Есента почука с ябълки червени и тикви засмени

Свобода на словото
Заключено
ellyto

Re: Есента почука, ето тя е тука с ябълки червени и тикви за

Мнение от ellyto »

Хей хе,

Снощи отпуснахме малко душицата с едно хелоуинско парти. Както винаги с колегите се веселихме много и беше забавно. Доволна съм, че разпуснах, успях да се въздържа да не си пийна едно питие, понеже захранвах, но пък бях поръчала разни вкусотийки и не можах да не си похапна малко сърмички. Ама това е положението. Днес за сметка на това не съм много гладна и ще я карам малко по-лекичко. Хеоуинския празник винаги се получава много готино, защото всеки се гримира и костюмира и е много интересно да видиш кой като какъв ще се маскира.

Зори възхищавам се на упоритостта ти и силата ти за гладуването! Продължавай напред и дано това помогне всякакъв дисбаланс в организма да изчезне! И аз съм с теб, вчера изчетох темата ти и те подкрепям на 100%.
Декс, много хубаво стихче. Браво на детето :)
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Браво на Яна!Стихчето е наистина много хубаво,по някакъв начин ме върна в детските години,когато и аз учех стихчетата,за да зарадвам мама....Днес времето е мрачно и дъждовно,а на мен ми е тъй спящо...Анджи отиде при баба си,а утре като си затръгват за село и ако нямат работа ще вздмат и Ивето,това ще бъде първата ни раздяла с преспиване,Анджи вече е толкова голяма.а все още немога да преодолявам тези,макар и кратки раздели,а сега като са и двете незнам как ще бъде,сигурно на много от вас ще ви се стори смешно и ще кажете какво толкова,но когато ги няма се обезмисля целия ми ден,няма за кой да правя закуска,няма кого да обличам и по кого да подвиквам...много е странно и по-този начин немога да се насладя пълноценно на почивката си.а и съм си поставила за цел в никакъв случай да не бъда обсебваща майка,така,че ми остава единствено да си изкажа болката тук:)а може би тези мрачни чувства са породени и от времето навън...много ми се гледа някоя хубава романтична комедия,някой да е попадал скоро на "такова находище"%-)
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Здравейтееееее! Завърнах се най-сетне. Имах невероятно, приятно, весело и супер лудо преживяване! :plezya se :plezya se :plezya se
Не знам дали помните, но на 22.10 заминахме за Италия, за да участваме в международното изложение Terra Madre в Торино. Тази година пътувахме с автобус, за да си направим междувременно и една екскурзия.
На 23 (вторник) осъмнахме в Загреб. Красив град, който слез 2-3 години ще е великолепен.
DSC05646.JPG
(70.53 KiB) Свалено 575 пъти
DSC05706.JPG
(83.55 KiB) Свалено 575 пъти
Впечатлена съм от катедралата - една от десетте най-красиви сгради в света. Не снимах вътре, че беше забранено, но такива стъклописи нито съм виждала, нито съм си представяла.
DSC05721.JPG
(73.55 KiB) Свалено 575 пъти
След това продължихме към Словения и все едно не бяхме на Балканите - чисто, подредено, красиво, а пък хората са безкрайно любезни и усмихнати, готови да ти помогнат на момента. Спахме в Плисковица, близо до италианската граница, в къща на 400 години, превърната в младежки хостел.
DSC05780.JPG
(78.64 KiB) Свалено 575 пъти
DSC05751.JPG
(86.75 KiB) Свалено 575 пъти
В Словения бяхме и в пещерата "Постойна". Също уникално преживяване - тя е дълга 20 километра и 2/3 от нея се обикаля с открито влакче, което се движи доста бързо. По някое време гасят светлините и брррррр, става страшничко.

В сряда отпътувахме за Торино.....(следва продължение, че вече ми се затварят очите)
Ver

Мнение от Ver »

Айде, бе Цони !
Ставай :1062
Изпих си вече кафето, а още го няма продължението ;)
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Ver, пробвай пак със следобедното кафе . :)
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Ver

Мнение от Ver »

Cheva написа:Ver, пробвай пак със следобедното кафе . :)
Ще :)
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Хайде и аз на опашката след Вер,Цони,мила,да не си решила умишлено да ни държиш в трепетно очакване?ЧЕВА,всичко при теб наред ли е?как е бебчето?
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Ами то така се поддържа интерес :1137 :1137 :123
Без майтап, нали си представяте колко работа се е натрупала след 10-дневно отсъствие - вече изпрах 6 перални и има още, ходих до Тетевен за газ, хранителни продукти ииииииии продължавам. Само да си направя едно кафе (от Перу :!: )

Та в сряда пристигнахме в Торино за откриването на Тера Мадре. Това е грандиозно събитие, много тържествено и там се събират делегатите от всички страни - тази година 150. След приветствие от Паоло ди Кроче - изпълнителният директор на Слоу Фуд, се внасят знамената на всички страни, а знаменосците сядат на трибуната. Тази година решихме децата в групата (Сиана и дъщерята на Деси Димитрова, Дара), облечени в национални носии да носят българското знаме.
DSC05796.JPG
(78.99 KiB) Свалено 521 пъти
DSC05800.JPG
(88.03 KiB) Свалено 521 пъти
Нямам снимка на децата в моя фотоапарат, защото бях на позиция в противоположния край на залата :128 .

След това церемонията продължава с речи на известни личности и хора, допринесли за развитието на организацията. Тази година говориха Вандана Шива - индийка, по професия ядрен физик, чиято мисия е да даде на сънародниците си възможност да се преборят с глада и мизерията.
DSC05807.JPG
(78.62 KiB) Свалено 521 пъти
Генералният директор на FAO (организацията за прехрана и земеделие на ООН) Жозе Грациано да Силва сподели опита си в борбата с глада в Бразилия. Интересното е, че в речта си говори на италиански, испански, английски и португалски.

Също за глада говори и Дарио Фо. Да, онзи същия, драматурга (както се чудеше едно момиче от групата) :221 . Всъщност той говори малко и после изигра пред нас чувствата, емоциите и мечтите на един гладен човек. УНИКАЛЕН ТАЛАНТ!!! Етюда му ме разтърси дълбоко...
DSC05813.JPG
(75.47 KiB) Свалено 521 пъти
След него на сцената излезе уникална група музиканти - всички от неевропейски страни, но живеещи в Италия и всеки от тях свиреше на традиционен за родината му музикален инструмент. Специално бяха написали песен за Тера Мадре.
DSC05815.JPG
(83.75 KiB) Свалено 521 пъти
По традиция откриване завърши с речта на Карло Петрини - президента на Слоу Фуд.
DSC05818.JPG
(69.21 KiB) Свалено 521 пъти
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Бяхме настанени в манастир на ордена на капуцините в Авилияна - градче на 40 минути от Торино. Всяка сутрин и вечер пътувахме до там и обратно.
DSC06074.JPG
(91.4 KiB) Свалено 521 пъти
DSC06073.JPG
Гледката от прозореца на стаята
(90.77 KiB) Свалено 521 пъти
DSC05866.JPG
Църквата
(77.62 KiB) Свалено 521 пъти
DSC05898.JPG
Вътрешният двор
(83.06 KiB) Свалено 521 пъти
А самото изложение......ами то просто трябва да се види. В една огромна зала беше т.нар. International Market - производители от всичките 150 страни предлагат своята продукция.
DSC05980.JPG
Снимката е правена сутринта, когато нямаше много хора
(109.34 KiB) Свалено 521 пъти
И по трациция българският щанд е един от най-посещаваните
DSC05824.JPG
Правихме трюфели със зелено сирене
(97.04 KiB) Свалено 521 пъти
DSC05825.JPG
(102.41 KiB) Свалено 521 пъти
DSC05833.JPG
(102.09 KiB) Свалено 521 пъти
DSC05911.JPG
Българо-италианско месене на хляб
(104.58 KiB) Свалено 521 пъти
DSC05903.JPG
Дегустация на мед и сладка
(109.14 KiB) Свалено 521 пъти
И още много, много снимки
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Усещането да си част от тази общност е невероятно. Хората там се радват на компанията си, всеки иска да си говори с теб, да научи повече за страната ти, за теб самия. Във всеки момент ти показват, че това, което правиш е ценно и важно не само за теб, но и за всички хора, за целия свят. Говорих си за бийт бокс с младеж от Южна Африка, възрастен мъж от Мароко ми разказа, че навремето имал учител по математика от България, либиец ми показа снимка на дъщеря си, един сириец, с когото се запознах преди две години, дойде да ме запознае със съпругата си, .....
Това бяха пет дни, изпълнени с толкова много емоция, положителна енергия и настроение, че още съм в еуфория.

DSC05885.JPG
(92.23 KiB) Свалено 519 пъти
DSC05892.JPG
(95.24 KiB) Свалено 519 пъти
DSC05993.JPG
(101.98 KiB) Свалено 519 пъти
DSC05997.JPG
(104.57 KiB) Свалено 519 пъти
DSC06004.JPG
(107.25 KiB) Свалено 519 пъти
DSC06005.JPG
(98.87 KiB) Свалено 519 пъти
DSC06032.JPG
(91.35 KiB) Свалено 519 пъти
DSC06079.JPG
В столовата
(101.67 KiB) Свалено 519 пъти
А сега отивам да готвя пълнени патладжани с телешка кайма и довечера ще описвам обратния път :221 :221 :221
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

ellis_stoyanova написа:ЧЕВА,всичко при теб наред ли е?как е бебчето?
Наред е.
Бебка е добре, ама каката току се върне с някой вирус :1210 .
А зимата едва сега започва. :roll:
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Заключено