да правя всичко това отново! Ето, в момента правим поредния ремонт в нашия вход и отново аз съм на топа на устата. Това е нормално, щото нали все искам всичко да оправя, та се опитвам да не се стягам и въпреки това, когато видя насреща си натопорчени физиономии, че искам пари ......... ми се повръща и съжалявам хиляди пъти, че съм се заела. А реално оправяме бакии от 74-а година насам, т.е. когато е построен блока. Утре ще трябва отново да мина през хората и да им кажа, че трябва да дадат по още 3 лв за домофонната инсталация, защото........ причината за тази допълнителна сума е нещо, в което не може да има измама. През 2009 г. ни изгоря мазето на входа и стопи ВСИЧКИ, ама всички ел. инсталации!!!!! Каквото се сетите - ток, телефони, интернет, кабелна, звънчева инсталация....... тогава възстановихме всичко без домофонната инсталация. И хората знаят и са наясно, че и това трябва да се възстанови и въпреки това, ще ме посрещнат пак с "лъжци", "измамници", "само пари искате" и мен ме боли вече...... буквално се обиждам, защото..... за всичко това не вземам нито левче, никой не идва да ми гледа децата, когато аз обикалям из входа като див кон да събирам пари и да убеждавам сульо и пульо, че трябва да си оправим собствеността. И сега се получава нещо подобно: не искам да се обиждам, но реално това се надига в душата ми: не мога да бъда точна по отношение сумите за подаръка за док. Та ние подготвихме всичко за 4 дена.... до неделя вечерта, когато купихме подаръка...... аз не знаех неговата точна сума, но някои момичета вече бяха пратили пари. В крайна сметка не е ли достатъчно, че отделих 2 дена - събота и неделя - за да търся най-подходящия подарък, че ангажирах и Момчил да ламинира писмото и да предава подаръка на куриер и т.н., та сега да трябва и пари да връщам...... честно казано предпочитам да не бях си пращала сметката на никого и си поема аз раходите и всичко да е чисто поне за мен!!!! Разбирам много добре позицията на Еми, на Бубка, на Марико и знам, че наистина е най-добре сметките да са точни, но ако това струва още излишен труд и не засяга никого, заслужава ли си?!pol_lyuts написа:Идеята на Еми-1 е добра, но и аз се замислих, че за теб ще стане сложно да връщаш пари на останалите, които са дали повече. Така че, топката остава при нас за следващата изненада.
За пореден път ще ви кажа, че и един човек да не беше пратил стотинка, отново щях да сложа имената на всички тези 19 момичета, защото ги познавам, чувствам ги приятелки и знам, че те са благодарни на док за всичко, на което ни е научил....